Repro k PC cca 2 - 5tis kč, max 22cm na výšku

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ThalesX 21. 11. 2014 15:36

V zásadě máš pravdu, problém je v tom kde je hranice mezi nějakou negativní vlastností a vadou, následně pak kde je tato hranice definována nebo kdo to udělá. Co je pro jednoho věc které si ani nevšimne, je pro druhého drobná nepříjemnost a pro třetího nepřekonatelný problém. Zdá se že většina lidí je se stavem věci zmínena a nevadí jim to a nebo ne natolik aby masově reklamovali výrobek který brumí. Důležité je to slovo reklamovali protože vratky v zákonné lhůtě se do statistik reklamací výrobce nedostávají. Kdyby se tak dělo věř že výrobce který chce přežít by to vyřešil ať už nápravou a nebo stažením problematického modelu z prodeje. Do té doby je to vada nebo ne? Kde není žalobce ...
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 21. 11. 2014 17:44

Spousta lidí neumí jít a vrátit, oni si to radši nechají. Já s tím problém nemám a vůbec mi to nevadí, takže mně je to celkem jedno. Ať se pak ale nikdo nezlobí, když někde řeknu, že monitory do 5ti tisíc jsou brumící šity. To už fakt raději za ty prachy koupím nějaké normální pc repro a budu mnohem spokojenější.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zino333 21. 11. 2014 18:02

Táto telenovela tu ešte stále pokračuje?? :D LOL
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 22. 11. 2014 11:35

Možná bych to neměl prozrazovat, ale chystá se nová telenovela "PC-HRAC v růžové hifi zahradě" :D....
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ThalesX 22. 11. 2014 20:29

Zastaralá informace, telenovela se nechystá, telenovela je už zde!
viewtopic.php?f=1711&t=1223677&start=27

EDIT:
Tak ne, je to jen pokračování té staré s Brumíkem a vratkami. Ale zase má teď PC hráč spojence.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod swenak 25. 11. 2014 01:50

By mně zajímalo, co přesně Ti vadí na mém tématu. To, že chci taky něco malé? Nebo snad, že nechci receiver a velké bedny? Když si pročtu témata z poslední doby, tak vidím pořád to samé. Někdo něco chce a zdejší matadoři nabídnou úplně něco jiné a ještě se mu smějí, a pořád dokola nabízí to samé. Chci monitor, nebo malé repro? Ne, nabídnete receiver + bedny. Chce někdo levný receiver za rozumné peníze? Ne, nabídnete 3x tak drahý receiver a nezapomenete napsat, že to chce vyměnit i repro, kabely a přestěhovat se do velkého bytu, protože jinak to nemá smysl. Chce někdo slušný receiver? Nenabídnete nic a naopak řešíte jednotky, ve kterých se uvádí výkon a co to vlastně výkon je a co vyjdřuhe a podobně.

Někteří z vás minimálně vypadají, že mají znalosti, to nepopírám. To je super, odbornost je potřebná. Jenže, pokud chcete radit a doporučovat, tak to žel nestačí. Je potřeba poslouchat (ne repro, ale tazatele), reagovat na jeho požadavky a nevnášet do toho své osobní požadavky, ty jsou v takovém případě k dobru jako zkušenost, ale nemělo by se to násilně vnucovat. Jistě, když se někdo zeptá "jak ozvučit TV", tak je to málo informací a pak je možné mu radit cokoliv a postupně se to vyprofiluje, až se doberete výsledku. Základem je se ale ptát, protože pokud to sám nenapsal, tak možná ani neví, že na tom záleží. Ale když někdo napíše téměř přesné požadavky, tak je možné očekávat, že už udělal dost práce sám, než se zeptal a cca ví, co chce. Jenže, toto se tady neděje. Pak někdo napíše, že chce repro k PC takové a makové a další příspěvek od rádců je "vím, že chceš malé repro, protože nemáš místo, ale co takto bazrový AVR a bazarové bedny"? Kdyby tazatel napsal, že chce AVR+bedny, ale nemá dost peněz, prosím.

Takže, Tobě a ostatním zdejším. Poslouchejte hudbu na čem chcete, klidně na Nautilech, ať je vám dopřáno, ale pokud se pasujete do role rádců, uvědomte si, že to není jen o znalostech, že ne každý chce to, co Vy, že ne každý má požadavky jako vy, že ne pro každého je vaše řešení přínosem a to nejen s ohledem na cenu (já třeba cenu neřeším) a dle toho musíte k tomu přistupovat. Já taky nemůžu zákazníkovi nabídnout vždy stejné řešení, jako jsem nabídnul jinde, i kdyby ten požadavek byl stejný, protože zákaznící jsou různí a musím hledět na věc komplexně.

Pokud někoho z vás uráží výraz malé repro 2.0 k TV, nebo PC (a že asi ano, jak jsem četl různá podobná témata), tak nepřispívejte. Je to menší zlo, než to, co předvádíte. Berte to tak, že k takovému tématu nemáte co říct (a opravdu nemáte), protože je to pod vaši úroveň a rozlišovací schopnost.

Za mně k mé telenovele, nikdo mi tam nic neporadil k tématu, jeden jen schválil jednu mou volbu, ale to bylo vše. Vše ostatní jen zbytečné příspěvky. Když jsem se na konkrétní řešení zeptal, bez reakce. Když pak sám zjistím, že nic moc, tak najednou už se někdo najde s tím, že je to přeci jasné, že to nemůže být OK (uznávám, moc času jsem vám nedal, takže to je jen konstatování, ne výčitka). To, že v telenovele píšu své zkušenosti je, že to někomu pak může pomoct, když bude řešit podobný požadavek a možná si ušetří další komunikaci s vámi. A asi nejsem s pc-hráč jediný, když takové výrobky existují. Pokud produkty existují, byla buď poptávka, nebo byl předpoklad, že by poptávka být mohla.

Připomíná mi to můj dotaz z před pár týdnů, ale v sekci o TV. Chtěl jsem poradit novou TV s konkrétní funkcí, kterou jsem znal z monitoru, ale vylepšenou a od preferovaných výrobců. Opět se tam zdejší matadoři (minilálně jeden) do mně ostře poustili s tím, že chci objevovat teplou vodu, že můj požadavek je nesmyslný, že na to je jiná funkce a že to, co chci, neexistuje. Nakonec jsem si to musel (jako zjevně v případě požadavku na repro), vyřešit sám. Našel jsem přesně, co jsem chtěl, tedy TV od preferovaného výrobce s funkcí, která pracuje tak, jak jsem chtěl. Zjevně, ač tamní matador o tom neslyšel, nechápal, k čemu to je dobré a proč někdo má tak zcestný požadavek, protože by tu funkci on neuměl použít, tak výrobce TV měl jiný názor a udělal přesně, co jsem chtěl (no, dobře, uměl bych si to představit i lépe, ale i existující implementace mi postačila).

Uff, jdu si pustit radši nějaký film z TV, co se za nejpozději do 1h vypne a z 2.0 repráčků, co se pak vypnou sami, o které by si zdejší ani kabel neopřeli :-)
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 25. 11. 2014 03:52

Já ale nemám vůbec nic proti tvému tématu, ani proti tvé potřebě malých repro. Tu jsem ani nikde nezpochybňoval. Kdyby si poslední dvě stránky debaty četl pečlivě tak krom toho, že se tak nějak obírá z nemalé části brumem vydávaným některými aktivními reprobednami, tak se tu řešilo také to zda je ten brum skutečně tak velký problém a pokud ano tak proč to více zákazníků neřeší vratkou. Tím se došlo k tomu že by si lidi měli méně nechat kálet na hlavu a když mají problém měli to s prodejcem řešit. A zrovna ty si v tom okamžiku přišel s tím že máš stejný problém - tedy brum. A že to kvůli němu budeš reklamovat stejně jako to udělal PC-Hráč. Ten měl pocit že ho v tomto nedostatečně podporujeme, tak jsem jen konstatoval že tu má spojence - tebe. Je snad na tom něco špatného?


Co se týče těch doporučovaných věcí. Ono to má dvě roviny. jedna rovina je že si tu ten kdo se přišel poradit a nevidíš to z té druhé strany. Kolikrát přijde člověk nezkušený, který má nějakou prvnotní představu ke které nedodá dostatek informací a tak je jí třeba časem nějak formovat a informace doplňovat. Je to oboustranný proces při kterém obě strany získávají užitečné poznatky umožňující vyhledat v mezích omezujících parametrů nejlepší řečení. Jenže mnohdy je to komplikované nejen pro nedostatek informací, ale i pro určitou, často neodůvodněnou paličatost tazatele, který něco chce řešit určitým způsobem aniž by pro to měl racionální důvod. Kombinace obou faktorů pak někdy nutí člověka tlačit na pilu trochu více.

Druhým hlediskem je pak to že lidé se často dožadují určité kvalitativní úrovně kterou v dané cenové relaci není možné splnit při nákupu nového zboží a nezřídka to vychází jen-tak-tak při nákupu v bazaru. Proto je nákup v bazaru výhodný byť chápu že to není pro každého. Upozornit by se na to však mělo.

Teď budu mluvit pouze z mého osobního pohledu. Předem říkám že nejsem žádný highendista. Považuju se za relativně normálního člověka, který prostě jen chce aby když si něco pustí tak aby ho neustále něco nenasíralo. Uznávám kvalitativní kategorie. Na druhou stranu vidím "tak trochu" i dovnitř protože ta zařízení kolikrát opravuju. Neživí mě to - je to víceméně můj koníček už od dob školy, později elektroprůmky atd. a když mi to hodí nějakou tu korunu navíc tak budiž, nemohu tedy tvrdit že by mi měsíčně prošly rukama kvanta věcí. Stačí to však na to abych věděl dobře jak jsou ty věci řešené a jako technik z toho vážně nemám dobrý pocit. Kolikrát prostě nevím co mám poradit aniž bych měl pocit že doporučuju šmejd. Styděl bych se pak sám před sebou. Zvláště tragická je situace v oblasti malých beden. Pro velké výrobce jsou nezajímavé protože cena. Očekává se že malé bedny budou automaticky i levné. Kolik lidí by si koupilo malé bedny když by až tak levné nebyly? Jediné dobře hrající malé bedny, které bych byl sám ochoten poslouchat, byly domácí výroby. Jednoduše proto že když už si s nimi dá někdo tu práci tak přeci neošidí sám sebe. Takové práce by to dalo a aby to hrálo špatně - to by byl špatný vtip. (Neplatí to pro všechny DIY bedny - hodně z nich staví laici a bez potřebných znalostí to nemůže dopadnout dobře) Ale tohle je primárně spotřební fórum, zde se takové věci nenosí. Sem tam objevím něco co stojí za povšimnutí (nemyslím že by to bylo kvalitní, jen je to o něco menší šmejd než obvykle), ale většinou se spíše snažím neutrálně upozorňovat na možné problémy než doporučovat konkrétní řešení, případně odpovídat spíše v obecné rovině. Jestlipak sis toho všiml? Když už bych doporučil bylo by to v jiné cenovce a nebo v bazaru, což je pak zhusta vyčítáno. Dělám to ale vždy s čistým svědomím. Není to tedy o tom že bych si tlačil to svoje, prostě jen když nemůžu poradit něco s čistým svědomím sám tak mlčím nebo jen poradím směr, případně upozorním na problémy. Ale asi to stejně píšu zcela marně, stejně v tobě zůstane dojem že nenaslouchám. Třeba k tomu mají i jiní zdejší lidé své důvody přestože si myslíš že i oni nenaslouchají. Opravdu jsme tak zlí?
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod swenak 25. 11. 2014 09:31

Díky za reakci, čekal jsem něco horší :) Většina toho, co jsem psal, bylo obecné a ne na Tebe, samozřejmě, kromě toho prvního odstavce. Přečetl jsem většinu těch příspěvků, žel, měl jsem z nich pocit, že nejde o závadu zboží, ale obecně o to, že se dá očekávat ta zaváda, protože prostě šunt. Pokud je tedy Tvá narážka na telenovelu ne z důvodu šuntu repráčků, ale problémů technických, omlouvám se.

Co se týče zbytku, nemám co vytknou, s tím, jak to děláš a pokud to tak vždy děláš, nemůžu než souhlasit. Bylo to ale vše, jak už jsem napsal, obecné a nejen na Tebe a myslím, že jsem napsal +- to samé v bledě modrém. Mně je docela jasné, že jiný pohled má tazatel a jiný ten, co odpovídá, tady se tážu, jinde odpovídám. Ale tady mi přijdou prostě reakce extrémně podivné. Někdo se zeptá na konkrétní model subwooferu a reakce? Nebrat, kup toto. Schází proč nebrat, schází proč koupit něco jiné. A to jsou desítky témat (jistě, možná jsem jen narazil na ty horší a další stovky jsou OK).

Nejste zlí, jednak to nemůžu posoudit a jednak bych to ani nevtrdil, ale běžnému tazateli, který jinak žije normální život a na fóra chodí opravdu jen, když má problém, to může docela znepříjemnit "zážitek" z podobných "sociálních helpdesků". Mně to nevadí, na fórech jsem přes 20 let a už jsem si své zažil, včetně provozu vlastního fóra, administrace a podobně, ale když mám pocit (coz není samozřejmě jediná pravda), že je něco podivné, napíšu to. Mně to neuškodí a jiným možná pomůže.

No, ale zpátky k repro :-) Brum, pokud jde jen o něj, někdy asi je technická závada a výrobce to neřeší, někdy samozřejmě jen prkotina. Třeba mé Behringer MS40, což je dle mého sice lowend, ale v kategorii, kde již některé věci nemůžou z principu být vlastností, taky bruměl. Proč? Prostě jeden kabel povolil a dostal se k trafu. Jeho odtažení a přikurtování jinde to vyřešilo. Hodně lidí ale tak nějak "neřeší" vlastnosti, které dostanou a neporovnává je s tím, co by se asi dalo očekávat. A aby to nebylo jednoduché, tak oni to možná řeší, ale v jiném "oboru". Takže třeba někdo je citlivý na obraz a rozlišení, takže je na prášky z toho, když něco nesedí, je neostrý text a podobně, ale naopak zjevný brum v audio nevnímá. Ne, že by ho neslyšel, ale nemá s tím problém a tak prostě ani neví, že něco je špatně (a je jedno, jestli je to vlastnost produktu, nebo závada odstranitelná, či neodstranitelná). Někdy je to věcí poměru ceny/výkonu, kdy "za ty prachy dobrý". Někdy naopak někomu vadí něco ne proto, že tam ta nedokonalost je, ale proto, že "za ty prachy to musí být dokonalé".

Příklad ode mně, kdy nejde o peníze ve smyslu, že bych chtěl šetřit. Před asi půl rokem jsem si řekl, že je zase čas zkusit pořídit si notebook, který by mi vydržel alespoň rok (ne technicky, ale psychicky). Jelikož jsem měl jako vždy konkrétní požadavky a věděl jsem, že model z roku 2013 (cena kolem 27tis), který jsem již měl v roce 2013 mi nedal, co jsem chtěl, koupil jsem starší model z druhé ruky z roku 2012 (cena 24tis). Nenaplnil má očekávání (prodejce byl nesolidní a TOP stav si představoval jinak) a bylo tak pár věcí, co jsem nečekal a změnil se mezí tím můj požadavak, tak jsem ho prodal (no, vlastně ještě ne, spíše dal s tím, že mi bude někdy splacen a zatím není :-) ). Pořídil jsem jiný model (cena přes 60tis). Tam jsem 5 týdnů laboroval, abych ho dostal do stavu, který bych akceptoval. Nepovedlo se, takže jsem ho schoval do krabice a koupil jiný model, z doprodeje, rok 2012 (cena kolem 40tis + upgrade dalších cca 8). Opět problémy, ten jsem naštěstí mohl vrátit. Pak jsem objednal zase jiný kus, zase starší model, nějaký ležák, který měl být "to pravé". Jen mně mrzelo, že nebude tak cool, jako aktuální model a i v horší konfigurace mně to bude stát více, než aktuální model (vycházelo to s upgradem na cca 55tis). Ten min akonec ani nedodali, protože to byla chyba v systému a neměli ho již dávno skladem.

Proč to píšu? Ač jsem nešetřil, nedosáhnul jsem svého a i za ty peníze tam byli technické problémy, které mně ročilovali (stát to 1/3 ceny, tak mi je to jedno). Teď mám notebook snad 8 let starý, práci na něm udělám taky a nevadí mi, že je to šunt (sám bych ho ani jako nový kus nekupoval), popraskaný, rozvrzaný, baterie KO. Prostě, za ty prachy (zdarma) mi je to šumák. Dát za to peníze, tak bych skákal 10m do výšky :-) Taky to píšu proto, že v diskuzích se často zaměňuje požadavek na něco malé integrované s tím, že někdo chce šetřit (viz ten pivař v mém tématu :-) ).

Ne vždy je to o penězích, prostě někdy je to opravdu jen o tom, že situace, ať jakákoliv, prostě vyžaduje takové, nebo obdobné řešení. Já třeba nemám problém dát za to blbé audio 30, nebo více (nevím, co mi to tam kdo napastoval), ale mám problém dát ty peníze za řešení, které je pro mně nekomfortní a neřeší můj požadavek, tedy velký kompromis. Pokud najdu řešení, které mi vyřeší vše, nebo většinu toho, co mně trápí, dám klidně více. Nebo jinak, dám klidně za 2.0 (2.1) sestavu repráčků více, než jiní za AVR se 7.1 megasloupy :-) Ale, asi jak jsi psal, problém je, že to pro výrobce není zajímavé a tak vlastně není co pořídit :-(
Naposledy upravil swenak dne 25. 11. 2014 10:27, celkově upraveno 1
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 25. 11. 2014 09:36

swenak: tady je to normálka, přijdeš, že chceš repro na záchod a už ti cpou sloupy a bazarový AVR :D Přitom je tolik různých regálovek a já nevím čeho všeho, které tu nikdo neslyšel, ale hlavně, že mají jasno :) Vrchol je, když ti tu pak začnou cpát stereo na filmy (a argumenty typu za 20tis nekoupíš pořádný multikanál a stereo bude hrát líp a takový srač*y.. jo bude, ale jen DVA repráčky...což je málo, za ty prachy si vždycky na filmy vezmu 5.1 a nemusí to ani být sloupy, vím co dokáže můj HK set za 15k u filmu). Každému vyhovuje jiný zvuk, třeba takový Johny má orgie ze svých Elaců, ale mě ten zvuk prostě nebavil. Mě třeba ani nebaví jen tak sedět hodinu v křesle před reprem a něco poslouchat. Já si víc užiju zvuk ze svého kina, kdy se dívám na své plazmě na koncert u toho, to je pro mě víc. Prostě tyhle věci jsou individuální a nenech se odradit od toho co sám chceš a co se ti nejvíc líbí. Chápu co píše ThalesX, který tu opět opakuje jak je to jeho koníček už od první ejakulace a blabla, ale to ještě neznamená, že ti tímto stylem dokáže poradit líp :-)

Abych to shrnul ty nekonečné OT srajdy mě tu taky šíleně štvou, zažil jsem to ve svém tématu, člověk chce poradit konkrétní věci, konkrétní zkušenosti a místo toho je tu 10 stran hovadin a když to zpětně projedeš, tak zjistíš, že tě možná dva příspěvky navedly trošku tam, kam jsi chtěl. A intelektuální rady, sorry že zase dávám Johnyho za příklad ať se necítí ublíženě, typu na všecko sloupy a bazar, co neváží tunu nehraje a podobně.. to jen otravuje a nikam nevede, to bych pak místo herního monitoru čuměl na 50ti kilové sloupy a hrál bych u toho v představách tetris za ladného zvuku nějaké audiofilské srajdy co mě vůbec nebaví. Ne díky :-)
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod swenak 25. 11. 2014 10:17

No, na straně druhé, někdy je pravdou, že zabedněnost nás omezuje :-) To znám i na sobě, ač zase v oblasti aut. Né, že bych svého nakonec nedosáhnul, ale jít cestou vyšlapanou, ušetřil bych čas, nervy i peníze :-) Jenže, jak někdy říkám, "co s prachama" :-) A taky, asi bych se nudil, dělat vše tak, jako ostatní :-) Kdyby všichni dělali všechno stejně, jsme možná ještě na stromech.
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 25. 11. 2014 10:46

Předem tě PC-Hráči upozorňuju že ti tvé příspěvky už nehodlám nijak cenzorovat jako v minulosti, ale každý tvůj vulgární a agresivní příspěvek budu nemilosrdně mazat. Celý a bez upozornění. Ber to na vědomí.

-------------------------------------

Protože jsem to co jsem psal pojal také obecně tak těmi malými bednami jsem myslel takové to cosi co se obvykle dává k PC, je to aktivní, říká se tomu nadnesene studiové monitor a ve skutečnosti jsou to jen lepší bedny k PC. Ty se tu probírají velmi často. Ty se swenaku profiluješ jako v podstatě už náročnější posluchač který nějaké ty peníze má i když je investovat nechce (nejspíš z nedůvěry jak si sám psal). Proto bude moje doporučení určeno tobě byť to v tomto threadu bude prakticky offtopic. Prostě to zkusím - nalož s touto informací jak chceš. Pokud bych potřeboval velký zvuk v malém těle (a měl na to) pořídil bych pořádný stereozesilovač (navzdory PC-Hráčům a podobným individuím co věří na kryptonit a jiné zázračné technologie z papíru) a připojil bych na ně například VMA III (které mají ovšem šířku 24cm a ne 20cm), přičemž mám silnou pochybnost že by se novopečený majitel nezubil od ucha k uchu. Jak je vidět jde to tedy i bez sloupů. Jenže dá za ně někdo ty prachy? Nedá. A jsme zase tam kde jsme byli - zase se bude jeden kompromis měnit za jiný a ten zase za jiný, ale výsledkem bude jen přešlapování na místě, ztrácení času a utrácení peněz za něco co člověka nijak neposouvá vpřed, nespokojenost nebo smíření. Existuje levnější řešení? Existuje - ale ne pro někoho kdo chce přijít k hotovému a nechce kupovat v bazaru. Jistě, existují i levnější regálovky které také nějak poslouchatelně hrají, ale tady to vypadá na někoho, kdo je schopen se pro věc nadchnout a pokud ho adekvátně uspokojí tak jí i zaplatit. Proč si je tedy nezajít poslechnout? Poslech je zdarma.

http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_3.php

Obrázek
Obrázek
Obrázek
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod swenak 25. 11. 2014 11:10

Díky, za mně konečně něco alespoň k tématu! Možná se zdám v tomto jako extra náročný, ale nejsem, chci jen nečo lepšího:-) Cena není tedy opravdu nízka, ale byla by akceptovatelná, problém je, že to zdaleka není, co potřebuji, pokud jsem to tedy dobře v rychlosti prolétnul. Zvukově to asi bude OK, v tom se umím přizpůsobit, pokud to nebude něco extra "jiné". Problém je, že to neřeší to, že chci nejradši něco integrované. Kdyby do bedna babudovali zesilovač s pár vsrupy a ovládáním na dálku, tak by to byla jiná. Samozřejmě, pak je to asi jiný produkt (pokud je to vůbec realizovatelné) a cena by šla asi už opravdu nekam, kde bych se sakra vzpíral. Ale možná je cesta se s někým takovým spojit a zkust se dohodnout, jestli nemají řešení. Ono, já bych to asi i zvládnul spíchnout sám, ale popravdě, toto se mi moc řešit nechce (ne z lenosti, kdyby jsi věděl, co vše dělám s autem a jak si stavím sám díly, tak by sis klepal na čelo :-) ).

Ale budu upřímný. Díky těmto pár dnům zde na fóru a i těm 2 pokusům, jsem se otevřel ještě myšlence přestavět nábytek, nebo ho částečné vyměnit a pak bych byl asi míň limitovaný (ač v garsonce moc možností není). Tady je ale i problém se způsobem používání a tady si nejsem jist, jestli to je řešitelné. Ale už jsem otevřen, takže to znamená, že se budu dívat a přemýšlet, jestli by to bylo k něčemu.

Jinak, ja bych tak nějak akceptoval cenu do 20tis za repráčky, ač nemusí hrát jako VMA a podobné.
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod Bošu 25. 11. 2014 11:11

PC hráči, chápu, že se ti na filmy víc hodí 5.1 a máš to raději, OK, ale pak argumentuješ, že si na 5.1 pustíš koncert, což nechápu, protože koncert nějaké kapely, bude VZDY nejlepší ve stereu at chceš nebo nechceš :-) Ani nevim, co by tam v 5.1 bylo výhodou, vřískající pubertačky v efektech? ne díky :-)
Dále swenak: Co děláš za práci na NTB, že ti nestačil stroj za 60 klacků a musel si ho sáhodlouze ladit a jánevim co ještě? To bys musel bejt nějakej grafik, nebo střihač, kterej potřebuje fakt silnou mašinu, jinak nevim, poučte mě :-) Navíc co znám lidi, co se tímto zabývají, tak maj většinou stolní mašiny, co to utáhnou a k nim pořádnej monitor (což je to nejhlavnější) Takže kydy, že já mám na počítače statisíce, ale nechci investovat pár tisícovek víc do lepších (menších) repro, neberu. Anebo to prostě můj mozeček nedokáže pochopit, mám peníze, chci kvalitu, ale zhatí mi to pár centimetrů u repro? Divný.... A neberte to ode mě nějako zle ju?
Onkyo TX-8250+Canton Ergo 90 DC+Polk Audio HTS 12
Bošu
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ThalesX 25. 11. 2014 11:52

Bošu, někdy PC není jen o výkonu, ale o pohodlí a v tom Swenaka dobře chápu. Sám nejsem nijak náročný na výkon v určitých ohledech, ale pacovat s notebookem jako s hlavním strojem je pro mě nepředstavitelná. Pokud bych tedy k tomu byl z nějakého důvodu nucen tak bych volil opravdu pečlivě. Já bych třeba potřeboval aby to mělo displej s pořádnou úhlopříčkou a přitom kvalitní (barvy atd.), aby to mělo hybridní disk SSD kombinovaný s normálním, velkou klávesnici se samostatným numerickým blokem co se nenechá jen tak vymlátit, musel by být tichý... A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Sehnat jakoukoliv z těch věcí není problém, ale sehnat je dohromady je prakticky nesplnitelné. Ne díky - raději klasický PC, tam je to mnohem jednodušší.

Swenak - pokud jsou peníze a nejsi připo.. ze záruk jako běžní spotřebáci tak jde udělat skoro všechno jako zakázkovou úpravu. Právě tím že se hrabeš v autech a některé věci si necháš dělat nebo si je přímo sám děláš bys pro to měl mít pochopení. Já jsem takovým věcem velmi nakloněný protože je to často jediná cesta (a kolikrát nejlepší pokud vůbec ne jediná) jak dosáhnout přesně toho co člověk chce. Chce to ale oslovit spíše nějakého schopného bastlíře, ne firmu. Pro firmy tyhle věci nejsou zajímavé pokud neplatíš fakt šíleně neadekvátní částky. Myslím kdybys to zadal jako komplet. Nebo alespoň nevím teď o žádné kde by to bylo jinak. Bylo by ale průchozí (i finančně) řešit to subdodavatelským způsobem.

Co se týče kvality beden jako takových - pro mě je plnohodnotý systém až třípásmo. Jenže kolik se dělá slušných malých třípásmovek? Alespoň slušných - ne nějakých pochybností? Jo, dělají se třípásmové některé studiové monitory, ale stojí stejně, v obdobné kvalitě spíš dvojnásobek. Na druhou stranu obsahují i nějakou tu elektroniku.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 25. 11. 2014 12:35

Bošu nepochopils. Zvuk byť horší zároveň s obrazem mi dá víc, než kvalitjší repro bez obrazu. Tak jsem to myslel. Třeba. A takových situací je spousta. Btw 5.1 především ten dojem prostoru, to u sterea nedosáhneš nikdy tak jako s 5.1, logicky. Mně to vyhovuje mnohem víc, asi po padesátédeváté tu píšu že mi je hudba celkem ukradená a jako koníčem mám filmy a hry. Tam 5.1 zadupe nějaké stereo do země vždycky.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků