Philips 50PUS6809 vs LG 50LB670V

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kamil208 29. 11. 2014 22:20

zdravím,rozhodují se mezi tema dvěma tv.U philipsu me laka 4k,lepší cena o 3tis ( po vrácení cashback),u LG design,webos,magic remote,pasivní 3D.Obraz jsem viděl u obou nazivo,
zdroj bd player,obě pro me maji vyborny obraz.4k philips evidentne nemel problem s prepocitavanim fhd do 4k,no nevidel jsem jak by obraz vypadal obraz z SD zdroje.Jinak zdroj obrazu 70% kabelovka UPC (vecsina mnou sledovanych stanic je v hd),BD player,obcas filmy v mkv. Díky za nazory
kamil208
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 9. 12. 2014 12:06

Upřímně nevím, zda bych dnes kupoval 4K televizor. Pokud myslíš, že ho využiješ a obraz se líbil...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 9. 12. 2014 12:32

Nevyuzije. On ten Philips totiz nema hdmi 2.0 ani hevc.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 9. 12. 2014 13:24

Právě. To využití je zcela individuální.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod freeman_tkoz 9. 12. 2014 13:33

Ahoj, vybíral jsem přesně mezi těmito 2 kousky. Nakonec jsem vybral Philips. Pokud máš kabelovku od UPC tak se s Philipsem připrav na problémy. Už to týden řeším s podporou a ani osvědčené triky (nastavit jako výchozí zemi např. finsko) nefungují. Navíc celkově se jedná o velmi pomalou TV, kdy trvá i základní přepínání programů.

Jinak mé menší shrnutí vlastností Philipsu:
Jako předchozí TV jsem měl LG 50PM680S (plazma) a produkt jsem tak porovnával jak s touto TV, tak i s LG 42LA620S (LED LCD).
TV je opravdu krásně designově vyvedena a v tomto překonává obě zmíněné TV. Menu je sice vyvedeno dost chaoticky, ale průvodce instalací Vám vcelku laicky pomůže s instalací a prvotním nastavení obrazu a zvuku.

Co se týče obrazu a zvuku tak je na tom TV velice dobře. Nicméně je potřeba si s TV vyhrát a pro opravdu dobrý obraz povypínat většinu "podpůrných" funkcí. 400Hz zmíněných ve specifikaci je samozřejmě jen slovíčkaření, nicméně i reálných 100Hz, které obrazovka ve skutečnosti má je dobrá hodnota a při správném nastavení Vám nekazí ani sledování sportu (samozřejmě v tomto stále nemá na frekvenci plazmy PM680, ale na LED LCD je to dobré).

4K rozlišení je pěkný bonus, nicméně z důvodu nepodpory potřebných kodeků a HDMI 2.0 zůstává vcelku nevyužitelná, pokud-li nehodláte koupit speciální přídavný kit od Philipsu, který se prodává zvlášť. Tudíž zatím beru jakou nedůležitou funkci (i vzhledem k dostupnosti obsahu) a spíše v budoucnu můžete dodatečnou investicí (pokud se stále bude prodávat) zajistit plnou podporu 4K (dle mého ale rozšíření této technologie potrvá déle než je standardní životnost této TV, proto nedávám moc bodů navíc za přítomnost této techologie).

Problém nastává u podpůrných funkcí. Nemluvím zde o funkcích SMART TV, jejichž využití je vcelku svižné, ale o samotném používání ZÁKLADNÍCH podpůrných funkcí TV jako je procházení programů + jejich přehled, přepínání vstupů, procházení USB,..
Nejvíce je zpoždění vidět u procházení kanálu (tzv. přehled kanálů), kdy na jeho vyvolání čekáte několik sekund a i po té se nezřídka stane, že celé procházení spadne a nelze nahodit. Toto beru jako vcelku zásadní problém, jelikož přepínání programů je zcela základní funkce.

Také procházení USB je žalostné. 1TB ext. disk je připojen bez problémů, nicméně samotná práce s diskem v prostředí je tragická. při procházení složky s několika filmy se Vám procházení na každém filmu "zasekne", dokud TV nenačte více nedůležitých informací o souboru (velikost, datum,..). Také přepínání složek je řešeno dost neergonomicky a na standardy moderních SMART TV je celé prostředí dost tragicky graficky vyvedeno (styl Total CMD).

Přehrávání probíhá bez větších problémů a zvládá většinu kodeků v kontejnerech .AVI i .MKV vč. integrovaných titulků a zvuku v několika jazycích. Dokáže také korektně odesílat vícekanálový zvuk do domácího kina jak v DD tak v DTS, nicméně stopy nejsou nijak označeny a nevíte tak co se do kina odesílá (systém zvuku TV oproti LG neoznačuje ani v infu o běžícím programu).

Bohužel vcelku často dochází u souborů s rozlišením 1080p a vícekanálovou zvukovou stopu k trhání, což zhazuje celý dojem z jinak kvalitní projekce. Také není možnost přehrávání rychleji přesouvat pomocí kurzoru, je možné pouze přetáčet.
Celkově tedy bohužel TV nevyhovuje mým požadavkům a jsem tak nucen i přes dobrý obraz TV vrátit a poohlídnout se jinde.

Nic z výše uvedeného se nezlepšilo ani po updatu SW a vzhledem k vydání TV bych ani zásadní zlepšení v budoucnu neočekával.

Můj závěr tedy je následující. Pokud-li sháníte televizi s dobrým poměrem cena/výkon, nevadí vám pomalejší přepínání programů, pomalé a ne moc dobře uspořádané procházení menu / souborů na USB, pak lze TV vzhledem k jejímu obrazu doporučit. Jinak bych Vám doporučoval se poohlédnout jinde. 4K rozlišení je vzhledem k podporovaným kodekům spíše "chlubítko" před sousedy a v této cenové kategorii naleznete lépe vybavené a obrazově stejně dobré (ne-li lepší) fullHD TV (v rychlosti např. SONY KLD-W805; LG 50LB670V, Samsung H6XXX a další), které jsou hlavně daleko rychlejší a s větším potenciálem podpory do budoucna.
Naposledy upravil MgX dne 9. 12. 2014 14:40, celkově upraveno 2
Důvod: Doplněny mezery - lepší orientace v textu.
iPod Touch; NEXUS 5; iPad Air; HP EliteBook 8560p
HifiMan RE0; BOSE QC15 QTM; Xears XE200PRO; Phonak audéo PFE 122
freeman_tkoz
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 9. 12. 2014 13:38

... a tak díky. Ono, kdyby se chtělo Philipsovo TV porovnávat, zase by nebylo od věci porovnávat FHD s FHD... Někdy - bohužel - může platit, že 4K je „přílepek“... (není myšleno jen u Philips TV).
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod freeman_tkoz 9. 12. 2014 13:43

Ono 4K nebylo to co rozhodlo v mém případě. Jak i zmiňuji výše, pro mě je to spíše "chlubítko" a reálný přínos je žádný (zvlášť v případě vybavení tohoto modelu). V mém případě rozhodl obraz, který je opravdu citelně (po vylazení) lepší než v případě LG, nicméně menu a celkově rychlost TV to sráží ke dnu.
Jinak jako plus k Philipsce (kromě cashback) si můžete ještě připsat 5ti letou záruku.
iPod Touch; NEXUS 5; iPad Air; HP EliteBook 8560p
HifiMan RE0; BOSE QC15 QTM; Xears XE200PRO; Phonak audéo PFE 122
freeman_tkoz
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod matelko 2 9. 12. 2014 22:22

RE: ________Také procházení USB je žalostné. 1TB ext. disk je připojen bez problémů, nicméně samotná práce s diskem v prostředí je tragická. při procházení složky s několika filmy se Vám procházení na každém filmu "zasekne", dokud TV nenačte více nedůležitých informací o souboru (velikost, datum,..). Také přepínání složek je řešeno dost neergonomicky a na standardy moderních SMART TV je celé prostředí dost tragicky graficky vyvedeno (styl Total CMD).

Hm, tak nějak nechápu proč je v tomhle takový rozdíl mezi touto a naší Philips 42PFS7509. Už jsem tady někde v diskusi psal a bleskovém procházení 1 TB, 2,5` disku formátovaným v EXT3 (podporu nemá TV ani ve specifikaci), mám tam kromě běžných záloh i seriály kde se nachází v jednotlivých složkách celé série. Z flash 32 GB s FAT taky žádný problém. Bohužel nemáme doma žádný disk v NTFS a tak nemohu vyzkoušet jestli TV nemá problém právě s ním. :roll:
matelko 2
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod freeman_tkoz 10. 12. 2014 09:55

Zvláštní, přitom tvá řada má také "pouze" 2 jádrový procesor (otázka jestli stejně výkonný). Můj disk je formátován do NTFS a mám na něm od 3D filmů o velikosti 50GB až po obyčejné .avi s velikostí pár MB. Nicméně rychlost procházení (přepínání složek, zastavení na souborech, spouštění,...) byla žalostná i na 32GB Flash disku formátovaném do FAT32. U mě to nevyřešil ani update, ani kompletní reset továrního nastavení.
iPod Touch; NEXUS 5; iPad Air; HP EliteBook 8560p
HifiMan RE0; BOSE QC15 QTM; Xears XE200PRO; Phonak audéo PFE 122
freeman_tkoz
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eLzyx 11. 12. 2014 00:02

freeman_tkoz píše:4K rozlišení je pěkný bonus, nicméně z důvodu nepodpory potřebných kodeků a HDMI 2.0 zůstává vcelku nevyužitelná, pokud-li nehodláte koupit speciální přídavný kit od Philipsu, který se prodává zvlášť. Tudíž zatím beru jakou nedůležitou funkci (i vzhledem k dostupnosti obsahu) a spíše v budoucnu můžete dodatečnou investicí (pokud se stále bude prodávat) zajistit plnou podporu 4K (dle mého ale rozšíření této technologie potrvá déle než je standardní životnost této TV, proto nedávám moc bodů navíc za přítomnost této techologie).

o jakém přídavném kitu je řeč? Na nic takového jsem nenarazil.
eLzyx
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 11. 12. 2014 05:46

Philips UHD 880.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eLzyx 11. 12. 2014 10:56

aha, jsem si říkal, jestli to nemá nějaké speciální interní připojení, ale nemá ... jen přes HDMI. U PUS6809 tak tedy nelze "obejít" limitaci HDMI1.4, resp. 30FPS v 4k.
eLzyx
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod freeman_tkoz 12. 12. 2014 12:36

Ano, jen tam bude podpora HEVC.
"Owners of the Philips 6809 and 7809 4K TVs will be able to make use of the UHD 880, but you’ll only be able to stream content at up to 30 frames per second."
iPod Touch; NEXUS 5; iPad Air; HP EliteBook 8560p
HifiMan RE0; BOSE QC15 QTM; Xears XE200PRO; Phonak audéo PFE 122
freeman_tkoz
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků