Partaci pro Focal Electra 906

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 26. 9. 2015 15:37

Zdravim, vlastnim vyse zminene krasavce a hledam pro ne partaky s pomerne specifickymi pozadavky:

nejake specifikace, jsou to regaly
Obrázek

- Rozpocet bych videl jako pohyblivejch 50.000,-
- Nemam favorita mezi integrovanym zesikem vs predzesik + koncak, to by mi mohl pripadne nekdo osvetlit, co je vyhodnejsi.
- Vsiml jsem si, ze elektronkam se tu moc nefandi, nicmene pres ne nejede vlak. Hledam neco co je bude obsahovat staci jako hybrid.
- Je nutne, aby byly pritomne zvukove korekce (bass/treble. nejlepe i loudness), tim neplanuji vylepsovat bedny, ale spise dohanet to, co uz postradaji usi starsich kolegu.
- dalkove ovladani ani phono input mit nemusi

Prozatimni favoriti:
http://www.hifionline.cz/zesilovace/int ... nt-sv-237/

http://www.hifionline.cz/zesilovace/pre ... ent-sa-t1/ + k tomu nejaky koncak, nicmene si nejsem jisty jaky.

Pak mam otazku ohledne vykonu, napr. sv 237 ma uveden 150w vykon do 8 ohmu, muzu to vubec s tema Focalama pouzit kdyz maji uvedeno max power. 90w. Je tech 90w mysleno jako performance peak nebo je to proste limit, ze to vice tezko snese?

Dekuji za pripadne podnety.
sashafckinggrey
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 26. 9. 2015 18:29

Ááá, tak tos byl ty, kdo je vyfouknul ostatním, kdo o ně měl tady na fóru zájem :-). Každopádně gratuluju ke koupi těhle skvělých regálovek :tleskani . Osobně jsem neslyšel, ale mám jejich větší bratříky, tak si umím udělat představu o tom, jak hrajou.

Tohle vlákno vítám, protože se taky výhledově zajímám o náhradu dosavadního C375, kterej je s Electrama na svým limitu.

Pár mých postřehů, možná trochu širších než jak svou otázku vymezuješ - snad to nevadí:
- dopřej jim opravdu bytelný stojany. Čím těžší a stabilnější, tím líp. Obecně je to myslím dost podceňovaný komponent, ale u takhle kvalitních budek je zásadní pro bezchybné podání basů a nezabarvenost středů.
- dopřej jim stabilní (=výkonný) zesilovač. Čím větší kontrolu nad Electrama bude zesilovač mít, tím lépe zahrajou. Mají dost zvlněnou impedanční charakteristiku klesající pod 4 ohmy v kombinaci s fázovým posunem a pokud to zesilovač neustojí, nebudou Electry hrát dobře. Je to daň za vysokou citlivost. Když se ale dobře nakrměj, patřej právem k naprostý světový špičce. Může se to zdát jako nesmysl, pořizovat k nadprůměrně citlivým regálovkám s udávaným příkonem nijak závratných 90 W zesilovač třeba 2x200 W hudebního signálu do 8 ohmů, ale v tomhle případě je to smysluplné. Pokud aparaturu nepoužívá někdo nepoučený nebo nepoučitelný (dítě, puberťák, záškodník :-) ) a neotočí volume příliš doprava, nic nehrozí.
- dopřej jim co nejlepší umístění, akustiku a nastavení. Je opravdu třeba, aby výškáče byly ve výšce posluchačových uší a v poslechovím místě směřovaly na jeho uši (natočení beden směrem k posluchači). Titanový výškáče Focal poslouchám už cca 9 let (nejdřív v Shanech, teď v Electrách) a jedině tak z nich dostaneš to, co umějí. Trochu klamou, protože nejsou nijak výrazně směrové, tzn. i když nejsou výškáče nasměrovány přesně, hraje to moc hezky. To "ono", to, co udělá rozdíl mezi nadprůměrnou a vynikající reprodukcí, ale přichází jen v ideálním nastavení - pak získáš jemný, ale sytý a skutečně (od "skutečnost") barevný výšky a opravdu překrásnou prostorovost. S tím souvisí i ta akustika - a to je jakási chtěná nectnost těhle beden. Hrajou opravdu rychle a megapřesně aniž by byly ostré nebo příliš analytické. Ale můžou tak znít v místnosti, která zvuk tříští, odráží a zvuk mění v čase a fázi. Jsou jako okruhový závodní auto, který, když je provozovaný v podmínkách jemu určených, tak předvádí excelentní výkony. Jakmile mu ale nedopřeješ, co potřebuje, upadá směrem k průměru kategorie a umí být i nepříjemný. Pokud to ale dostanou, budeš sedět v poslechovým místě jako přikovanej v úžasu z rozlišení, jemnosti a zároveň plnosti zvuku, jeho prostoru a naprostýmu zmizení reprosoustav v levopravým i předozadním směru.
- věnuj pozornost i kabeláži. Já nejsem žádný kabelomaniak, spíš naopak, kabely beru velmi racionálně. Nicméně výměna byť kvalitního kroucenýho stríbrnýho kabelu 4x4 mm2 za "dospělý" Vincent Premium přinesla jasný posun v dynamice a detailu.

A konečně k těm zesilovačům :-)... Pokud se ti zvukově líbí Vincenty, tak bych se já osobně začal zajímat o bazarovej nákup integrovanýho Luxmana nebo Accuphase. Jsou taky spíš na "hudební" straně přednesu, jedou taky v A-čku (buďto úplně nebo do nějakýho výkonu) a z Focalů dostanou výrazně více než Vincenty. Mají korekce, jakkoliv bych jejich používání u komponentů týhle kategorie považoval za závažný trestný čin :-), protože jejich použití vede VŽDY k degradaci signálu a to i v případě sluchu, který už není úplně v kondici - ale respektuju, že tohle je věc individuálních preferencí.
A nebo zvolit jiný přístup a potřebný výkon zajistit koncovým(i) monoblokem (monobloky) a zvukovej charakter potunit elektronkovým předkem. Tady ale neporadím, elektronky jdou úplně mimo mou zkušenost a zájem.

Ještě jednou gratuluju a přeju poslech jako ze žurnálu :-)!



Mimochodem, jaký máš dosavadní dojmy z poslechu ;-)?
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ico33 26. 9. 2015 19:50

-za mna -elektronky nie, Urcite nie v tejto cenovej relacii....(nevsimol som si nejake pozitivne ohlasi a pouzivanie celkovo.., väcsina ma integrac..)

Vinncent je pomer cena/zvuk ,ma velky vykon a toho by som sa drzal..,

zaznelo tu -accuphase a luxmann- ja som mal vyssi rozpocet a kupil som si vincenta ,PRETOZE :
luxmann je sice pomer cena /zvuk (na accuphase mozes rovno zabudnut ,je drahsi a rovnako dobry ako luxman ,je to o preferencii..) ,ALE- je lepsie mat zvukovu rezervu. A potom -stale su to drahe na tvoj pomer zosiky... ,proste maju kvalitu ale nie vykon, aspo tie ktore by si si mohol dovolit.., neviem kolko zeru tie tvoje electry. ale je fakt ze ta rezerva ,ked bedne nestracaju dych je napouvazenie...
Predzosilovac a koncak -tema sama o sebe -opät ,kto rozmysla logicky ,zdravym rozumom -su to 2 veci -naklady su vyssie , musis to spravne sparovat ,musis kupit dalsie DOBRE kable ,aby to malo zmysel ako RCA/XLR ,a potom mesto jedneho power kabla musis dve..Proste same nevyhody. Toto riesenie ma podla mna potencial az od urcitej cenovej relacie o ktorej sa tu nebudem bavit ,pretoze by zasa niekto reptal.., Taky dokaz -NAd delenec (nad väcinou beru ludia ako pomer cena/kvalita) cena o dost vyssia spolu ako moj vincent ,ale celkovo -nic moc...

Vincent je pomer cena/zvuk -ako iste vies je to nemecky navrh ,ale v cine ,spracovany..,skoda ze to vydiet aj vnutri ,(pozeral som sa..) samozrejme talianske ,ci severske krajiny ,alebo Usa ,maju preciznejsiu a asi aj kvalitnejsiu vyrobu ,no su cenovo inde..,


Teda-pises 50 000, Je jedna ultimativna moznost a to : http://www.tophudba.sk/vincent-sv-234-1527

-je to zosik ,ktory ma paru (vykon) ,prevysuje zvukovo svoju cenu, je to zosik best do 2000 € ,a teda porazi aj drahsiu konkurenciu
a insie by som osobne k hocicomu ani nebral. TOTO je uber riesenie !
neviem fakt ,co by sa mu mohlo vyrovnat...
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dkdkdk 26. 9. 2015 22:45

Ico33 píše:Taky dokaz -NAd delenec (nad väcinou beru ludia ako pomer cena/kvalita) cena o dost vyssia spolu ako moj vincent ,ale celkovo -nic moc...

Máš asi na mysli M12+M22, protože žádný jiný NAD dělenec dražší než Vincent sv 238 mk jsem nenašel. Pak ale ta poznámka "ale celkovo -nic moc..." je hodně povedený vtip :-D
dkdkdk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 26. 9. 2015 23:34

Petuldo tobe hlavne patri velky dik, jednak za tip na inzerat, bez nej bych se k nim ani nedostal :) a pak za dalsi informace, ktere mi poskytujes. Tohle mi dost napovedelo, zatim se v reprosoustavach rozkoukavam. S tema vicemene korekcema souhlasim, nicmene to neni jen na me.

Akustiku samozrejme beru v potaz, ale mistnost a pozice je vicemene vybrana. Stojany tedy vyberu pozorneji.

Tyhle vincenty si teprv pojedu poslechnout, nicmene se tezko v CR hleda nejaka alternativa, co by splnovala moje pozadavky. Z toho prameni jeden z duvodu proc jsem tohle vlakno zalozil, tedy jestli by se naslo i neco jineho.

Poslech byl pouze pulhodinovy u pana co to prodaval, jel na nejakym obrovskym Marantzu, zvuk mi prisel velmi presny, ale prirozeny/hudbeni bez prehnane ostrosti jak popisujes. Momentalne jsou tyhle Bedny prvni cast stavebnice.

Co se tyce toho rozpoctu, no, dejme tomu, ze to byl muj hrubej odhad. Nechtel bych investovat vice nez jsou schopnosti beden. Podle vasich prispevku mam ale dojem, ze tyhle bedny maji potencial i pro vyrazne drazsi zdroje.

Ico: Diky za vyklad integrovany vs oddeleny. Nicmene ja jsem si vedom toho, ze napr sv 234 mi da technicky vice za stejne penez. Je ale treba se drzet pozadavku, ze preamp sekce bude s elektronkou a korekcema.

Kdybych teda zvysil rozpocet na 100.000 +- byli by nejake napady? Pripadne i bazar. Nebo by nekdo namitl, ze uz to je overkill?
sashafckinggrey
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 27. 9. 2015 00:06

No, myslim, ze tvoje zadani neni prave snadny orisek ;-) . Lidi, kteri maji nejake osobni zkusenosti s delenymi / integrovanymi zesilovaci v cene 50-100 tis. Kc s elektronkama a velkym vykonem, je tady na foru presne nula...

Jakkoliv respektuju zadani, neda mi to nezeptat se, proc ta podminka lampy v predzesu?
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 27. 9. 2015 00:25

Cena neni uplne priorita. Ja jen snazim prijit na to co by bylo optimalni a nebylo nutkani v budoucnu upgradovat.

Lampy, budu citovat:
myslím, že specifické „zkreslení“ a vizuální vnímání lamp je nenapodobitelné
O tom bych ale filozofovat nechtel.

Neni to jednoduchy vyber no, ja uz jsem nejakej svuj vyzkum udelal a dosel jsem k tem vincentum.
sashafckinggrey
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 27. 9. 2015 08:28

Jo, chapu ;-).
Pri dodrzeni zadani je v ramci integracu Vimcent asi jedina dostupna volba - mysleno k poslechnuti v CR pred koupi.
Osobne bych ale sel spis cestou delence - lampovyho predku a silnyho konce. To ti lip dovoli nakombinovat, co potrebujes. Je to za cenu nutnosti vzajemnyho sladeni, ale vysledek bude pri trose snahy a stesti o kus dal nez z integrace.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 27. 9. 2015 16:02

Zahranicni nakupu se nutne nebranim, samozrejme odpada ta moznost vyzkouseni, ale alespon bych rad znal nejakou alternativu.
sashafckinggrey
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod starší 27. 9. 2015 17:35

Sasha, len pár poznámok, rozdiel medzi siličmi /delenec-integrač, lacný-drahý, elektronky-tranzistor, atď./ je len presne taký, aký ten ktorý človek počuje, tým chcem povedať, že napr. pre mňa delenec neni žiadny zázrak, ani záruka automaticky lepšieho zvuku.
Lacný vs. drahý, taktiež ti kludne môže viac vyhovovať zvuk lacnejšieho siliča, resp. môže lepšie pasovať k tým tvojim bedničkám, príklad z nedávneho posluchu kedy som počúval bedne za 2000 € najprv s nemenovaným silicom za 1200 € a potom so silicom za 5400 €, ten lacnejší hral s tými bednami lepšie, príjemnejšie, viac sa k nim hodil, ten drahý mal lepšiu, presnejšiu, alebo ako to napísať, stabilnejšiu lokalizáciu.
Elektrónky vs. tranzistor, v tomto prípade býva väčšinou rozdiel v charaktere zvuku dosť zretelný, počutelný, je pravda, že som počul málo elektronkovych siličov, ale pamätám sa, že napr. el.siliče od AUDIOMAT /tuším SOLFEGE A OPERA / mi neprišli až tak výrazne zvukovo iné než bežné tranzistorové AB-čka či D-čka.
Čiže za mňa, než vyhodíš 50-100 k Kč za silič, choď si poriadne popočuvať rôzne siliče nakolko medzi nimi skutočne počuješ zvukový rozdiel a nakolko je pre teba podstatný, hodný navýšenia ceny, samozrejme najlepšie s tvojimi Focal-mi.

P.S. je to môj názor a nikomu ho nevnucujem.
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ico33 28. 9. 2015 05:17

Taky dokaz -NAd delenec (nad väcinou beru ludia ako pomer cena/kvalita) cena o dost vyssia spolu ako moj vincent ,ale celkovo -nic moc...


Máš asi na mysli M12+M22, protože žádný jiný NAD dělenec dražší než Vincent sv 238 mk jsem nenašel. Pak ale ta poznámka "ale celkovo -nic moc..." je hodně povedený vtip


bohuzial asi neni. -Mam to od cloveka, ktory ich porovnaval. (ma dlhodobejsie skusenosti a audiom..)

Tak nebude to urcie nic moc (ten nad delenec), pisal som to ohladne voci tej 238cke. Kedze je to jeden celok vyplivaju urcite vyhody z toho ,ked je dobre navrhnuty..

citujem, z audiodromu -
A pak tu máme Vincent SV-238 Mk. Veskrze střízlivě navržený a zkonstruovaný zesilovač, na jehož pětatřicet kilo váhy narážím velmi často v různých studiích a stejně často jej s radostí zapojuji jako jakousi integrovanou referenci pro všechny siliče, které mají na cenovce méně než pět nul. Velmi často se pak ukazuje, že SV-238 Mk se dá v klidu použít i jako reference v kategorii, kde těch pět nul v cenovce už je.

cize je to fakt sila ta 238..., samozrejme vsetko ma svoje muchy.., nieco väcsie ,nieco mensie, ale vzhladom k cene neni o com...

ja by som si na mieste sashafckinggrey vypocul aj tu 234ku, okrem ineho..., ak budes mat moznost ,mozes porovnat tvojho vybraneho delenca a ten integrac. Ale vsetko je to o preferenciach..

Zasa - da sa dosat dalej aj inym sposobom -a sice -spominal si tu cenu 100 000 kc. Zober si nieco za tych 50 ,ako si chcel a potom nejake filtracnu listu +power kabel (odporucam gigawat pf2+lc2(mk3) a budes ovela ,ovela dalej ,ako keby si si kupil iba zosik,ci delenca ,garantujem ti to! da sa vselijako laborovat.. Aj lepsie kable spravia hodne ,hodne..

Alebo zacat od znova ?! -ked uz uvazujes o takom dobrom zosiku -zober si co naj ,podla tvojho uvazenia a zacni odznova -zaklad zosik., predas a kupis nove bedne atd..

Moznosti je vela..., uvazuj do buducna, ak budes mat chut a financie ist vyssie. tak urcite sa to oplati.
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 28. 9. 2015 06:02

Ico33 píše:bohuzial asi neni. -Mam to od cloveka, ktory ich porovnaval

Někdo mi někdy o něčem říkal... Díky za tuhle věrohodnou informaci, která se nijak netýká vlákna.

A ty citace audiodromu... Těm jejich hifikosmonautským nesmyslům může věřit akorát tak někdo, kdo němá žádné vlastní reálné zkušenosti s více aparáty.
Neříkám tím, že 234 a 238 jsou špatný zesilovače, to rozhodně ve svojí třídě nejsou - naopak. Ale mají svůj zvuk, a třeba basy z 234 (na bednách a v akustice, který to nezamaskujou) nejsou žádný zázrak co se týká pevnosti a rozlišení.
Ostatně i to množství 234 a 238 prodávaných na inzerát za půlku původní ceny má svůj důvod...

Nehledě na to, že zadání a požadavky sashafckinggreye 234 a 238 vylučují, takže jsi i tentokrát 100% OT.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ico33 28. 9. 2015 07:57

Nehledě na to, že zadání a požadavky sashafckinggreye 234 a 238 vylučují, takže jsi i tentokrát 100% OT.


A konečně k těm zesilovačům :-)... Pokud se ti zvukově líbí Vincenty, tak bych se já osobně začal zajímat o bazarovej nákup integrovanýho Luxmana nebo Accuphase. Jsou taky spíš na "hudební" straně přednesu, jedou taky v A-čku (buďto úplně nebo do nějakýho výkonu) a z Focalů dostanou výrazně více než Vincenty.


ano ,skutocne OT ;-) ,zlodej krici -chytte zlodeja... (A PISAL SI TO PREDO MNOU a este si ides otvarat usta !) facepalm, nabuduce sa pozri najprv na seba ,potom na druheho.

A - sashafckinggreye -ma nadpis Partaci pro Focal Electra 906 ,cize ,neviem fakt , radim mu ako by som to riesil Ja. Zasa zaparas ? -chod si po svojom ...,On sa rozhodne. Pisem k teme a slusne ,mam aj ja rypat do tvojho pisania ? Pouvazuj o sebe a netroluj !

Někdo mi někdy o něčem říkal... Díky za tuhle věrohodnou informaci, která se nijak netýká vlákna.
-pozri -aj ja mozem napisat -niekto ako petulda nieco napisal -,alebo niekto ako recenzent napisal.. -je to o cloveku KOMU uveri a KOMU nie a ako sa rozhodne. Ja viem ze to bol poctivy clovek ,co to pisal ,viem svoje a ty nie. Tak prestan ukazovat prstom ,ked sam sa na viac nezmozes..


A ty citace audiodromu... Těm jejich hifikosmonautským nesmyslům může věřit akorát tak někdo, kdo němá žádné vlastní reálné zkušenosti s více aparáty.

Ad: Audiodrom -sam si laik oproti nim ,oproti p.Justanovi ,a nevies to prekusnut.., Ten clovek ma xxx viac skusenosti s viacerimi vecami a produktmi, oproti tebe. Tak co pises nezmysli ? zavist ?
a preto to pisu ,lebo MAJU skusenosti s viacerimi zosilnovacmi, ci mas pocit ,ze si pocul viac ako oni ? Silne, silne pochybujem. Ja osobne im verim ,a nestalo sa este ani 1krat! ze by napisali nieco co nie je pravda..., Od cerabalov, po zosik, bedne, reprokable, rca..., vsetko co som skusil..
preto - ano kazdy ma svoj nazor -mozes hanit, ale najprv -pozri sa sam na seba, dokaz nieco ,okrem frflania ,urob tolko co on a potom zrovnavaj. Vsak kludne napis zrovnanie ,ked si pociul 234ku a 238cku oproti inym zosikom, rad si precitam tvoj nazor.Lebo su to neutralne zosiky ,ktore nemaju (238) moc konkurentov a nizke zafarbenie ,alebo skoro ziadne.., neutralita..
Napis ktory delenec je lepsi v tej cene, alebo integrac. Daj. Inak len trolujes !

Musis skutocne rypat aby si zakladal OT ? ty si ten spustac ! spamätaj sa !
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dkdkdk 28. 9. 2015 08:58

Ico33 píše:Napis ktory delenec je lepsi v tej cene, alebo integrac. Daj. Inak len trolujes

Prosím, hezké čtení
http://www.excelia-hifi.cz/top-1000.html
dkdkdk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 28. 9. 2015 09:34

To Saš - zkus si nejprve rozvrhnou celou sestavu jak základní komponenty (zdroj+zes+repro) tak přídavné (stojany, kabely, filtrace).

Rozpočet [Metoda 123] pro základní komponenty (platí pro nové komponenty při celk. ceně nad 100 tKč), platí přibližně jeden díl na jeden zdroj (Phono je samostatná kat.), 2 díly na zesilovač a 3 díly (tj. 50%) by mělo připadnout na repro. Přídavné komponenty je nutné dokoupit, započítávají se mimo a navyšují celkové náklady.

Co bude vše zdrojem CD/BD/PC/Phono ?

Výkon - do běžného bytu je zcela dostačujících 2x100 W do 4 Ohm. Sotva se dostaneš na 50% výkonu, to je ale optimální pracovní zatížení a poskytuje dostatečnou stabilitu (klild ve zvuku). Výše uvedený zesilovače 2x200 W do 8 Ohm je opravdu již hodně předimenzovaný, ten je vhodný pro známé "odporné" reproduktory např. vyšší řady B&W, Dynaudio aj. Tzn. 200 W by mělo mít důvod. Mmj. to pak docela navyšuje spotřebu ele. (~500 Kč/měs)

starší píše:Sasha, len pár poznámok, rozdiel medzi siličmi /delenec-integrač, lacný-drahý, elektronky-tranzistor, atď./ je len presne taký, aký ten ktorý človek počuje, tým chcem povedať, že napr. pre mňa delenec neni žiadny zázrak, ani záruka automaticky lepšieho zvuku.

Resp. raději pořádný integráč (např. Accuphase a Luxman vyrábějí jedny z nejlepších integráčů) než průměrný dělenec. Jinak za mě raději nadprůměrný (výborný až vynikající) dělenec a nejlépe za rozumné finance 8-P

Petulda píše:Lidi, kteri maji nejake osobni zkusenosti s delenymi/integrovanymi zesilovaci v cene 50-100 tis. Kc s elektronkama a velkym vykonem, je tady na foru presne nula...

Nemyslim si, jen sem o nich jednoduše nepíší...

Petulda píše:Jakkoliv respektuju zadani, neda mi to nezeptat se, proc ta podminka lampy v predzesu?

Souhlas, Sašo zkus si odpovědět, co od toho vlastně očekáváš ? Opravdu kvalitní lapmy jsou "vyšší dívčí". Ověřenými tranzistory nic nepokazíš :nenapadne Digitál překvapí :potichu

sashafckinggrey píše:Cena neni uplne priorita. Ja jen snazim prijit na to co by bylo optimalni a nebylo nutkani v budoucnu upgradovat.

Na upgrade (alespoň částečný) se raději připrav, to budeš stále...
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků