Vrácení TV ve 14denní lhůtě - pokračování v OT

Rady, náměty, připomínky, ...

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Sparks1985 20. 2. 2015 20:56

Děkuji EKKAROVI, že sám upozornil na to, jakým způsobem se filtrují uživatelé, kteří přispívají do diskuzí. Kdo je poplatný komentátorovi diskuze a administrátorovi je zde vítán, kdo vznese námitku, upozorní na nesmysly šířené komentátorem či administrátorem fóra je automaticky označen jako "nežádoucí" abych použil stejnou nacistickou terminologii, jako EKKAR a je automaticky odsouzen ke zplynování - doživotní BAN a nemožnost se bránit. Gratuluji
Sparks1985
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 20. 2. 2015 20:57

Sparks1985 píše:Způsob, uzamčení diskuze a hozením do Smetiště a odvolání se na řád SuperFóra, kterým EKKAR, řešil danou kritiku není dle recenzí ojedinělou reakcí EKKARA, ale jeho běžným způsobem řešení, když je usvědčen z omylu a kdy mu dojdou argumenty. Stačí na google.cz zadat EKKAR a najdete zajímavé čtení: http://www.forum.federmann.cz/viewtopic.php?f=42&t=77

Chápu i toto napsal skrytý zaměstnanec eshopu SlevyElektro.cz, který se rozhodl udělat si na webu SuperFóra.cz negativní recenzi, aby zvedl své prodeje, jak je tu administrátorem MgX předkládáno a moje osoba je zde záměrně spojována s pranýřovaným eshopem, abych byl diskreditován.

Forma komunikace, kterou jste zvolil byla špatná. Sám toto uznáváte, bohužel až ve chvíli, kdy na přišla rozsáhlejší kritika směrem k Vám.

Momentálně jste - když dovolíte - zvolil formu nátlakové komunikace se snahou podsunout čtenářům jednoznačný náhled na určitý stav. Nebudu zde rozebírat věci z jakkoliv amatérsky pojaté psychologické roviny, nicméně bych zmínil, že na mě trošičku působí části příspěvku, jakožto forma manipulačních technik.

Také přemýšlím nad tím, jak vše dobře a srozumitelně, chcete-li pochopitelně, napsat, abych nemusel mařit cenný čas dalším vyjádřením, tedy aby jste text pochopil přesně ve formě v jaké byl sepsán/zamýšlen.

MgX - administrátor zde nic nepředkládá, pouze rozvinul teorie, které lze do celého myšlenkového pochodu zahrnout. Předpokládám, že pozorně čtoucí návštěvník fóra, toto jednoznačně pochopil.
Předpokládám, že jste myslel tuto část...
MgX píše:Vážený uživateli, jestliže bych měl zvážit veškeré možné záležitosti týkající se předmětného vlákna ve Vámi naznačovaném rozsahu a předkládaných hypotézách, musel bych přidat i myšlenky, kdy uživatel - vy - byť dlouhodobě neaktivní, najednou reaguje až nyní, zrovna v tomto vlákně. Mohu se zamýšlet proč k tomuto došlo. Ne, nepotřebuji Vaši odpověď - jen seznamuji všechny s variantními řešeními, které mozek leckoho může předložit. Stejně tak se dá v absurdní rovině vyvolat představa, že diskuze vznikla cíleně pro možnost se zde prezentovat. Ano, neboť i negativní reklama je formou reklamy, což jistě mnozí vedoucí pracovníci vědí.

Oproti originálu jsem si nyní dovolil zvýraznit, určité části textu, které by měly vše lépe vysvětlit.

Dále pak bych rád přednesl, že zmíněný odkaz, který uvádíte, jakožto způsob kritiky činnosti moderátora EKKARa není zcela „dobrá“. Onen uživatel, který v linku vystupuje byl a je na internetu velmi známou, takříkajíc - kontroverzní - postavou. Jeho vystupování mu na mnoha diskuzních fórech vysloužilo různé druhy trestů.

EKKAR postupoval při uzamčení vlákna v souladu s možnostmi, které v podobných situacích má. Osobně jsem mu vytkl, že nevěnoval dostatečnou pozornost sepsanému důvodu pro uzamčení vlákna. Zde měly být uvedeny veškeré důvody, které v té chvíli existovaly. Mimo jiné i to, že vlákno bylo založeno proti pravidlům SF.

Při prostudování pravidel SF a při obecné znalosti diskuzních fór většina uživatelů ví/měla by vědět, že při jakémkoliv důvodu má možnost podat stížnost k vedení. Děje se tak poměrně běžně. Mohl jste vše řešit i Vy, tímto způsobem a ne agresivně a vulgárně napadat všechny ostatní. Stejně tak si může stěžovat zakladatel vlákna, i opakovaně zmiňovaný e-shop. Je na vedení SF, zda rozhodne o případných korekcích, či nikoliv.

Až opadnou emoce, které stále - dle mého názoru - zmítají Vaší osobou, doporučuji si nezávisle přečíst své texty. Když dovolíte, trochu mi to připadá, že naznačujete, jak by vlastně bylo lépe nic nepsat, nikoho nekritizovat, nic neuvádět. Já si celé vlákno projdu po čase také. Dělám to tak běžně, abych z odstupu lépe vyhodnotil celkovou vzniklou situaci a dosáhl určitého případného poučení do budoucna. Jestliže ho v dané věci dosáhnout vůbec lze.

Momentálně bych napsal, že k eskalaci zbytečného napětí ve vlákně sloužily hodně texty od Vás. Myslím, že minimálně část ostatních uživatelů reagovala zdrženlivě. Přehnaně řečeno (v čistě teoretické rovině) - pokud bych byl majitelem onoho e-shopu a Vy mým zaměstnancem, pak rozhodně nedostanete pochvalu.

Dále bych ještě zmínil - případnou reakci vedení by měl žádat e-shop, nikoliv Vy. Jak sám uvádíte - nejste v žádném spojení s obchodem, jeho zástupce atp.

Snad mnou napsané pochopíte správně. Pro úplnost uvedu - text není nijak emočně zabarven, příspěvek píšu zcela s klidnou hlavou. Nemám důvod se komukoliv vysmívat, ponižovat ho, zastrašovat.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Janeiro 20. 2. 2015 21:00

Ja netvrdim, ze si to vymyslel, ja tvrdim, ze to proste nemohu 100%ne vedet, protoze to tvrdi jedna strana. Proto jen popisuju dve varianty, ktere jsou teoreticky mozne, aniz hednotim kdo ma pravdu
Na rozdil od EKKARA, ktery automaticky vi kde je pravda
Janeiro
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 20. 2. 2015 21:05

Janeiro nejen EKKAR, ale i další diskutující reagovali na zveřejněné foto s lepící páskou...

To jen pro úplnost.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sparks1985 20. 2. 2015 21:05

Děkuji MgX za reakci, ve skrze s Vámi souhlasím, vážím si toho, že jste ochoten diskutovat a narozdíl od EKKARA používáte při diskuzi rozum, jen nevím, zda zrovna Vy, administrátor daného Fóra, který je osobně s fórem spjat a bude ho, jako své dítě, bránit zuby nehty, jste zrovna správnou osobou, která by měla posoudit objektivnost názorů, jak mých, zákazníka, eshopu a moderátora diskuze EKKARA. Vše vždy bude tvrzení proti tvrzení a rozsudek nemůže padnout z mých ani Vašich úst. Věřte mi, že mám určitou morální kocovinu, kam až diskuze i díky mému přispění došla, ale nemyslím si, že bych měl být označován za toho, kdo je za vše odpovědný, tedy do role, do které mě stavíte.

-- 20. 2. 2015 21:14 --

Prosím ještě o vyjádřením v jakém vztahu je vzhledem k SuperFóru.cz moderátor EKKAR, pokud by prezentoval názory SuperFóra.cz a AVmania.cz, tak je zde jasné pochybení ze z Vaší strany. Pokud je EKKAR jen běžným uživatelem ač s pravomoci zamknout diskuzi a mazat jí, tak ho mohou zcela ignorovat a myslet si o něm své. Pokud však reprezentuje SuperFórum.cz a AVmania.cz, tak zde došlo k jasnému ovlivňování, manipulaci a pomluvám.

-- 20. 2. 2015 21:17 --

Mimochodem jak víte, že foto s lepící páskou pochází opravdu od eshopu Slevyelektro.cz a bylo použito proti zákazníkovi a nebylo pouze účelově dodáno zákazníkem? Opět nepodložená spekulace
Sparks1985
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Janeiro 20. 2. 2015 21:17

To Mgx: Ano, ale v ramci objektivity, foto s paskou bylo zverejneno zakaznikem. Cele je to tedy postaveno na jeho tvrzeni. I kdyz mu verim, pouze z hlediska objektivity jsem napsal i druhou, teoretickou variantu, ze jeho tvrzeni nemusi byt pravdive. To z dosavadnich informaci neikdo neni schopen se 100%ni jistotu posoudit.
Janeiro
Junior

Odeslat příspěvekod Sparks1985 20. 2. 2015 21:24

Jeneiro, mám takový pocit, že EKKAR ví automaticky vše. Proboha Janeiro, teď mi došlo, že porušujete pravidla SuperFóra.cz a budu Vás muset nahlásit a následně budete EKKAREM či jakýmkoliv administrátorem zablokován. Právě jste osobně útočil na osobu EKKARA, obvinil jste ho, že automaticky vše ví, což jsou nepodložené spekulace a za osobní útok dostanete slovní napomenutí a posléze bude Váš příspěvek smazán a Váš profil zablokován.

Omlouvám se, asi zase přeháním
Sparks1985
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 20. 2. 2015 21:25

Sparks1985 píše: za vše odpovědný, tedy do role, do které mě stavíte.

MgX píše:Momentálně bych napsal, že k eskalaci zbytečného napětí ve vlákně sloužily hodně texty od Vás. Myslím, že minimálně část ostatních uživatelů reagovala zdrženlivě.

Projděte si - prosím - znovu alespoň citace. Rozdíl mezi slůvky „vše“ a „hodně“ je pro moji osobu, když dovolíte, zásadní.

Pro jednoznačnost a Vaši totální informaci. Moderátoři a já, jakožto administrátor (tzv. zelení a oranžový) nejsou přímou součástí hierarchického uskupení společnosti, která web/fórum provozuje. Jejich činnost je dobrovolná, bezplatná. Jedná se pouze o uživatele s vyšším rozsahem práv. Nemám tedy důvod „bránit své dítě“.
Nicméně chápu, že má vyjádření může leckdo brát stranně, tedy ve formě přiklánění se k jedné/druhé straně. Přesto - z hlediska výkonu mé dobrovolné funkce - se dá předpokládat, chcete-li požadovat, vyjádření určitého stanoviska. Což jsem také udělal.

Každý uživatel by měl při registraci a vstupu na fórum pročíst podmínky/pravidla, která jsou volně dostupná. V nich se mimo jiné uvádí...
SuperFórum píše:9. Pokud nerespektujete tato doporučení, mohou zakročit moderátoři

Vaše příspěvky mohou být bez předchozího upozornění upraveny, nebo smazány.
Spam a multiposting bude řešen mazáním takových příspěvků.
Můžete být upozorněni na nevhodné chování (jednou, podruhé, ... naposled), můžete si vysloužit negativní hodnocení, nebo můžete být vyloučeni z komunity uživatelů.
Vlastníci více než jednoho přihlašovacího účtu riskují, že se případný negativní postih bude uplatňovat na všech jejich účtech.
Slovo moderátora je konečné a další diskuze se nepřipouští. Pokud se vám jeho rozhodnutí nelíbí, máte možnost se odvolat k administrátorovi tohoto fóra.
Administrátoři a moderátoři neodstraňují ani nemění znění příspěvků na žádost uživatelů. Uživatelské účty nelze na požádání odstranit ani deaktivovat.


Janeiro obchod měl možnost tuto fotku zpochybnit a uvést, že se jedná o podvrh. Obchod, jak to vypadá, o diskuzi ví a zúčastnil se jí. Nemám problém s diskuzí, která je vedena jakkoliv a jejímž „vítězem“ bude kdokoliv. Na 100 % to nebude moci posoudit nikdo z nás od klávesnice PC.

-- 20. 2. 2015 21:31 --

Sparks1985 píše:Jeneiro, mám takový pocit, že EKKAR ví automaticky vše. Proboha Janeiro, teď mi došlo, že porušujete pravidla SuperFóra.cz a budu Vás muset nahlásit a následně budete EKKAREM či jakýmkoliv administrátorem zablokován. Právě jste osobně útočil na osobu EKKARA, obvinil jste ho, že automaticky vše ví, což jsou nepodložené spekulace a za osobní útok dostanete slovní napomenutí a posléze bude Váš příspěvek smazán a Váš profil zablokován.

Omlouvám se, asi zase přeháním

To už - když dovolíte - výrazně snižuje důstojnost Vašeho vystupování zde na fóru. Myslím, že podobné výroky nemáte zapotřebí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sparks1985 20. 2. 2015 21:41

Prosím tedy o vyjádření odpovědné osoby a ne jen pouze moderátora diskuze, či administrátora, který je dle svých slov pouhým uživatelem s nadstandardními právy a za dané fórum není nikterak odpovědný. Kde jsou odpovědné osoby, které mají právo danou situaci řešit? Už to, že zde reagují uživatelé, kteří nemají nic společného s daným fórem, jen jim byl přiděleny díky množství reakcí, recenzí a nikdo vlastně neví kdo to je, nadstandardní pravomoci vypovídá o všem. Ruka ruku myje...
Sparks1985
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 20. 2. 2015 21:48

Jaké odpovědné osoby myslíte? O jaké situaci hovoříte. Promiňte, ale Vy sám se zde stavíte do role arbitra, který má vše rozsoudit a vlastně - v určité podobě - zastupuje e-shop, když žádá nějaké oficiální vyjádření.

Stížnost lze podat například Marku Lutonskému.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sparks1985 20. 2. 2015 21:49

Nezlobte se na mě MgX, ale přesně takový mám pocit, že si to tu vede banda diletantů a anarchistů, kteří určují pravidla diskuzí a dle toho, jak se jim to hodí či nehodí daného uživatel zablokují, dané fórum zamknou a pak se ke všemu vyjádří tak, aby se vzájemně nepoškodili i když každému musí být jasné, že minimálně moderátor diskuze EKKAR jednoznačně pochybil a měl by být za své působení na fóru odpovědný. Veškeré pochybení ze strany administrátorů a moderátorů diskuze kryjí skvěla napsaná pravidla SuperFóra.cz, ve kterých si moderátor diskuze najde přesně to co potřebuje, aby mohl jakkoliv obhájit své účelové chování.
Toto je můj poslední příspěvek, jdu se věnovat něčemu hodnotnějšímu, tady se nikdo něčeho nedomůže, protože zde jsou pravidla jasně vykládána moderátory či administrátory, kteří ke všemu k SuperFóru.cz nemají žádný pracovní vztah a tedy nechápu jak mohou jeho jménem mluvit. Vítejte v Kocourkově.

-- 20. 2. 2015 21:57 --

Nezastupuji žádný eshop, byl jsem tu mnohokrát Vámi, EKKAREM, označen tím, kdo může za vyhrocení situace, kdo je ten kdo uráží ostatní, dává soudy, vyhrocuje celou situaci. Žádám oficiální vyjádření pouze za svou osobz, protože jsem tu byl mnohokrát označen za toho špatného, jen proto, že jsem upozornil na práva pranýřovaného eshopu i když né zcela vhodným způsobem. Prosím tedy o vyjádření třeba p. Lutonského. Pokud bych byl pranýřovaným eshopem, již dávno bych na Vás podal trestní oznámení za poškozování obchodního jména.
Sparks1985
Poslední varování

Odeslat příspěvekod kamil208 20. 2. 2015 22:08

to sparks1985- jenom jednu vec bych poprosil...napiste mi prosim do SZ jmeno vaseho eshopu....dekuji
kamil208
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 20. 2. 2015 22:12

Sparks1985 prosím citujte, kdy EKKAR hovořil ve jménu společnosti zastupující SuperFórum. Lidé běžně se vyskytující na diskuzních fórech vědí, kdo je moderátor, kdo je administrátor. Jestliže jste to netušil - bohužel.

Pravidla jsme netvořili my (moderátoři a administrátor). Princip při jejich tvorbě evidentně byl, aby se jednalo o jednoduchou formu, kterou každý pochopí. Uživatel přeci není nikým nucen vyjadřovat se v určitém diskuzním vlákně, není nucen vyjadřovat se vulgárně, provokovat a eskalovat dramatičnost stavu. Vy jste také mohl fungovat zcela jinak - s dávkou nadhledu. Vybral jste si jinou cestu a byla to Vaše svobodně zvolená forma komunikace.

Nejen pravidla SF, která zmiňujete, ale obecně uznávaná forma slušnosti mi již dříve dala možnost udělit trest. Toto jsem zatím neudělal z důvodu, abyste se ještě mohl veřejně vyjádřit. Místo formy určité sebereflexe a posunutí komunikace do roviny slušnosti - z mého pohledu - pokračujete v agresivitě a zbytečném napadání. Víte, Vámi napsané se dá vyjádřit jinak - mírumilovněji a slušněji. Já se opravdu snažím o klidnou reakci, byť vidím emoční výlevy z druhé strany.

Posouzení EKKARova vystoupení je na vedení SF, tedy těch, kteří skutečně jsou spjati se společností. Podobně bude posouzeno i moje fungování. A opět... kdykoliv a kdokoliv měl, má a bude mít možnost si podat stížnost k hlavnímu administrátorovi.

Proč bych já - konkrétně já - měl být cílem trestního oznámení? Nemyslím si, že jsem někde e-shop napadl, urazil atp. Ba naopak, snažím se držet diskuzi v nějakých mantinelech, které Vy - z mého pohledu - překračujete.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sparks1985 20. 2. 2015 22:28

Uživateli MgX, z Vaší strany nevidím žádné pochybení, Vy osobně nejste za nic odpovědný. Ten kdo by měl nést následky je EKKAR a odpovědné osoby z provozu tohoto Fóra, které se za Vás a EKKARA očividně schovávají.

Pro kamila208, řekněte mi jediný důvod proč bych měl vystoupit z anonymity zdejší diskuze, když se právě za anonymitu všichni schovávají, nikdo včetně EKKARA administrátora, zákazníka, eshopu i diskutujících nezveřejnil své pravé jméno, proč zrovna já, bych měl. Abych se stal terčem neobjektivní kritiky a útoku, jako eshop Slevyelektro.cz, děkuji nechci
Sparks1985
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 20. 2. 2015 22:31

Děkuji za odpověď. Chtěl jsem vědět, kde vnímáte mé pochybení.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků