Dobry den vospolok,
chcel by som vas poprosit o radu ohladom kupy 2.0 repro resp. studiovych monitorov.
Cenova relacia povedzme 200 eur +-.
Zdroj signalu - notebook, prehravac, telefon - formaty - lepsie mp3, max. flac, stream z netu, internetove radia a v neposlednom rade youtube.
Na pocuvanie hudby k PC, hlavne na stole - klasika na pocuv 1 az 1.5 metra od reprakov, ale aj a v neposlednom rade na pocuv v miestnosti rozmerov 4 x 5 m, napr ked lezim na posteli - ale neocakavam a ani nechcem ozvucenu miestnost perfektne, jednoducho normalne, ako ked si pustim hudbu a pohybujem sa v priestore.
Doterajsie reproduktory boli vzdy dake geniusky, creativy, logitechy, raz 2.0 - odpad ktory som nevedel predat ani za 10 eur, tak som ich dal mladsiemu bratovi, inak vzdy 2.1 - na konzumny film ok, ale na hudbu strasne zle, proste zle, co napisat.
Co chcem povedat, nie som hluchy, ale nie som vycviceny na kvalitny posluch ale viem, ze chcem viac, hlavne ked pocuam hudby v ktorych je vela detailov a takych specialitiek malickatych, ktore mi proste shitne plastaky zatajuju. Samozrejme nehladam 100% zvuk a ideal, nepocitajuc do uvahy subjektivne hodnotenie, chcem proste pocuvat hudbu aby ma bavila, nerusila ma, neunavovala ma a nemusel som nadavat.
V hudbe je to asi vsezaner, pocuvam asi naozaj vsetko okrem mainstreamovych radii. Ale doraz by som kladol smerom ku elektronickej hudbe, experimentu, ambient, atmospheric, deep, dark, cold, ambient a vseiake nu zanre (pisat ze to nie je hudba nemusite
)
Dajte akekolvek tipy, nebudem pisat co vsetko som si uz vybral a bral do uvahy, odkazy na starsie prispevky v tomto vlakne netreba, mam ho precitane od A po Z.
TECHNICKA OTAZKA: chcem napajat vo vacsine pripadov asi normalka 3,5 mm jack, obycjany vystup telefonu, mp3playeru, notebooku. Zapojim vobec studiove monitory takymto sposobom? Chcem sa vyhnut dalsej otazke - rieseniu externej zvukovky. Dojde aj na to, ale neskor. Treaz chcem reproduktory, ktore zapojim jednoducho do zdroju a pocuvam. Do uvahy by pripadala max daka xonar za 30 eur.
Doplnim ze som typ, ktory to bude mozno za rok chcet zmenit, kupit nieco lepsie, alebo ma to jednoducho neoslovi a dam sa na telenovely v televizii cez mono.
Este by som rad dostal vysveltene, ako bude fungovat to zapajanie, hlavne ten 3,5 jack, ale aj porovnanie tohto s inymi sposobmi, hrubsim jackom, pripadne digitalne, co ja viem.
Skromny nazor, ze aspon 5''...
Cize viem, ze su to dost biedne podmienky, ale chcem dosiahnut aj prestovsetko maximum
Takze na zaver: co najlepsi zvuk do +- 200 eur (nech je to aj o stovku viac, ale opodstatnene, rozoznatelne pre amatera panica), najlepsie bez kupy zvukovky, berme v uvahu 3,5 mm jack, vyssie vsetko popisane.
A hlavne, ci ma vyznam ist do reproduktorov v hodnote +-200 eur, ked chcem napajat cez 3,5 mm jack do vstavanej zvukovky. Ci to bude citelny rozdiel.
// nemal som moznost pocut ziadne lepsie monitory/repro. Moznost k vypocutiu mam muziker alebo pripadne volaky obchod v brne.
Diky kazdemu kto mi venuje chvilu.
KTO MI TRAFI na notu a kupim si to, platim pivo a kebab. Nazdar!