Repro 2.0 k PC

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 17. 7. 2015 13:45

engine_er píše:OK, ďakujem za rady, akurát tie blbé poznámky o žánri sa nabudúce môžeš odpustiť...

prierezovo som na nete našiel odporúčanie na tieto modely (niektoré rozpočtovo nad), vedeli by ste mi z nich poradiť, prípadne spraviť "rebríček"?

M-Audio AV-30
Bose Companion 2 series III
Kurzweil KS-40A
Microlab B77
Genius SP-HF1800A

Icovy posty bych byt tebou ignoroval. S microlav solo6c chybu urcite neudelas, o neco lepsi by meli byt jeste Mackie cr3, z tech levnejsich ale trochu horsich zminovanej kurzweil.
sashafckinggrey
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 17. 7. 2015 13:57

Anebo jít cestou sice o dost míň přesnýho zvuku, ale o to "většího":

http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... -2x-140-w/
+
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... lac-100-w/
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod engine_er 17. 7. 2015 15:20

Hmm, tak nakoniec možno ešte aj zvýšim rozpočet, pretože tie CR3-ky mi boli odporučené aj jedným predajcom, ktorý však následne povedal, že radšej by si priplatil pár eur a zobral Tannoy Reveal 402, že za tú cenu sú bezkonkurenčné...
ULN WS: i5-13600K + 64 GB DDR4 + KC3000 1TB + SX8200 1TB + M500 256GB + Kingston UV400 240GB + 2x HGST 1TB Himuro + RX570 4GB + RM750x + Xonar DGX+ CS2731
DSLR: Nikon D780 + Nikon 24-70 f/2.8 + Nikon 35 f/1.8 + Nikon 50 f/1.8 + Nikon + 85 f/1.8 + Godox V1
engine_er
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 17. 7. 2015 15:24

A jseš si opravdu jistej, že chceš takhle malinkatý bedničky?

viz http://i.ytimg.com/vi/wpK05h5v9eE/maxresdefault.jpg

Páč fyzika se moc očůrat nedá a z takhle malýho objemu a plochy repro moc basů nedostaneš...
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ico33 17. 7. 2015 15:24

Rap a hip -hip -hop -presne tak plytko sa spravaju clenovia fora na cele s Petuldom :D , a tak plytko aj myslia.

Viem ako vznikol Rap. ci Jazz ,je to cernosska hudba robena ciernymi ,a volakedy sa bielym hnusil prave preto ze je tak nizko inteligencne polozeny .Ale pretoze ludska populacia degeneruje a je viac a viac ciernych (amerika je peknym prikladom) je to IN a cim viac hu hu hu tym viac adidas.... Aj pop bol volakedy o inom a teraz je s prepacenym sexisticka sracka, kde ide o rite ,sex ,drogy, slapky, zbrane, a tak isto aj v rap-e ,kto je gangter je in. A nech povie niekto ze to tak nie je.., Tak sa TI ludia prezentuju a taku maju aj inteligenciu -opice !

volakedy v 70,80,90 rokoch vysli Hit-y ,take co sa hravaju do dnes, DNES pustia nejaku sracku v radiu ,(ano presne -rap, ci pop) hraju ju 30x za den ,3 mesiace a potom si na nu nikto uz nespomenie ,preco ?!
asi preto ,ze je to take ,,vyspele´´ ,moderne, miesane ?! ziadnu identitu to nema, realny zaklad...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Rap

-takze cierny v afrike si bubnovali a ,,vypravali´´ si historky, prihody (to je to tvoje Woodoo Petulda :mrgreen: ) a tu boli polozene zaklady ,ako som pisal..

takze je to 1000x vyspelsie ,ako europska kultura , napr Bach ,Bethowen, ci Mozart ,ktory v tych casoch ,BEZ modernej techniky dokazali to ,ze vedecky to pozitivne vplyva na urcitu cast mozgu, a pocuvaju to napr. chirurgovia pred operaciou alebo aj ked su ludia vytazeny, presne to posoby na urcite spektra... ako to mohli dokazat ,zeby boli geniusovia.. ?

srovnavat plytke sracky s vysoko postavenymi umeleckymi skvostami je ako zrovnavat polorozpadnuty zigulak s bentley..

simfonicky metal je nazlozitejsia hudba ,a aj najviac emocionalna. bodka. obsahuje ,,novost´´ cize prvky metalu , a klasiku. Je tazke ju nahrat tak aby bol bez chyby..

http://audiodrom.cz/audiofeel/clanky-hu ... usica.html

Profesor Adrian North, který vedl psychologickou studii Heriot-Wattovy univerzity v Edinburghu, oslovil v rámci celosvětového průzkumu 36,000 hudebních fanoušků s cílem zjistit, jestli a jak se liší osobnostní profily vyznavačů různých žánrů. Jeden z překvapivých závěrů, který ze studie vykrystalizoval, říká, že milovnící klasické hudby a vyznavači heavy metalu mají téměř identický psychologický profil.

Nepřekvapuje ho pro to, že nadšenci do jazzu mají zcela odlišné profily od posluchačů popu a komerční hudby, kteří skončili na konci seznamu jako nepasívnější, nejméně kreativní.

rap sa tam naschval nespomina ,lebo je to ako sme si povedali -hovorene slovo, kedysi aspon normalne slova, ale teraz same vulgarizmy, ako na podiu ,tak v slovach...

malokto pochopi co je ,,Hudba´´ a od toho sa rozvyja myslenie cloveka.

A Petulda je na tom tiez nizko s myslenim ,ci skor so svojimi moznostami, za to ze nepocul poriadny high-end hrat,to neznamena ze neexistuje.. pekny clanok pre takych zaostalych ludia ako je prave on :
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =11&t=4721

v skratke : cim ide clovek vyssie ,ma vyssie ciele a hodnoty, ale co cakat ,od ludi ktori plytko rozmyslaju a poburuju sa ,ked im clovek napise pravdu -ze su nizko ! (viem ze to stve ,ale skutocnost to nezmeni !)

alebo aj minule s atohm kablom (neni predrazeny ,ale super cena /zvuk) mali tu ludia sproste reci, ked som odporucal... ze Petulda ?!

na margo len tolkoto :

http://www.nisel.sk/?p=7481

.....napokon som Zef kúpil aj keď to pôvodne nebolo cieľom. Musím podotknúť že som k tomu celému pristupoval veľmi skepticky a moc som neveril že výmena kábla môže mať na zvuk tak zásadný vplyv. p. Michalec môj skepticizmus pri zapožičiavaní káblov okomentoval slovami “takých potrebujeme”. Doporučujem skúsiť možno objavíte relatívne lacný spôsob zlepšenia zvuku Vašej zostavy. V mojom prípade bola cesta späť nemožná.

a odpoved p.Michalca (velmi ustretovy clovek)

Dobrý deň,
ďakujeme za príspevok, tešíme sa, že ste spokojný. A áno, povedal som presne tak ako ste napísali – že “takých (skeptikov) potrebujeme”. Skrátka a dobre: ak je taká možnosť, tak je lepšie raz sa presvedčiť na vlastné uši ako rozhodovať sa na základe skúseností iných. A aj vo Vašom prípade sa to potvrdilo :-)
S pozdravom,
NISEL-áci


-takychto skeptikov je tu habadej...
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod engine_er 17. 7. 2015 15:39

Ico si ide vlastný svet, komentovať nebudem...
Petulda: tie repro chcem momentálne k PC, kde až tak veľa priestoru na umiestnenie alebo manipuláciu nie je. Tie Tannoy-e mi predajca aj pustil, takže som ich videl aj počul a hrali naozaj fajn, i keď cenovo je to dvojnásobok môjho pôvodného rozpočtu. Tie CR-3 (4) sú niekde v strede, takže taký menší kompromis. Mám teda nad čím uvažovať.
A čo sa týka basov tak nepotrebujem nič prebasované alebo samostatný subwoofer, takže v tomto smere som ubral z požiadaviek.
ULN WS: i5-13600K + 64 GB DDR4 + KC3000 1TB + SX8200 1TB + M500 256GB + Kingston UV400 240GB + 2x HGST 1TB Himuro + RX570 4GB + RM750x + Xonar DGX+ CS2731
DSLR: Nikon D780 + Nikon 24-70 f/2.8 + Nikon 35 f/1.8 + Nikon 50 f/1.8 + Nikon + 85 f/1.8 + Godox V1
engine_er
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod f1sker.com 17. 7. 2015 15:52

Tak neviem, ako si tymto prispevkom pomohol engineerovi vo vybere repro k PC...okrem toho, ze si mu vlastne povedal, ze pocuva sracky a ty si si kupil drahsi kabel, ako on si ide kupit repro. Fakt si borec.

K teme: Fyziku sice neoklames, ale tieto male aktivy ide prekvapuju nizko. Vid recenzia na Genelecy na hifi voice.
Vlastnil som Genelec 8020 a hralo to velmis slusne.

http://www.gear4music.cz/cs/Nahravani-a ... -novy/1A7G

http://www.gear4music.cz/cs/Nahravani-a ... y-par/12F0

http://www.thomann.de/cz/tannoy_reveal_402_bundle.htm
f1sker.com
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ico33 17. 7. 2015 19:50

f1sker.com -tak v prvom rade. som mu na zaciatku poradil creative t40 , a napisal mu aby isiel vyssie ,co asi nechcel ,ale nakoniec isiel ,takze vlastne ucel splni prostriedok ;-)
a nenapisal som nic co nie je pravda...,

asi takto -volakedy pred cca 4 roky dozadu ,som tiez pocuval na creativoch za 40-50 € 2.1 techno, a som si tiez myslel, ze ,,pocuvam´´ ,az ked som sa zacal zaoberat hifi ,tak som zistil ako som sa velmy mylil...,
cim ide clovek vyssie ,tym ma aj naroky vyssie a pozaduje väcsiu kvalitu v kazdom smere, preto si radasej clovek vypocuje kvalitu, ma mu co ponuknut.., na druhej strane -keby si mal slusne hifi -pocuval by si nieco co nema ,,potencial´´ cize nejaku plytku hudbu s casovou sluckou (pre beznych ludi) opakuje sa melodia a aj slova ,vsetko je jednotvarne , nudne, pri rape clovek ma chut zaspat ,nic tam nie je ,ziadny zvrat ,dej..,
zatial co kvalitna ,ta prava hudba -tam sa stale nieco meni, dej -uvod, jadro,zaver, malokedy sa opakuje.., scena ako na javisku, realne nastroje.. skratka uplne iny svet ,ano
ako pisal engine -ico si ide vlastný svet,...
keby si mal moznost jest kolac na x sposobov a variacii, a oproti tomu stal sedivy kolac ,bez chuti a vabnosti -co by si kto vybral ?!
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ThalesX 17. 7. 2015 19:59

Zkus se kouknout na to co posílal Petulda. Jasně, není to žádný luxus, ale vsadil bych na to spíš než na nějaké pidibudky (ty aby byly co k čemu by musely stát o dost více). Možná bych zkusil ještě trochu prolézt bazary jestli by se nenašlo něco lepšího než ten Technics (není to nereálné, chce to jen trochu štěstí).

Ico33 můžeš klidně ignorovat. Já sice rap také nemusím, ale že bych se jal vysvětlovat jak je to fakt nízkoúrovňové a tím spíš takto od tématu by mě fakt nenapadlo. Cílem je najít kompromisně rozumné řešení pro to co posloucháš ať už je to cokoliv.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod engine_er 17. 7. 2015 20:35

Najviac sa mi na tomto vlákne páči, že si prídem po radu a niekto mi ide prednášať subjektívne, úzko zamerané a (niečim) poznačené názory o tom aký žáner je zlý, ako znejú tóny a čo je vlastne hudba...a to som 9 rokov chodil na akordeón :) až mi to už príde vtipné.

Teraz k téme, ok ThalesX ešte nad tým pouvažujem a s tými Tannoymi teda nemá niekto skúsenosti ešte? Lebo dotyčný mi ich naživo predviedol a skoro vychválil do neba, preto sa pýtam.
ULN WS: i5-13600K + 64 GB DDR4 + KC3000 1TB + SX8200 1TB + M500 256GB + Kingston UV400 240GB + 2x HGST 1TB Himuro + RX570 4GB + RM750x + Xonar DGX+ CS2731
DSLR: Nikon D780 + Nikon 24-70 f/2.8 + Nikon 35 f/1.8 + Nikon 50 f/1.8 + Nikon + 85 f/1.8 + Godox V1
engine_er
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ThalesX 18. 7. 2015 02:08

Které ty si tedy přesně slyšel?
To že ti prodejce něco vychválil je hezká věc, ale podstatný je tvůj dojem. Přeci jen jde o kompromis a každý vidí zlo v různě kompromisních zařízeních jinde. To je však na dlouhou debatu.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod engine_er 18. 7. 2015 07:58

Konkrétne ide o túto zostavu:
http://www.muziker.sk/studio-podium/nah ... al-402-SET

A ešte otázočka, v prípade, že by som kupoval repro v tejto cenovej kategórii (5500CZK) tak stále by mi postačovala integrovaná zvukovka Realtek 892 alebo by bolo potrebné kúpiť externú?
ULN WS: i5-13600K + 64 GB DDR4 + KC3000 1TB + SX8200 1TB + M500 256GB + Kingston UV400 240GB + 2x HGST 1TB Himuro + RX570 4GB + RM750x + Xonar DGX+ CS2731
DSLR: Nikon D780 + Nikon 24-70 f/2.8 + Nikon 35 f/1.8 + Nikon 50 f/1.8 + Nikon + 85 f/1.8 + Godox V1
engine_er
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 18. 7. 2015 10:20

Peníze, který bys případně dal za externí zvukovku, radši přidej k rozpočtu na bedny. Zvukový přínos bude v téhle kvalitativní kategorii větší než výměnou zvukovky.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 18. 7. 2015 11:42

Kluci offtopicy kdo má nebo nemá jaký highend si řešte na písečku jinde. Je to už opravdu daleko od původního tématu.


---------------------------------------

Ono co si budeme povídat - integrované zvukovky jsou na dvě věci. I ty nové jsou často natolik bídné že i dnes už historická bazarová zvukovka za 50Kč typu SB Live 5.1 nebo SB Audigy znamenají pokrok vpřed a pokud používáš ještě Win7 tak se dají ještě rozchodit. V okamžiku kdy chceš slušnou zvukovku která už není žádné ořezávátko tak i v bazaru za ní vypálíš alespoň 8 stovek, natož kdybys kupoval novou v krámě. A to už je částka, kterou bude lepší vrazit do těch repro. Je třeba si uvědomit že se finančně pohybuješ v oblasti, která je co se týče kvality zvuku dosati zoufalá a každá koruna, kterou do toho vrazíš navíc na bednách a zesilovači se projeví na zvuku více. Nicméně tebou stanovený rozpočet bych řekl že je asi tak hranice, kdy kdybys ještě o fous přitlačil tak by se vyplatilo nějakou tu zvukovku koupit. Tam už by nějaký ten přínos byl.

Neříkám že ty tannoe jsou špatné, možná že vůbec ne, ale 4" basáček má své limity i kdyby to byla sebelepší konstrukce. Fyzika se ochcat prostě nedá. Jestli tam ty basy chceš (a opakovaně si říkal že ano) pak opět odkazuju na cestu, kterou ti naznačil už Petulda. Mám tím na mysli nějaké vhodně vybrané bazarové sloupovky a k tomu stereozesilovač. Aktivní plocha a k ní adekvátní objem je to co se počítá. 8" basák v takových bednách má aktivní plochu kolem 215cm2 kdežto 4" kolem 70cm2. To je trojnásobný rozdíl. Pravda, levné sloupy asi budou mít o něco méně přesný zvuk protože v nich nelze očekávat kvalitní výhybky, ale to to malé dvoupásmíčko když to trochu voroštuješ také ne protože to jsou bedny primárně spíše pro tišší poslech v blízkém poli. Větší bedny si pustíš klidně na celou místnost a ten pocit, kdy se ti bude zdát že se dostáváš k jejich limitům bude nastávat až někde úplně jinde.
Otázka je jestli to máš kam dát. Pokud je to bez šance (ono to skoro vždycky nějak jde vymyslet) tak můžeme dál pokračovat v malých bednách na stůl. I tam bych však sáhl alespoń po 6,5".
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 18. 7. 2015 12:10

OK, sorry ;-).
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků