Jaké studiové monitory?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kozmo 17. 10. 2014 16:26

No su lakave velmi, ale uz dlst dlho sledujem bazary a nikde sa neobjavili tie a2. Aha, asi su tak dobre, ze ich ludia nepredavaju ;-) .
Vies, ja som hrozny lajdak a veci rozbijam, prenasa,oblievam - mam novy ntb, ten uz schrastol 2 dcl bieleho, pol litrakoly a neaky ten vyvar. A mam ho 3 mesiace, so zarukou, ze padla, som sa zmieril. Ale tak funguje. Mal som novy mobil, kolko myslis ze vydrzal? 2 tyzdne, servis 180 €. Proste na to serem, idem spotrebny konzum v co najvyssej kvalite.
Snad nieco rozumne vyberem. Aj by som objedal hned 3 adeptov, ale nechcem zneuzivat firmy, ze im to budem vracat lebo nato mam pravo.
Mincou si uz tiez nehadzem...
Myslis, ze 5'' nebude k notasu na stol vela?
Zasa nechcem menej, skrz to, aby to malo aj basy, radsej viac a uberem, ako menej a budem riesit sub etc
kozmo
Junior

Odeslat příspěvekod puschpull 17. 10. 2014 17:06

neumím rozhodnout za jiné. Ale doporučuji domluvit si někde jejich poslech ....
Nejsem dealer, je mi jedno co koupíš, jen píšu, když je tu "konstelace" a tom co by mělo stát za zvážení
Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Beyerdynamic DT 990 | Xavian XN 270 | DPA 380 SE MkII | PP01SE | Denon DCD-2560 | Cowon Plenue D | Echobox Nomad N1 | T-Peos Altone200
puschpull
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ThalesX 17. 10. 2014 19:37

Pushpull, recenzi si napsal pěkně (i fotky máš hezčí než já i když já se zaměřil více na vnitřek) a je fajn že si s A2 stále spokojen, ale jedny jsem tu měl na opravu nebo spíš úpravu. Celkem se mi líbil vzhled, mechanické provedení a v rámci spotřebky i elektrické. Také se mi líbilo že výrobce přespříliš nelže co se týče elektrických parametrů a že bedýnky obsahují v rámci miniaturních možností relativně normální výhybku. Byl jsem samozřejmě zvědavý jak to hraje, přeci jen nejsi jediný kdo je chválí. Dal jsem si je tedy na stůl a výsledek? Pro mě osobně zklamání i když jsem nečekal navzdory popisům mnoho. Nedokážu ti sice v tento okamžik detailně popsat co mi vadilo (krom hrbu na basech simulujícím jejich přítomnost, ale to se při atypickém umístění tak jak máš ty nemusí tolik projevovat. Nesnažil jsem se to nějak dodatečně korigovat EQ). Ono to ostatně ani moc nejde jelikož neoplývám schopnostmi, které by mi umožňovaly při popisu beden naposat ódu na radost (ale ani opak). Za sebe však mohu říci že i když v určitých ohledech jsou lepší než různé pochybnosti, které bývají u PC často k vidění, tak tohle bych poslouchat nechtěl. Je to však můj čistě subjektivní názor. Krom toho na DPS je chyba (o které výrobce nepochybně ví) a která umožňuje pronikání rušivých vysokofrekvenčních signálů do přístroje, kde se následně detekuje a za určitých okolností hraje z beden slabě rádio, případně se nechají snadno zarušit blízkým mobilem a podobně.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod puschpull 17. 10. 2014 20:15

ThalesX: dík za kvalifikovaný komentář. Cením si takovéto konstruktivní připomínky. Jak říkám, nejlepší si poslechnout na vlastní uši a rozhodnout se. A2 mají své chyby. A5+ jsou podle mě téměř dokonalé ( v rámci své kategorie, pochopitelně). :-)
P.S. - opravdu se píšu Puschpull a nikoliv Pushpull
Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Beyerdynamic DT 990 | Xavian XN 270 | DPA 380 SE MkII | PP01SE | Denon DCD-2560 | Cowon Plenue D | Echobox Nomad N1 | T-Peos Altone200
puschpull
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petema 18. 10. 2014 07:45

[quote="ThalesX"]
A může se zeptat na Vaše osobní preference pro aktivní reprosoustavy v dané cenové kategorii jako jsou A2? Já hledám muzikální zábavní zvuk spíš než suchý a přesný.
Petema
Junior

Odeslat příspěvekod kozmo 18. 10. 2014 15:06

Pridal by som sa k Petema, tiez by ma to zaujimalo a mam rovnake naroky.

ALL: chcel by som sa spytat, preco su celkom velke rozdiely v cene na thomann.de a napriklad muzikerom? v radoch desiatok eur

-- 18. 10. 2014 16:18 --

Behringer thomann MS40

vs.

Samson Media One 5a

vs.


Alesis Elevate 5


?
kozmo
Junior

Odeslat příspěvekod skutrjohny 24. 10. 2014 10:55

Mam moznost si levneji ( o cca 1000,-Kc) poridit studiove monitory M-Audio M3-8
http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... audio-M3-8
Chtel bych je pripojit ke gramofonu, mozna i k PC. Byly by v mensi mistnosti 4x3m u zdi. Hudebni zaber: od noise rocku přes veškerou elektroniku (spise poslechovou) az k nejakemu minimalistickému technu.
Ma smysl do nich jit nebo by jste mi doporucili investovat do neceho jiného? cenove rozpeti za kus 5000-8000. Na těchto se mi libi rozmer vs 3pasma, design/drevo a dobra zkušenost s M-Audio, ale v jiné oblasti. Poradi mi někdo, kdo je ma nebo se ve specifikaci vice vyzna nez ja?
předem diky
skutrjohny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 25. 10. 2014 11:35

PC-hrac ti da kompetentni odpoved,brzy se cenove vysplha na kategorii monitoru za 5000,- ;).Predavam mu slovo...
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 26. 10. 2014 11:57

No 5tis a víc za kus to už jde mimo mě, to určitě zkoušet kupovat nebudu. Každopádně nezapomeň na slušnou zvukovku k tady takovým už, minimálně něco takového http://www.czc.cz/creative-sound-blaste ... 54/produkt , pokud můžeš dát víc, tak http://www.czc.cz/asus-xonar-essence-st ... 2k5f32seu2
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 26. 10. 2014 12:47

Ten popis na Musikeru je sice příšerný a třípásmu za takovou cenu bych nedával moc šanci, přesto bych to zkusil. Samotného by mě zajímalo jak se s tím poprali.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kostival 26. 10. 2014 13:21

Skvělá zvukovka je Audiotrak Prodigy HD2, za 2K podle mě není lepší ..

Zkus se kouknout na thomann.de, mají tam Dynaudio BM5A MKII za 8,2 tis. kus. Za tu cenu asi nic lepšího neseženeš ...
kostival
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 26. 10. 2014 14:14

Proč myslíš, protože ji máš několik let doma? Je to starý model ještě do PCI a dnes už seženeš lepší za ty peníze. Za 2 litry bych bral rozhodně ten SBZ.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kostival 26. 10. 2014 14:50

OT: Tady http://www.svethardware.cz/jak-dostat-h ... pc/35884-2 pišou, že je lepší dokonce než Titanium HD, oproti niž je SoundBlaster Z low-end. Navíc RCA výstup (oddělený pravý a levý kanál), výměnné operační zesilovače a i lepší odstup signálu od šumu 120dB jsou taky výhodou.

Absence herních kravin a prostorového zvuku je jenom dobře, bez ních by stála 1000 Kč. OT:
kostival
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 26. 10. 2014 15:56

Už je to stará karta, která se neprodává, doba pokročila, dnes máš za stejné peníze lepší zvukovku. Ten Titanium už je staky neprodává, dneska za tu cenu koupíš třeba Essence a ta je řekněme to obyčejně - lepší.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 26. 10. 2014 15:56

Audiotrak Prodigy HD2 je opravdu výborná. Nechci vyloženě nějak pomlouvat zvukovky Creative, svou historickou úlohu tato firma bezesporu sehrála, některé modely nejsou špatné, nicméně přechod od Creative k Audiotraku byl pro mě velkým krokem kupředu a zpět bych už fakt nechtěl. Potřebuju kvalitní zvuk a ne hromadu efektů, rozežraných ovladačů a podobných kravin. Pro hráče a lidi, kteří si v efektech libují to však může být zajímavé.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků