Chord Mojo

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 16. 2. 2016 23:54

Zakládám vlákno pro Mojo, protože si to tato magická krabička zaslouží. Dnes jsem si ho přinesl domů a začínáme se sbližovat.
Po zakoupení Moja obdržíte poměrně puristicky laděnou pidikrabičku. Krabička je skutečně poměrně malá. I FiiO M3 má obal výrazně větší. Mojí krabička je sněhobílá a na jejím dně z vnější strany je několik základních bodů, týkajících se používání Moja. Instrukce jsou v Anglickém jazyce. Kdo potřebuje plnotučný manuál, je na stránkách výrobce.
Horní díl krabičky ( víko ) je ke spodní zapečetěno stříbrnou samolepkou. Po jejím odlepení a sejmutí víčka zjistíte, že spodní díl krabičky má vnější stranu stěn popsanou údaji o specifikaci a je zde i barevný vzorník, který znázorňuje jaká vzorkovací frekvence je indikována zapínací kuličkou.
Kuličky jsou na Moju celkem 3. Jedna ON/OFF, dvě na regulaci hlasitosti. Jejich barva se regulací rovněž mění. Podržením obou kuliček hlasitosti se přepíná intenzita jejich svícení. Stupně jsou dva - víc a míň.
Dále kromě převodníku samého najdete v balení jeden kablík USB=>micro USB. Micro USB jsou na Moju dvě. Jedna pouze na nabíjení, druhá na vstup digitálního signálu. Ten do Moja vede rovněž coaxiálem a optikou. Pro sluchátka má Mojo dva výstupy na 3,5mm jack. Oba výstupy mohou sloužit pro jakákoliv sluchátka ( s výjimkou elektrostatů ) s impendancí 8 až 800 ohmů. Mojo samotné je černý kvádřík velikosti krabičky od Startek. Pro případné párování s DAP nebo telefony je jeho velikost poměrně praktická. Kámen úrazu může nastat při připojení. Jak jsem již uvedl součástí balení je jen jeden kabel, kdy směrem do zdroje míří klasické USB. Toto funguje poměrně dobře např. s mým PowerBookem. Pro připojení s DAPy nebo telefony bude nutno zvolit kabeláž jinou ( coax, optiku, ... ). Pro připojení k iOS zařízením uvádí výrobce nutnost zakoupit tzv. Apple Camera Connection Kit ( CCK ). Cena tohoto kablíku je zhruba 850,-Kč. Následně zapíchnete dodaný kabel do CCK, ten do iOS aparátu a můžete hrát. Mě se podařilo najít na základě inspirace zde ve vláknech o kabeláži k IEM výrobce v Litvě, který nabízí přímo kabel k propojení Moja a iOS. Jeho cena je poměrně vysoká - 110USD, ale kabel je vyroben z Pure Solid Silver a vypadá, že bude kompatibilní s iOS platformou. Já si ho objednal, tak uvidíme.
Při nabíjení a poslechu má Mojo tendeci malinko topit. Dle výrobce je toto normální stav. Právě z důvodu dobrého odvodu tepla je celé tělo Moja s hliníkového bloku.
Zvukově se zatím nemohu mnoho vyjadřovat. Mám sice Mojo přibodlé k počítači a poslouchám na mých filmových sluchátkách Sennheiser HD598, ale myslím, že to zatím není ono. Nechám si hodnocení zvuku, až budu mít doma nové IEM a hlavně ten kabel na propojení s iPhonem.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 17. 2. 2016 09:02

Pokud po připojení tím kabelem se vyřadí iPhone jak popisují (i když mě se líbí jak hraje iPhone 6) a bude to zcela hrát pak jen z toho Mojo a je kvalitní tak to bude supr věc.. pak si to vzít na gauč, cesty, dovču..
Pak vyfoť Wizardy zajímá mě jakou máš barevnou kombinaci :) mě se od nich šíleně líbí barva "Cumulonimbus clouds and the wavy ocean" ty si pořídím já pokud se my budou Savanty hodně líbit zvukově.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sarga 17. 2. 2016 18:27

Jen pro zajímavost jsem vyfotil Camera Connection Kit (CCK), M2Tech u mě v akci. Je to zajímavá podívaná.. ;-) Trošku už ze mě opadlo to bezmezné nadšení v ipod 6g., stačilo to s M2Tech takhle zapojit, rozdíl jak hrom. M2Tech si s W60 náramně rozumí. Je zajímavé, že se Shurama se mi to tak nelíbí..
Super, že jsi otevřel vlákno, to Mojo mám taky v hledáčku. No i snad Hugo, pokud bych se zase vybláznil..
Až to budeš mít naposloucháno, napiš jak je to se třeba šumem. Ten můj Vincent KHV1 na in-ear opravdu není..Zda je Mojo laděné spíše do tepla nebo studena. Ten káblík mini USB-ligting je opravdu u Lavriho přestřelen. Jde vidět, že je žádán, i podle historie nákupů, je to snad každý třetí nákup tenhle káblík.
Přílohy
IMG_0326.JPG
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hmpf 17. 2. 2016 18:39

To propojení s telefonem vypadá úsměvně :-))
Přijdou Ti W60 tmavší zvukově? UM PRO 50 byly až moc tmavý to mě překvapilo..
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 17. 2. 2016 19:16

Ad kablíky. Myslel jsem si, že s tím krapet vyšupačim. Mám kabel USB to Lightning co mi zbyl z Oppa. Jedná se o slušný kablík za neslušné peníze. Má tu Applí certifikaci a funguje s iPhonem. Potřeboval jsem tedy zredukovat USB na micro USB. Nakoupil jsem dvě redukce u Alzy, ale bohužel zvuk se nekoná. Tal jsem kapituloval a objednal CCK :-(
Kablík od Lavriho přijde bůhví kdy a mít z Moja těžítko nechci. Mimochodem nedivím se, že jdou ty jaho tkaničky na odbyt. Já nic jiného pro iOS a Mojo nenašel.
Včera jsem poslouchal z počítače na mých HD598. Zvuk mne z počátku moc na zadek neposadil, ale po čase jsem si uvědomil, že mu vlastně nic nechybí. P1 jsem si naladil trochu basověji, tak mi Mojo přišlo takové suché. Ale není. Jen si prostě nevymýšlí. Nástroje jsou krásně separované a rozmístěné v prostoru. Basy jsou tam kde patří a je jich akorát. Výšky taky správně. Na Cowonu mi zvuk přišel malinko zábavnější ( možná analogovější ) a basy rychlejší, ale Mojo je prostě jiné. Určitě není horší nebo výrazně lepší. Zatím nevím jak se bude projevovat s iPhonem a Savanty a jestli skutečně to davové nadšení má důvod. Snad tedy zítra, až Alzák doručí káblik.
Jen je škoda, že poměrně mladé firmy viz. FiiO dokáže do balení dát sadu kabelů, pouzdro, atp. a renomovaný výrobce nedá do balení ani pytlík na přenášení. Tady by na tom měli továryšči z UK ještě zapracovat.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sarga 17. 2. 2016 20:16

To propojení jsem udělal, jen pro nafocení. M2Tech používám s Kabelguru usb na MBPro. S tímhle bych nemohl ani na záchod. :-)
W60 jsou tmavší jako 846. 846 mají více vzduchu okolo nástrojů, detail W60 nechybí. Trochu mě připomínají zvuk komponentů Vincent. Mají takový hutný kulatý tón. Vždy si vzpomenu slova p. Holcnera z Melissy, kdy mi říkal, že člověka vždy začne více štvát ostrost ve zvuku, než hladkost projevu i za cenu ztráty detailu.A ten projev je hlaďounký jak dětská prdýlka.
Oproti W40 mají hluboký bas, prostor je větší, musí se laborovat s nástavci, možná i s komponenty. Mě tam vyhovovaly L velikost Shure slikony.Mám jen jedny, takže beru co se dá zatím dělat, zavděk od Westonu.(bas je příliš silný).Cena za W60, to je bez komentáře. :roll:
Mám chvíle, kdy si říkám ty 846 W60 těžce drtí..ale potom zítra nesundám u Spotify W60 několik hodin z uší.Ten zvuk Vás třeba s M2Tech nenasere.Jakoby W60 potřebovaly míň šťávy.
Na závěr bych chtěl dodat, že vše je taky o správné kombinaci komponentů. Fostex ztmavoval a zjemnoval zvuk,až tak moc, že jsem ohrnoval nad ním nos. Dneska s novým střibr.846 nádhera. Prostě nikdy nevíte co bude zitra. ;-)
Naposledy upravil sarga dne 18. 2. 2016 15:00, celkově upraveno 1
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hmpf 17. 2. 2016 22:30

Tady aspoň jedna fotka Huga, zvuk nemůžu ani popsat paž se my odráží od stolů zatim :-)), ale ze sluchátek souhlasim s Mrazíkem hraje to normálně hezky..
Obrázek
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 18. 2. 2016 13:57

Už mám propojeno a poslouchám. Dám tomu čas, než to nějak zhodnotím, ale moment šokujícího zjevení se tedy u mne nekonal.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ricccie 18. 2. 2016 15:07

...u mna zatim dobry...Z5>Tidal>Mojo>DT1770...

Obrázek
×Auralic Aries Mini > RME Adi 2 Pro AE > Naim Nait XS2 > Dali Epicon 2
×ChordMojo | FiioM6 | ZorlooZtella> Prophile8 | ER2XR | HD660S | HD58X | K371 | DT250
×Bezdrat | Sonos Arc | WH1000XM3 | WF1000XM4 | GalaxyBuds+
Ricccie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 18. 2. 2016 16:58

mrazíkovo píše:Už mám propojeno a poslouchám. Dám tomu čas, než to nějak zhodnotím, ale moment šokujícího zjevení se tedy u mne nekonal.


na hd598 je mojo riadny overkill
aspon dt150, ideal he400i a vyssie
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sarga 18. 2. 2016 17:22

Riccie krása.Musí se nechat, že to Chord má vymakané, ty svítící kuličky, různé barvy. U Huga to samé. Kdyby to mělo hrát naprd, tak je na to hezký pohled.. :-)
Prosím Tě mimo téma. Já poslouchám Spotify, netestoval jsi levnější verzi Tidalu a Spotify? Za měsíc mě končí Spotify, tak bych zkusil zatím asi levnější verzi Tidal.
Přílohy
IMG_0327.JPG
U mě hraje teď tenhle borec. Výborně nahrané alba.Vyzkoušejte.
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 18. 2. 2016 17:34

Andrejsvk píše:
mrazíkovo píše:Už mám propojeno a poslouchám. Dám tomu čas, než to nějak zhodnotím, ale moment šokujícího zjevení se tedy u mne nekonal.


na hd598 je mojo riadny overkill
aspon dt150, ideal he400i a vyssie

Už mám propojeno s iP a poslouchám na Savantech.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ricccie 18. 2. 2016 18:17

@sarga diky moc. Mam aj Spotify (vzdy si spomeniem az pri prijati smsky o platbe, ze mam ukoncit predplatne) a ak rovno neprejdes na hifi (flac) verziu Tidalu, nema zmysel prechadzat. Zvukovo som to sice neporovnaval (myslim so zakladnou verziou Tidalu), ale mam pocit, ze to bude cca na rovnako. Spotify ma obsirnejsiu hudobnu zbierku, plus sa mi velmi pacila funkcia ovladania pc z mobilu. Tidalu tato funkcia chyba, nasiel som sice riesenie, ale nie pohodlne.
×Auralic Aries Mini > RME Adi 2 Pro AE > Naim Nait XS2 > Dali Epicon 2
×ChordMojo | FiioM6 | ZorlooZtella> Prophile8 | ER2XR | HD660S | HD58X | K371 | DT250
×Bezdrat | Sonos Arc | WH1000XM3 | WF1000XM4 | GalaxyBuds+
Ricccie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 20. 2. 2016 10:16

Tak po pár prvních dnech poslechu se už můžu podělit o své dojmy. Jak jsem už psal, pokud budete chtít používat Mojo s iOS zařízením, nemine Vás nákup kabelu CCK od Apple. Ne-Apple kabel zatím stále nemám, ta nevím jestli bude vůbec fungovat. Na každý pád Apple CCK stojí pro zařízení s lightning konektorem 850,-, což je výrazně míň, než jsem zaplatil Lavrimu.
Když jsem tedy propojil svůj iP6s i iP5s s Mojem, tak jsem začal získávat první dojmy. Na rovinu musím říct, že moment překvapení se u mne nekonal, husina nebyla. Mojo hraje hodně dobře. Dobře technicky a bez příkras. Oproti iPhonu se zvuk malinko zhutní, lépe rozliší, otevře se do prostoru. Do uší Vám jde víc infomací jaké nástroje a kde hrají. Ačkoliv se na první poslech může zdát, že zvuk malinko ztrácí na basu a je celkově světlejší, tak ne. Není a neztrácí. Jen si prostě nic nevymýšlí.
Nyní prosím berte níže uvedené pseudodefinice s velikou rezervou.
Pokud bychom definovali HiFi zvuk, jako zvuk který má objem, basy jdou hluboko a výšky vysoko, vokály jsou čisté a obecně zvuk má emoci a dostává Vás do posluchačské euforie a a na druhou stranu zvuk Audiofilní definovali jako zvuk technicky čistý, bez příkras až někdy suchý, zvuk kterému absolutně nic nejde vytknout, protože vše je tak jak má být, zvuk který neunavuje a dá se poslouchat celý den, až se z něj stane jen kulisa, protože ta emoce co Vás zahákne a přinutí jen poslouchat a vychutnávat každý tón tam prostě není, tak potom Mojo bych já osobně ohodnotil jako Audiofilské.
Tomu zvuku prostě nejde absolutně nic vytknout. Je přesný, tam kde je potřeba rychlý, s detailem, prostorem, prostě nic tam nechybí ani nepřebývá. Jen pro mne osobně byl Cowon lepší v tom, že tam jsem tu emoci měl. Možná zvuk nebyl úplně audiofilní, ale pro mne osobně byl mnohem zábavnější.
Nicméně určitě nechci kvality Moja snižovat, naopak. Mám prostě ten dojem, že Mojo je už prostě tak moc dobrý, že ( a to mi způsobuje fyzickou bolest ) Savanty k němu prostě nejsou adekvátní. Dva měniče mají své limity a navzdory jejich absolutnímu naladění i ony mají své hranice. Obecně většina žánrů, které jsem za posledních pár dní poslouchal zní z kombinace iP - Mojo - Savant dobře až výtečně. Myslím, však že nezní výborně a na současných mých špuntech to ani lepší být nemůže.
Mojo mi hrálo zatím jen cca 10-12 hodin, což je stejné i u mých současných Savantů. Je tedy pravděpodobné, že se zvuk ještě malinko změní.
Co se týče výdrže baterie, ta je cca 10 hodin. Indikátor mění barvu dle vybití, v pořadí - modrá, zelená, oranžová červená. Nabití trvá cca 4 hodiny.
Závěrem bych se tedy přidal k těm co Mojo chválí a doporučuje, nicméně k objevení jeho úplného potenciálu mne čeká další nákup.
Přílohy
IMG_1093.jpg
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 20. 2. 2016 11:59

mrazíkovo: takže ak som to celé správne pochopil, tak to v podstate (ako celok) hrá dosť mizerne ;-]

... pozerám však, že ono to zas až tak moc nevadí, keď sa účelovo nadefinujú také vágne pojmy ako sú "hifi" a "audiofilia" ... potom aj radosť s posluchu muziky nie je až tak dôležitá :D :D :D
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků