Beton jako materiál pro stěny domácí kino (v paneláku)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod marts 6. 8. 2015 13:30

felagund píše:Co se týče projektoru, tak jsem uvažoval o něčem ,co zvládne FullHD a větíš ambice jsem neměl (takže třeba ten od dkdkdk - díky za linky).
Je tam nějaké omezení ohledně světla (tzn. jak daleko by projektor měl být od nástropního světla, aby to světlo nestínilo - předpokládám výšku světla tak 10 cm - nebo je to jedno, protože projektor bude stejně uchycen níž?)


Projektor na odkazu je docela výhodná koupě (tento model už se nejspíš nevyrábí). Co se týče jeho umístění pod strop tak EH-TW5200 svítí trochu pod sebe, čili každopádně tento projektor bude muset být umístěn možná i 30 cm od stropu.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dkdkdk 6. 8. 2015 14:25

felagund píše:DinosaurJr: Tak cožpak o to, mě se černá do interiéru líbí, chci tak třeba přetřít stávající topení, ale je pravda, že kdyby byla na všech stěnách, bylo by to tam moc temné.

"Celočerný" pokoj není nezbytný, ale čím více začerníš, tím lépe. Pokud můžeš obětovat třeba 1,5m , 2 metrový pás zleva,strop,zprava sousedící s čelní zdí, bylo by to super. Na netu najdeš hromadu fotek "home theater", kde je vidět dřevěné obložení přední zdi nebo celého pokoje, různé skříňky pod plátnem, lampičky atd. Tohle všechno se rozsvítí a je to rušivé i kdybys měl pokoj v suterénu bez oken. Mně stačí fialové metalické žaluzie na oknech vzdálené metr od plátna a už to chytá fialový nádech.
dkdkdk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 6. 8. 2015 23:25

Sádroš jako podklad na promítací plochu je super a ještě k tomu za dostupné $ ale spáry umístit na okraje.
AD černá - co závěsy ?
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod felagund 11. 9. 2019 13:11

Tak jsem to nakonec zrealizoval. Promítací plátno 150" má černé okraje a že je za tím šedý beton mi přijde úplně irelevantní, odraz z bílých oken také neřešeím a venkovní rolety místnost zatemní i přes den tak, že se dá promítat úplně s klidem. Zvuk mi přijde překvapivě dobrý, zatím mě z něj hlava nebolí, ale mám za sebou jen jedno promítání romatické komedie, až se budu dívat na nějaký akční film, tak asi teprve uvidím. Jak jsem se ptal na to jak daleko kabely dokážou přenést AV signál, tak 7,5m HDMI kabel za pětikilo funguje skvěle.Husí krky jsem tehdy nezvládl, takže mi zatím kabely visí pod stropem (repra má všechny na stěnách), rušen ízatím nepozoruju, ale nejsou paralalelně s elektřinou.

Konkrétně teda mám
150" elektrické rolovací plátno od Elite Screens https://elitescreens.com/front/front/pr ... product/55 (Zatím je rovné, nevím zda se časem vykroutí, ale myslím, že to bude pod mé rozlišovací schopnosti)

Harman Kardon AVR 151S https://www.alza.cz/harman-kardon-avr-151s-d3855828.htm
Repro Harman Kardon HKTS 9 https://www.harmankardon.com/HKTS+9BQ.html
Projektor LG PF1500G https://www.lg.com/ae/cinebeam/lg-PF1500G

Projektor má na to, že předtím jsem se doma díval na filmy leda na notebooku, pro mě úplně fenomenální obraz, i když by mohl být jasnější. Je ale tichej a málo žere a počítám, že až za pár let technologie LED ještě trochu povyskočí, pořídím si nějaký lepší, tenhle by měl myslím mít dobrou zbytkovou cenu. Konkrétně jsem zkoušel ještě Viewsonic X10-4K, který má lepší obraz, ale je víc jak dvakrát tak drahý a hlavně je docela dost hlučný, což mi vadí, páč je při tichejch scénách dost slyšet.
felagund
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků