Vyber receiveru a repro

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod spectorcz 18. 1. 2016 16:39

Dobry den, chtel bych se s Vami poradit nad vyberem receiveru a repro. Neco o poslechove mistnosti. Je to bytovy dum, v cihle, mistnost je otevreny prostor - obyvaci pokoj s kuchynskym a jidelnim koutem o celkove rozloze cca 36m2, vyska 2.6m. Z toho obyvak je nudle 3.5m siroka na 6m dlouha. Sedacka je bohuzel nalepena na jedne z tech 3.5m zdi, takze efektove repro budou bud na zdi primo nad sedackou pripadne tesne u sedacky na stojanech. Hlavni sloupy a centr bude tedy na protejsi zdi 6m daleko. Posluchac tedy nebude sedet primo v idealnim stredu od vsech reproduktoru (coz mi pripomina nutnost zasekani kabelu od repro a tv do zdi a znovu vymalovat, achjo). Podlaha je svetly laminat, strop sadrokarton. Dvere, kuchyn, jidelni kout v tresni, zdi ve svetle oranzove. Takze povrchova uprava repro idealni neco podobneho tresni (mi je to jedno, ale rad bych se zavdecil i pritelkyni:) ), ale spokojim se i s cernou. Pozadavky na AV receiver: minimalne 7.2 kanal, 2x HDMI out (pripojeni k tv a k projektoru), LAN, wifi, DLNA, Spotify, podpora 4k vyhodou, nevim co si myslet o THX certifikaci..cena do 15tis. Pozadavky na repro: zatim staci sestava 5.0 (pokud budou na tak velkou mistnost basy stacit) pripadne 5.1., casem planuji rozsirit na DTS:X ci Atmos. Povrchova uprava cerna, pripadne pokud by byla tresen ci neco podobneho. Cena do 20tis. Poslech prevazne filmy, koncerty. Hudba rock, metal mp3, flac. pripojeni na Xbox atd. Z receiveru jsem zatim vybral Onkyo TX-NR646 a Denon Avr-2200x a k tomu Magnat Supreme 1002 (http://www.luxusni-elektronika.cz/magna ... -5-0-d3493), pripadne jeste Jamo S626 (vyhoda povrchova uprava je i v jabloni). Ci drazsi Jamo S628, ci Klipsch RF 52 II (http://www.luxusni-elektronika.cz/klips ... -5-0-d7552) (u toho Klipsche se mi libi tvar efektovych repro, ktery na stene nemusi vypadat nenasilne jak klasicke kostky. Pokud by ale Magnaty dostacovaly, parametrove (prikon, citlivost, frekvencni rozsah) jsou lepsi nez ty ostatni zminovane, tak asi neni co resit, protoze i cenove vychazi dobre. Budu rad za Vas nazor. Magnaty si zitra poslechnu kamose doma ( ma k nim Onkyo tx-nr616) , ty ostatni bohuzel nebudu moct poslechnout pred koupi.
spectorcz
Junior

Odeslat příspěvekod shamp1x 18. 1. 2016 19:09

Ty receivery budou dobré asi oba dva, co se týče repráků, každý tady ti napíše, že to musíš slyšet, aby jsi měl představu. Otázka je také, který AVR nakonec vybereš, ke každému sedí jiná značka reproduktorů. (co jsem tady tak vyčetl) Jo a taky ti asi každý doporučí, aby jsi kupoval formou bazaru, kde za 15 tisíc seženeš AVR na úplně jiné úrovni a to stejné platí i REPRO.
PC:9900k,16GB Tridentz, 500SSD,RTX 2080 X Trio,Acer Predator XB271HUbmiprz, R6 Fractal
DK: Sony VPL-VW260ES, Denon AVR-X6400, 7.1.4 QAcoustics, Shield TV
OBYVAK: 65PUS7601, Onkyo 646 + atmos sestava 2.0.2
shamp1x
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dkdkdk 18. 1. 2016 19:54

A něco takového by se ti nelíbilo?
http://elektro.bazos.cz/inzerat/5634169 ... i-kino.php

Bez subu za 23.000,- , se subem cena mírně překračuje vybraný Klipsch set, který dle mého tahle sada repro s přehledem překadí. "Barevně" snad OK a věřím tomu, že by pan výrobce dokázal v budoucnu dopasovat další příslušné repro k Atmos konfigu.

Bylo by však nutné sedačku posunout ode zdi a efektové sloupky dát za ní, což pomůže akusticky: prodlouží se doba putování odraženého zvuku od zadní zdi k posluchači. A zároveň píšeš, že máš/plánuješ? TV/projektor - to budeš obraz v šířce 3m (u projekce) sledovat z 6m? Chápu, že to každý bude vnímat trochu odlišně, ale mně se třeba osvědčil vzoreček 2,4 x výška obrazu (ať už je formát jakýkoliv). Šel bych tedy se sedačkou 2m od zadní zdi, respektive 4m od přední. ...ale nevím, do jaké části obývák-kuchyň-jídelák komba s ní pak zasáhneš. Obrázek by pomohl http://planner.roomsketcher.com/#/?pid=493174
dkdkdk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod spectorcz 19. 1. 2016 01:39

Ahoj, diky za tip, ale ta povrchova uprava se mi sem nehodi :( Ja vim, ze na barvu repraky nehraji, ale z estetickeho hlediska dalsi vzor dreva ne e, to uz radeji cerne.
Neco jsem nasketchnul, ale je to narychlo, tak to neni uplne nesedi, barvy, tvary atd., ale dispozice mistnosti je celkem presna i rozmisteni nabytku.
Sedacka je tvaru U, tak jsem to poskladal ze dvou ruznych kusu v tom sketcheru. Sibovat se s ni nepujde dat.
Jj, platno planuju tez, vypada to rozmerove na uhlopricku 135" (168x298cm) 16:9. Tak aby mi nezakryvalo sloupove bedny, jinak by se tam vlezlo i 150". Co se tyka pozorovaci vzdalenosti, tak to bude spis 5-5.5m na to platno, pac se bude stahovat pred TV stolkem. I tak to bude obrovske na tu vzdalenost, tak akorat a bez tenisoveho efektu :)..Ve Full HD i v UHD rozliseni by to melo bohate stacit.

Obyvak TV pohled
obyvak- TV pohled.jpg
Obyvak - TV pohled

Obyvak sedacka pohled
obyvak- sedacka pohled.jpg
obyvak - sedacka pohled

Obyvak celkovy pudorys
Obyvak - Level.jpg
Obyvak - celkovy pudorys
Martin
spectorcz
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 19. 1. 2016 06:57

Planujes do mistnosti jeste nejaky nabytek? Koberec? Zavesy?
Pokud ne, priprav se na roztristeny nekonkretni zvuk s dlouhou ozvenou a budto slabymi nebo naopak dunicimi basy.
Vim a chapu, ze vybaveni beznyho obyvaku nelze podridit pozadavkum na akustiku, ale ty rozlehle hladke tvrde odrazive plochy (podlaha, strop, okna, steny) v kombinaci s obrovskou vzdalenosti od prednich repro jsou pro zvuk peklo.
V tomhle pripade ti bohuzel poslech receiveru nebo beden jinde nez ve tvem obyvaku pomuze jen malinko, protoze ten prostor se zvukem zamava drasticky.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod spectorcz 19. 1. 2016 11:13

Petulda,
krome nabytkove steny uz asi nic z nabytku neplanuji, ono se to zda prostorne, ale zas tak velke to neni :). Na oknech jsou latkove vertikalni zaluzky, kvuli svetlu ale vetsinu casu odtazene. Koberec zatim neplanuji, jen kdyby basy byly hodne spatne, ci jine odrazy, tak bych o tom uvazoval.
Jde mi o normalni poslech, nejsem audiofil, ale pak je otazka jestli se teda hnat za kvalitnimi repro Klipsch v kombinaci s Denonem 2200x, ktere mi jsou doporucovany z Luxusni Elektroniky, kdyz ten poslechovy prostor to tak zprzni (nebo ty Klipsche tomu pomuzou?). Nebo to bude prast jak uhod s levnejsimi Magnaty a Onkyem 646, pripadne Denonem 2200x. Nehlede na to, ze bych musel koupit obe reprosoustavy a oba receivery a poslechnout si to doma a pak zbytek vratit. Coz se mi zda ne uplne fair reseni k prodejci.
Martin
spectorcz
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 19. 1. 2016 11:30

Ostře hrající Klipsche bych do tohodle prostoru vyloučil hned.
Za sebe si myslím, že by ses měl zaměřit spíš na celkový charakter zvuku, který bude tobě vyhovovat. Rozdíly třeba mezi jednotlivými zesilovači v téhle místnosti podle mě spolehlivě zaniknou.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod spectorcz 19. 1. 2016 12:01

Ok, diky za radu, jeste pockam na update z obchodu, po te co jsem jim poslal ty obrazky, jestli neprehodnoti nazor... :)
Martin
spectorcz
Junior

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 19. 1. 2016 21:32

Drobné DOPO z pohledu uživatele:
Kuchyně - plný žaludek je základem, takže nákup uložit do lednice a do spíže - nejkratší cestou ! Proto není kuch.l. (pult) naproti lednici nejlepší, raději zvětšit chodbičku. Židle u pultu je naprd - osvědčeno je židle u zdi (a případně druhá vedle). Pak je hodně důležité, aby se nohy vešly příjemně pod pult. Umístění vařiče a dřezu by taky chtělo poladit.
Jídelní stůl - bych přehodil místo TV, je to kousek z kuchyně, přinést+sklidit je friendly (pro ženy) než to daily tahat přes půl bytu. Ruch z kuchyně (digestoř, vaření, talíře, myčka...) nebude tolik rušit při sledování TV.
Obývák - ten bych rozšířil a z kuchyně bych udělal troch více nudli, architekt tě okradl asi o 1m šířky na úkor kuchyně... :hm TV bych umístil místo sedačky a tu naproti do prostoru.
Okna - na jakou jsou sv. stranu ? A kde jsou radiátory od topení ?

Tak jak to máš navrženo, je pohled na TV z 6-7m, to je strašně daleko i na 55". Větší už jsou cenově dost UP ! A zvuk z repro se taky bude mlátit odrazy po bytě.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod spectorcz 20. 1. 2016 00:26

Dik za pripominky dinosaure, ale nic se menit nebude :) uz to tak je postavene.
Ta mistnost jsou v podstate dve mistnosti s odbouranou zdi, cimz vznikl vetsi obyvak, coz byl zamer. Okna jsou na zapad, radiatory u obou oken, ty jsem tam nedaval do skicy.

Nicmene vratme se k tematu:))) Receiver a bedny :)))
Martin
spectorcz
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 26. 1. 2016 10:19

Jsem zastáncem oddělené kuchyně, ale to je tvůj problém. Klipsche bych opravdu vynechal, v tom má Petulda pravdu. Problém je v tom že i když bys vybral mnohem méně agresivní bedny tak to celé zabije totálně akustika prostoru, která je speciálně v tomhle rozložení prostoru zoufalá. Bonus k tomu je pak i ta vzdálenost Tv jak píše Dino. Celé bych to asi překopal a otočil to, ale to se ti hádám nechce.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod leroj 26. 1. 2016 15:08

hele, máš hezký a moderní byt, který se mi fakt líbí, horší to bude s praktickým bydlením :)
z tohoto prostoru udělat slušnou poslechovou místnost (bez výrazných změn) nedokáže nikdo a nezachrání to ani ti profíci, které jsi oslovil
takže moje rada: předělat (pár dobrých nápadů tady už padlo), dát koberec, závěsy, něco na volné zdi a pak řešit receiver a repro
no a nebo to nechat a být spokojen s pěkným bytem, který je opravdu In a na kvalitní ozvučení rezignovat (ne každý prostě může a musí mít všechno)
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gugel 27. 1. 2016 09:23

daj koberec priaťeľu :) ...a na tvojom mieste - si isto mladý, kupim niečo poriadne!!! hoci aj "cez" pôžičku aj za 3-4000€
..ale to je len môj nazor... ;)
Visaton Conga, Audia Flight Three S + Azur 851N, NAS Synology + "jablka"
gugel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod spectorcz 26. 3. 2016 09:44

Tak stale vaham co vybrat k Denonu AVR-x2200w, jestli Magnaty 1002 5.0, nebo Klipsche RF-52 II 5.0, nebo Wharfedale 10.5 5.0...

-- 26. 3. 2016 09:45 --

Bohuzel ani v Luxusni Elektronice neni sance tyto tri sety poslechnout...
spectorcz
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 26. 3. 2016 10:48

Slysel jsem Klipsche se zesilovaci NAD 375BEE a Xindak 6800 a s obema bylo teda dost bida,i kdyz jde o kvalitni zesilovace, tak to otresne tahalo za usi na vyskach, usycene bez rozliseni, dalsi vec byla pak spatne umisteni repro. Kazdopadne na to, ze slo o sloupy za vice jak 30 000Kc tak me vubec neoslovily. Zkusil bych si poslechout Whary. AVR Denon 2808 jsem provozoval hlavne s ELAC a JMLab Focal Chorus. Clovek co ode me koupil Focal Chorus 715 si hned sehnal stejne AVR, jak byl ze zvuku nadseny :-).
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků