Zosilňovač z Číny, pre a proti

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ThalesX 21. 12. 2014 16:10

To s temi polovodičovými přepínači vstupů je i moje zkušenost.
Jinak z fotky a schemat jiných strojů téhož výrobce se zdá že nadproudové ochrany pro jistotu nepoužívá vůbec :)
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 22. 12. 2014 10:17

Když číňan tak něco takového jako dělá audio-gd, která se umí prezentovat min. ve výrobě DAC/PRE-AMP: http://www.audio-gd.com/Pro/amp/Precisi ... ion1EN.htm, až mě omrzí bazarové ojetiny, tak sáhnu po něčem podobnéma spáruji s mým NFB-15 a bude vymalováno :P.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Trymore 22. 12. 2014 21:16

Tento Číňan sa mi takisto veľmi páči. Aj keď cena je už inde.
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 23. 12. 2014 00:27

ja to hodnotim tak,ze je ten zosilovac integrovany a pritom sa tento zosilovac tvari designovo ako high-end.Ked uz mat nieco v high-end kabatiku,tak nech je aspon tranzistorovy,osadeny kvalitnymi tranzistormi.
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ThalesX 23. 12. 2014 04:43

To vypadá celkem schopně, minimálně to má potenciál. Teď to ještě prubnout - koupit, změřit, naposlouchat.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 23. 12. 2014 11:16

No, tak asi hlavně naposlouchat ...
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 23. 12. 2014 12:43

JohnyBuchar píše:Když číňan tak něco takového jako dělá audio-gd, která se umí prezentovat min. ve výrobě DAC/PRE-AMP: http://www.audio-gd.com/Pro/amp/Precisi ... ion1EN.htm, až mě omrzí bazarové ojetiny, tak sáhnu po něčem podobnéma spáruji s mým NFB-15 a bude vymalováno :P.


Setri koukam na topeni, nebo to ma nejaky vyznam pro kvalitnejsi vyrobu? :hm
Petr Luňák
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ThalesX 23. 12. 2014 13:22

Oni to teplo odvádí na celkem masivní kastli. Ta jednak uchladí celkem dost tepla, jednak má nějaký ten akumulační efekt. Při celkem rozumném domácím hraní má šanci se to uchladit, ale při větší a dlouhodobé náloži je to málo.

Hoffi 75 píše:No, tak asi hlavně naposlouchat ...


Pokud si to kupuješ na rok-dva, pak to hodíš do kontiše a do té doby to buď vydrží nebo ne tak ano. Já bych si to naopak pěkně proměřil abych zjistil jaká bude předpokládaná životnost a spolehlivost přístroje na jedné straně a jestli z toho neleze nějaký bordel na druhé straně. Pokud bych zjistil že je to osazené nekvalitními a nespolehlivými padělky (polovodiče, kondenzátory) tak bych si to buď musel pořešit stylem "dodělej si sám" a nebo by to jednoduše šlo z domu i kdyby to hrálo kdovíjak.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 23. 12. 2014 15:44

Jasný, to proměření, pokud máš na mysli předpokládanou životnost. Ale většinu nekvalitních součástek poznáš bez měření po odkrytování. A pokud jsou použity nekvalitní součástky, tak to asi zase nikdy nebude hrát kdovíjak. A pokud nemůžeš z jakéhokoli důvodu součástky identifikovat, tak to asi s kvalitou nebude zrovna valný. A co, pokud naměříš dobré hodnoty a zjistíš, že přesto tam jsou noname, nebo nekvalitní součástky. Je to možné, nebo měřením poznáš kvalitu komponentů ? Ptám se, protože mě to dost zajímá. Sám moc dobře vím, co to se zvukem udělá, když se vymění "standardní" součástky za kvalitnější (kondenzátory, výstupní rele, operační zesilovače ...). A při tom dle pana Vrány parametry zesilovače, jako výkon, THD, rychlost přeběhu atd změněny nebyly. Ale patrně máš na mysli jiné parametry. Podle mne jde kvalita použitých součástek ruku v ruce s celkovou zvukovou kvalitou a snad i životností. Jinak souhlasím, že bych si to nechal někým proměřit, pro jistotu. Každopádně dle nameřených hodnot nikdy nemůžeš říct, jak to bude hrát. To pouze k tomu občasnému teoretizování zde, jestli to bude hrát nebo ne, při pohledu na fotku a z několika málo údajů ...
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 23. 12. 2014 20:08

No comment ... :-S. Tak tohle asi moc hrát nebude ... :hm
Obrázek
Obrázek
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 23. 12. 2014 20:43

armaman píše:Uz Tu boli pripady kedy sa v "hrncoch" nasli kapacity radovo mensie a tie hrnce sa tvarili ako zarucene prave.
Rovnako tak pripady kedy sa v puzdrách výkonových tranzistorov skryvalo cosi uplne ine "pajcnute".
A naco su dakomu merania ked im staci to co pocuju.
Asi maju Dudkov cit a sluch :D

Hoffi 75
presne toto som mal na mysli par prispevkov dozadu :D
let's go China :tleskani :tleskani :tleskani
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod icotech852 23. 12. 2014 20:51

Hoffi 75: tak to ma po... :D :tleskani
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 23. 12. 2014 21:38

Kvalitní napájení, kondíky, selektované tranzistory, topologie, softstarty, ochrany, konektory, provedení, značka atd. to jsou zkrátka základy. Na kvalitě jednoduše nelze ušetřit, to platí po celém světě...

Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi !
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 24. 12. 2014 02:16

Jj, ale na to musí přijít každý sám. Protože někomu stačí vidět trafo, jak kolo od trakaře, 3-4 tranzistory na kanál, spustu rádoby kondenzátorů, jako na nábojovém pásu, údaj ovýkonu 200w, na kanál, nebo možná raději 300w, to zní lépe a vše pochopitelně ve fešným respekt budícím high-end kabátku. Klepe si na čelo, jak někdo může utrácet takové peníze za "nehrající" předražené nic. Když to lze pořídit o xx% levněji a určitě to bude hrát lépe ... Když si člověk uvědomí, kolik kvalitativních kompromisů se kolikrát nalézá v produktech zavedených (byť dnes povětšinu vyrábějících, nebo kompletujících právě v číně) značek, ale nějaké fake by si nikdy nedovolili, protože to by byla jejich konečná. A na druhou stranu čeho je číňan schopen a to nejen v hifi, ale tohle on neřeší. Neříkám, že neexistují kvalitní čínské audio komponenty, ale ty si umí číňan také adekvátně nacenit. A proti poctivým čínským výrobkům také nic nemám. Nekoupil bych jinej notebook, než Lenovo :-D
Docela by mě zajímalo, kolik z nás by si koupilo dejme tomu takové pěkné nablejskané čínské fake BMW M3 za cenu Felície. Asi moc ne, protože tam už jde o kejhák ...
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 24. 12. 2014 13:21

to Petr Luňák: nechápu??? Jako, že to bude fest topit? Zrovna audio-gd si myslím, dělá své výrobky poctivě, aspoň co mám možnost mít jejich výrobek NFB-15. Hlavně člověk neplatí x marží od dodavatele, prodejce a hlavně za mýty opředenou značku "hifi". To nemluvím o jejich akcích jako upgrade zdarma na výkonnější trafo ap. Určitě tato company vypadá důvěryhodnější než-li ten nablýskaný zesík za 200 dolarů na začátku vlákna. Naopak, když člověk koukne na jejich koncáky v řádech x tísíc dolarů, tak je vidět, že nemají potřebu šetřit a ukazují, že i Čína umí, když není vyvíjen tlak na co nejnižší cenu. Veselé vánoce :P!
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků