SPaudio A400

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod armaman 12. 1. 2015 15:34

Ako moze dakto tak zblbnut....?
A Denkez Ty si tymto padol na uroven Trymore.
Bohuzial.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bacil2 12. 1. 2015 16:31

Trymore píše:... samotna cenovka je velky zvukotvorca ...

... toto je úžasne trefne vystihnutá jedna zo základných hifi-axióm (bez ohľadu na to, čo v tejto téme bolo a ešte asi aj bude nadrístané) :tleskani :tleskani :tleskani
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vanado 12. 1. 2015 16:32

Denkez píše:Technická poznámka: Poslechové testy, pokud posluchači vidí, co poslouchají, a zejména cenovku zařízení, lze jen těžko nazvat objektivními.


Takemuto komentaru sa neda inak povedat len objektivna hlupost :tleskani

Trymore píše:Bohuzial samotna cenovka je velky zvukotvorca a malokto si to dokaze priznat. Pri kupe uz musi kupujuci zohladnit aj cenu a vtedy si zdravy jedinec uvedomi, ci mu velky priplatok stoji za to zlepsenie zvuku alebo ci len nekuouje nieco, cim ohuri znamych (takze v tom pripade len cenovkou)
Ozajstne porovnanie by prebehlo vtedy, keby si v slepom teste (bez znalosti toho ake komponenty sa budu pocuvat) oznacil dojmy od najlepsieho po najhorsi, a az potom by si sa dozvedel, co si pocul a comu si priradil znamky od najlepsej po najhorsiu. Som presvedceny, ze tito nasi hifi nadsenci s urazlivym slovnikom by boli viac nez prekvapeni vysledkami.


To, ze ty na to nemas, neznamena, ze si to nemoze kupit niekto iny. Tak isto, z toho, co je uvedene vo vlakne si nic nepocul a pritom mas plnu hubu tupych nikam neveducich dristov.
Len tak pre zaujimavost, pocuval som aj SPaudio A400, evidentne nevies citat.
vanado
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petulda 12. 1. 2015 16:40

Hm, takže po trapně ubohém pokusu o náckovskou rétoriku tu máme další z moudrých výroků z dílny Trymorova světa falešných dojmů... Výroků, které jsou duté jak díra v bassreflexu, protože sice něco skálopevně deklarují, ale autor jaksi nikdy neumí vysvětlit proč nebo na základě čeho k takovému výroku došel...

Trymore píše:Bohuzial samotna cenovka je velky zvukotvorca a malokto si to dokaze priznat.

Pro koho? A na základě jakých objektivních faktů a osobních zkušeností jsi došel k tomuhle závěru? Ne, neboj, ani tentokrát nečekám, že budeš schopen smysluplně odpovědět.
Vzhledem k tomu, že jediný, kdo zde hned od svého prvního příspěvku začal operovat s cenou (navíc ve zcela nesmyslném a nelogickém kontextu), jsi byl ty, je celkem zřejmé, že i zde se nám znovu projevil ten sympatický maloměstský mindráček.

Trymore píše:Denkez pisal o cisto posluchovych testoch, nie o vybere pred kupou.

A jaký je v tom rozdíl? No samozřejmě vůbec žádný. Výběr před koupí je prostě normální poslechový posouzení nějakých komponentů v nějak zvolené cenové hladině. Není žádný důvod v tom dělat rozdíl. Samozřejmě s výjimkou jediné věci: čisté porovnání zvuku nějakých komponent se dělá na retězci, jehož kvalita je řádově jinde než zvuková kvalita porovnávaných přístrojů. A poslechový test před koupí se dělá na aparátu, ve kterém bude vybíraný komponent hrát. To je jediný rozdíl.

Trymore píše:ci len nekuouje nieco, cim ohuri znamych (takze v tom pripade len cenovkou)

Zase vycházíš z předpokladu, že všichni lidé na zeměkouli uvažují jako ty. Ne každý je buran, který si nechává cenovky na přístrojích nebo každému, kdo se vyskytne u jeho aparatury, hned tlačí, kolik že za to vysolil.
Civilizovaní lidé ten tebou propagovaný show-off nemají moc v lásce.


A úplně nejvtipnější na tom celém je, že tyhle kydance padají z člověka, který sám mění komponenty rychleji než košile, přičemž platí, že to, co právě má na těch několik týdnů doma, je dle jeho "recenzí" skvěle hrající, plně vyhovující a největší spokojenost přinášející komponent.... Který jde za chvilinku z domu :-D.
A poučuje o tom, jak by se měly vybírat komponenty :-D.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bacil2 12. 1. 2015 17:00

... prečo sa tu najviac vytáčajú/vypisujú rôzni MČČ/MSČ ... veď v podstate o nič nejde :D
rencin_openezich_600.jpg
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Trymore 12. 1. 2015 17:30

Petulda píše:A úplně nejvtipnější na tom celém je, že tyhle kydance padají z člověka, který sám mění komponenty rychleji než košile, přičemž platí, že to, co právě má na těch několik týdnů doma, je dle jeho "recenzí" skvěle hrající, plně vyhovující a největší spokojenost přinášející komponent.... Který jde za chvilinku z domu :-D.
A poučuje o tom, jak by se měly vybírat komponenty :-D.

Petulda, uz vazne pochybujem o tvojom zdravom rozume. Naposledy som ti pisal, ze najviac sa mi pacil zvuk HK 3380 spolu s Vincentom SV 227, tieto dva zosiky boli naj. A ty sem napises to co si napisal, zjavne za ucelom zpochybnenia mojho nazoru a/alebo zosmiesnenia mojej osoby.

Bud si naruseny alebo len bezcharakterny, uplne bezdovodne na mna utocis.
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 12. 1. 2015 17:49

...svou krátkou a velmi selektivní paměť si můžeš osvěžit čtením vlastních recenzí Cantusů, Rumbleho, Teufelů, Pioneera atd. :-D.

Nejen v tomhle vlákně píšeš hromady opravdu velkých OT pitomostí, které ani sám neumíš vysvětlit. Upozorňovalo tě na to už docela dost lidí. Musíš holt počítat s tím, že, cituji tvá slova "Mali by si zvyknut, ze na fore sa nebudu stretavat len s koaliciou, ale aj s opoziciou.".
A máš ode mne ten luxus, že nepíšu jen hloupě to a to je tak a tak, jak to dělají lidé, kteří nerozumí tomu, o čem píší, ale vždy také napíšu PROČ to tak je.
Měl bys to občas zkusit taky, dramaticky poklesne počet tvých příspěvků a to, co budeš pak psát, bude možná už konečně dávat nějaký smysl.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod poprdaj 12. 1. 2015 18:30

Koncák za 100 litrov a parametre udávané jak od čínancov :D Pôsobí to veľmi dôveryhodne :D
Hoši nič v zlom, ale o tomto by bolo lepšie diskutovať na iných fórach :-P
poprdaj
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 12. 1. 2015 18:36

poprdaj píše:parametre udávané jak od čínancov

Promiň mi otázku, od jakých konkrétních Číňanů (výrobce, model)? Díky.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod poprdaj 12. 1. 2015 18:45

:D Petulda, to je moc, sa tu beriete nejako moc vážne. Od čínancov = šmejd, podradné...slangovo, hovorovo. Výkon udávaný pri 1kHz tu odsudzoval nejeden človek, tak preto ta narážka. A nebudem hľadať konkrétneho človeka :D
poprdaj
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ThalesX 12. 1. 2015 19:00

Denkez píše:Technická poznámka: Poslechové testy, pokud posluchači vidí, co poslouchají, a zejména cenovku zařízení, lze jen těžko nazvat objektivními.


Záleží jak se na to díváš. Do značné míry je to věc subjektivní, protože je ovlivněna člověkem samým a nejedná se o metodu konečně porovnatelnou jako měření. Na druhou stranu to má k objektivitě stále blíže než když to někdo neslyšel vůbec a nemá ani tuchu co uvnitř je aby mohl alespoň předpokládat.

Co se mě týče slyšel jsem aparáty i řádově dražší a neměl jsem problém to vyhodnotit ve smyslu že by mi zvukově více seděl nějaký jiný (konkrétní) aparát s nižší cenovkou. Cena pro mě v tomhle fakt nehraje roli. Máš ale pravdu v tom že u mnoha lidí psychoakustika funguje více než výborně.

Trymore píše:Thales: v tvojom poslednom prispevku nevidim nikde, ze by niekto okrem teba pocul a400 ci mnou uvedeneho Vincenta. A podobne modely nech sem netahaju.

A200 a A400 nejsou nijak dramaticky odlišné stroje. Nevyužívají odlišnou topologii, nejsou zásadně jinak kompenzované. Liší se pouze výkonem. Rozdíl v ostatních vlastnostech je zanedbatelný a plynoucí jen z přizpůsobení výkonu než že by byl úmyslně nebo vynuceně jiný. Pokud tedy někdo slyšel A200 a vyhodnotil jí kladně (na což ten stroj prostě má) tak s A400 nemůže být hodnocení o nic horší, ba naopak. Budeme-li tedy hodnotit zvukovou kvalitu a ne dosažitelný výkon mohu jí klidně zařadit do srovnání protože i výkon tohoto slabšího modelu je dostatečně velký na to aby nebyl zásadním limitem v kvalitě zvuku jako kdybychom se o něco podobného pokusili u masově spotřební plečky s reálným výkonem třeba 2x 60W a porovnávali to s lepší spotřebkou s reálným výkonem třeba 120W kde ten zvude mnohem více odlišný.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 12. 1. 2015 19:07

poprdaj:
No, kdyby ses podíval na všechny uváděné parametry z odkazu v prvním příspěvku vlákna, viděl bys tam (mimo mnoho jiných) i tenhle údaj:

Harmonické zkreslení:
<0,001 % (1 – 20 kHz, 1 W – 350W, 4 Ohm)
<0,001 % (1 – 20 kHz,1 W – 200W, 8 Ohm)

Jinak výrobců, kteří by uváděli takhle podrobné techn. parametry doplněné grafy měření, je jako šafránu.

Opravdu mě nenapadá, co je na tom nedůvěryhodného. Možná nám to někdo velmi vtipně vysvětlí....
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod poprdaj 12. 1. 2015 19:36

Petulda: všimol som si aj tieto údaje, kde je fr.rozsah 1 až 20 kHz, lenže ono je dosť informácii aj pod tou frekvenciou 1 Khz. Alebo žeby len zle označili rozsah ? Žeby tam malo byť 1Hz až 20kHz ? Žeby sa len pomýlili ? Možno sa pomýlili aj v iných parametroch. Hmmm. Neviem. :D
poprdaj
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ThalesX 12. 1. 2015 19:38

To je jednoduché - není na tom napsaná žádná "správná" značka a navíc je to český výrobek. Vsaď se že kdyby někdo napsal že to bylo vyrobené v USA, Japonsku nebo alespoň Německu tak by to hned hrálo lépe.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vanado 12. 1. 2015 19:45

poprdaj píše:Petulda: všimol som si aj tieto údaje, kde je fr.rozsah 1 až 20 kHz, lenže ono je dosť informácii aj pod tou frekvenciou 1 Khz. Alebo žeby len zle označili rozsah ? Žeby tam malo byť 1Hz až 20kHz ? Žeby sa len pomýlili ? Možno sa pomýlili aj v iných parametroch. Hmmm. Neviem. :D


To robis zo seba schvalne blbca, alebo nim naozaj si ? :tleskani
Naposledy upravil vanado dne 12. 1. 2015 20:21, celkově upraveno 1
vanado
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků