Partaci pro Focal Electra 906

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Petulda 1. 10. 2015 13:48

sashafckinggrey píše:Vlastne jeste jedna vec, ty bedny jsou maji moznost biwire ma tohle smysl resit?

Pro mne je v případě Electer a C375 rozdíl mezi single wire a biwire na hranici slyšitelnosti. Resp. mám dojem, že při biwire je zvuk klidnější a lépe rozlišený, ale přepojoval jsem si sám, takže ruku do ohně bych za to nedal.
Osobně to beru tak, že rozdíl v ceně singlewire / biwire kabelů je zanedbatelný a biwire zvuku nemůže uškodit, tak mám zapojeno biwire a hotovo :-).

Obrázek
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod starší 1. 10. 2015 15:58

Rozdiel medzi single a bi-wiring-om som tiež nepočul /FOCAL xy - nechce sa mi hladať ten model/, ale ja som hluchý jak poleno, takže kto ho počuje nech sa páči, ale skôr mi dáva zmysel toto :

" ... V průběhu dalších experimentů přišel na řadu Usherem doporučovaný Rapport, ale ani to nebylo úplně to pravé ořechové a například piano znělo příliš temně a zastřeně. Ve finále nejlépe sedla kombinace Rapport na basovou složku a Oehlbach Crystal Silver Star na výšky, která představovala dobrý kompromis s transparentním přednesem. Pochopitelně vhodných a lepších kombinací se určitě dá najít víc ... "
citácia je z tejto recenzie: http://audiodrom.cz/recenze/reprosousta ... nione.html
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ico33 1. 10. 2015 18:12

-ci uz bi-wire ,bi amp -vsetko ma urcity limit a je to drahsie ,zalezi aky kabel mam v poruke. Petulda ma vincenta ,ako vidno ,v poriadku..,lenze ked sa da poriadny kabel ,tak uzivatel hned zabudne ci je bi-wire, bi amp a bi.... :mrgreen:

moja rada -zober si radsej poriadny kabel ,co ,,hra´´ a nespekuluj. alebo mozes... ako chces.

na start ti poradim atohm Zef. pomer cena/zvuk ,sliape na päty kablom co stoja niekolkonasobne ,teda do 1000€...

vies -mozno by si mohol napisat p.Justanovy z audiodromu ,nech ti poradi aj zo zosikom. Ja som dal na jeho radu ,radu profesionala ,a som spokojny. Nic za to nedas ,aspon mozes vyskusat..

http://www.nisel.sk/?p=7481 -precitaj si komentare ...

http://audiodrom.cz/recenze/kabely/322-atohm-zef.html
http://audiodrom.cz/recenze/kabely/323- ... ml?start=4

zober si poriadny integrac ,nakolko ako som pisal aj vo vyssej cenovej hladine sa delenec moc neoplati..

napr: http://audiodrom.cz/recenze/zesilovace/ ... ml?start=3
citujem:
Doporučená prodejní cena L-590AX se lehce přehoupla druhou stotisícovou hranici a zaparkovala na 209 tisících. Ač je to slušná sumička peněz, v tomto případě má opodstatnění. Jednak si tento zesilovač kupujete na dlouho, neboť se obávám, že při jeho zvukových kvalitách se hned tak nenajde důvod jej v budoucnu měnit, a jednak v rámci této cenové kategorie pravděpodobně ani není za co. Když sáhneme do peněženky hlouběji a přihodíme dalších padesát, můžeme si dovolit třeba zmiňovaný Accuphase E-560. V něčem si s ním o fous polepšíme, třeba v basu, v něčem ne, třeba v prostoru. Důležitým jazýčkem na misce vah může být i v Luxmanu vestavěný phono MM/MC předzesilovač, který jsem sice separátně nijak neprověřoval, ale o kterém kolují zvěsti, že se nadmíru povedl. Další možností je jít do dělených přístrojů, ale za 200 tisíc nekoupíte zvukově odpovídající předzesilovač a konec ani náhodou.


cize ,ako ti vramim od zaciatku -dobry lampac -je drahy (taky aby mal aj vykon a kvalitu nepatlat zvuk) ,Konec + preAmp + prepojovaci kabel slusny -je velmy drahe riesenie ,ale ako chces ,su to tvoje peniaze, ty musis vediet do coho ides..

dalsia vec .tvoje 906ky maju limity -na to ,na co ich chces napojit. (podla toho co u pises.)
neviem ,ci planujes upgrade do buducna...

ja som sa tiez rozhodoval dlho.., -mal som na vyber -bud vincenta 238 alebo zaciatocnicke acko od luxmanu ,ten ale nema vykon ,teda rezervu dost velku ,a moze stracat dych. ,Musis si viac priplatit za vykonnejsiu verziu ,pokial nemas lahko vybuditelne repro..(a uvazuj dobuducna.)

viac uz nemam co dodat, vela stastia.

A já dodávám, abys nechal toho OPAKOVANÝHO OT s těma aparátama s přemrštěnýma cenovkama a držel se zadání = dotazu autora vlákna. Nadhodit z žertu podobnou cenovku JEDNOU se dá tolerovat, ale v tvým případě to vtip nikdy nebyl a i jako vtip už je to při tolikerým opakování nanejveš trapný - pak se nediv, až dostaneš postih pro opakovaný porušování Pravidel.

Ekkar
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 2. 10. 2015 12:50

Ico33 píše:ked sa da poriadny kabel ,tak uzivatel hned zabudne ci je bi-wire, bi amp a bi.

No, ona se ta věc má spíš tak, že kdo má pořešenou akustiku a bedny, kterým nehraje výškáč a středobas jinak, tak uživatel hned zapomene snažit se nedostatky zvuku honit kabelama... Byť banální úprava akustiky například v podobě hutného koberce namísto plovoucí podlahy, udělá ve zvuku řádově větší pozitivní skok než jakýkoliv kabel.

Ico33 píše:zober si radsej poriadny kabel ,co ,,hra´´

Kabel, který "hraje", tedy slyšitelně mění podání ve srovnání s jinými kabely, je šmejd na vyhození.

Ico33 píše:Ja som dal na jeho radu ,radu profesionala ,a som spokojny.

No, za ty peníze, který jsi dal za Ushery, se dají koupit sladěnější a vyrovnaněji hrající kousky. Třeba AC nebo Sonusy, ty jsou taky na té "barevnější" straně spektra. Případně Focaly Arie, pokud by to měly být neutrálně hrající bedny. Ten středobas Usherů je vzhledem k ceně beden docela slyšitelně pokulhávající za špičkovým výškáčem. Jako celek to ve srovnání s bednou, která má měniče zvukově sladěné, působí rušivě.

Ico33 píše:tvoje 906ky maju limity

Jaké konkrétní máš na základě svého poslechu na mysli? Nebo jen teoretizuješ o něčem, co neznáš?
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ico33 2. 10. 2015 13:34

A já dodávám, abys nechal toho OPAKOVANÝHO OT s těma aparátama s přemrštěnýma cenovkama a držel se zadání = dotazu autora vlákna. Nadhodit z žertu podobnou cenovku JEDNOU se dá tolerovat, ale v tvým případě to vtip nikdy nebyl a i jako vtip už je to při tolikerým opakování nanejveš trapný - pak se nediv, až dostaneš postih pro opakovaný porušování Pravidel.

Ekkar


evidentne si nepochopil o co my islo.., nevadi.., co je premrstene ? uzivatel sam spomenul cenovku 50 000 kc ,potom 100 000kc ,a bedne ma omnoho nizsie .., takze neviem co pokladas za premrstene ? fakt si nepochopil ,co som tym clankom chcel naznacit ?! ja som mu nic neponukal... (ohladne zosiku) :-\

inak -neviem preco povazujes tie kable za predrazene ? -vsak su lacne ,voci celej aparature ,ked dam za zosik cca 3300€ a za kable smiesnych cca 250-300 € je to moc ? a este vzhladom k tomu co prinesu ? ci tal si vobec kometare na Niseli ?

http://www.nisel.sk/?p=3764
http://www.nisel.sk/?p=7481

citujem:
Musím podotknúť že som k tomu celému pristupoval veľmi skepticky a moc som neveril že výmena kábla môže mať na zvuk tak zásadný vplyv. p. Michalec môj skepticizmus pri zapožičiavaní káblov okomentoval slovami “takých potrebujeme”. Doporučujem skúsiť možno objavíte relatívne lacný spôsob zlepšenia zvuku Vašej zostavy. V mojom prípade bola cesta späť nemožná.

odpoved:
ďakujeme za príspevok, tešíme sa, že ste spokojný. A áno, povedal som presne tak ako ste napísali – že “takých (skeptikov) potrebujeme”. Skrátka a dobre: ak je taká možnosť, tak je lepšie raz sa presvedčiť na vlastné uši ako rozhodovať sa na základe skúseností iných. A aj vo Vašom prípade sa to potvrdilo :-)
S pozdravom,
NISEL-áci

-a potom su tu lepsie kable, kto ti mysli ,ze s nejakym entry -levelom ,ci low endom ,vytazi aspon 70 ci viac percent z bedni ,zosiku ,je na omyle.., Napr -taky petulda -jeho sonus faber teraz moze hrat na takych 20-30% z toho co by dokazal..,kto si mysli opak je naivny..,
viem o com hovorim -Petulada pises ako hraju ushery dmd one -dobre -pocul si ich ,ale nepocul si ako hraju s nordostom tyr, +lista +kable a vobec -stavim sa ze keby si ich pocul a mal pasku na ociach ,by si povedal ze to hraju uplne ine bedne ,ale uplne ine -dospelejsie ! co sa tyka basu ,stredov, a aj vysok! presnosti ,skratka vsetko .ani si nevies predstavit.
ja som ich pocuval v studiu + 238cku a ano -nevyrazne boli ,aj my to bolo luto. ALe -vsade pisu ze sa musia dlho rozohravat ,aj ludia maju skusenosti (aj v Čr) a co na nich napojis -iba mozes zlepsovat -maju velmi ,velmi velky potencial hrat lepsie.
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 2. 10. 2015 19:55

sashafckinggrey píše:DinosaurJr: Muzete teda pridat od kolika si myslite, ze maji lampy smysl ;)


U kolegů na SK Prima Luna http://www.kohutaudio.sk/
http://www.audiofriend.cz/stereo/zesilo ... esilovace/

Ale lampáče jsou o tom, když poměrně přesně víš, co chceš. Což na začátku asi nevíš - jako málokdo. Raději bych šel do klasických tranzistorových zesilovačů a předtím navštívil několik audio výstav pro vytvoření si obrázku možností. Podle mě je rozhodující akustika místnosti než technika...
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ico33 3. 10. 2015 12:00

-este som si spomenul (nepocul som ,ale ludia ich celkom chvalia..)
http://www.canor-audio.com/ -viac/menej su zamerany na elektronky...


http://www.nisel.sk/?p=6347 za pokus to stoji, vyzeraju solidne..

este dake testy: (v podstate je to o trosku horsi 238 mk ,s menej vykonom (kedze je to elektronka) ale velmy dobry ,No a sashafckinggrey TY si chcel len preAmp ,a lacnejsi.., Tak vidis -ako je to s kvalitou ,ked chces nieco dobre -musis mat bud celok ,alebo teda hodne ,hodne si priplatit ,kedby si chcel delencov v podobnej kvalite...


http://www.audiodrom.cz/recenze/zesilov ... rplus.html

http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... 06-vr.html

Luxman L-507uX ..... 165 000 75%
Luxman L-550AII .... 110 000 74%
BMC Audio AMP C1 .... 105 000 72%
Esoteric I-03 ..... 245 000 69%
Vincent SV-238 Mk... 80 000 68%
Pathos Logos ..... 100 00.0 67%
Audiomat Arpege Reference ..... 62 000 66%
Canor TP106 VR Plus ...... 88 000 64%
Accuphase E-250 ..... 130 000 62%
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dkdkdk 3. 10. 2015 13:37

Co přesně vyjadřuje v těch recenzích 1% ? Co se tím 1% pozorovatelně změní např. u repra z 22% na 23% ?
dkdkdk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 3. 10. 2015 13:58

Ico33 píše:...

Psal jsem na zacatku ze nemam favorita mezi delencem a integrovanym, nicmene pokud bych chtel elektronky a volil delenec, tak mi prijde logictejsi mit ty elektronky spis v preampu.
sashafckinggrey
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ico33 3. 10. 2015 14:26

Psal jsem na zacatku ze nemam favorita mezi delencem a integrovanym, nicmene pokud bych chtel elektronky a volil delenec, tak mi prijde logictejsi mit ty elektronky spis v preampu.


ako myslis. , ja ti len davam ponuky, pozri -ked maz moznost ,mozes skocit do nisel-u, neviem ako daleko si od Bratislavy ,ale maju tam toho vela.., mozes zobrat aj svoje focaly.. pravdaze mozes si vybrat ake studio chces, no viem ze tam maju naozaj toho dost ,a to nema kazde studio...

viem ze logika ti hovori nieco ako pises ,ale ako celok ...., musis sam skusit
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 3. 10. 2015 21:28

dkdkdk:
No to uz jsem se taky ptal... Vysledkem bylo jen bezesmyslne blaboleni...

Je to samozrejme holy nesmysl takhle hodnotit a svedci to o naprostem nepochopeni zakladu problematiky clovekem, ktery podobne hodnoceni uvadi.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ico33 4. 10. 2015 14:14

Co přesně vyjadřuje v těch recenzích 1% ? Co se tím 1% pozorovatelně změní např. u repra z 22% na 23% ?


dkdkdk a to sa pytas zrovna Ty mna?
sam si my poslal :



inak petulda sa stale hraje len na svojom piesocku...

lebo minule som mu jasne odpisal (to jeho bezesmyslne blaboleni.)
znelo nejako takto:

samozrejme ze 100% neexistuje, preto napr. na Audiodrome su si toho vedomy, pretoze hranice sa stale posuvaju (kvalitativne) ,a PRETO ich na rozdiel od ostatnych ,ktory tam daju aj 100% povazujem za ludi co maju nadhlad nad vecou...
ALE teda -aj malemu dietatu je jasne ze napr. 90% je kabel co mal ten clovek v poruke ,a co ,,hral´´ najlepsie ,cize bol najneutralnejsi, najmenej skresloval, najlepsia odozva.., proste kabel by NEMAL existovat (teoreticky a aj prakticky) cize v praxi to znamena ze petuldov vincent (a nic nemeni ,aj keby bol pomer cena/zvuk..) je proste pomaly, skresluje hodne zvuk ,meni charakter apod...skratka ma vplyv na zostavu.
preto su kable a KABLE.. ,preto su zosilnovace a ZOSILNOVACE.. apod...

takze v podstate mozme hovorit ze cim lepsi kabel ( percenta su len pomockou ,ako si vybrat )
samozrejme kazdy kabel (ked som spominal ze nic nie je 100%) ma svoj charakter..,Ale bud mozme extremne skreslit zvuk alebo sa co najviac priblizit realite /neutralite , a o to ide..

preto je uplne ina vec ako ked pocul petulda usher-y ,tak ako ja ,a ked som pouzil nordost tyr..., mozno to znie ako klise ,ale je to tak... najlepsi kabel je ,,ziadny´´ kabel.

ked toto niekto nechape ,napr. Petulda a bude mat dalsie zbytocne otazky, tak neviem..,je to jasne ako facka!
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dkdkdk 4. 10. 2015 15:08

Celý můj příspěvek zněl takto

Ico33 píše:
Napis ktory delenec je lepsi v tej cene, alebo integrac. Daj. Inak len trolujes
Prosím, hezké čtení
http://www.excelia-hifi.cz/top-1000.html


a vůbec to neznamená, že se podobnými žebříčky zabývám, řídím a dávám jim nějakou hodnotu. Odkaz uvádím jen pro nerozhodné, kteří posuzují a následně vybírají audio komponenty jako ty - z pohodlí internetu, na doporučení co kdo napsal.
A co mi není jasné z procentuálního hodnocení pana Audiožebříka?
- celé jeho hodnocení je založeno na 100 dílné stupnici, což je nesmyslný rozsah téměř pro cokoliv, násobně pak nesmyslnější pro tak individuální věc jako poslech hudby s proměnným prostorem, posluchačem atd. atd.
- proč mají např. Aurum Cantus Leisure 3 a KUDOS Cardea C1 shodné hodnocení z 0-100 možných bodů, i když byly poslouchány/recenzovány 11/08 a 5/09 . To má pan recenzent zázračnou schopnost s takovými časovým odstupem dát stejný počet bodů = ohodnotit je jako téměř shodné? ...o to víc, že se testovalo dle popisu na úplně jiném železe (Vincent, PrimaLuna, Densen..)

Pro někoho, kdo nechce běhat po studiích nebo kupovat a vracet zařízení do doby, kdy mu vše zvukově sedne, beru recenze jako užitečné vodítko do začátku. Pokud je hodnocení v rozumné škále např. 1-top, 2-dobrý, 3-průměr, 4-nejnižší poslouchatelný , proč ne. Ale udělat si 100 šuplíků, je padlé na hlavu a řídit se tím ještě zvrácenější.
Jsem rád, že tobě to náhodou sedlo k plné spokojenosti.
dkdkdk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ico33 4. 10. 2015 16:10

- proč mají např. Aurum Cantus Leisure 3 a KUDOS Cardea C1 shodné hodnocení z 0-100 možných bodů, i když byly poslouchány/recenzovány 11/08 a 5/09 . To má pan recenzent zázračnou schopnost s takovými časovým odstupem dát stejný počet bodů = ohodnotit je jako téměř shodné?


ano mas pravdu, ja viem, ze tie veci tam daval z odstupom casu.., no rozhodol som sa tomu verit, p.Justan neni zaciatocnik a vobec -ako som uz minule pisal -neni to len o tom ze -,,jeden clovek napise´´ ,ale citam ,citam hodne, recnzie, testy, ohlasy od ludi, skratka vsetko ,a ked sa viaceri zhodnu (ci laici ,bezni posluchaci ,predajcovia ,recenzenti...) ze ten/dany vyrobok je perfektny ,nesetria superlativmi ,je velka sanca/- alebo v podstate bez sance ze bude zly.

No a potom su tu testy ktore su robene bez casoveho obmedzenia. (su aj take) .Ako som uz naznacil -bud clovek niecomu veri ,alebo nie, Potom je ta sanca -chod si vypocut..
Ja som na zaciatku -ked som zacinal so sluchadlami ,tiez rozhodoval. ,bol som uplny laik, dost kladnych ohlasov mal senn hd 650 , ,ci uz tam ,alebo tam.., no a vyslo to tak -ze som bol naozaj spokojny.. (priklad)

a podobne je to aj s inymi vecami -väcsina ludi (tuto asi vsetci) nadavali na plno veci napr. ohladne kablov , spominam par rokov dozadu (vsimam si) tu ludia nazyvali ,,woodoo´´ ci vselijako castovali slovickami.., No a cas sa meni ,ludia skusaju.., dnes tu mame Kabelguru, ludia uz o nieco pokrocili .Tym chcem naznacit -pravda sa vzdy ukaze ,niekde skor ,niekde neskor. Ako ludia zmyslaju ,tak skoncia. Pekny priklad -ceraball -teraz je tu za ***** neviem co..,No ale inde na profesionalnejsom webe (highendforum) uz ludia zmyslaju inak. Proste skusili..,Ono -ma to zmysel az od urcitej kvality aparatury, alebo ten subac. Kedze su zamerane na basy.(ludia to v kuse povazuju za flame a kravinu ,no iba ziju v hadankach ,a mesto toho aby vyskusali ,radsej budu hanit). U mna to zmysel malo, skusene a pravdive.
To iste mozem napisat o drahej kabelazi ..o hocicom. Pravdaze -co je pravda ? Ked bude 99% ludi tvrdit ze jablko je zelene a 1% ze je cervene ,kto ma pravdu ? alebo trochu viac pritiahnute za vlasy -clovek so skusenostami vs profesional bez skusenosti. Kto ma pravdu.
Toto vsetko je len priklad .nemusime to rozoberat..beztak to k nicomu nevedie.


Pro někoho, kdo nechce běhat po studiích nebo kupovat a vracet zařízení do doby, kdy mu vše zvukově sedne, beru recenze jako užitečné vodítko do začátku. Pokud je hodnocení v rozumné škále např. 1-top, 2-dobrý, 3-průměr, 4-nejnižší poslouchatelný , proč ne. Ale udělat si 100 šuplíků, je padlé na hlavu a řídit se tím ještě zvrácenější.


no vidis -a pre niekoho je padle dat znamku 1 az 5 ,.., A -potom ako das hodnotenie reproduktorom co maju povedzme nizsie k 2 a druhy vyssie k 2 ? ,das mu 2.5 ,alebo 2.5566 ? neni to zvratene ? neni su tie % lepsie ?

a co ked su tie povedzme priklad - cca 20% 1-top a 50% 1-top ,ako to zozoznas ,ktore hraju lepsie ,cenovkou ?! a co ked je medzi nimi nieco co je podobne ,ale hra takisto dobre, kam to zaradis ?

vidis ?! neni lahsie dat tam tie orientacne percenta na dany vyrobok ,ktory hra lepsie/je blizsie k realite ? tot otazka...

ale kazdy nech si rozhodne sam. Je to kazdeho svedomie, usi, a v neposlenom rade -penazenka :'(
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 5. 10. 2015 20:40

Ico, rozhodl ses tomu zebricku slepe verit. Ok, to je tva volba z tobe dostupnych variant.
Ja jsem se rozhodl jej podrobit asi pul vteriny dlouhe uvaze abych vedel, ze je to k smichu (a vire tech s mene znalostmi a zkusenostmi).
Vyse zminene hledisko casu je samozrejme jeden z podstatnych duvodu, ktery cely zebricek odsouva do sfery hifikosmonautiky a slepe viry v nesmysly.
Kdo nekdy porovnaval vice zesilovacu na vice bednach, vi, ze vysledky plati vzdy jen pro danou kombinaci a dany cas. Ten samy zesilovac s jinymi bednami nezridka zni docela odlisne. Nehlede na akustiku, samozrejme.
Zasadni roli taky hraji osobni preference a obecne psychika testujiciho. Vidis to sam: ty sis vybral zesilovac ktery prave nevynika v definici a pevnosti basu a k nemu bedny s vyraznym zvukovym nesouladem vysek a stredobasu. Pro tebe top, pro jineho nuda.
Dalsim hlediskem je pak fakt, ze zvuk se da popsat z mnoha ruznych pohledu: frekvencni vyrovnanost, dynamika pri ruzne hlasitosti, zabarveni zvuku, prostor L/P a P/Z, tranzienty, separace atd. Krom toho, ze kazda kombinace lip/hur vyhovuje konkretnim hudebnim zanrum, tak kazda ta vlastnost ve spojeni s jinymi a ve spojeni se zbytkem retezce da jiny vysledek.
A ktery zesilovac hraje lip - ten s lepsi mikrodynamikou nebo ten s lepsi definici? Ten s cinkavejsima vyskama nebo ten s hlubsim orostorem? No to zalezi, ze...? Na bednach, na zanru, na momentalni nalade hodnotitele... Lze tedy jednomu dat 71% a druhemu 72%? Pri primitivnim ignorantskem pohledu ano, zodpovedne samozrejme ne.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků