Jaké studiové monitory?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod 3MPS 29. 7. 2014 12:29

Mám Alesis Monitor One mkII (číňani, za necelých 6 litrů nové) a za tu cenu supr zvuk. Chce to ale stojany, ne na stůl. Kdybych chtěl dostat z hudby v této kofiguraci maximum, volil bych sic drahe, ale zvukově těžko překonatelné Dynaudio z profi řady.
3MPS
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod uk99 4. 8. 2014 23:57

Pořídil jsem si po dlouhém hledání Yamahy HS8.

Tíhnou k sykavkám, v malé místnosti jsou absolutně nepoužitelné, potřebují stát min. metr a půl od zdi, mají hodně úzký sweetspot, při extrémní hlasitosti má bassreflex tendenci prdět. Jako repráčky k PC nepoužitelné, jako HI-FI nábytek pro většinu lidí asi zbytečně přísné, málo muzikální, suché.
Ale to je asi tak všechno negativní co o nich můžu říct.

Mám nejspíš zvláštní ucho, ale mě prostě znějí líp než podobně drahá konkurence od JBL, Adam, ESI, nemluvě o KRK, i než hi-fi řešení v podobných cenových relacích.
Neuvěřitelný detail, skvělá separace, vzdušnost.
Přesný bas, od 50Hz jako pravítko.
Pokud to má fakt sloužit (i) jako studiový monitor tak za ty peníze neznám nic lepšího.
Fiio x3 Lineout > Yamaha HS8
Fiio x3 Headphone out> HiFiMAN RE-272 / k701
Audio-Technica PRO35 > Focusrite Scarlett 2i2 > Ableton Live
uk99
Junior

Odeslat příspěvekod martin5788 18. 8. 2014 13:10

Ahoj,

chcel by som vas poprosit o vase nazory (a hlavne Andreja). Chcem kupit aktivne repraky do cca 3000 Kc/110 Eur. Chcem ich na pocuvanie hudby z notebooku, miestnost cca 4x4m.

Na zaklade recenzi som kupil Microlab Solo6c. Pocuval som ich este len par hodin, ale od prveho pouzitia mi vadi, ze (pride mi) maju trochu upozadene vokaly (naopak zvyraznuju niektore nastroje, napr. cinely). Mimo toho sa mi za tu cenu pacia, zneju moc pekne, ovsem nechcem pouzivat ekvalizer aby som toto riesil, hladam jedoduche riesenie "zapoj a hraj". Zvukovku si mozno v buducnosti kupim za cca 1000 Kc/35 Eur, ak to ale nebude potrebne kludne na to rezignujem.

Premyslam teda ze ich skusim este porovnat s nejakymi inymi reprakmi (Microlaby mozem v 14dennej lehote vratit). Vidim, ze i v tomto vlakne a aj inde sa doporucuju v tejto cenovej kategorii Alesis Elevate 5 alebo Kurzweil KS-40A. Ake su vase nazory na uvedene? Oplati sa skusit viac Alesis alebo Kurzweil? Pripadne mate tipy na ine repraky, ktore si myslite ze su lepsie?

Este jedna vec: chcem mat zapojene dve zariadenia a prepinat medzi vstupmi, niekto pisal ze u Kurzweil sa ma pouzit vstup B, je to taky rozdiel?

Dik za vsetky rady.

Martin
martin5788
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PCDaemon 18. 8. 2014 20:10

A co tak najprv tie Microlab vyskusat napriklad s nejakym prehravacom, ci nebudu hrat lepsie ako s notebookom? Ak budu hrat podobne, tak az potom skusit ine repraky.
PCDaemon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martin5788 19. 8. 2014 09:33

To som uz skusil. Mimo toho, i predtym som prehraval z pocitaca na inych reprakoch a popisovany problem nebol. Je to urcite reprakmi...

Ide mi skor o radu/tip ktore repraky by mohli byt dobra alternativa k tym Microlabom...
martin5788
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ...drát 19. 8. 2014 13:36

...drát
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Trymore 19. 8. 2014 16:35

Veľmi silno pochybujem, že nájdeš nejaké repro ktoré ti budú hrať bez ekvalizéra.
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod qaso 3. 9. 2014 01:33

Zdravim, mam prilezitost predat svoje Alesis M1 Active 520 za pomerne slusnu cenu (nie USB verzia). Oplati sa mi kupit ESI Aktiv 05? Ziskam tym nieco, alebo skor stratim? S Alesisami mam problem, ze nie su dobre odtienene a z PC pocujem napr. zvuk HDD a maju tendenciu dost sumiet pri vyssich hlasitostiach, cize rad by som vedel, ci su tieto ESI lepsie riesene a samozrejme aj po zvukovej stranke. Dakujem.
qaso
Junior

Odeslat příspěvekod peedro 16. 9. 2014 20:37

Ahoj,
Poradi niekto ake monitory k PC na pocuvanie hudby? Ceno okolo 100EUR. rozhodujem sa medzi
Samson Media One 3a, 4a, BT3,BT4, Alesis Elevate 3,5. Aky je rozdiel medzi One 3a a BT3 okrem bluetooth a dizajnu? Miesntost cca 12 m2. Dakujem
peedro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Artie8 16. 9. 2014 21:01

Ahoj všem,

poohlížím se po nových reproduktorech a rád bych si od vás nechal poradit.

Cena: největší max do 5000 Kč
Zdroj signálu: Notebook, případně mobil
Využití: poslech převážně elektronické hudby, konkrétně progressive House, Trance, aj s dobrými bassy.. ale i indie rock; dále asi jako každý filmy,..
Dále mi docela dost záleží na designu.
Pokud by to šlo, rád bych je umístil na nástěnnou polici LACK z ikei s nosnotí 3 Kg a velikostí 30x26 cm (http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50282177/)

Zatím mám vybrány tyto zástupce:
M-audio BX5 D2
http://www.profi-dj.cz/studio-technika/studiove-monitory/aktivni-monitory/m-audio-bx5-d2/?orderer%5Bproduct_price%5D=asc ( - příliš drahé (+ cena u profi dj sleva pro studenty), - nevejdou se na polici = řešení ještě dražší http://www.thomann.de/cz/m_audio_bx5_d2stand_bundle.htm ; + zvuk, + kladné recenze )

M-Audio AV40/AV30
http://www.profi-dj.cz/studio-technika/studiove-monitory/aktivni-monitory/m-audio-av-40-ii/ ( vyplatí se připlatit si za AV40? ..jen za vyšší hlasitost?)

Můj výběr se mi moc nezdá, proto bych raději ty vaše. Díky :)

Rád bych i byl, kdyby mi někdo lehce osvětlil pojmy, protože hudební odvětví a celý tento segment mi přijde strašně složitý a netransparentní (např. oproti mobilům nebo PC) a řekl, co pro mě bude nejlepší.
„I would stop, but I love the sound of my own voice.“ Artie Ziff
Artie8
Junior

Odeslat příspěvekod kozmo 15. 10. 2014 21:12

Dobry den vospolok,
chcel by som vas poprosit o radu ohladom kupy 2.0 repro resp. studiovych monitorov.

Cenova relacia povedzme 200 eur +-.
Zdroj signalu - notebook, prehravac, telefon - formaty - lepsie mp3, max. flac, stream z netu, internetove radia a v neposlednom rade youtube.
Na pocuvanie hudby k PC, hlavne na stole - klasika na pocuv 1 az 1.5 metra od reprakov, ale aj a v neposlednom rade na pocuv v miestnosti rozmerov 4 x 5 m, napr ked lezim na posteli - ale neocakavam a ani nechcem ozvucenu miestnost perfektne, jednoducho normalne, ako ked si pustim hudbu a pohybujem sa v priestore.
Doterajsie reproduktory boli vzdy dake geniusky, creativy, logitechy, raz 2.0 - odpad ktory som nevedel predat ani za 10 eur, tak som ich dal mladsiemu bratovi, inak vzdy 2.1 - na konzumny film ok, ale na hudbu strasne zle, proste zle, co napisat.
Co chcem povedat, nie som hluchy, ale nie som vycviceny na kvalitny posluch ale viem, ze chcem viac, hlavne ked pocuam hudby v ktorych je vela detailov a takych specialitiek malickatych, ktore mi proste shitne plastaky zatajuju. Samozrejme nehladam 100% zvuk a ideal, nepocitajuc do uvahy subjektivne hodnotenie, chcem proste pocuvat hudbu aby ma bavila, nerusila ma, neunavovala ma a nemusel som nadavat.
V hudbe je to asi vsezaner, pocuvam asi naozaj vsetko okrem mainstreamovych radii. Ale doraz by som kladol smerom ku elektronickej hudbe, experimentu, ambient, atmospheric, deep, dark, cold, ambient a vseiake nu zanre (pisat ze to nie je hudba nemusite ;-) )
Dajte akekolvek tipy, nebudem pisat co vsetko som si uz vybral a bral do uvahy, odkazy na starsie prispevky v tomto vlakne netreba, mam ho precitane od A po Z.
TECHNICKA OTAZKA: chcem napajat vo vacsine pripadov asi normalka 3,5 mm jack, obycjany vystup telefonu, mp3playeru, notebooku. Zapojim vobec studiove monitory takymto sposobom? Chcem sa vyhnut dalsej otazke - rieseniu externej zvukovky. Dojde aj na to, ale neskor. Treaz chcem reproduktory, ktore zapojim jednoducho do zdroju a pocuvam. Do uvahy by pripadala max daka xonar za 30 eur.
Doplnim ze som typ, ktory to bude mozno za rok chcet zmenit, kupit nieco lepsie, alebo ma to jednoducho neoslovi a dam sa na telenovely v televizii cez mono.
Este by som rad dostal vysveltene, ako bude fungovat to zapajanie, hlavne ten 3,5 jack, ale aj porovnanie tohto s inymi sposobmi, hrubsim jackom, pripadne digitalne, co ja viem.

Skromny nazor, ze aspon 5''...

:!: Cize viem, ze su to dost biedne podmienky, ale chcem dosiahnut aj prestovsetko maximum :!:

Takze na zaver: co najlepsi zvuk do +- 200 eur (nech je to aj o stovku viac, ale opodstatnene, rozoznatelne pre amatera panica), najlepsie bez kupy zvukovky, berme v uvahu 3,5 mm jack, vyssie vsetko popisane.

A hlavne, ci ma vyznam ist do reproduktorov v hodnote +-200 eur, ked chcem napajat cez 3,5 mm jack do vstavanej zvukovky. Ci to bude citelny rozdiel.

// nemal som moznost pocut ziadne lepsie monitory/repro. Moznost k vypocutiu mam muziker alebo pripadne volaky obchod v brne.

Diky kazdemu kto mi venuje chvilu.
KTO MI TRAFI na notu a kupim si to, platim pivo a kebab. Nazdar!
kozmo
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 17. 10. 2014 09:56

kozmo píše:Zapojim vobec studiove monitory takymto sposobom?

Zapojíš neboj.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod puschpull 17. 10. 2014 13:48

kozmo: napíšu svůj tip
http://www.positronix.cz/audioengine-2-a2-0
osobně mám doma u PC v pracovně starší model - A2
na moje uši maximálně vyhovují
Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Beyerdynamic DT 990 | Xavian XN 270 | DPA 380 SE MkII | PP01SE | Denon DCD-2560 | Cowon Plenue D | Echobox Nomad N1 | T-Peos Altone200
puschpull
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kozmo 17. 10. 2014 16:08

puschpull: Dik za reakciu. po AE a2 som sa pozeral, uz som ich na kupu nenasiel. A2+ su uz trocha nad rozpocet. Vyzeraju paradne a podla toho co som cital, su skor proste na posluch. To sa mi paci.
Ale upustil som, kupim nieco lacnejsie, proste aj rozmerovo mi to bude viac vyhovovat, ked som si nameral, tak 5'' je u mna maximum, aj tak je to na stol ktory mam ktory je siroky 60 cm, proste velke.
Takze sa rozhodujem medzi tymi lacnymi kurzweil, samson 5a - tam mi chyba regulaciua vysok a baso - tam sa mi paci cena 111 e, behringery MS 20- pri nich sa mi paci to ovladanie vysok basov etc vpredu... A teraz fakt neviem. na tie samsony ma nahovorili prispevky od andreja, ktory ich chvali...
A keby najdem niekde na predaj AE a2 za dobru cenu, asi nevaham - podla recenzii na nete...

Co by si povedal na moj vyber, a ktore znich?

A co 2x10 Wna ozvucenie cca 4 x 5 metrov? nebude to malicko?
kozmo
Junior

Odeslat příspěvekod puschpull 17. 10. 2014 16:19

Neumím říci nic k těm níže jmenovaným. U nás doma máme dva páry Audioengine A5+ (v pokojíku u dcery a u syna). Oba jsou maximálně spokojení a rovněž mé náročné "hifistické ucho" je velmi uspokojeno. U mého PC jsou A2 a spokojenost je i po letech na 100%.
K PC nemusí být repro extra velké. Mám to odzkoušeno. Důležitější je zabarvení zvuku, hudební projev atd ... V tomto je Audioengine excelentní.
Nějaké postřehy jsem popsal ve svých recenzích:
http://recenze.puschpull.org/
a jelikož své recenze píšu pro sebe, na svůj web a zadarmo, tak tak jsou psané prostě tak jak to cítím a ne tak jak to cítí inzerent kdejakého "plátku"!
:-))
Nic nikomu nenutím, jen čas od času napíšu něco ke zviditelnění těchto zvukově a muzikálně excelentních malých aktivních reprosoustav.
:-)

P.S. pokud se tato značka dočkala recenzí v americkém exklusivním high-end magazínu "Stereophile", tak to už mluví samo za sebe.

-- 17. 10. 2014 16:21 --

Moje pracovna má v podkroví bezmála 6x5 metrů, na ozvučení A2 stačí. Samozřejmě s nimi "nebořím zdi". :-)
Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Beyerdynamic DT 990 | Xavian XN 270 | DPA 380 SE MkII | PP01SE | Denon DCD-2560 | Cowon Plenue D | Echobox Nomad N1 | T-Peos Altone200
puschpull
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka