Samsung UE48j6272 - Nereálný obraz+další otázky a odpovědi

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ecop 5. 1. 2016 11:11

Ahoj, zatím jsem nenahrával tak nevím.
Co se týče barvy tak je dole na TV takový proužek a sna stojánku taky, čili není to celé černé.
ecop
Junior

Odeslat příspěvekod neboztik 5. 1. 2016 12:50

Zkoušel jsem cvičně nahrávání, dal jsem tam flešku zformátovanou na NTFS a zkopíroval jsem na ni film avi. TV si jen zkontrolovala, jestli se dá na to nahrávat a nahrál jsem asi 2min. pořadu. Nic s fleškou nedělala, původní film avi šel přehrát jak v PC tak i v TV. Přibyl na ní akorát adresář CONTENTS, který obsahoval 6 soubotů a to byl ten nahraný pořad.Soubor, který obsahuje nahraný pořad má příponu .srf a jde samozřejmě přehrát jen v TV.
Samsung UE48j6272, LG MS450H, Rec.Pioneer VSX-S300K, LG BD660.
neboztik
Junior

Odeslat příspěvekod M_i_0 5. 1. 2016 13:01

Neboztik dakujem velmi pekne za test! :)

Farbu som uz rozhovoril, idem objednat tuto TV akurat teda. Dufam potom nebudu problem zo skylink heh.
M_i_0
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 5. 1. 2016 13:46

Dost televizorů s OS již netrvá na nutnosti formátovat HDD, což je jistě pozitivní.
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod llubik 5. 1. 2016 14:22

Ak je medium naformatovane na ntfs, tak uz neformatuje, len si skontroluje prenosovu rychlost . . . akonahle pripojite medium FAT, FAT32 a date pozastavit program (timeshift) zobrazi sa dotaz na formatovanie . . . takze pozor pri pripojeni flesky s fotkami . . . necham pripojenu, deti si pozastavia program a daju format a fotky su fuc :-)
llubik
Junior

Odeslat příspěvekod ecop 5. 1. 2016 14:47

Pánové matadoři, prosím, můžete se vyjádřit k mému dotazu z minulé strany ohledně rozmazaného textu na ČT24. Nemám porovnání s jinou TV jestli je to vinou grafiky ČZ nebo mou televizí.
Díky.
ecop
Junior

Odeslat příspěvekod llubik 5. 1. 2016 16:55

vecer kuknem, podam hlasenie :-)
llubik
Junior

Odeslat příspěvekod LeBronJames 6. 1. 2016 10:51

Zdravím, tak jsem si také koupil tuto TV (UE48J6272). Ale nemohu se vůbec dopracovat nějakému vyváženému kvalitnímu obrazu. Jde mi o to, že jsem zkoušel různé nastavení, i podle již zméněných nastavení z rtings.com. Problém je, že snad všude doporučují režim Movie a teplotu barev Warm2. Jenže tyto nastavení udělají opravdu hodně "hnusný" obraz, i když si pak hraju s těmy dalšími nastaveními. Černá je taková šedá atp. Nemá někdo typ, jak to nastavit, aby to vypadalo nějak hezky? Vím, že to je dost subjektivní, ale já už vážně nevím, zkoušel jsem vše, docela se mi líbil dynamický režim, ale byl už moc přepálený, chtěl bych něco mezi přirozeným a dynamickým, ale nemůžu se k tomu nějak dopracovat. Chci jen aby byly vyvážené barvy a černá byla prostě černá. Jinak jsem s TV celkem spokojen, nevidím žádné velké vady v obraze, včera jsem sledoval hokej a celkem paráda :). Ale jak říkám, vyvážení barev a celkově kalibrace zatím hodně zlé :/. Děkuji
LeBronJames
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 74Prelude 6. 1. 2016 10:53

CT24 predsa nie je v HD, tak je normalne, ze pri zobrazeni nie je obraz dokonale ostry. Vidno to aj na ostatnych pismenach. TV totiz zobrazuje cely obraz rovnako, nepouziva pre pismo fonty, ako PC, tak zvavsenie rozlisenia oproti zdroju musi sposobit rozmazanie...
74Prelude
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 1. 2016 11:06

LeBronJames píše:Problém je, že snad všude doporučují režim Movie a teplotu barev Warm2.
Odporucaju, pretoze rezim Movie je u televizorov prednastaveny najlepsie, najprirodzenejsie, najpresnejsie. To ze niekomu take nastavenie nevyhovuje, nie je problem televizora.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kosican0 6. 1. 2016 11:36

LeBronJames píše:Zdravím, tak jsem si také koupil tuto TV (UE48J6272). Ale nemohu se vůbec dopracovat nějakému vyváženému kvalitnímu obrazu. Jde mi o to, že jsem zkoušel různé nastavení, i podle již zméněných nastavení z rtings.com. Problém je, že snad všude doporučují režim Movie a teplotu barev Warm2. Jenže tyto nastavení udělají opravdu hodně "hnusný" obraz, i když si pak hraju s těmy dalšími nastaveními. Černá je taková šedá atp. Nemá někdo typ, jak to nastavit, aby to vypadalo nějak hezky? Vím, že to je dost subjektivní, ale já už vážně nevím, zkoušel jsem vše, docela se mi líbil dynamický režim, ale byl už moc přepálený, chtěl bych něco mezi přirozeným a dynamickým, ale nemůžu se k tomu nějak dopracovat. Chci jen aby byly vyvážené barvy a černá byla prostě černá. Jinak jsem s TV celkem spokojen, nevidím žádné velké vady v obraze, včera jsem sledoval hokej a celkem paráda :). Ale jak říkám, vyvážení barev a celkově kalibrace zatím hodně zlé :/. Děkuji

Presne ja mam ten isty pocit. Ale som ymslel, ze ja nemam dobry pohlad na obraz. Neviem preco je tento TV stale chvaleny ako najlepsi, ked tolko ludi tu ma problem.

ecop: ja mam pismena na text na CT24 uplne OK
kosican0
Junior

Odeslat příspěvekod LeBronJames 6. 1. 2016 12:41

Ryan Giggs píše:
LeBronJames píše:Problém je, že snad všude doporučují režim Movie a teplotu barev Warm2.
Odporucaju, pretoze rezim Movie je u televizorov prednastaveny najlepsie, najprirodzenejsie, najpresnejsie. To ze niekomu take nastavenie nevyhovuje, nie je problem televizora.

Počkat a tvrdím snad někde, že je to problém televizoru? Psal jsem, že je movie a warm 2 "hnusné", a pak také, že VÍM je to SUBJEKTIVNÍ, takže nechápu logiku vaší odpovědi, ale v pohodě, to už je jedno. Jinak jsem konečně našel nastavení, které se mi líbí a sedí mi :). Jediným problémem tak je lehký clouding nebo jak tomu říkáte, ale žít s tím asi dokážu. Smart je pomalé a často mi mizí ta šipka na internetu v tv, naštěstí to bylo jen když jsem to zkoušel, na SMART už stejně "sahat" nebudu. TV bych dal tak 75%. Což je nadprůměrné, já jsem vcelku spokojen.
LeBronJames
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod llubik 6. 1. 2016 12:55

Tak vcera vecer som zapol Ct24 . . . Z blizka (oci nalepene na obrazovke) dolny riadok text vedla hodin: Pismena trosicku rozpite, ale to je ok, potom u pismen M a N presne prostriedkom pismen svetlejsi pruh, ktory trosku deformuje aj okraje pismen v tychto miestach, Ak uvazim, ze cele pismeno ma mozno 2-3 cm, tak pruh svetlejsi pruh ma mozno 4 mm. Pisem svetlejsi, nie svetly. Pozorovane s ocami nalepenymi na obrazovke (viditelne mozno tak do pol metra, za podmienky ze viete co hladate). U ostatnych pismen nepozorovatelne.

-- 6. 1. 2016 12:56 --

Mne prijde nastavenie film tajke nejake ako keby zajdene (opar) a cele smerom do zlta. Apropo, kazdy rezim sa da nastavit, asi len experimentobvat.
llubik
Junior

Odeslat příspěvekod LeBronJames 6. 1. 2016 13:40

Jj, už to mám dost dobré, jen dotaz, jak máte nastavený to ..motion.., chci to mít nějak zaplé kvůli sportům, ale aby to nějak moc neovlivnilo normální sledování filmů. mám tam zkusit dát čísté, plynulé nebo ¨tedy raději vypnout? Díky
LeBronJames
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod majinkej 6. 1. 2016 13:44

K tomu obrazu, sežeň si kalibrační disk, motion vypnout.
majinkej
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků