Sestava do cca 50000 Kč

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Božkov 17. 3. 2016 12:14

Slyšel jste někdo Focal Aria 906? Pokud bych nějakým způsobem vpravil do sestavy stojan* a rozšířil vzdálenost beden na cca 3 m od sebe, byla by to rozumná volba? Děsný by ale bylo, že bych jednu bednu musel mít zavěšenou a druhou na *stojanu, navíc hodně v rohu místnosti, aby se vyrovnala (malá) vzdálenost od zdi... :-) A čím je vůbec krmit, jsou náročné? Nebo by bylo lepší tuhle věc provést rovnou s těmi KEF a k nim to, co doporučoval Petulda? A nebo jít rovnou do vychvalovaných Revel M22 s tím, že zesilovač bych zatím koupil nějaký horší a časem upgradoval? Co Canton Reference 9 DC za necelých 30K z hifibazaru? A nebo pro umístění u zdi použít ty Guru Junior, co doporučuje kolega?

Jinak všem i dopředu ještě jednou děkuju za rady a trpělivost. Jelikož jsem slušně vychovaný, tak mě to nutí děkovat neustále, což není zrovna praktické :-)
Božkov
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 17. 3. 2016 12:26

Božkov: Teorie je jedna věc, praxe ale zase jiná. I když nebudeš mít audiosestavu v ideálním uspořádání, hrát rozhodně bude. A pak si ji můžeš nově na zkoušku rozmístit, abys na vlastní uši slyšel a rozhodl se, zda má nebo nemá smysl něco měnit.
To jen abys pro samé teoretizování nad nedokonalostí svého uspořádání nezapomněl, proč jsi vůbec zadal svůj dotaz.
Uvažuješ s ohledem na nutnost použití jen malých regálků nad subem?
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Božkov 17. 3. 2016 12:45

Denkez: O subwooferu bych uvažoval asi až ve chvíli, kdy by mi bas výrazně chyběl. Zatím i z těch mých chrastítek mám basu až až, navíc jsem navyklý na sluchátkový poslech, takže objem na basu není mou prioritou. Co požaduji, je hlavně otevřený, čistý, bohatý, ne syntetický a v rámci možností alespoň solidně detailní zvuk. Prostě žádná deka nebo uměle kovový zvuk, jako je to u mých současných beden.

Bw, co mi opravdu vadí, je fakt, že slušně nahraná věc o pár nástrojích zní jakžtakž uspokojivě i na těch, co mám, zatímco nějaký ten mainstream, se dá poslouchat jen na sluchadlech. Taková Pat Barber - Cafe Blue zní na bednách slušně, ve sluchátkách famózně, ale většinová produkce hlavně novějších desek, která je na sluchátkách více či méně poslouchatelná, je na těch mých bednách naprosto zoufalá...
Božkov
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 17. 3. 2016 13:19

Otazka co mas za sluchatka a na cem poslouchas :D. Jestli je to nejaky vystup z NB ci obyc CD playeru, pak potes koste :potichu .
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Božkov 17. 3. 2016 14:07

JohnyBuchar: Už jsem psal výše, mám HE-500 a poslouchám je z notebooku přes Micro iDSD (často přenáším z místnosti do místnosti).

Celkově z toho, co jsem načetl, mi vyšlo, že nebudu jančit a začnu pomalu předělávat obývák, abych minimalizoval co nejvíc principiálních prasáren, TV dám jinam, v tom výklenku, kde je teď, nechám udělat velkou nástěnnou knihovnu, po které žena beztak touží, čímž si budu moct dovolit zlikvidovat skříňky/knihovničky, takže ušetřím další prostor. Vymaluju, pořídím novou sedačku tak, aby byla připravena stát naproti bednám v rozumném směru. A pak už jenom ty regálky se stojany a nebo přímo sloupky, pro které vznikne prostor, že budou alespoň nějakých 2,5 m od sebe. Bude to běh na dlouhou trať a směřoval bych to k Vánocům, kdy dostanu benefity a i rozpočet se minimálně vyrovná zpět aspoň tam, kde je teď, pokud počítám se ztrátami z výše zmíněných nepopulárních investic :-) Doma budu za hvězdu, udělám to tu hezčí a ještě si budu systematicky připravovat půdu :-) Ta knihovna naplněná knihama bude naproti bednám a bude sloužit jako nekompromisní akustická deska :-) Ještě nějaké těžké závěsy na okna a ono to půjde. Jen to chce hromadu trpělivosti, což je momentálně asi ten největší problém. Ale co, na čem poslouchat ve slušné kvalitě zatím mám, tak to snad nějak přežiju... Pokud se mezitím někde objeví něco zajímavého, tak to třeba i koupím, ale spíš radši nebudu nic sledovat, aby mi tu pak půl roku nestály bedny, které nebudu mít čím krmit... :-/
Božkov
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 17. 3. 2016 14:21

Spravny chlap, nevymeknem! ;)
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Božkov 17. 3. 2016 14:25

:-) Ale bolí to ;-)
Božkov
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 17. 3. 2016 17:11

Bozkove, jdes na to ze spravnyho smeru, to se mi libi. Mas trpelivost a odvahu delat neukvapeny rozhodnuti smerujici k mnohem lepsimu zvuku nez bys mel ted ;-).

Arie 906 jsou velmi schopny bedynky. Jsou ale docela narocny na zesilovac, s nevhodnym jsou ostry a svetly. Jako umerny a rozumne dostacujici k nim bych videl treba ten Vincent 234, pripadne NAD C375. Jen to tak neprehanej s rozteci repro. Preci jen jsou to maly regalky, u kterych bych jako optimum zkusil neco do max 2,5 m, spis 2 m.

Subwoofer je vzhledem k tvym predstavam o vyslednem zvuku a s danym rozpoctem naprostej nesmysl. Aby sub hral a ne jen dunel, musel bys na nej vzhledem k relativne vysoky prechodovy frekvenci z rozpoctu dat aspon 15 tis. (za bazar), takze se zbytkem bys sel zvukove o kus niz.

-- 17. 3. 2016 17:17 --

Jo a urcite vyzkousej cesky polo-DIY bedynky VMA a slovensky integrac BV Audio ;-).
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Petulda 20. 3. 2016 08:48

Tady máš dobrej tip na zesilovač úměrnej 906kám ;-). Chtělo by to ale asi rychlý jednání.

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... highlight=

Rozumnou cena (pro oba) bych viděl kolem 30-32 tis. Kč.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Neonneon 23. 3. 2016 07:56

Čo tak vyskúšať aktívne riešenie ideálne pre tvoju situáciu - nové dynaudio xeo 2? DSP si vieš upraviť frekvencnu odozvu podľa polohy repro - kľudne môžu byť aj na stene, cenovo cca 40k
Neonneon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petulda 23. 3. 2016 11:29

No, mit za 40 tis. 2x65 W z Dckovyho zesu a bedynecky se 14 cm stredobasem, nevim... Plati se predevsim za moderni technologie, ktery jsou ted "in".

Leda ze by "features" byly pro tazatele dulezitejsi nez zvuk. Coz klidne muze byt, nic proti.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Božkov 23. 3. 2016 16:39

Neonneon: Dík moc za tip. Ty máš s těmito repro zkušenosti? Vlastně bych se asi vůbec nebránil koupi aktivních repro, mnoho věcí by mi to dokonce usnadnilo...

Co jsem četl, tak předchůdce těchto Dynaudio, verze Xeo 3, byla na hifi-voice hodnocena hodně pozitivně.

Jen tedy nevím, jaké mám čekat limity v tomhle technickém řešení. Jestli dělená sestava ve stejné hodnotě bude hrát hůře nebo lépe... Fakt netuším. Z logiky věci mi vychází, že pečlivě složená bazarová sestava asi líp (vyšší původní pořizovací cena jednotlivých součástí), ale jak to složit, aby to k sobě pasovalo...?

-- 23. 3. 2016 17:41 --

Petulda: Zvuk je pro mě samozřejmě podstatně důležitější, třeba bluetooth nejspíš neupotřebím vůbec, ale na druhou stranu - opravdu mají tyhle, podle mě nijak revoluční fíčury tak znatelný vliv na finální cenu?
Božkov
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 23. 3. 2016 19:53

No, podstatou je, ze 14cm basacek nema sanci zahrat basy co se hloubky, objemu, razance a cistoty tyka tak, jako treba 18 cm. A nepomuze tomu ani ekvalizace, protoze ta nedela nic jinyho nez ze tlaci ten malinkej repracek na nebo za jeho fyzikalni moznosti. A reproduktor hrajici na nebo za hranici svych moznosti rovna se zkreslujici reproduktor.
Dalsi veci je vykon zesilovace. Cim vykonnejsi, tim lip zvlada dynamiku nahravek, udrzi si nadhled a rezervu pri hlasitejsim poslechu a pri rostouci hlasitosti zustane dyl hrat nez zacne jen rvat.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod krmelec 23. 3. 2016 20:47

Zase na druhou stranu, menší střeďák má lepší předpoklad zahrát lépé vyšší středy než třeba ten 18cm středobas.
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Neonneon 23. 3. 2016 22:17

Petulda - výkon je 65w na každe jedno pásmo tweeter aj woofer - takže 150w spolu na každý kanál čo je myslím dostatočné. Frekvenčný rozsah začína už od 40hz (+-3db). Chce to vypočuť si a keď vyhovujú ísť do toho a ušetriť si čas s nekonečným kombinovanim zosilňovačov a repro..
Neonneon
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků