K reprodukci hudby CD nebo Blu ray?

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martinhamr 17. 3. 2015 11:59

Ahoj všem.

Napadlo mě se zbavit nějakého kusu hifi techniky. Je otázka jestli je to dobrý nápad.

Můžete mi poradit, jestli bude přehrávání CD z Blu ray přehrávače stejně kvalitní, jako z CD stejné značky? Tuším vaší odpověď v této cenové relaci. Ale přesto bych se chtěl ujistit , že když CD přehrávač prodám, bude to změna nijaká, nebo minimální. A na druhou starnu, prodávat nemusím.

Děkuji za odpovědi.

Zde CD : http://avmania.e15.cz/onkyo-dx-7555-test-cd-prehravace

Zde Blu ray : http://avmania.e15.cz/onkyo-novy-blu-ray-prehravac-s-thx
martinhamr
Junior

Odeslat příspěvekod Leony5 17. 3. 2015 12:21

Ponechej si cdp,po zakoupení toho bdp porovnej zvuk cd a pak uvidíš co dál s cdp.
Pioneer SA 9500 MKII/ Cocktail Audio x40 / Repro Diy M. speaker
Leony5
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martinhamr 17. 3. 2015 12:24

Já již je oba mám, spíš jsem přemýšlel že bych se CD zbavil. Je fakt, že jsem si poslechnout BD přehrávač nezkoušel. :-D Ani mne to nenapadlo.
martinhamr
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 17. 3. 2015 12:31

Pokud se dívám správně, tak tvůj CD přehrávač je o cca polovinu dražší než BDP. BDP obsahuje kromě audio obvodů i hromadu video obvodů, konektivitu atd., tzn. na audio zbývá z rozpočtu výrazně méně. Většinou je to i jasně patrné na zvuku ve prospěch CD přehrávače.

Ale udělej to, co radí Leony5 a budeš mít jasno.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod sands1 17. 3. 2015 14:14

V dnesnej dobe je Blu-ray prehravac oproti CD prehravacu lepsie a univezalnejsie riesenie, idealne spolu s AV receiverom.
Odpoved na tvoju otazku je NIE: "Ziadny pocutelny rozdiel pri teste DBT".
A dokonca, ak mas system vratane toho AVR, mozes ist cenovo nizsie, pretoze ti staci digitalny vystup.
Pokojne predaj cd prehravac.
sands1
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 17. 3. 2015 16:31

Při analogovém propojení a při použití adekvátního stereo zesilovače bude rozdíl dost velký ve prospěch CDP. Při digitálním rozdíl nepoznáš. A pokud používáš na hudbu AVR, tak tam je nějaký lepší CDP stejně asi zbytečný i při analogovém propojení. AVR kvalitu CDP tak i tak degraduje ...
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sands1 17. 3. 2015 19:21

Tak to bolo vtipne Hoffi 75. Takze podla teba akekolvek AVR len preto ze to nie je stereo zosilnovac, degraduje kvalitu CDP viac ako stereo zosilnovac? Dokonca bude velky rozdiel v prospech CDP pri analogovom pripojeni? Toto su nehorazne klamstva.
sands1
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod VojtaJJ 17. 3. 2015 20:14

Sands1. Mě by opravdu zajimalo, kolik si slyšel kvalitnich stereo sestav, abys mohl porovnávat a odsuzovat. Když to srovnám: Měl jsem celkem kvalitní a celkem drahý přenosný přehrávač. Uměl hudbu, videa, fotky, dokázal simulovat prostor, přidávat basy a vůbec uměl zvuk upravovat (čti degradovat) 20 různými způsoby. Tenhle přehrávač bych přirovnal k AVR. Teď mám kvalitní, drahý přehrávač , který neumí fotky ani video, má jen základní equalizér a umí jen stereo. Se stejnými sluchátky z něj kupodivu zní hudba mnohem lépe, než z předchozího. A to za ne o moc vyšší cenu. Nebude ono to tím, že neumí 50 různých zbytečností, ale celá jeho konstrukce je dělaná výhradně pro kvalitní přehráváni hudby? To samé je s AVR x stereo. Víceúčelový výrobek nikdy nebude v jednotlivé své funkci lepší, než specializovaný přístroj. Víceúčelový = (většinou) postavený na kompromisech. A to neplatí jen v hi-fi, ale všude. Smartphone za 14000,- ti nikdy neudělá tak kvalitní fotku, jako foťák za stejnou cenu, i kdyby měl 2x víc MPx. A ještě jeden příklad: Švýcarský armádní zavírák s deseti funkcema je sice kvalitní, ale jeho čepel nikdy nezastane práci stejně kvalitního jednoúčelového nože. (Rovněž vlastní zkušenost. A to letitá)
Naposledy upravil VojtaJJ dne 17. 3. 2015 22:28, celkově upraveno 4
VojtaJJ
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 17. 3. 2015 20:58

Milý sands1. Můžeš mi prosímtě zdělit, kolik a jakých konkrétně stereo zesilovačů a na jakých bednách jsi v životě slyšel na vlastní uši. A můžeš mi ještě prozradit nějaký tvůj zázračný AVR, který by se kvalitou zvuku ve stereu alespoň vyrovnal stejně, nebo podobně drahému stereo zesiku ? Předem ti mockrát děkuji :-*. Ale možná by stačilo odtajnit nám, na čem ty sám doma posloucháš ...
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 18. 3. 2015 08:17

Hoffi 75 píše:Při digitálním rozdíl nepoznáš.

Souhlas, že s těmito komponenty nepozná. Ale jen aby nevznikla mylná představa, že obecně není zvukový rozdíl mezi CD transporty. Je a je daný schopností číst data bez chyb a výpadků (konstrukce mechaniky, konstrukce šasi, odizolování od vibrací) a schopností přesně časovat data (jitter).
Aby to ale bylo slyšitelné, chce to o poznání lépe rozlišující zesilovač a bedny.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod misakq 18. 3. 2015 09:08

VojtaJJ:
To by mě tada zajímalo, kolik ty si v životě slyšel AVR a stereo zesilovačů za srovnatelných podmínek. Tvé srovnání se všim ostatním, jednoúčelovým a universálním zdá se mi spíše úsměvné, než užitečné ;-)
Souhlasím se Sands1, že je Hoffi 75 je vtipnej s tím ,že AVR (všeobecně) degraduje kvalitu CDP(jakéhokoli). To je velmi zavádějící! Kor když tady ani nikdo neví, co má borec za AVR ;-)
Repro: Focal Electra 926
Zes: BVAudio PA300SSE + P1SE
DAC: Gustard A20H
misakq
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 18. 3. 2015 10:23

Misakqu, já jsem těch AVR a stereo zesilovačů slyšel dost na to, abych mohl s klidným svědomím říct, že ve stejné cenovce obecně hraje stereo zesilovač lépe než AVR. A je jedno, jestli je to entry level kolem 8000 Kč, střední třída kolem 40 tis. nebo kvalitní komponenty s šestimístnou cenovkou.
Takže Hoffiho tvrzení o tom, že AVR degraduje zvuk CD oproti stejně drahému zesilovači, docela rozumím.

Na druhou stranu je fakt, že čím cenově úměrnější jsou ostatní komponenty v řetězci, tím je rozdíl maskovanější. Tzn. když AVR a zesilovač za 8000 zapojíš na CD přehrávač a bedny s cenovkou o řád vyšší, je rozdíl patrný během pár sekund poslechu. Když je zapojíš na komponenty stejné entry level kategorie, rozdíly nemusí být až tak do uší bijící. Ne proto, že by neexistovaly, ale proto, že neduhy zbytku řetězce je zmírní.

Když se pak zjeví člověk s netrénovanýma ušima, minimální poslechovou zkušeností, nulovýma technickýma znalostma a intelektem ožralého bezdomovce, tak jej to může svádět k výrokům o tom, že všechny zesilovače znějí stejně...
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod misakq 18. 3. 2015 10:57

Ano, v tom také souhlasím. Reagoval jsem na předchozí příspěvek
....A pokud používáš na hudbu AVR, tak tam je nějaký lepší CDP stejně asi zbytečný i při analogovém propojení. AVR kvalitu CDP tak i tak degraduje ....
Jasně, stereo vs AVR ve stejné cenovce - na 99% procent bude lépe hrát stereo zesik- Souhlasím. Jen mi to vyznělo, že AVR vždy hraje na prd. A s tím nesouhlasím.

Právě proto bych se zeptal:
martinhamre, jaký máš AVR a reprosoustavy?
Podle mě aby člověk uslyšel rozdíl mezi digitálem zmíněných BDP a CDP, musí mít velmi dobrý trénovaný sluch a kvalitní zbytek řetězce. A kdo ví, jestli to pak bude stejně rozeznatelné. Já bych to asi nepoznal. Nejspíš tam bude i stejný obvod pro digitální výstup.. Jen ta mechanika...
Repro: Focal Electra 926
Zes: BVAudio PA300SSE + P1SE
DAC: Gustard A20H
misakq
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod Petulda 18. 3. 2015 11:52

No vida, repro i silič máš slušný a byla by škoda je zabít nevhodným zdrojem.

K čemu jsi došel při porovnání zvuku z analog výstupů CDP a BDP? Od toho bych se být tebou odpíchnul.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků