Regály? Jak to s nimi je?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Pepa z lontu 19. 2. 2016 22:03

Dobrý den
Chci se zbavit sloupků Jamo S 426 (nesmát se prosím)) a nahradit je solidně hrajícími regály. Důvodů je víc, levné Jamo nic moc muzika a regály chci proto, protože by pasovaly, nemám na sloupy už místo.
Jenže, z mládí jsem odkojen "velkými" bednami z minulého století, kdy byly běžné padesátilitrové bedny o výšce kolem půl metru, Tesla jich dělala několik typů. Ovšem když jsem se pustil do pátrání po něčem takovém, zjistil jsem, že mimo vetešnictví se nic takového neprodává. Buď asi metrové sloupy, nebo regálky o velikosti krabice od bot, doplním, malých bot. Nic mezi tím, tedy pokud se nebudu dívat na luxusní podivnosti s pětimístnou cenovkou.
Hrát se bude ve světnici asi 25 m, vlastní poslechový prostor je však menší. Zatím AVR Yamaha HTR 4065, což se asi také změní, nejspíš to bude nějaké stereo, což je zatím ve hvězdách, přizpůsobím výběr těm bednám. Regály neumí moc basy, takže mám SW Jamo SUB 210, který možno ponechat, ale raději bych klasické stereo. Poslouchat se bude převážně muzika, televize taky, ale to může hrát jak chce, takže 77% hudba, 23% tv, film atd. Žánrově nejvíc rock, bigbít, ale i jazz a klasika.
Takže se vás, znalejších současných poměrů, chci zeptat, zda regálky za cca 10 tisíc budou zvukově poznatelně lepší, než ty nejlevnější Jamo sloupky co mám?
Našel jsem třeba:
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... -29-mk-ii/
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... tudio-230/
http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/jamo-c-93/
Pokud jsou tyto bedýnky moc slabý čaj, jsem ochoten přišetřit třeba i na:
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... h-rp-160m/
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... an-gt-302/
ale dál už určitě ne, myslím finančně.
V zásadě mě zajímá, zda má vůbec smysl kupovat ty soudobé maličké regálovky, nebo raději přizpůsobit nábytek a pořídit na zem nějaké trochu slušné sloupy? Neznám nikoho, kdo má zánovní regálovky za deset, či více tisíc, v okruhu mých známých jsou jen sloupaři, .. a nebo hluchaři, kterým stačí pecky do uší v ceně tří piv. Proto se ptám zde.
Díky za vaše postřehy
TX-8270, C-7030, KX-500, BD-S473, TD 190-2, LX44
Pepa z lontu
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hijk 19. 2. 2016 22:48

Nazdar,
jsem už pár let spokojený s VMA-II S, takže doporučím i VMA-IIu.. http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2_mikro.php
hijk
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 22. 2. 2016 20:30

Nové bedny za desítku budou velmi jemně řečeno vždy více než jen kompromis, ovšem v bazaru když si počíháš se dá za tu cenu už něco rozumného sehnat.
Také je ke zvážení jak ty regálovky chceš umístit. Píšeš že na sloupovky nemáš místo, takže předpokládám že je nebudeš dávat na podstavce, ale chceš je dát někam na poličku nebo jiný kus nábytku u zdi. Přiblížením ke zdi (a obecně jiným kusům nábytu) však značně ublížíš zvuku, který z nich leze. I když si tedy pořídiš kvalitnější bedny než máš (což v bazaru za uvedenou částku lze a to i jako regálovky), tak zdaleka nemusíš jejich kvalit využít a poznat.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod evlo 23. 2. 2016 01:18

Z moji posledni zkusenosti regaly jedine se subem, nebo alespon nejaky co maj foukatko dopredu.

Rekl bych naopak, ze beznemu repraku umisteni u zdi dost pomuze, protoze ma foukatko do zadu a to se od zdi odrazi s cimz je pri navrhu pocitano.

Pokud si chcese hrat na audiofila a poslouchat HDR muziku jiste te i regal uspokoji, pak bas zahraje, ale pokud ches poslouchat pro zabavu, tak za me je to proste horsi.
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petison 23. 2. 2016 10:29

Rekl bych naopak, ze beznemu repraku umisteni u zdi dost pomuze, protoze ma foukatko do zadu a to se od zdi odrazi s cimz je pri navrhu pocitano.


Tak to bych netvrdil že to pomůže.Naopak to může dunět a zkreslovat zvuk.Já mám regály Q Acoustics 3020 a zvuk je na danou třídu perfektní i s dostatkem bassu.Mám je 20 cm od zdi.Na to jak jsou malé,dokáží zahrát velmi dynamicky.Měl jsem sloupy Heco victa prime 702,které jsem prodal a ty Acoustics hrají líp.V bassech sice méně(ten objem je znát) ,ale hrají detailněji .Chce to ale stereo zesilovač s výkonovou rezervou pro kontrolu nad nimy.Pokud chceš nové repro tak to je takový typ za 9000 Kč velmi dobrá volba.Dále tyto
http://www.studioline.cz/reprosoustavy/ ... ronze-bx2/
http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... tion-dm-6/
nebo bazar ten tě posune výš.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod evlo 23. 2. 2016 14:06

No ja mam ted ty regaly volne v misnosti a je to zlo. Ostatne lepsi sloupy maji fotka dolu, proc to teda mlati do zeme, vzdit to je jak mlatit do zdi. To jsme zas u tech pseudo audiofilskych vs. na poslech zabavnych a nema smysl se o tom vubec, ani trochu, dohadovat. Analyticky zuvk != kvalitni poslech.
evlo
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 24. 2. 2016 07:47

Evlo, probůh, nevyjadřuj se k něčemu, o čem nevíš ani ň. Píšeš sem naprostý nesmysly. Názory, který tu prezentuješ, odpovídají BFU, který jednou letmo na pár minut slyšel nějaký shitový bedničky.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pepa z lontu 24. 2. 2016 18:03

to: ThalesX
Dík. Tušil jsem, že tak nějak se věci mají. Tvé tušení a předpoklad je správný, regálovky jsem chtěl položit na kus nábytku. Kdysi už jsem to tak měl a nehrálo až tak hrozně, jenže to bývaly ty staré bedny jiných proporcí, vysoké, široké, ale hluboké jenom necelých 20 cm, takže alespoň kousek místa mezi nimi a zdí mohl být. Byly to čtyřicetilitrové bedýnky od lowendové "věže" vše v jednom špalku. Pak jsem pořídil ty Jamo a ouha, určitě hrají líp, ale čekal jsem větší rozdíl. Takže ještě to promyslím, ale asi zatím nové regály pořizovat nebudu, zřejmě bych si moc nepomohl. Snad ten bazar, občas někdo nabízí něco, co bývalo luxusem. Máš-li nějaký tip na konkrétní model, či výrobce, co se dá brát z bazarů, budu rád, když napovíš.

to: petison
Díky za tip, ale. Na svou třídu perfektní jsou, dle popisků od výrobců a obchodníků, úplně všechny bedny. Zrovna ten obrat "na svou třídu", nebo "v dané kategorii" je alibistická omluvenka na všechno, myslím pro ty tvůrce doprovodných popisků v obchodech. Ty Q Acoustics 3020 se mi ale jeví fakt dost maličký, opravdu to hraje? A přehraje metrové sloupy, byť ty Heco 702 na mě působí jako mnoho repráků a nikde nic, ale soudím jen podle fotky, nikdy jsem je neslyšel.

to: evlo
Nechci si hrát na nic, nejsem herec. Chci poslouchat muziku a toužím po zvuku, který jsem kdysi jako cucák slýchal z poměrně velkých, ale ne sloupovitých beden. Nejspíš budu pátrat v bazarech, protože ty dnešní cenově dostupné mi nevoní, působí na mě jako hračky a na pořádné nemám love.
TX-8270, C-7030, KX-500, BD-S473, TD 190-2, LX44
Pepa z lontu
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vagi 24. 2. 2016 18:43

3.0 V6
Vagi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod f1sker.com 24. 2. 2016 19:19

f1sker.com
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 24. 2. 2016 19:34

Q Acoustics 3020 se mi ale jeví fakt dost maličký, opravdu to hraje?


Pokud přidám trochu na volume ,tak to je až neuvěřitelný kolik dynamického zvuku dokáží tak malé bedýnky
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vagi 24. 2. 2016 19:43


800 éček už je moc. Tazatel chce něco do 10ti. Ty Focaly, co jsem postoval, jsou sice dražší a jeté, ale za úvahu by jistě stály (1900Kč navíc by se třeba našlo)
3.0 V6
Vagi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 24. 2. 2016 20:25

Focal Aria 906 bych k ty Yamaze rozhodne nezvolil. Slabounkej zakladni AVR je pravej opak toho, co Focaly potrebujou k tomu, aby zazarily. K nim by byl vhodnej treba NAD C356 nebo Vincent SV 400.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pepa z lontu 24. 2. 2016 20:27

petison píše:Pokud přidám trochu na volume ,tak to je až neuvěřitelný kolik dynamického zvuku dokáží tak malé bedýnky

No to i věřím, když přidám volume. Jenže já chci pohodový a plný zvuk i při nízkém volume, proto se pídím po trochu větších bednách, ty to umí. Taky si to někdy ohulím, třeba Carmina Burana se potichu poslouchat snad ani nedá. Ale nějaký bigband, jazzík, nebo bigbít může jen tiše bublat a je to paráda. Jethro Tull je lahodná oddychovka a nemusí moc křičet. atd....
TX-8270, C-7030, KX-500, BD-S473, TD 190-2, LX44
Pepa z lontu
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vagi 24. 2. 2016 20:36

Petulda píše:Focal Aria 906 bych k ty Yamaze rozhodne nezvolil. Slabounkej zakladni AVR je pravej opak toho, co Focaly potrebujou k tomu, aby zazarily. K nim by byl vhodnej treba NAD C356 nebo Vincent SV 400.

Však plánuje přejít na stereo zesík, tak proč už teď nepořídit nějaké kvalitnější repro a přečkat nějaký čas s Yamahou.
3.0 V6
Vagi
Mírně pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků