LG smart TV

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod LibrusZ 18. 11. 2015 22:56

Dobrý den, nejdříve bych tady s dovolením překopíroval svůj příspěvek z jiného fóra, kde se mi k tomu nikdo nevyjádřil a pak připíšu můj dnešní poznatek.

,, Vybírám svoji první smart TV. Po celou dobu než jsem narazil na toto fórum jsem byl přesvědčen o tom, že si pořídím novinku LG 49UF7787. Pak jsem se tady dočetl, že UHD je v dnešní doně úplně zbytečné a nedohledné době to tak i zůstane. Moje požadavky jsou: web os 2.0, obnovovací frekvence 100Hz, dále pak druhá frekvence asi snímková 50/60p, podpora kodeku HEVC/h. 265. Nevyužiju 3D.

Teď k tomu modelu. Má teda vše co isem chtěl, ale je tam teda to UHD. Bojím se, že to bude nějak zlobit u běžých kanálů jako nova, čt apod... Promiňte, ale jsem neználek v těchto věcech. Po tom co jsem začal být na váškách jsem se začal dívat na FHD televize od LG a asi se mi líbí 49 LG 49LF630V a ještě více 50LF652V. Je tam jiné to dynamické MCI dopočítávání. Nevím co je lepší jestli vyšší nebo nižší číslo a musel bych dokoupit magický ovladač. Prosím vás podívejte se na to a poraďte mi. Děkuji Vám.

AD: Díval jsem se pořádně na LG 50LF652V, má direct LED podsvícení, ale nemá lokální stmívání. Je to problém pro kvalitu obrazu? Na lgshopu v požadovaném rozměru 43-50 palců není jediná FHD televize s lokálním stmíváním. Jen UHD, viz. zmiňovaná výše.

prostě a jednoduše mám strach z toho, že budu mít s UHD televizí škaredý obraz při sledování třeba novy, čt apod. Pokud si pustím čt hd, nova hd atd... nebo film ve full HD kvalitě, tak to bude v pořádku ? ,,



Dnes jsem byl v prodejně datartu, vyzkoušel jsem LG 50LF652V, pak nějaký samsung v podobné cenové relaci, bohužél už nevím model a pak 49UF7787. Na TV jsem z flash disku pustil fotbalový zápas ve FHD kvalitě. Z první zmiňované jsem byl teda velice zklamaný, nevím čím to, ale hráči se jakoby trhali a míč? Ten když letěl, tak za ním ještě taková čára dlouhá, to samé bylo i u toho samsungu, jen o malinko lepší. Myslel jsem, že FHD tv za 18 tisíc by s FHD filmem neměla mít problém :-/. Nicméně přešel jsem k té UHD tv, kde jsem to pustil taky a tam mi to vyrazilo dech. To byla nádhera a plynulost... ještě se tam vrátím a vyzkouším i nějaké jiné tituly, než jen fotbal. Btw. taky jsem se dnes přesvědčil co je to za hnus pouštět SD na FHD nebo UHD televizi...

ad: nechápu tedy, proč na té 50lf652v byl ten fotbal hnusný oproti 49uf7787 (která má údajně podle Ryan Giggs jen 50Hz panel). Podle těchto tabulek to tak ale nevypadá ne?

http://www.rtings.com/tv/learn/fake-ref ... -trumotion
LibrusZ
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 19. 11. 2015 05:26

A jaká nastavení pro obraz jsi u Tebou zkoušených LG měl? Nebo jsi jen přišel a pustil?
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 11. 2015 07:12

LibrusZ píše:nechápu tedy, proč na té 50lf652v byl ten fotbal hnusný oproti 49uf7787 (která má údajně podle Ryan Giggs jen 5 těchto tabulek to tak ale nevypadá ne?

http://rtings.com/tv/learn/fake-refresh ... -trumotion
Citaj pozorne! V tej teme o 100 Hz modeloch jasne pisem, ze rtings sa venuje americkym modelom ktore nie su urcene pre nas trh. A aj ked niektore modely mozu byt rovnake, neda sa orientovat podla toho. A dalej v teme sa spomina aj konkretne UF7707.


Ryan Giggs píše:
Napr. UF7707 udavaju v zatvorke 100 Hz, ale podľa viacerych recenzii (podľa testov pohybu) je tam len 50 Hz. Napr: http://hdtvpolska.com/topic/35922-test- ... -ultra-hd/, odstavec Odwzorowanie ruchu.
Podľa Chorvatov je to tiež len 50 Hz: http://hdtelevizija.com/2015/10/08/lg-4 ... recenzija/


Takze americky model UF7707 100 Hz panel ma, ale ten nas ma len 50 Hz.

Ako pise mgx vyssie, pokial chces nejako rozumne porovnavat TV, nestaci len pustit video, je treba sa pohrat s nastavenim. Inak ten vysledny dojem z jednotlivych modelov mozes mat velmi skresleny.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Librus 19. 11. 2015 09:17

Nedělal jsem v obchodě nic s nastavením, jen jsem pustil na všech třech stejný fotbalový zápas a nejspokojenější jsem byl s 49uf7787. Tak já už nevím, docela problém vybrat tv pro laika...
Librus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 11. 2015 09:46

Ono samozrejme ze ma nieco len 50 Hz panel neznamena ze ten pohyb ti nemoze pripadat dobry. To sa nevylucuje. Je to vec narokov a asi aj zvyku.
Len za seba poviem ze som este taky 50 Hz UHD TV (vratane tohto) ktory by dobre zvladal pohyb nevidel. U FHD mi to vadi menej ako na UHD.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod CanisAureus 19. 11. 2015 09:46

Librus píše: docela problém vybrat tv pro laika...


Já naopak laikům závidím, dotyčný přijde na prodejnu, prodavač mu šoupne nějaký ležák (kterého se nemůže zbavit), vychválí ho, řekne že je v akci, dotyčnému se to líbí (protože neporovnává, nehledá chyby - zaujme ho slovo akce a říká to přece "odborník") a je spokojený, druhý to koupí v akci na netu s dárkem a je také spokojený (přece je to na heuréce v topten, takže jsem musel koupit dobře) - teprve jak se v tom začneš šťourat, tak jsi ztracený a bez výjimky - nikdy nebudeš spokojený....

Takže teď jsi na rozcestí a máš dvě možnosti - ihned koupíš to, co se Ti líbilo a budeš spokojený, NEBO - vítej v klubu 8-)
CanisAureus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LibrusZ 19. 11. 2015 10:18

No právě...teď jsem na rozcestí. Začal jsem se v tom štourat, protože nechci prohloupit za tolik peněz a teď mám problém něco vybrat. Nejdřív jsem chtěl UHD, pak FHD a nakonec po návštěvě toho obchodu jsem byl z toho FHD zklamaný, jak jsem výše a naopak z UHD nadšený, ale určitě jak jste psali může to být nastavením televize. Já nikdy takovou televizi nevlastnil, takže bych to ani v tom obchodě nedokázal nastavit tak, jak by to mělo být, abych znovu mohl porovnat jestli je ta televize ok nebo ne. Ale člověk asi nebude nikdy s ničím 100% spokojen v dnešní době.
LibrusZ
Junior

Odeslat příspěvekod CanisAureus 19. 11. 2015 10:26

A to je to o čem mluvím: šťastný ten, kdo neví...
CanisAureus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LibrusZ 19. 11. 2015 10:32

a že se mi ten obraz a pohyb líbil nejvíce na tom 50Hz panelu, nebude to tím, že je tam nějaký ten umělý dopočet 1200-1400 MCI ?

Ještě se zeptám takhle.. Někdo řekne, že dělám chybu už jen v tom, že si vybírám LG, ale KDYBY to tak mělo být, vybral by si někdo tu 50Hz? Vy si v obchodě sami nastavujete TV, aby jste se přesvědčili o tom, jak na tom je ? Těm jejich spořičovým ukázkám nevěřím, proto jsem tam píchnul flešku s fotbalem
LibrusZ
Junior

Odeslat příspěvekod CanisAureus 19. 11. 2015 10:44

Tak abys to neměl tak jednoduché 8-):

Ono obecně je to porovnávání problém - prostředí elektromarketů a i obchodů (pokud to fakt není speciálka) je dost odlišné od domácnosti - takže něco co se Ti zdá tam OK, tak potom doma budeš mlátit hlavou o zeď.

Ano, poprosím prodavače ať mně půjčí DO a pustí tam něco normálního (nejlépe to, co přijímám doma - tedy SkyLink, abych viděl, jak si poradí i se špatným signálem, protože jestli do toho nebudeš valit jen BD, tak se s tím potkáš) - pokud to nedovolí, zkusím to jinde a dělají to neradi (hlavně elektromarkety, tam ale bývá nejvíce vystavených TV, ale zase musíš počítat s výše uvedeným)

A za mě - 50Hz ne

Jo a z vlastní zkušenosti - co se Ti zdá velké, za týden se hooodně smrskne - sám si tím procházím a vždy jsem se napálil 72cm CRT - 42" PDP - 47" IPS - takže teď pokud se zadaří a vyberu si, přeskakuji 55" a dost možná i 60" - rovnou na 65" - pozorovací vzdálenost 300 cm plusmínus 15 cm (možnost posunu TV vpřed a vzad)
Naposledy upravil CanisAureus dne 19. 11. 2015 10:56, celkově upraveno 1
CanisAureus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LibrusZ 19. 11. 2015 10:55

:-S ..asi si zaplatím nějakého odborníka, který za mě otestuje televizi a já budu spokojen
LibrusZ
Junior

Odeslat příspěvekod CanisAureus 19. 11. 2015 11:00

Nebudeš, odborník Ti může nastavit TV podle sondy, ale to neznamená, že se Ti to bude líbit (kdyby ses v tom nezačal šťourat, tak by to tak asi bylo, ale teď? už nezapomeneš a červ pochybností už zůstane)

Jeden příklad za všechny: na mé stávající TV je viditelný vertical banding, dokud jsem na to manželku neupozornil, tak si toho nevšimla. Teď i když časem to přestane (každý, oko si zvykne) vnímat, tak pokud chce - pokaždé to najde (to samé u mě). Na to mně sdělila, ať si to příště nechám pro sebe - protože kdybych ji to neřekl, tak to nepozná a co? byla by spokojená, ale teď už tuto "vlastnost" bude hledat na každém TV
CanisAureus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 11. 2015 11:22

LibrusZ píše:a že se mi ten obraz a pohyb líbil nejvíce na tom 50Hz panelu, nebude to tím, že je tam nějaký ten umělý dopočet 1200-1400 MCI ?
Umely dopocet ma kazdy TV. Aj ten Samsung, aj ten FHD LG. To zobrazenie pohybu ovplyvnuje prave to ci su tie udelatka zapnute alebo nie. Preto je nutne pohrat sa s tym nastavenim.
Lebo ono nie vzdy sa to hodi mat zapnute ci vypnute. Ine je to pri sporte a ine pri filme.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LibrusZ 19. 11. 2015 11:28

No, tak Vám děkuji za rady a vysvětlení. Jsem z toho ještě více znechucený než jsem byl.Měl bych poslední dotaz/prosbu...

Prosím, máte nějaké tipy na TV DO 23 tis., DO 50ti palců, BEZ 3D? Děkuji.
LibrusZ
Junior

Odeslat příspěvekod CanisAureus 19. 11. 2015 13:40

Bohužel ode mě toho moc nečekej a to z jednoho důvodu - sám mám probém si vybrat (v rámci svých požadavků a cenových možností), navíc na TV mě nezajímají tunery (samostatný STB), ani multimédia (MMC), zvuk mě netrápí (na zprávy stačí, jinak AVR), ani uživatelské rozhraní (jednou nastavím obraz a pak jen zapnu, vypnu, přepnu vstup, zesílím, zeslabím), ani ergonomie DO (H1) a už vůbec ne 4k TV na 50".

Pokud bych měl přeci jen dát TIP tak v této cenové relaci jsem viděl Sony KDL-50(55)W805(7,8,9)C (nepamatuji si přesně který, ale tam je to skoro jedno): ale není bez 3D, nemá WebOS, není UHD, nezná HEVC, nevím kolik toho přehraje (formát videa také může způsobovat problém v plynulosti, nejen panel), do 23k se tak úplně nevejde (50" asi 23,5) ale docela se mně líbila (nedoporučuji, dávám jen tip). Jdi si ji (kteroukoliv) určitě prohlédnout než ji koupíš - každý jsme jiný a kde se líbí obraz mně, nemusí Tobě a co budeš mít z obrazu, který někdo prohlásí za dobrý, ale Tobě se nebude líbit? Udávám i větší úhlopříčku, neboť cenový rozdíl je okolo 10% a dle mého se vyplatí.

Na Tvůj případný dotaz, proč si ji tedy nekoupím sám (když vybírám) Ti odpovím: Nemá pasivní 3D a ať si říká kdochcecochce, mně se to líbí a je to podmínka, přes kterou nejede vlak (a tím bych to uzavřel). A pokud se mrkneš na současnou nabídku 60"-65" FHD 3D pasivních no curve TV, tak teprve poznáš co je to dilema, kompromis a beznaděj :-( ...

Edit: právě jsem přečetl recenzi na avmanii a zkoukl video a HEVC by měla ta Sonka po aktualizaci (pro TV a NET) podporovat
Naposledy upravil CanisAureus dne 19. 11. 2015 16:00, celkově upraveno 1
CanisAureus
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků