Repro 2.0 k PC

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ThalesX 18. 7. 2015 13:35

V pohodě. Musel jsem to zarazit včas protože kdo ví kam by to vedlo kdyby sis stihl přečíst to co jsem tu smazal.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod f1sker.com 18. 7. 2015 14:04

Cize chlapec si chce vybrat male repro k pc na stol a vy mu tu poradite bazarove stlpy a stereo zosik :D

Sam uviedol, ze to chce k pc a vela priestoru na manipulaciu nema. Kam si to da? Na strop? a zosik pod pc bednu ? A pri takom obmedzenom rozpocte si neviem predstavit tie stlpy a zosik.
Mal som doma Genelec 8020 a sucasne Pioneer A30 + stlpy Acoustic energy Neo3 ako DAC bol Meridian explorer a male Genelecy boli ovela lepsie. Stlpy vyhravali v lepsom priestore a isli o nieco nizsie, ale aj tak sli z domu a zostali male aktivy.

Na jeho mieste by som kupil male aktivne repro, casom kupil lepsiu zvukovku (napr ASUS xonar u7 je slusna zvukovka za dobru cenu) a ked budu chybat basy dokupil subko. Radsej budem mat male a presne monitory ako x rocne low endove stlpy.
f1sker.com
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 18. 7. 2015 18:24

Ptal jsem se ho jestli ty sloupy dá nebo ne, odpověď zatím nedorazila tak si na ní počkáme že f1iskere?
Nikdo netvrdí že malé regálovky nebo aktivy nemohou být lepší než sloupy horších kvalit, ale kolik takové malé budky stojí? A stejně ten úplný spodek nezahrají. Zpravidla jen dělají nepříjemný hrb na cháře někde kolem 100Hz a pak to jede šupem dolů. Takový wow efekt který brzy přejde a pak už je to jen otravné. Čest výjimkám, ale ty jak jsme si řekli jsou cenově někde trochu jinde a to by tu pak zase někdo řičel že to nemá basy a pořád by si pak chtěl hrát s ekvalizérem tak dlouho, až by si ty větší bedny stejně koupil.. Je třeba se na to dívat z hlediska finančního i prostorového, na prostorové vyjádření čekáme, finanční strop víme že na kvaliní bedny co se vejdou na stůj je na hraně (resp. příliš malý) a tak bude nutné dělat ještě větší kompromisy než u těch větších beden.

Nenapsal si ani kolik tvé řešení stálo, ani v čem byly ty Genelecy lepší. Budu hádat - středy? A divíš se když je tam ty středy hraje 4", kdežto v AE je hraje 6,5" ve 2,5 pásmu? Nejsem zastáncem této koncepce (v této podobě) a předpoklady potvrzuje i výsledek testu na technetu:

citace píše:Dál jsme již tak nadšení nebyli. Jazzu i vážné muzice chybí vykreslení prostoru, jemnější podání detailů a nějaká jiskra. Nic na reprodukci neuchvátí. Chybí v tom radost. Ve finále pak i špičkové nahrávky znějí obyčejně a nevzrušivě.


Dá se to udělat i jinak - s normálními středy. Ale to teď není důležité stejně jako to že jde v bazaru koupit mnohem kvalitnější zesilovač než je ten Pio a za méně. Ani nevíme co posloucháš ty, ale víme co poslouchá on - hudbu kde ty hluboké basy potřebuje protože tvoří dominantní složku velké části skladeb tohoto žánru a ty si se 4" těžko užije. Podstatné je též že srovnáváš úplně jinou cenovou kategorii a já se snažím jen zjistit jestli by za ty prachy nedosáhl na lepší řešení. Stále čekáme jestli nám nepřibydou nějaké další limitující faktory. Když řekne že to nejde tak to prostě nepůjde.

Jo a ještě něco - kde je psáno že k PC musí být nezbytně malé bedny? Já mám k PC třeba bedny 56x96x36cm a nemám s tím žádný problém. Neznamená to že bych něco takového někomu vnucoval, jen si nemyslím že bedny k PC=mikrobedny.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod f1sker.com 18. 7. 2015 19:51

Sam uviedol "tie repro chcem momentálne k PC, kde až tak veľa priestoru na umiestnenie alebo manipuláciu nie je".
Cize myslim, ze vazne hlada male budky a nie stlpove repro. Ale mozna ho ukecate a da si to vedla stola a bude ich pocuvat z metra...
Tie Genelecy hraju 66 Hz - 20 kHz (± 2.5 dB), ziadny hrb na 100Hz nemaju. Studiove monitory sa na wow hifi efekt nehraju.
A radsej nech ten uplny spodok nehraju ako pocuvat co lezie z 2500kc bazarovych stlpov.

A kolko ma to stalo? Genelecy ma vysli o 50% menej ako zosik a stlpy.
V com boli lepsie Genelecy ako stlpy? (stlpy boli AE Neo three v2). AE hrali vsetko tak nejak pekne, nenasilne. Bolo im jedno ci im pustam flac alebo mp3, hrali nekryticky,pod dekou,malo iskry vo vyskach. Samozrejme robili vacsi hluk,mali vacsi pristor a spodok siel nizsie. Genelec nesiel tak hlboko ale bass bol pod kontrolou a bol rychly.

Co pocuvam? Od klasiky po techno, vratane HH.

Nie kazdy ma na pc stole miesto na dva krat 56x96x36cm bedne. Ty co nemaju vyberaju mikrobudky. A preto je tak usmevne ked im ludia radia stlpy.

A ake stlpy a zosik za 5000 by si mu odporucil? Proste teraz kupit repraky a nie pol roka cihat na bazar.

Stale som nazoru, ze za 5000 radsej male rychle aktivy so zarukou (napr thomann dava 3 roky) ako XY rokov stare stlpy a zosik kde nema istotu ci je ot v poriadku a kolko mu to vydrzi.
f1sker.com
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 18. 7. 2015 21:01

Fiskere, asi je moc teplo a bereš to vše úplně zbytečně moc příkře a konfrontačně - to přece není třeba ;-).

Zazněl nějaký požadavek, dostalo se na něj několik odpovědí přesně splňujících zadání plus alernativní řešení pro rozšíření palety možností s uvedením výhod a nevýhod takového řešení. K tomu doplňující otázky na autora. To vše je naprosto v pořádku.

Všichni, kdo jsme někdy něco vybírali a byli při tom zaměření jedním směrem přece dobře víme, že zdánlivě "nežádoucí" alternativní řešení může nakonec být tím, pro co se rozhodneme. Nebo taky ne. Záleží na konkrétní situaci.
A třeba si tazatel někde levné sloupky na levném zesilovači poslechne a přes všechny jejich nesporné nevýhody jim dá přednost pro jejich nesporné výhody... Nebo taky ne... Vždyť co je na tom?

Jinak 66 Hz (-2,5 dB) je u 4'' repráčku Geneleců v takhle miniaturní ozvučnici čistý marketing. Pokud bys do Genelecu pustil hudbu, která má část spektra soustředěnou na tuhle frekvenci a vedle nich dospělé rovně hrající bedny se shodnou hudbou, pochopil bys, co mám na mysli...

A také, nazývat malinké aktivní bedny téhle kategorie "studiovými monitory" je podobné, jako nazývat šlapací autíčko závodním vozem. Chtěl bych vidět nahrávací studio, kde se takéhle bedny používají ke kontrole zvuku ;-).
Vím, je to (výrobci) zaužívaný pojem, ale nesprávný.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 18. 7. 2015 21:15

Ahojte. Hľadám 2.0 reproduktory ku PC, čo najlepšie riešenie za 50 či maximálne (neprekročím ani o Euro) 60€.
Na hudbu používam Tascam VL-A5. Tieto chcem na seriály (aby som šetril Tascami) + na hudbu, keď si ich prenesiem so sebou a napojím napr. na Clip Zip, prípadne keď pôjde hudba zo seriálu, z videjka z internetu....Proste aby zukom neurazili.
Podmienka : KOMPAKTNÉ, a cena maximálne do 60€.
Nie bazarové.
Ďakujem pekne za rady :-)
Naposledy upravil NOWOCAYN dne 18. 7. 2015 21:23, celkově upraveno 1
Na doma : zvukovka Tascam US 122 MKII + monitory Tascam VL-A5, príručné repráčiky Creative T20 II, slúchadlá SuperLux HD681 EVO
Do postele : KZ ZS5, Clip ZIP (RockBox)
Na zvuk hovoreného slova pri sledovaní YT z mobilu : SE MH1
NOWOCAYN
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod f1sker.com 18. 7. 2015 21:24

Najdu sa ludia co maju hlboko do vrecka a pouzivaju taketo bedne vo svojom domacom studiu. Nikde ich nenazyvam spickovymi monitormi na kontrolny posluch v studiu. Ako Fabiu nenazyvam superautom.

A omylom si moju ironicku poznamku pojal ako konfrontacny prispevok.
f1sker.com
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 18. 7. 2015 21:26

sashafckinggrez : A čo tak Creative T12 ? Sú výzorovo oveľa krajšie (podľa mňa), a keď sú horšie, tak len o trošku ? ... Tie T20 vyzerajú príliš vyčačkane na mňa, a v tomto prípade mi záleží trochu aj na vzhľade... hmm...
Na doma : zvukovka Tascam US 122 MKII + monitory Tascam VL-A5, príručné repráčiky Creative T20 II, slúchadlá SuperLux HD681 EVO
Do postele : KZ ZS5, Clip ZIP (RockBox)
Na zvuk hovoreného slova pri sledovaní YT z mobilu : SE MH1
NOWOCAYN
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod engine_er 18. 7. 2015 21:28

Tak chalani v prvom rade som rad, ze sa tu diskutuje naozaj konstruktivne a na urovni... Co sa tyka priestorovych narokov, tak tie su velmi obmedzene, tak ako spravne pochopil Fisker. To znamena, ze v sucasnosti jedinou moznostou je vydat sa cestou mensich monitorov, ktore umiestnim vedla LCD (pozn. : stol je robeny a umiestnený tak, ze vedla neho nedam nic, cize ani stlpove repro).
Dalej co sa tyka rozpoctu, tak ten uz urcite navysovat nebudem resp. som ochotny investovat max. 5000czk, ale to sa bavime uz o vynimocnej alternative.
No a k tym basom - na zaklade vasich rad som trosku prehodnotil svoje poziadavky a upustil od silnych basov resp. bol by som ochotny zmierit sa s nizkymi frekvenciami podavanymi monitormi, ak by bolo ostatne spektrum kvalitativne vyssie a pocuvatelne. Bohuzial, som si vedomy, ze v tejto cenovej kategorii moc toho nenavymyslam a je to vyslovene o kompromisoch.
engine_er
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ThalesX 18. 7. 2015 22:03

Takže zadání máme teď komplet včetně probraných alternativ (vidíš F1skere, stačilo jen chvíli počkat).
Ty Tannoye jsou tedy maximum co velikostí sneseš nebo se s tím dá ještě hýbat? Jak se ti poslechově zdály?
Další možností je v budoucnosti (až to nebude finančně tak bolet) pořídit sub a do té doby nějak přečkat. Pak by ani relativně malé bedny nemusely být problém přestože sub se lépe navazuje s 6,5" repro.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 18. 7. 2015 23:14

NOWOCAYN píše:sashafckinggrez : A čo tak Creative T12 ? Sú výzorovo oveľa krajšie (podľa mňa), a keď sú horšie, tak len o trošku ? ... Tie T20 vyzerajú príliš vyčačkane na mňa, a v tomto prípade mi záleží trochu aj na vzhľade... hmm...

Nechci tu parazitovat cizi topic ale... Jestli si v tyhle plastovy cenovy kategorii jeste chces vybirat podle vzhledu, tak se na nejakej zvuk a rady tady uplne vykasli a proste kup, co se ti nejvic libi podle obrazku v eshopu.
sashafckinggrey
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN 19. 7. 2015 05:24

sashafckinggrey : Máš pravdu. Tú, pre mňa škaredú tmavožltú farbu na tých reproduktoroch budem radšej ignorovať. Ja len dúfam, že majú lepší zvuk než sestrine 6 ročné (stále fungujú, to by som rád očakával aj od tých Creative...) SpeedLink SL-8143-SSV, ktoré sú približne rovnako veľké ako T12-tky (ale chcem radšej tie T20-tky, čo sú zas o malý kúsok väčšie než T12-tky), ale zvuk majú celkom V POHODE. Tie SpeedLink som jej kúpil za nejakých 30-32€. Myslíš, že tie T20-tky budú počuteľne lepšie znejúce (nevravím, že rozdiel ako medzi základnou Fábiou a lepšou SuperB), než tie SpeedLink ? ...
Tu sú tie SpeedLink.... https://www.google.sk/search?q=speedlin ... JjX1e9JEY8
Ďakujem za pokiaľ možno jednoznačnú odpoveď :-)
Na doma : zvukovka Tascam US 122 MKII + monitory Tascam VL-A5, príručné repráčiky Creative T20 II, slúchadlá SuperLux HD681 EVO
Do postele : KZ ZS5, Clip ZIP (RockBox)
Na zvuk hovoreného slova pri sledovaní YT z mobilu : SE MH1
NOWOCAYN
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod engine_er 19. 7. 2015 07:44

ThalesX: pre predstavu: od stôl má hĺbku 60 cm (vzdialenosť od steny po koniec dosky stola) to znamená, že v tomto smere by bolo ideálne, aby neboli veľmi hlboké, čo sa týka šírky a výšky tak tam nejako obmedzovaný nie som (teda ak by nemali pol metra). Ešte treba asi myslieť aj na bass-reflex resp. pripočítať vzdialenosť od steny ak bude mať výduch zozadu?
A repro nebudem používať na nejakej vysokej hlasitosti, skôr takej strednej (aj kvôli susedom), z blízkej vzdialenosti, takže ide mi skôr o kvalitu prednesu.
K tej cene: rozpočet už nechcem navyšovať aj z dôvodu, že nie som taký audiofil ako vy, resp. nemám napočúvané reproduktory, ich kvalitu prednesu a teda by som ich nedokázal adekvátne oceniť (to možno časom :) )
ULN WS: i5-13600K + 64 GB DDR4 + KC3000 1TB + SX8200 1TB + M500 256GB + Kingston UV400 240GB + 2x HGST 1TB Himuro + RX570 4GB + RM750x + Xonar DGX+ CS2731
DSLR: Nikon D780 + Nikon 24-70 f/2.8 + Nikon 35 f/1.8 + Nikon 50 f/1.8 + Nikon + 85 f/1.8 + Godox V1
engine_er
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod engine_er 22. 7. 2015 13:05

Vedeli by ste mi ešte poradiť?
Bol som rozhodnutý pre SOLO6C, ale narazil som na veľkostný problém resp. keďže majú zadný basreflex tak je nutné zachovať podmienky min. vzdialenosti od steny v podobe priemeru woofer-u čo sa v mojich podmienkach nedá veľmi splniť... Ešte som zvažoval alternatívu v podobe upchatia basreflexu molitánom, ale veľa ľudí to neodporúča...

Hľadám teda skôr repro s predným basreflexom (tie Tannoy-e sú pre mňa zbytočné drahé vzhľadom na taký malý woofer) a natrafil som na tieto Modecom MC-SHF80U, už ste ich niekto počuli hrať resp. máte nejaké skúsenosti? Ďakujem.
http://www.modecom.sk/mc-shf_80u/2.0/gl ... atalog_sk/
ULN WS: i5-13600K + 64 GB DDR4 + KC3000 1TB + SX8200 1TB + M500 256GB + Kingston UV400 240GB + 2x HGST 1TB Himuro + RX570 4GB + RM750x + Xonar DGX+ CS2731
DSLR: Nikon D780 + Nikon 24-70 f/2.8 + Nikon 35 f/1.8 + Nikon 50 f/1.8 + Nikon + 85 f/1.8 + Godox V1
engine_er
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků