Repro pro připojení více bluetooth zařízení?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod elipsoid 1. 10. 2015 22:44

Pořídil jsem si soundbar LG, který umožňuje jak připojení k TV pomocí optického kabelu, tak připojení přes bluetooth. Chtěl jsem ho používat tak, že kromě TV (optika) k němu připojím přes BT ještě notebook, tablet a telefon. To se mi povedlo, všechna zařízení jsou spárovaná. Soundbar se dokonce sám zapne, pokud se připojí zařízení přes bluetooth nebo optiku.

Problém je ale ten, že jakmile připojím jedno BT zařízení, nemohu už připojit druhé, a to ani tak, že by bylo první samo odpojeno. Příklad: mám přes BT připojený notebook a chci přehrát hudbu z telefonu. Pokud jen zapnu na telefonu BT, telefon se s repro nespáruje. Pokud ručně zapnu připojení k repru, telefon se stejně nepřipojí. Musím jít k notebooku, vypnout BT/odpojit od repra, a až pak připojit telefon k reproduktoru.

Existuje nějaké repro, které by mohlo být spárované s více zařízeními najednou a přehrávat hudbu současně z více z nich nebo automaticky odpojovat nepoužívaná?
elipsoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 2. 10. 2015 07:12

Otazka zni, proc to vubec delat a trapit sluch zvukem neceho co se line ze soundbaru? :potichu
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod elipsoid 2. 10. 2015 12:34

Ne, otázka zní tak, jak je napsaná.
elipsoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod artam 2. 10. 2015 13:24

elipsoid píše:Existuje nějaké repro, které by mohlo být spárované s více zařízeními najednou a přehrávat hudbu současně z více z nich nebo automaticky odpojovat nepoužívaná?

Multi-point bluetooth má napríklad niečo takéto http://www.logitech.com/en-us/product/bluetooth-audio-adapter
artam
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod elipsoid 3. 10. 2015 17:28

Díky. Chtěl bych ale nějaké all in one, kde nebudu muset přepínat mezi zdroji a bude to fungovat i s televizí (optický kabel/hdmi). U toho LG jsem to nakonec částečně zprovoznil, ale byla potřeba aplikace na telefonu i tabletu, která řídila odpojovani a připojování - nefungovalo to tedy pro notebook. Vypadá to, že potřebuju spíš něco jako chromecast audio připojený k repro, které je kabelem připojené k TV.
elipsoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 3. 10. 2015 18:25

To je nezbytnost, technologie BT je tak nastavená, že i když jsou s jedním "přijímačem" spárovaný třeba 3 další periférie, nejdou jednoduše přepnout za chodu, ale musí se nejdřív ten právě komunikující odhlásit a přihlásit jinej.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod elipsoid 4. 10. 2015 20:31

Ekkar, díky, to jsem nevěděl.
elipsoid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 4. 10. 2015 21:09

Viditelnejch může bejt X různejch zařízení, ale aktivně komunikovat lze jen s jedním - pokud to má mít možnost současný komunikace s víc zařízeníma, musel by danej přístroj mít "modrozub multikanál" = vícero odděleně funkčních vysílacích i přijímacích cest...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků