Jsou repro Magnat Victory 80 skutečně tak špatné?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jenitha 11. 3. 2016 06:24

Čau lidi.
Jsem úplný amatér a ještě bez peněz. (jsem inv. důchodce) Koupil jsem zesilovač Onkyo 8850 a hledám nějaké levné bedny 2+0. Začal jsem poslouchat více klasiku a ta je skutečně na bedýnkách k počítači( creative gigaworks T20) docela neposlouchatelná. Mám nyní možnost koupit Yamaha NS-50 (6500 Kč) nebo Magnat Victory 80 (2990 Kč.) Bude ten poslech lepší než na těch creative nebo jsou nějaké v cenové relaci do 6000 Kč, které byste mi doporučili? Jde mi dost o basy, protože ty mi u těch creative T20 dost splývají. Nejsou ohraničené a více basových nástrojů nezahrají.
Díky moc za radu.
Jenitha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 11. 3. 2016 07:08

Nejdulezitejsi je akustika mistnosti, kde bude repro umistene a kolik ma prostoru kolem sebe. Jak jsi na tom s bazarovym zbozim, muze byt? Rozpocet je nizky, ale v pripade bazaru sezenes i za takovy peniz pekne hrajici regalovky nebo se stestim i nejake sloupy, kere budou mit basu jeste vic, jde o to aby umely zahrat spodni pasmo v ramci moznosti konkretne bez duneni (velky podil ma akustika mistnosti a stabilni zesilovac).
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jenitha 11. 3. 2016 07:32

Díky za odpověď. Akustika místnosti je docela šílená. Jedná se spíše o skladiště skříní, takže regálovky bych neměl ani kam dát. Na sloupy jsem přece jen nějaké místo vymyslel. Bazarovému zboží se vůbec nebráním. Ten zesilovač je z bazaru a i repro Magnat by byly také z bazaru. Zesilovač jsem kupoval na základě zahraničních testů, není to samozřejmě žádná bomba, ale hrát by snad trochu měl umět.
Jenitha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hijk 11. 3. 2016 09:44

Zdravím,

zesilovač znám, je OK, ale je skoro jisté, že by mu prospěl retrofit. Třeba Ti tady někdo doporučí šikovného elektronika, který by se na to mrknul, proměřil atd.
Pokud máš místo na sloupy, tak máš místo i na regálovky - patří na stojany, takže tohle problém není. Do 6000 si myslím, že se na bazaru najdou už v pohodě bedny, na určitý 1 typ, bych se ale neupínal.
hijk
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 11. 3. 2016 10:00

Já myslím, že něco ke své spokojenosti určitě vybereš. Namátkou:

http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... rocco-s70/
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... iti-100-w/

Jinak ohledně umístění sloupků vs regálovek není žádný rozdíl, oboej zaberou shodnou podlahovou plochu a oboje potřebují kolem sebe trochu prostoru (alespoň 0.5m na každou stranu).
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Jenitha 11. 3. 2016 11:02

Zatím vám všem moc díky za informace. Na některé ty repro jsem se již díval a odpověděl na inzeráty. Ty Magnat Victory 80 jsou tedy skutečně špatný?
Jenitha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petulda 11. 3. 2016 11:06

Victory 80 jsem neslyšel, nemůžu hodnotit.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN


Odeslat příspěvekod Vagi 11. 3. 2016 14:23

Jenitha píše:Zatím vám všem moc díky za informace. Na některé ty repro jsem se již díval a odpověděl na inzeráty. Ty Magnat Victory 80 jsou tedy skutečně špatný?

Victory 80 jsem neslyšel, ale slyšel jsem tyto repro: Obrázek
A mám takovou obavu, že ty Victory na tom budou s reprodukcí podobně, jedním slovem hrůza.
3.0 V6
Vagi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod perpeťák 14. 3. 2016 19:54

Magnat jsou použitelné. Víc bych nečekal. Zvuková kvalita odpovídá ceně, provedení je obstojné.
Potřeboval jsem mrňavé regálovky, jako přechodnou nouzovku, zkušební. Levné Magnat Supreme 102. Co o nich říci. Hrají. Provedení čisté, bytelné, ne z dřevotřísky ale z fest lisovaných jmných pilin, MDF. Po doplnění o bassreflex funící ze spodku na dvoucentimetrových nožičkách se nafoukly dokonce i nějaký bas. Větší zvuk než na jaký vypadají. Záleží co se do nich pustí. Výšky zdají se být ostré, ale Diana Krall zní poslouchatelně. Wagner, ano, to je drzost, ale když se jim víc přitopí, kdesi za dvojími dveřmi je tušitelný velký orchestr. Limitující je kvalita reproduktorů a jejich sladění. Ne, že by byly tuze laciné, středobasový s velkým magnetem vypadá bojeschopně, ale celkový projev je rozpačitý. Jak na co. Za necelé tři tisíce za pár, něco přes stovku za dva nátrubky a delší nožičky z železářství, něco práce, lepší než šťouchnout do oka. Možná že při porovnání s jinými stejně malými by nedopadly tak špatně. Asi by to chtělo jiné výškové repro. Jsou takové... nervní, vnucující se, tlačí to ze sebe, chybí uvolněnost a pohoda větších beden. Pro ozvučení filmů z projektoru jsou překvapivě impresívní, vtahují do děje, ke koukání bohatě stačí. Větší bedničky, Supreme 202 by měly být uvolněnější, jenže poyřeboval jsem mrňavé aby se vešly. Předpokládám, že pro magnat je typická charakteristika bum cink, levné provedení Quadralu.
perpeťák
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků