LG smart TV

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 11. 2015 14:02

LibrusZ píše:
Prosím, máte nějaké tipy na TV DO 23 tis., DO 50ti palců, BEZ 3D? Děkuji.

Bez 3D napr. Sony 50W755C, Philips 48PFK6300, Samsung UE48J6272.
Aj ked neviem preco by to 3D nemalo mat. Pouzivat ho nemusis a vyber sa ti rozsiri.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Librus 19. 11. 2015 14:06

musím tam znovu, požádat obsluhu aby mi ty tv daly do nějakého základního režimu a pak tam pustím šíleného maxe ve FHD a fotbal a podle toho se asi rozhodnu. Ta Fhd tv musela být špatně nastavená, když se trhala a míč byl rozmazaný, nestíhal. Jinak to přece není možné když 50lf652v má 100hz

Ryan Giggs : mrknu na to, děkuji. Myslel jsem že je zbytčné za něj připlácet když ho nechci využívat, ale může tam být...pokud tím že tam bude, tak budou některé vlastnosti lepší v daném modelu, tak ti naopak řeknu, že ho tam raději chci :)) tak prosím přehodnoť svůj příspěvek

Máte nějaké tituly kterými kntrolujete obraz?
Naposledy upravil Librus dne 19. 11. 2015 14:21, celkově upraveno 1
Librus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CanisAureus 19. 11. 2015 14:13

Já ne, nechávám si pustit to, co mám doma (skylink), abych viděl jak se tv popere i s horší kvalitou.
CanisAureus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 11. 2015 15:24

Librus píše:Ryan Giggs : mrknu na to, děkuji. Myslel jsem že je zbytčné za něj připlácet když ho nechci využívat, ale může tam být...

Tie ceny sa veľmi nelišia za 3D a ne3D modely, tak na tom veľmi neušetriš.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Librus 19. 11. 2015 16:56

A s 3d by byly nějaké lepší modelu do 23 tis? Dobře, možná do 25 :)) ale 50ka bude stačit si myslím... Nebudeme na to koukat s velké vzdálenosti. Tak do 2.5-3m
Librus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CanisAureus 19. 11. 2015 17:24

KDL-55W805(7,8,9)C a věř mi, 50" stačit nebude, ale když myslíš jsou i v 50"
CanisAureus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LibrusZ 19. 11. 2015 20:26

Když chci otestovat TV, tak si mám postahovat .mkv soubory ?
LibrusZ
Junior

Odeslat příspěvekod spectorcz 19. 11. 2015 22:59

canisaureus: koukam to mame stejny problem, tez si nemuzu vybrat v 65" kach... viz jine vlakno TV 65" pomoc s vyberem...mrkni tam a zkus napsat svuj nazor...diky
spectorcz
Junior

Odeslat příspěvekod CanisAureus 20. 11. 2015 01:25

To vlákno znám, nicméně máme trochu rozdílné požadavky, po splnění mých (60", FHD, pasiv 3D, 100Hz panel) je pouze jeden! kandidát TX-60AS650E. Mám dilema jestli jej koupit, nebo v něčem ustoupit (možnost bez pasiv 3D beru až jako nejzazší - o tomto nediskutuji) a mít větší výběr.
CanisAureus
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LibrusZ 20. 11. 2015 17:03

Půjdu se podívat na ten samsung ue55j6272, který doporučoval RyanGiggs. Jen mám trochu obavy z toho jiného panelu (VA jestli to říkám správně), na datartu někdo psal, že vídí blikat ty trubky tam... Stačí málo se posunout od středu obrazovky, aby začala jakoby se lesknout/matnit/měnit barvu?

Tak můj souboj bude asi LG 50/55LF652V vs. Samsung UE48/55J6272.
LibrusZ
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 11. 2015 18:24

Netušim o akych trubkach je reč. Teoreticky, veľmi citlivi jedinci môžu vnimať nejake blikanie podsvietenia, ale to nijako nesuvisi s tym aky je v TV panel ani čo za model TV to je.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LibrusZ 20. 11. 2015 18:59

Ryan Giggs: já se omlouvám, ale nemůžu to najít co to ten člověk psal... Každopádně samsung má VA panel a to LG IPS? Obě mají 100Hz. Proč by jsi mi doporučil raději ten samsung než LG? Nemáš dobré zkušenosti s výrobky LG? Ten typ lg obsadil na dtestu druhé místo, chápu, že se to musí brát s rezervou a oblíbenost u uživatelů je něco jiného, než kvalita...Stačí málo se posunout od středu obrazovky, aby začala jakoby se lesknout/matnit/měnit barvu?
LibrusZ
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 11. 2015 20:12

Nepoviem ti na 100 % či tam je IPS. Nemusi byť. LG v tejto uhlopriečke použiva aj VA.
Naviem čo si predstaviť pod frazou "malo se posunout". Zaleži od uhla. Pod určitym uhlom sa kontrast straca a meni farbu aj na VA aj na IPS. Len u IPS je to od trochu väčšieho uhla.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod LibrusZ 21. 11. 2015 06:48

Má procesor vliv na kvalitu obrazu? Ta LG má dvoujádrový a ty n samsung čtyřjádrový procesor
LibrusZ
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 21. 11. 2015 14:35

Ad procesor - ano i ne. Záleží na odladěnosti prostředí. Odpovědět se nedá jednoznačně.

Ad vzdálenost 2,5 - 3,5 metru. To je velký rozdíl, kdy i rozdíl ve vybírané úhlopříčce může být značný. Zvažoval bych velikosti mezi 46" - 55", dle obsahu a nejvíce preferované vzdálenosti.

Ad VA nebo IPS. To si každý musí určit sám. Obě technologie mají své klady i zápory. Určitě, kdo se dívá na telku hodně přes den, nebo večer se zapnutým světlem, může volit více-méně kteroukoliv. IPS dává trochu širší úhel, ale zase horší černou. Barvy někomu na VA připadají příliš jemné, IPS je má „silnější“.

Ad H265/HEVC u DVB-T2... tady se samozřejmě snižuje množství modelů ve výběru.

Ad sport - na sport bych vybíral televizor s reálnou 100Hz technologií. Raději trochu menší úhlopříčku, ale 100Hz. Dopočty se dají vypnout - každý výrobce je má nazvané jinak. Dosti často se v menu skrývají pod položkou s pojmenováním „Motion“, anebo u Panasonicu IFC. Vypnutí, či aktivace viditelně změní obraz - pozná každý, co mu více/méně vyhovuje. Jednoduše se odzkouší přímo na prodejně - výsledek prostě je vidět v každém prostředí.

Ad programy a sledované pořady... u stanic existují HD/SD verze, nevím co přijímáte vy doma.

100% není nic. Každý výrobek dá něčeho více a jiného méně. Panasonic asi zatím nenabídne HEVC u DVB-T2, ale má My Home Screen a jednoduché, přehledné menu se slušnými barvami v obraze. Z druhé strany má pouze průměrnou nabídku pro přehrávané formáty přes interní USB přehrávač.

LG dává povětšinou velkou podporu multimédiím, nastavení a všemu kolem. Trochu může být horší obraz, byť některé letošní modely se údajně velmi dobře podařilo barevně nastavit. DVB-T2 s HEVC by snad měl být přítomen - lépe ověřit.

Samsung je taková volba mezi vším výše uvedeným. Navíc třeba dřívější H6400 a H6200 dobře zvládly SD signál. Samsung ve 100Hz modelech dodává nastavení pohybu dosti často ve dvou nezávislých liniích... každý tak navolí dle svého. Bohužel dost jeho panelů trpí viditelnějším cloudingem, byť se jedná o velmi drahé TV. Ne všechny modely nutné musí mít HEVC/H.265 pro DVB-T2, někdy se to liší pouze tím, pro jakou zemi je telka určena.

Sony - často volba hráčů. Nadprůměrnější podpora přehrávaných formátů, slušný zvláštně ostrý obraz, ale také vyšší cena. Pro část lidí nepřehlednější menu a nastavení.

Pro Tebe je nejdůležitější zkoušet a pozorovat. V několika zdejších vláknech se vyskytují odkazy na demo videa, která lze využít pro odzkoušení na prodejně. Určitě by tam mělo být něco s plošným pohybem, s záznamem fotbalu/hokeje..., také nějaká barevně výrazná scéna, SD video... třeba nějaký horší DivX/Xvid, SD záznam běžného televizního vysílání, ale také nějaké HD video pro porovnání, jak vypadá kvalita. Dosti často si člověk mazání obrazu všimne spíše u HD, než u SD, protože je tam velký rozdíl mezi statickým velmi ostrým a detailním obrazem a mezi pohybujícím se dějem.

Hlavně bych s výběrem nepospíchal, neukvapil bych se a nebláznil. Jsou určitě prodavači, kteří vědí co mluví. Stačí si vybrat dvě/tři telky, co vyhovují parametry, pak je jít očíhnout, pokecat s prodavačem a svůj závěr přenést sem na fórum. Tady to doladíme.

Nedávám konečný rezultát nikomu. Preferuji individuální volbu kupujícím, protože každý má trochu jiné požadavky a hlavně, zcela odlišné oči/vidění. Někomu něco hodně sedne a druhý bude stejnou věc kritizovat. Bylo by falešné poslat Tě pro konkrétní model od konkrétního výrobce. Hodně záležitostí také nastavíš, anebo prostě volíš externí řešení. Například... sedne obraz, ale ne zvuk. Dokoupíš nějaký slušnější soundbar a jsi jinde. Telka nepřehraje všechny formáty - ok, máš tu variantu s externím MMC/Raspberry Pi2...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků