Pomocou HDMI kablu mam pripojeny AVR Onkyo a ocakavam ze na nom bude fungovat ARC. Zial, nastavenie telky to umoznuje iba v takychto dvoch podobach:
- 1. Zapnutie TV automaticky zapne aj AVR, zvuk sa spusti korektne na reproduktoroch pripojenych k AVR. Zial nie vzdy chcem spolu s TV pustat aj AVR a zvukovy system.
2. Zapnutie TV bez automatickeho zapnutia AVR, no po manualnom zapnuti AVR sa TV neprepne automaticky do rezimu ARC a musim ist pomocou dialkoveho ovladaca hlboko do nastaveni televizora, sekcia reproduktory a prehodit output na "Automaticke zapnutie EasyLink", cim sa prepne zvuk do AVR. Po vypnuti AVR vsak zas musim ist do nastaveni reproduktorov a prehodit ich na "zapnute", inak pri dalsom zapnuti TV sa zas zapne aj AVR, bod c.1.
Podla navodu k TV by vsak v nastaveniach mala byt moznost mat reproduktory v rezime "EasyLink", t.j. bez automatickeho spustenia pristora (aspon ja to tak chapem). Vid screen, bod 5.
V nastaveni by mali byt 4 moznosti reporduktorov: zapnute, vypnute, EasyLink a Automaticke spustenie EasyLink.
Ja mam vsak v nastaveniach iba tri moznosti a to: zapnute, vypnute, Automaticke spustenie EasyLink.
Chyba mi tam moznost EasyLink (bez automatickeho spustenia) - myslim ze by to malo fungovat ze AVR spustim manualne a TV sa prepne do ARC, po vypnuti AVR sa zas prepne do rezimu TV reproduktory.
ARC bez aktivovaneho EasyLink nefunguje vobec, to som trosku prekvapeny ze v navode sa EasyLink nespomina ako podmienka funkcie ARC. ARC v navode Philips povazuje za samozrejmost, staci pripojit HDMI kabel... Lenze, realita je ina..

Niekto so skusenostami ako pripojit Philips TV k AVR? Resp. ako to spravne nastavit?
Moja predstava - zapnutie TV zapne TV a repro TV.
Manualne zapnutie AVR do rezimu "TV" kde je podporovany ARC prepne TV do ARC rezimu, zvuk sa sam prepne do AVR. Po vypnuti AVR sa zvuk znovu sam prepne do TV a vybavene.
Presne takto mi to fungovalo s predoslou Sony TV a max spokojnost, necakal som ze novsi model TV bude takyto problematicky. Skor naopak!
PS: FW Philipsu je najaktualnejsi...