Sestava do cca 50000 Kč

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 24. 3. 2016 00:39

Božkov píše:...a on mi slíbil, že se ho poptá, jestli by mi něudělal něco na míru. Prý když slyšel o zavěšení na zeď, tak začal prskat, že nikomu, kdo hodlá poslouchat takhle, nic stavět nebude :-) To je to vážně taková prasárna?

Zlomí ti ruku... Bedny jsou základ, pokud jim nedáš co je potřeba, nemá cenu jít do drahých. Jinak Xavian Bonbonus C nebo Xavian Delizia C jsou určené pro umístění na zeď k TV.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Božkov 24. 3. 2016 07:05

DinosaurJr: :-) Tak určitě bych to řešil, viz můj příspěvek výše. A to i v případě aktivů...
Božkov
Junior

Odeslat příspěvekod Božkov 31. 3. 2016 14:05

Ahoj, tak mi to pořád vrtá hlavou... Smířit se s aktivy a tím i s kompromisy, ale bez potřeby řešit synergii, kabeláž atd. a nebo... jak koukám po světových bazarech, tak se dají sehnat starší opravdu dobře hodnocené pasivní bedýnky, ale skoro u každých čtu, že ke kvalitnímu přednesu potřebují opravdu dobrý zesík. Přitom na audiodromu čtu, že bedny mají být v hodnotě minimálně 50% z celkového nákupu, což mi přijde jako věc, kde jedna popírá druhou...

Opravdu jsou aktivní repro takový skok dolů oproti dobře sladěné dělené sestavě ve stejné cenové kategorii? Pokud ano, dalo by se to procentuálně nějak vyčíslit? :-)

Nebylo by pro mě nakonec nejlepší koupit něco třeba z hifipartner.cz, kde nabízí údajně sladěné sestavy jako např.

http://www.hifipartner.cz/vybrane-sesta ... ias-detail

nebo

http://www.hifipartner.cz/vybrane-sesta ... %B2-detail

-- 31. 3. 2016 15:07 --

Samozřejmě bych si vše nejdříve poslechl, ale zase kvůli tomu nechci projet světa kraj...

Co RIHA Audio? Máte někdo zkušenost?
Božkov
Junior

Odeslat příspěvekod Marek44 31. 3. 2016 14:24

RIHA ? nebude 5O OOO málo??
Marek44
Junior

Odeslat příspěvekod Božkov 31. 3. 2016 14:40

Jsem v kontaktu s pánem, který tvrdí, že by se to vyřešit dalo, tak nevím :-)
Božkov
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 31. 3. 2016 19:29

Audiodromu nevěř ani ň, to jsou hifikosmonauti jak víno.
Jestli aktiv nebo pasiv, tak osobně bych v téhle ceně volil pasiv. Zvlášť z bazarových věcí si poskládáš už dobře hrající sestavu.

Aktuálně např.
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ity-m3-si/

http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... d-165-bee/
+
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... /nad-c272/

http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... enere-1-5/
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ico33 31. 3. 2016 19:41

ale skoro u každých čtu, že ke kvalitnímu přednesu potřebují opravdu dobrý zesík. Přitom na audiodromu čtu, že bedny mají být v hodnotě minimálně 50% z celkového nákupu, což mi přijde jako věc, kde jedna popírá druhou...


tak ja napriklad mam zostavu celkovo inak pomer ,a -v pohode.

v zasade som isiel 50 na 50 (nieco som uz mal) myslim tym zosik a bedne cca po 3000 € + kable boli navysse cena a postupne som dokupoval.., da sa vselijako, ale inak ano -treba kvalitny zosik ,problem je ze mas rozpocet 50 000 kc. Keby sa ti z bazaru podarilo zohnat vincent sv 234 za cca 1000€ mas vyhrate. a bedne uz si vyberies. Kable na zaciatok zakladne ,ci potom mozes dokupit, i ked taky atohm zef (pomer cena/zvuk perfektny) neni vobec ,ale vobec drahy ,na to co ponuka.


Audiodromu nevěř ani ň, to jsou hifikosmonauti jak víno.


povedal clovek, ktori nema potestovaneho (odskusaneho) ani 1% z toho co oni.. Zaujimavy nazor prefesionala....
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod krmelec 1. 4. 2016 09:03

Už z principu, žádný předražený kabel nenabízí něco jako skvělý poměr zvuku vs cena, to jsou nesmysly, kterými se neřiď nebo dopadneš jako Ico, který raději uvalí prachy za nesmysly, místo aby je vrazil třeba do beden.
Jak se liší tkzv. základní kabely od nezákladních? Jakou mají základní kabely hodnoty R, L, C? Jo, já zapomněl, to poznáš uchem.
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ico33 1. 4. 2016 10:05

A ako som dopadol ? pocul si aspon dobre osetrenu zostavu ? pochybujem, Inak by si take reci akozto laik nemal. Ale kazdy vie svoje...
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 1. 4. 2016 10:35

Mám doma dobře ošetřenou sestavu, a proto neutrácím nesmyslné položky za kabely. A nejlepší je, že ti to řekne i drtivá většina konstruktéru a bastličů hifi. Konkrétně kamarád chodí na seance s Dudkem ad. a všichni si klepou na čelo, když dojde na otázku kabelů. Totéž naše sezení s panem Sýkorou, který také zmínil, že cena těchto kabelů je opodstatněná použirím drahých kovů a exklusivitou ruční práce, kdy černošské paní ručně zpracovávají hedvábí bource morušového. Stejně tak směrovost kabelů je další kosmický nesmysl. Je to velmi lukrativně rozšířený marketing, který nakazí nejrychleji slaboduché jedince :D.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ico33 1. 4. 2016 11:08

Tak potom ti neviem -zaujimave je ze aj normalny ludia, (okrem ludia co recenzuju) maju dobre skusenosti s kablami, rozdiel vo zvuku (ako u mna) nie je maly ,je to niekedy aj velky skok, doslova, zalezi ako mas sparovanu zostavu.

minule som pisal -ze je tu (vseobecne) starsia generacia ludi ,ktori si to bud nechcu pripustit, alebo beru hifi ako za 90 rokov, cize hrat to hra slusne, ale dalej sa to nemoze posunut aj keby..

Johny -co je podla teba osterena zostava, ?! moj nazor poznas, vies ,pisal som..,
no tak daj. kludne napis ,ako si to TY predstavujes. Aby sme boli v obraze ,ked uz tak.

A dalej -drviva väcsina bastlicov -ano bohuzial Diy ,kamen urazu, Viem o tom a je to problem. Taky ludia sa nedostanu dalej, lebo proste maju urcity strop a nechcu ho z nejakej priciny prekrocit.

A takto zmysla väcsina populacie. Ale je to ak o pristupe. Kludne mozes a aj odkazujem Vazenim panom, ,ze az raz skusia poctivu zostavu, dobre osetrenu ,budu AKUKOLVEK zmenu pocut jasne ,bez naznaku malych nuancii ! Proste zretelne !

A nema to co docinenia s cernossskou pracou, to mozno u teba, je to drahy a narocny proces vyroby, cistota kovu, osterenie ,geometria ... toto skratka nezbuchas na kolene,.

Pekny priklad :
Nordost ,znacka ktoru mam, sa snazia kopirovat ,ale ,nech sa akokolvek snazia (ci uz dizajnom, kvalitou) nikdy nedosiahli a naskor ani nedosiahnu taky vysledok, Absolutne nie! je ich plny aliexpres. pozeral som aj ja. Ale nemaju ani trochu z toho zvuku co original, PRECO ? a to si mozes precitat od ludi na forach ,...po celom svete :-) , ako je to teda mozne ? aj oni klamu a su tzv. hifikosmonauti ? alebo si maju potrebu vymyslat ,aby potom mohli ludia ako Ty osocovat a klamat, aj ked naskusil. ? A -nie neskusil si ,inak by si vedome klamal, Totizto ,ako som spomenul -zmena je taka velka, ze keby bol vsade a aj tu ten tzv, slepy test (tolko omielany) tak by stacilo prvych 5 sekund a hotovo .Je vymalovane.

Inak teda ma napada dalsia vec -ludia riesia kvalitu kablov ,ked maju zakladne ci nizsie modely, snazia sa a skusaju ,nemam im za zle ze nepocuju ,resp. pocuju male detaily, ci skor nuanacie,. Totizto -bud maju zakladnu aparaturu, kde sa to proste strati celkovo (lebo pri poriadnej zostave pocut vymenu jasne, aj medzi horsimi kablami. Cize tak ci tak -väcsinou sa hadaju ti ludia ,ktori su nizko a tu je jedna z pricin. A samozrejme dalsia vec -ked napojim na zakladnu /trochu lepsiu zostavu taky highendovy kabel -je to kontraproduktivne ,zanikne, proste potencial bude brzdit horsia zostava. To je dalsi fakt. Kazdy kto ma skusenosti ma podobny/rovnaky nazor. Ale nadovsetko -aj tak ta to nemusi trapit, Ty na taky (pri vsetkej ucte) kabel nemas, nebudes mat a nechces ho, tak preco proste nenechas, aby ho niekto iny vyskusal a uznal ci ma/nema zmysel, mesto toho zatracujes ... ?
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 1. 4. 2016 11:53

Mas kryogenicky upraveny zbytek mozku co ti jeste asi funguje, kdyz se dostanes na internet :oboze. Vubec nic si nepochopil, hlavne to s cernoskama. OK slysis to, tak se zavri mezi radoby highendisty a uzivej si svych kabelu. Mas totiz nejspise velmi spatne osetreny hifi retezec, kdyz ti kabely tak pomohly. Nejlepsi je, ze to otacis a vsichni maji spatnou sestavu, jen kabel je dobry TEN MUSI fungovat. Mmne to hraje krasne a nedivil bych se, kdyby Classe s Kappa zadupaly tve pidi dvoupasmo s Vincou do zeme. Porad tu meles o komponentech, ktere minimalne ovlivni zvuk narozdil od reprosoustav, zesilovace a akustiky :oboze. Alespon, ze za tvoji hloupost odvadis dane a ostatni obcane se tak maji lepe :D.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ico33 1. 4. 2016 12:13

Mmne to hraje krasne a nedivil bych se, kdyby Classe s Kappa zadupaly tve pidi dvoupasmo s Vincou do zeme


ano zadupu, ale rozmazanostou ,tlakom ako takym , rozplzlostou, nepresnostou, a celkovo ,,klasickym´´ zvukom beznej zostavy zaciatocnika. To rozdupu na 100%, suhlasim.


maj sa
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 1. 4. 2016 12:24

Pan je znalec :D a to nevis, ze "klasicky zvuk" je ten spravny. Nebo tva sestava si snad tak vymysli? To znamena, ze na tom nebude kvalitou moc dobre :D. Ale hlavne, ze si se pasoval do role hajendisty 8-P.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ico33 1. 4. 2016 12:27

............

dobre mas pravdu O.K. ?
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků