Reproduktorová výhybka pro Dynaudio Audience 52SE event. 52

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Petema 26. 2. 2016 21:19

Hledám schému reproduktorové výhybky pro Dynaudio Audience 52SE event. 52, případně 50.
Moc děkuji za pomoc.
Petema
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 27. 2. 2016 23:36

Na co jí potřebuješ?
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petema 28. 2. 2016 06:34

:-)
Petema
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 28. 2. 2016 17:23

To chceš okopírovat nebo co?
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petema 29. 2. 2016 08:37

Nejdřív sem myslel, že na tak vulgární způsob kladení otázek ani nebudu odpovídat.
Ale nedá mi to. Ne nechci kopírovat a nechci si v Číně vybudovat továrnu na kopie Dynaudio, ty chytráku /tykám, protože ty jsi mi začal tykat/. Koupil jsem Dynaudio Audience 50 a mají tuněnou výhybku. Ja neznám schéma původní výhybky, tak jsem si to chtěl ověřit. Kontaktoval jsem servis Dynaudio firmy Ketos v Bratislavě a chtěl jsem si koupit původní výhybku. Bohužel, už to neprodávaj. Jedině, že by byla kompatibilní s Audience 52. Jenže ta stojí jedna 115 euro a potřebuji dvě, tak to máš 230 euro a to je již poměrně vysoká investice do již poměrně starých beden, to bych spíš již přišetřil a koupil již něco novýho. Jelikož kolem audience 50 není nikde moc informací /jedny z nejmíň povedených beden, když ne teda úplně nejmíň/, tak bych to chtěl alespoň porovnat s 52. Na netu jsem našel poměrně dost schem na jiné modely Dynaudio. I samotné Dynaudio svýho času dělalo své stavebnice reprosoustav pro diy /do it yourself=udělej si sám/, dost podobné i mému audience, takže ty schémata od nich jsou k dispozici. Psal jsem i do samotný centrály Dynaudio V Skanderborgu na 2 adresy mailů, ale zatím nikdo neodpovídal.
Takže asi tak. Kdybys se slušně zeptal, tak bych ti to hned napsal.
Petema
Junior

Odeslat příspěvekod farnell 29. 2. 2016 09:21

Na forach sa bezne tyka "chytraku"
A ak by si to napisal hned o co ide tak si sa nemusel takto rozvasnit....
--- lekár sa pýta pacienta "Vy ste sprostý, alebo sa robíte?"--- pacient odpovedá "Nie ,nie som sprostý , prečo by som sa robil?"--- Pravda prenosná a aplikovateľná na kohokoľvek.
farnell
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petema 29. 2. 2016 09:36

" Kdybys se slušně zeptal, tak bych ti to hned napsal."

No nevím, kdo byl primárně rozvášněnej.
Ano, tyká se, ale myslím, že určitá slušnost kladení otázek by měla být základem, hlavně, když se to týká moderátorů. Zvlášť, když ta otázka je rovnou kladená tak obviňujícím způsobem. Tak se mě to dotklo. A jelikož jsem použil expresivnější výraz, což vůbec nedělám, "ty chytráku", tak proto jsem tam napsal o tom tykání. Za celou dobu, co tady přispívám, byl to můj první takovej výraz. Klidně mi moh napsat, že mě upozorňuje, že se takhle nemám ptát a že třeba tohle forum dává veliký pozor na nekalý praktiky a podobně a klidně mi moh ten příspěvek v rámci těhle klauzulí pak smazat a bylo by to daleko slušnější.
Petema
Junior

Odeslat příspěvekod farnell 29. 2. 2016 10:03

Fajn, vysvetlil si to a hadam dakto pomoze. Mne sa tu schemu na audioengine nepodarilo najst....
--- lekár sa pýta pacienta "Vy ste sprostý, alebo sa robíte?"--- pacient odpovedá "Nie ,nie som sprostý , prečo by som sa robil?"--- Pravda prenosná a aplikovateľná na kohokoľvek.
farnell
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod EKKAR 29. 2. 2016 20:08

No, chytáš teda pěkně, hned na první šlápnutí = jak japonská motorka a z fleku točíš 16 000rpm ... To ti nedošlo, že TŘEBA právě proto, že ty Dynaudia "padesátky" jsou málo povedenej kus se kolega podivuje nad faktem, že se tady někdo pokouší sehnat origo schéma? A že když
ThalesX píše:To chceš okopírovat nebo co?
tak že to je spíš takový v údivu zdvižený obočí nad faktem, že někdo shání zrovna schéma od takový nepovedený šitky? Ono asi "podle sebe soudím tebe", že jo? Radši se kroť, jestli tady někdo projevil nějakou vulgaritu, Thales to zcela jistě NEBYL - radši bych si bejt tebou zametal před svým verpánkem a necintal si na náprsenku.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ThalesX 29. 2. 2016 23:29

Nuž, jestli ti přijde můj způsob kladení otázek vulgární (což nechápu), pak se nemáme o čem bavit a informace si můžeš hledat sám. Přeju hodně štěstí.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petema 1. 3. 2016 08:40

Tak se omlouvám, špatně jsem to pochopil, vulgární taky není nejlepší výraz, ale přišlo mi to takový vyšetřovací , a fakt já to nějak cítil takový ponižující. Nic, já to všechno, co můžu, smažu, ze Skanderborgu mi již odpověděli, že jsou ochotni udělat zakázkovou výhybku. Takže ještě jednou sorry.
A koukám, že já to již smazat nemohu, tak když, tak to smažte u Vás.
Ale ještě jedna poznámka, aby nevyznělo, že Audience 50 jsou šitky, jak to napsal na základě mojích informací Ekkar. Oni jsou jenom nejmíň povedené v rámci toho, co nabízí Dynaudio, ale v rámci obecné konkurence, jsou i tak velice dobré bedny. Moc jsem toho čet na webu a audiofilové /hlavně Dynaudiofilní/obecně považujou tuhle řadu za takový kompromis a ústup oproti tomu, co Dynaudio dělalo předtím. Samozřejmě v daný cenový hladině, jejich vyšší řady jsou pořád špičkové. Obrovská škoda je, že Dynaudio přestalo dělat tý svoje kity pro diy, prý byly hodně povedené. Myslím, že na madisound.com taky prodávali jejich měniče a taky navrhovali k nim výhybky. Já prostě ten jejich zvuk mám nějak rád, ale ten jejich špičkový je už hodně hodně drahý.
Petema
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 3. 3. 2016 23:27

Musel jsem se zeptat co tě k tomu vede abys třeba nevymýšlel nějakou blbost, do které bys třeba zbytečně nalil peníze a výsledek nikde. Myslel jsem to dobře, ale to někdy nestačí.

Nevím co a jak bylo na té výhybce tuněné, ani proč to nechceš. Také nevím proč si tu výhybku nenecháš zrekonstruovat do původní podoby. Kdyby ses býval choval normálně mohl jsem ti s tím pomoci za velmi pravděpodobně mnohem rozumnější cenu, než kterou ti nabídli oni.

Povíš nám kolik si za těch pár součástek na schematu řekli peněz? Není tam nic speciálního, ale něco mi říá že si za to řekli pálku.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petema 4. 3. 2016 08:30

Cenovou ponuku budou posílat přes lokálního distributora. Takže ještě nevím. No, kdyby za to chtěli to samé, co za výhybku do 52-ky, kterou ještě normálně mají /t.j. jak jsem psal za dvě 230 euro/, nebo event. ještě víc jakože za mimořádnou zakázku /taky se toho trochu obávám/, tak bych si to ještě rozmyslel, to už si myslím, ýe má smysl tyhle peníze šetřit na něco novýho.
Novýho myslím i z druhé ruky třeba takový Contour 1,3 mkII, ty se mi tedy líbí hodně.
Petema
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 4. 3. 2016 20:28

Asi tak. Na té výhybce fakt není nic za ty prachy, dalo by se to zvládnout za zlomek přes víkend.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Trifidek 17. 3. 2016 21:23

Petema píše:Koupil jsem Dynaudio Audience 50 a mají tuněnou výhybku.

Kdo a co na těch vyhybkách upravoval, prosím tě? :shock:
❚❚►⏹ Astell&Kern A&ultima SP3000 ♫ Campfire Solaris Mercury ❚❚►⏹
Trifidek
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků