LG 50PB560V doporučení

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod elipsoid 29. 11. 2014 18:43

Tak jsem tu padesátku pořídil. Trochu píská, když je zobrazený statický obraz, to by ale tak nevadilo. Horší je, že mi absolutně ruší ADSL. Prostě zapnu TV, vypne se internet (zruší se synchronizace ADSL). Zkusím ještě přetáhnout modem jinam, teď je hned vedle TV. Jestli to nepomůže, půjde bohužel z domu.
elipsoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 29. 11. 2014 18:53

elipsoid jestliže máš ověřené, že rušení způsobuje televizor, jedná se - z mého pohledu - o zásadní problém, který bych řešil výměnou/vrácením televizoru. O pískání ani nemluvím. Ať si to kucí opraví... anebo poslouchají oni.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 29. 11. 2014 19:14

Hm.... Co znamena piska,ked je staticky obraz? Co to znamena....? Proste ma to zaujima, lebo som tento TV odporucil kolegovi.(pomer: cena/vykon je obrazove bezkonkurencny)

NPr: Kukas Tv signal cez externy satelitny box,ktory mas pripojeny cez HDMi kabel. (napada ma BUrlive vino :-) ). Naraz pride staticky obraz na Markize a Tv pískaa?...alebo to myslis tak, ze npr: das menu...trebars USB prehravaca a pocujes piskanie? Alebo sa to tyka npr: HTPC a celosvetlej plochy panela?
Prosim TA,mozes to podrobnejsie opisat, pripadne nahrat kratke videjko so zvukom? Aky mas zdroj signalu? Co vravis na kvalitu obrazu?

Co sa tyka ADSL...skus to premiestnit a daj vediet. Ozaj a rusi to stale,ak je TV zapnuty, ci iba pri specifickych situaciach?
bylinnycaj
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod elipsoid 29. 11. 2014 21:05

Tak modem jsem přesunul jinam, ADSL funguje. Bohužel pískání mi teď přijde hlasité i při přehrávání.
elipsoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod elipsoid 29. 11. 2014 23:42

Modem 100% ruší zapnutá TV. Googlil jsem, není to až tak nezvyklý jev u plazmy, zdá se. Nicméně modem jsem přesunul do jiný síťový zásuvky a je po problému. Jsem v pronájmu, majitel tu má udělanou síť, ale kdo ví, jestli ty kabely ve zdi jsou stíněný. Zkoušel jsem si to rušení poslechnout přenosným AM radiem na 612 kHz a je to dost strašidelný, šumí to po celý místnosti, takže modem šel do předsíně.

Pískání/bzučení je horší. Ze začátku to bylo jenom zlehka slyšitelný, když byl zobrazený světlejší statický obraz (menu), ale teď už je to slyšet prakticky pořád. Čím víc bílé, tím víc to bzučí. Před chvilkou jsem zapnul znova TV asi po hodině a bylo to relativně v pohodě, ale po cca 15 minutách to začalo znovu. Pamatuju, že něco podobnýho dělala před deseti lety stará CRT TV Sony. Že by se mi těch 40 kilo chtělo stěhovat zpátky do krabice, natož do Datartu, to se mi nechce, ale tohle poslouchat fakt nebudu...

Jinak mám 660, která má navíc myslím jen smart funkce a pár konektorů. Zdroj zatím jen USB a DLNA z PC. Obraz bohužel nemám s čím srovnat, nikdy jsem plochou TV doma neměl a poslední rok jsem koukal jen do PC. Největší spokojenost byla s 720p videem z kamery a pak 1080p MKV (BBC Africa). Zkoušel jsem i sd seriál (40 minut, 350 MB) - dalo se to, ale občas trochu "telenovela" efekt. Bude to asi jenom nastavením obrazu, ještě jsem to všechno neprošel.
Zvuk se dá, ale basy citelně chybí.
elipsoid
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků