Bluetooth sluchátka do 5000

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kosumberak 20. 5. 2015 17:56

Ahoj všem. Nyní mám na běhání koss porta pro a jestě Klipsch s4 - tedy nic moc. Stačí mi a zvukově jsem spokojen. Nyní si chci ale pořídit bluetooth sluchátka a cenový limit jsem si stanovil tak nějak 5000. Nerad bych si pohoršil od toho co nyní mám.. mám rád basy - neříkám, že musí být přehnané jako u port, ale nechci, aby ty basy byly moc slabé.
Můžete mi nějaké BT sluchadla doporučit?
Tak nějak se mi zamlouvají následující, ale klidně doporučte jiné - nechám si rád poradit.
https://www.alza.cz/meelectronics-matrix2-d2206306.htm
https://www.alza.cz/creative-aurvana-gold-d503841.htm
super cenu mají na tyto:
http://www.sluchatka.net/klipsch-image-one-bluetooth/
pak ještě krásné jsou tyto SONY:
https://www.alza.cz/sony-mdr-10rbt-d217 ... filska_cpc

co byste si do 5000 koupili?

Děkuji za rady
kosumberak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JoxY 20. 5. 2015 21:03

Uz je tu na to tema zalozena, ale nevadi. :P Aky vlastnis telefon prosim ta? Lebo pokial chces dostat idealny zvuk skrz bluetooth, tak potrebujes telefon s podporou BT 4.0 a kodekom aptX. Sony MDR-10RBT neodporucam kvoli zvuku, boli neskutocne prebasovane na moj vkus (mam rad trosku pritvrdit, ale toto zasahovalo hlboko do vyssich zvukovych pasiem a znehodnocovali ich), takze preto som ich predal. Momentalne vlastnim Matrix2 a tie su zvukovo velmi prijemne, dostatocny bas, snad mi trosku chybaju vysky (ale to preto, lebo som ich mam rad), ale za tie peniaze velmi dobry kup. Fakt dlha vydrz na baterku, su pohodlne (maju ale mensie nausniky, no co som cital, tak sa daju vymenit za vacsie zo sluchadiel Brainwavz, este som neskusal), ucho sa do nich vojde ltt...potit sa ti budu usi v oboch, izolacia mi pri Sony prisla horsia, ale aj pri Meelec je skor priemerna.
JoxY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kosumberak 20. 5. 2015 21:17

Děkuji za info. Mám iphone 6 plus, BT 4.0 má, ale tím aptx si nejsem jistý, myslím, že jsem četl nějaký forum a aptx nemá. Také se mi zatím nejvíce zamlouvají ty matrixy - obecně jsou na netu dobře hodnocené. Nejsou ani tolik drahé. Ty sony se mi vhledově líbí nejvíce... basy mám rád, ale pokud říkáš, že jich je tam až moc, tak bych dal asi na tebe...
kosumberak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JoxY 21. 5. 2015 11:35

Aha, tak ano, s iPhonom vela vody nenamutis z hladiska toho codecu, jednoducho nevyuzijes plny potencial tych sluchadiel cez BT, ale nechcem trepat do vetra, vecer to vyskusam pripojit k iPadu Air a ozvem sa, co som vyzistil a aky je rozdiel. :-) Aj ja mam rad basy, ale skutocne tie Sony su velmi divoke z hladiska frekvencnej krivky, i ked su skutocne velmi pekne. Pozri nieco o nich tu. http://en.goldenears.net/27278. Matrixy mi jednoducho vyhovuju viac odhliadnuc od vsetkych recenzii, co som si precital.
JoxY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kosumberak 21. 5. 2015 18:18

To by bylo super, děkuji :-) schválně mi řekneš, jestli to půjde hodně znát. Pokud to bude veliký rozdíl, tak si BT sluchátka kupovat nebudu. Nemá cenu kupovat něco, co mi nebude hrát tak jak by mohlo.
Nebo mě napadlo... sluchátka podporují kodek AAC.. kdybych si v itunes vše převedl do AAC, tak by kvalita také měla jít nahoru, ne? Oproti klasické mp3 myslím..
kosumberak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JoxY 21. 5. 2015 18:41

No, urobil som nejake hudobne porovnania a co-to som si pocital aj o technologiach este. Prvy dojem, ked som pripojil sluchadla k iPadu, ze bol pocutelny trochu vyssi sum (ale skutocne taky tichucky). Ked som pustil pesnicky (skusam som take nieco tuctove - David Guetta-Dangerous a nieco zlozitejsie Lindsey Stirling-Shatter me), tak to bolo vcelku take, ze wow, aky vynikajuci a cisty zvuk. Ked som to porovnal s mojim Sony Z3 Compact, tak bez predsudkov sa mi ten zvuk este o cosi viac pacil na iPade, co je celkom zaujimave. (Je ale fakt, ze Sony je na tom zvukovo o cosi slabsie v globale). Skusil som si to aj na svojom staruckom iPhone 3Gs a aj tak to bolo lepsie, ako pripojene KPP do lepsej zvukovej karty. (ale iPhone 3Gs jednoznacne najhorsia kvalita, niektore frekvencie mi prisli viac utopene)

Co som si pocital, tak napriek tomu, ze iOS nepodporuje aptX, tak podporuje kodek SBC, ktory je kvalitativne na bezdrotove pomery tiez slusny. Neviem, ci by ti konverzia do AAC formatu nejak pomohol, to by si musel vyskusat sam. :-) Osobne som testoval v aplikacii Spotify na extreme kvalite (320 OGG Vorbis). Kazdopadne mna zvuk z iPadu vskutku uspokojil. Pokial kupis sluchadla napr. v Alze, tak ak by ti nevyhovovali, nie je problem ich do 14 dni vratit. :-) Dufam, ze som trochu poradil.
JoxY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kosumberak 21. 5. 2015 19:57

Trochu poradil? poradil si mi ohromně.. ani jsem nečekal takový podrobný popis. Z Tvého příspěvku mám radost, jdu do nich. Máš je dost naposlouchané a pokud si z ipadu slyšel lepší zvuk, než na který si byl do teď zvyklý, tak není co řešit. Můj iPhone tedy nebude ta nejhroší volba pro poslouchání :-) Přesně jak říkáš, koupím na alze a pokud se mi to nebude líbit, tak to prostě vrátím :-) Ještě jednou mockrát děkuji za ochotu a skvělý popis zkušeností.
Zítra objednám :-)

edit o 10 min později: tak jsem to nevydržel a rovnou objednal :-D
kosumberak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JoxY 23. 5. 2015 19:35

Velmi rad som pomohol, myslim si, ze apple zariadenia su zvukovo na tom velmi dobre, cistotou a dynamikou zvuku nedam na svoj iPad dopustit. :-) Ked ti pridu a otestujes ich, napis svoje dojmy, ci si s nimi spokojny, v com su dobre, co im chyba. :-)
JoxY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kosumberak 25. 5. 2015 09:02

Takže sluchátka mam doma již 3 dny a každý den jsem z nich více nadšený.
První pohled: jsou opravdu krásné, všechno je měkoučké.. jsou tak měkké, že se bojím, že je za chvilku protrhnu např. vousy apod, ale snad ne. Jsou lehoučká a na hlavě mě netlačí.. ucho se mi do nich celé vleze - sice jen tak tak, ale vleze.. neslyším v nich skoro vůbec nic - oproti KPP nebe a dudy. Auto už na mě muselo troubit abych uhnul, takže tlumí dobře.

Zvuk: naprosto paráda, mnohem lepší než KPP a než Klipsch S4. Oboje zmíněná sluchátka dost basují a vše je tím basem jakoby překryto. Tyto basují také krásně, ale přesto je zvuk čistější a vnímám více zvuků. Jsem opravdu překvapen, že bezdrátová sluchátka hrají lépe, než ty kabelové, které mám doma. Trochu "problém" je ten, že nyní hned poznám nekvalitní nahrávku, což je asi 70% mých písniček (různé youtube ripy apod.) v KPP a Klipch to znělo "dobře".. jak to mělo basy, tak to znělo všechno podobně.. ale tady ty basy nechají vyniknout i další části zvuku.. Takže musím předělat skoro všechny své písničky.. asi si zaplatím premium účet na Spotify...
Baterie: nemám připomínek.. poslouchám 3 dny a ještě jsem nenabíjel.. přišly nabité a zatím furt hrají :-)
Handsfree: žádný problém.. protistranu slyším krásně.. jen mi druhý strana říká, že jsem slyšet jakoby zdálky, ale rozumět mi jde prý dobře, takže vše OK.
Zápor? Asi žádný.. jen se bojím, že se potrhají... Tchyně se mi smála, že v KPP vypadám jak Robocop.. takže jsem zvědavý, co bude říkat, až mě uvidí v těchto :-)
Za 2900 super koupě!
kosumberak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JoxY 18. 6. 2015 09:51

Ano dizajnovo su velmi pekne. nemyslim, zeby bolo jednoduche ich potrhat, snad ibazeby si ich niecim prerezal.Ano, to ucho tam ide cele, ale priestor okolo nie je velky. Ale tak ja mam napr. male usi, takze som prihliadal aj na to pri kupe, ze napr. maxell retro DJ su pre niekoho supraauralky, ale mne sa tam vojde cele ucho. :D

Jj, tie sluchadla velmi neodpustaju "nekvalitu" nahravok, hned pocut tu necistotu zvuku, nizsiu dynamiku. Ako hovorim, ja pocuvam na Spotify a vyhovuje mi to, obcas nejaky Flac. :-)

Co sa tyka mikrofonu tak ano, tym, ze to nemas pri ustach, ale na sluchadle, je to trosku take vselijake, v rusnom prostredi by to mohol byt problem, ale ziadne moje doterajsie BT headsety neboli idealne v tomto (Sony 10-RBT, Nokia BH-504). Co sa tyka zvuku, v charakteristike s tebou uplne suhlasim. :-)
JoxY
Mírně pokročilý


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků