Bi Amping s dvoma rozdielnymi typmi káblov

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod EKKAR 6. 4. 2016 20:51

farnell píše:
EKKAR píše:Jsem v práci a tudíž jen na mobilu, nemůžu sem sepisovat odpovídající odpověď. Vyjádřím se večer až dorazím k domácímu krbu a k VELKÝMU počítadlu. Jen pro Ica - za Pavlem Dudkem se neschovávej,...

O Dudkovi nepisal Ico ale ja. A napisal a opytal som sa Ta na to preto,ze aj sam Dudek dakde na slovanet pisal co si v tom duchu ,ze ako kable tak aj sietove pracky maju svoj prinos v audio.
Sam je dokonca "objavitelom" andrew heliax a to ako v pripade signálového tak aj silového kabla.
Ico33 píše:
en pro Ica - za Pavlem Dudkem se neschovávej, ....

ani ho nepoznam , a ako pise farnell -ja som to NEPISAL ! a za nikoho sa schovavat nemusim. Neviem co to mas za moresy ... ach ,skoda reci.
To je přesně to, co mi vadí na mobilu - pomalej přístup a nemožnost si otevřít celou stránku naráz, než se kus načte, je přestávka v čoudu - tudíž to platilo Farnellovi a já to jen chybně přiřknul Icovi, leč platnost to nepozbylo. Síťová pračka má význam jen za určitejch okolností a její vliv se nedá generalizovat na všecko - jakejkoliv filtr v napájení ale absolutně nedokáže ovlivnit celkovou kmitočtovou charakteristiku zesilovače a reproduktorů. Pokud jsou reprosoustavy naladěný na "bum-cink", může mít před sebou zes klidně i 10 praček a v žádným případě nic nezmůžou - a to samý by ti odpověděl i Kazzatel, protože ten na rozdíl od vás tady má fyziku v malíčku a umí si představit popřípadě spočítat, čeho se působení takovýho filtru dotkne - a nesázel by takový "takyrady" od boku jako John Wayne kulky ze svojí pětačtyřicítky. A tím jsme zase zpátky u Icova vyjádření:
Ico33 píše:"Hrbolatý prúd" -preto to bolo v uvodzovkach ,lebo je to myslene ikonicky, asi len naskor hlupak si nedomysli ,co som tym myslel.

A -.vobec ,Ekkar, neviem co mas za problem, Tazatel mal problem s ostrym zvukom,/ sykavkami , ja som mu dal konecne riesenie, nakolko to mam odskusane. Takze absolutne nechapem tvoj pocin. Smutnejsie je ze mas urcitu funkciu tu na webe a tvoje spravanie/uvazovanie je- prizemne.

nenapisal som nic co nie je pravda.
to tvoje tzv. hi-fi-wúdú-kultů ,si strc ,si len zavidiaci chudak, ktori ma potrebu sa ukazat v tom najhorsom svetle. Keby sa spraval ,tak ako ti nalezi tvoj post, tak by si reagoval uplne inak.
Já jsem zareagoval přesně tak, jak mi z pohledu mojí funkce náleží - tys napsal technickej nesmysl, já ho za nesmysl označil a rozhodně ti tvoji nevědomost a inteligenční nedostatečnost nezávidím - jen na ni poukazuju z toho důvodu, aby se podle tvejch "takyrad" nikdo nepokoušel řídit, protože jsou pro kočku = jako technickej nesmysl nemají reálnej podklad a tudíž nemůžou fungovat. Pokud to "tobě funguje", tak buď u tebe doma platí jiný fyzikální zákony než ve zbytku známýho vesmíru, nebo si jednoduše vymejšlíš jak baron Prášil. Ten se taky dušoval, že všecky jeho historky jsou jen a jen čistá pravda.

Ico33 dál píše:Cize -ja som len prirovnal ,ako je to s prudom. Ziadne technicke veci som nepisal.
Ja som to napisal jednoducho a pravdivo. Pokial si to fakt nepobral ,je my ta luto. Taky chudaci ,co sa iba rozculuju a navazaju do ludi ,ako Ty by nemali vykonavat taku funkciu, z hladiska nestrannosti.
Jednoduše jsi to nejspíš napsal, pravdivě to ale nebylo - jak jsem napsal vejš, tvoje tvrzení nemá fyzikálně reálnej důvod. Pokud chceš polemizovat o mojí (ne-)strannosti případně o mojí (ne-)oprávněnosti vykonávat tady funkci moderátora, navrhni to příslušným vedoucím činitelům Superfóra, uvidíme, čí argumenty budou mít větší váhu - necpi to do diskuse.

Ico33 dál píše:BTW . Kludne si vyskusaj nejaku lespiu pracku ,ci listu, kable, ceraball. nordost kone. na dobrej zostave, osetrenej, a zarucujem ti ze kazdu vec budes pocut. O to tu ide. Clovek chce radu a nie fyzikalne kydy z tvojej strany. Ja som mu ju dal, funkcnu a efektivnu. Ked budes mat teda odskusane ,prosim ,potom sa navazaj a diskutuj. Lebo slova nikoho nezaujimaju ,ale realne veci a vysledky . Praznotou nikomu nepomozes. Tym ze budes iba trepat uz vobec.
prajem ti vela uspechov pri skusani ,,woodoo´´
Zloděj křičí "Chyťte zloděje!" - pokud jsem si všimnul, tak prázdnotu tady trepeš akorát ty, protože k realitě mají tvoje rady světelný roky daleko. V podstatě radíš topícímu se aby začal polykat vzduch, že se bude vznášet jako balón. A pokud mou argumentaci fyzikou označuješ za "kydy", pak by ses měl nejdřív o tý samotný fyzice něco sám naučit - zatím totiž všecko cos tady na fóru kdy napsal, výrazně nasvědčuje faktu, že ses ve fyzice dál než někam do 7.-8. třídy základní školy nedostal.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 6. 4. 2016 21:17

Ico33 píše:tebe fakt hrabe... ,uz o tom niet pochyb, z nejakeho dovodu si fixovany na mna ?!
pozri si IPcku ,ak to vies, a vobec -ci vies co to je.
co sa tu este nedozviem..

Jeste me zacni poucovat co je IP adresa, kdyz jsem ajtak :D. Jsi na tenkem lede, stejne jako v hifi, tak pozor :P!
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Uchofil 7. 4. 2016 15:09

Ahojte!
Ste ako malý chlapci. Každý chcete mať pravdu.
Ktosi tu tvrdí, že MA je proste tranzistor. No do 750€ zostavu z novými komponentmi s takým zvukom asi ťažko nájsť.Áno vrhnite sa na túto vetu a rozneste ste ma na kopytách. Pred cca. 2,5 rokom to bola ozaj super cenovo výhodná kúpa.
Tie neprirodzené výšky vyskočili až s tým novým QED káblom. Predtým to bola zostava na dlhodobý nenásilný posluch. Ako zväčša Marantz býva.
http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... e-bx5.html
http://www.whathifi.com/monitor-audio/bronze-bx5/review

A hlavne tie bedne majú bassreflex aj vpredu, čo som potreboval. Nemusí byť 0,5 m. od steny.
http://www.whathifi.com/marantz/pm6004/review

Ibaže s tým QED sa zväčšil priestor. Takže na výšky dám QED a na bass In AKUSTIK.
Ďakujem za váš názor a hlavne čas.
Uchofil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ico33 7. 4. 2016 16:36

tak ja som ti iba poradil ,s cim mam dobru skusenost a co funguje ,kludne si pozri na susednych forach ohladne el.filtracie. ze to co som napisal vidia tak isto/podobne. Ako byva tu na avmanii zvykom, objavia sa tu zavystlivci ,ci rypaci, ktori maju potrebu sa dohadovat ,kedze sami nevyskusali a len sa ,,trapia´´ ako niekoho zhodit a ponizit, to je ich ciel ,osocovat komponenty a ludi. Smutne je ze sa tak spravaju aj ludia ,ktori maju kompetencie na fore...

ja som ti radil osetrenie el. prudu ,ale lepsie, naozaj ti to pomoze dost. Ked mas nahodou blizsie k Ba ,tak studio Nisel nedaleko stanice vinohradov ma znacku Gigawatt., Ja som ju kupoval este z adamvox-u ,pretoze na Sk nebolo dostat, ale terazt tam maju, Kludne si vyskusaj pf2 +lc2(mk2-mk3) ,ci vyssie..., budes milo prekvapeny ;-)


maj sa...


ps: ohladne kablov -zalezi samozrejme na dlzke, ale urcita tolerancia tam je. Cize povedzme ked je reproduktorovy kabel cca 2,5 -3m dlhy v pohode ,takysto bezne signalove /power kable /usb a pod su väcsinou dlzka 1,5 m. Tym chcem povedat, ze hlavne je zlozenie kabla, kvalita kovu, osetrenie , geometria... Robili sa dokonca testy ,aj na CZ ,kde pouzili minilinku z klasickej dvojzilovej medi Vs dlhsi kabel lepsej jakosti ,a co myslis ,kto mal jasne na vrch ? Teda zalezi skor na kvalite ,ako na dlzke, ked sa to nejako extre neprezenie. Myslim ze kazdy clovek so skusenostami/recenzent ti odpovie rovnako.
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 7. 4. 2016 21:05

Další vlákno zprasené do absurdna hnanými vlivy filtrace a kabelů z klávesnice pomateného Ico33. Je příznačný, že Ico33 jednoznačně slyší zcela zásadní a dechberoucí rozdíl při zapojení toho či onoho signálového kabelu, ale donedávna dle svých vlastních slov neslyšel žádný vliv akustiky své poslechovky (doslova "při tlesknutí žádný dozvuk ve svojí poslechovce neslyším"). Dost selektivní sluch, řekl bych (čti: příliš bujná fantazie).

Ne že by filtrace a kabeláž neuměly zvuk ovlivnit - o tom snad nepochybuje nikdo soudný. Výsledek je ale VŽDY závislý na vlastnostech nejen kabeláže, ale i propojených přístrojů - jedná se o elektrický celek. Kabel není nikdy samostatná jednotka. V různých řetězcích se totiž ten samý kabel může jevit různě.

O pozitivním vlivu kvalitního napájení z řádně dimenzovaného oddělovacího trafa lze pochybovat jen částečně - v prostředí se silně zarušeným přívodem elektřiny je jeho vliv zásadní, jinde, kde je přívod ok, je zase marginální. Samozřejmě, že nějaká zásuvková lišta se 3 součástkami tomu nemůže konkurovat ani z rychlíku.


S podivem také je, že Ico33 neopomíná ve svých příspěvcích spílat ostatním za to, že píší o něčem, co sami nevyzkoušeli (přičemž se v téhle své domněnce často mýlí), zatímco sám se opakovaně uchyluje k hodnocení komponent, které nikdy ani neviděl, natož aby je slyšel nebo dokonce pečlivě porovnával s jinými.


Na nepřímou úměru mezi znalostí základů rodné řeči a radikálností+nesmyslností názorů asi upozorňovat ani není třeba - ta úplně září sama... Čím to asi bude...?
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod EKKAR 7. 4. 2016 21:28

Copak rodná řeč, na tu už dneska kašle i prezident, ale základní znalosti PRINCIPŮ FUNKCE (tzn. ne jenom dojmy někoho jinýho, podobně neznalýho, ale majetnýho nebo bohatě sponzorovanýho, takže si může dovolit i bez příslušnýho odbornýho vzdělání "recenzovat" nejrůznější přístroje - a hlavně ty "takzvaný recenze" vyšperkovávat názvoslovím jak z pohádek Lewise Carrolla = autora Alenky v říši divů). To měl bejt hlavní požadavek na recenzenta, ne to, kolika barvitýma souvětíma se rozepíše o podání frekvenčního přenosu - jenže když někdo napíše "přenosová charakteristika má výraznější převýšení nad 15kHz", je to házení perel všežravým sudokopytníkům. Všichni budou radši číst o křišťálově zvonících výškách a průzračnosti svrchních středů, i když nemají BOHUŽEL ANI ŠAJNU NAPŘÍKLAD O DĚLICÍM KMITOČTU POUŽÍVANEJCH REPROSOUSTAV (hraje nemalou roli ve výsledným zvuku). Je to blábolení, který nejčastějc produkujou málointeligenti pro ještě větší blbce, než jsou sami - a skutečně faktickejch parametrů se jeden v recenzích skoro nedočká.
A jestli si myslíš, že ti někdo závidí - tak na to zapomeň. Není co. To, že si někdo může dovolit nakupovat aparáty za desetitisíce není žádná záviděníhodná skutečnost, pokud ten člověk naprosto zřetelně postrádá znalosti a invenci, potřebný k odprezentování takovýho vlastnictví. Doslova - MÁ NA TO, ALE ABSOLUTNĚ NEVÍ K ČEMU TO MÁ. A to je přesně tvůj problém, Ico. Bohužel.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ico33 8. 4. 2016 05:53

Neviem ,preco tu ludia v kuse maju pocit ze davam horibilne sumy, Ekkar -si klamar. Takze ked das za Diy bedne 55 000kc, je to ok, a ked dam za ine bedne tolko od znameho vyrobcu ,som automaticky snob ?Pekne, Ked dam 50 000kc za dac od ceskej firmy Casea, ci spaudio, je to vela, Som zbohatlik, pozeram na cisla ?! Ked dam povedzme 2000 € do el. filtracie je to drahe ? podla coho mas kriteria ? MOZES MY PROSIM TA NAPISAT ,AKO MAM REAGOVAT/PISAT ,TAK ABY SI SI NEMYSLEL ZE SOM SNOB ?! Ked ma niekto ferarri je snob ? ked o nom pise ,ako sa mu na nom jazdi ,co dokaze nie tak technicky ,ako by chcel mechanik, je to zle ? Co vlastne chces ? Poradil som tazatelovi, mas s tym problem ? Ked sa ti moja rada nezda z tvojho pohladu, v poriadku. Ale reaguj normalne. nie ako sedliak. Mas pravdu ze kazdy si nemoze kupit aparat za desattisice, Ja tiez nie, tak si nevymyslaj a neukazuj na mna! Na teba mozu ukazat miliony ludi ,lebo mas -jedlo ,sluchatka tesco za 1€, byt, teplu postel, kde sklonit hlavu(dom/byt).., a oni to nemaju, si SNOB !! pekne ze ?! odporny snob, ktory ma a oni to nemaju. Hanby sa !! :-[

Uvedom sa co pises ! a ako !

-- 8. 4. 2016 06:08 --

Petulda -zasa pises kydy, aj topiaci sa slamky chyta . Pises o akustike, ale sam ju mas nie hroznu, ale priam tragicku. Neviem preco sa ohanas niecim ,co sam mas v dezolatnom stave. Vodu kazes, vino pijes. Ja absolutne nemozem za tvoje problemy -ze si hluchy ako poleno, ze nemas taku aparaturu ako ja, na ktorej pocut vymenu komponentu, kedze ma potencial zlepsovat sa.Hlavne ze vincent 238mk ma podla teba rozplzle basy. Napis to nejakemu recenzetovy ,cloveku ,ktory ma skusenoti so zosilnovacmi a -vysmeje ta. Ukaz mu tvoju poddimenzovanu (neprimeranu)zostavu. Detto.

Takze ako pises -cim to asi bude ? ked napisem zavistou ,tak budes oponovat. Tak preco mas potrebu pisat take veci, bavi ta to ? Asi vzdy chces ,aby som ti odpisal v podobnom duchu, aby si sa opät mohol ponorit do svojho neexistujuceho sveta a snivat ake by to mohlo byt ,keby som mal.., mal... a nemam. Nic, skusenosti ani veci. Mam len polohluche usi a tendenciu rypat.

O pozitivním vlivu kvalitního napájení z řádně dimenzovaného oddělovacího trafa lze pochybovat jen částečně - v prostředí se silně zarušeným přívodem elektřiny je jeho vliv zásadní, jinde, kde je přívod ok, je zase marginální. Samozřejmě, že nějaká zásuvková lišta se 3 součástkami tomu nemůže konkurovat ani z rychlíku.


nie nejake lista ,urcite nie, Preto som ti povedal -vyskusaj ,to co mam ja. a potom pis. Nie, ty teraz pises, bez toho aby si to vyskusal, a robis zo seba dobrovolne sasa. :tleskani

S podivem také je, že Ico33 neopomíná ve svých příspěvcích spílat ostatním za to, že píší o něčem, co sami nevyzkoušeli (přičemž se v téhle své domněnce často mýlí), zatímco sám se opakovaně uchyluje k hodnocení komponent, které nikdy ani neviděl, natož aby je slyšel nebo dokonce pečlivě porovnával s jinými.


a teda skusal si ? To co mam JA ? mylim sa, ak ano napis. Skusal si ceraball, gigawatt, nordost, ?to co mam ja ? SKUSAL SI ? MYLIM SA ?! CASTO ? ( :lol: :lol: :lol: :lol: avmania a Diy profesionali, skusali, maju, nemylia sa ,kazdodenny vtip c.1)
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 8. 4. 2016 10:02

Ico, obávám se, že tvoje neschopnost přijmout reálný argumenty jinejch diskutujících a snaha napadnout za to jejich autory překrucováním jejich tvrzení tak, aby oni vypadali jako největší hlupáci začíná překračovat meze tohoto fóra - pokud hodláš v tomto duchu pokračovat, připrav se na to, že postih nebude dlouho čekat. Nenapsal jsem nic o snobovi, napsal jsem že ten, kdo chce radit, by měl nejdřív chápat princip funkce danýho aparátu, aby neradil nesmysly - protože majetnost a schopnost pořízení NĚČEHO ještě rovnou neznamená, že radit to samý použít i někomu jinýmu bude mít vždycky stejnej efekt. Pokud chceš někoho obviňovat ze lhaní, DOKAŽ TO nejdřív obecně přijatelnýma ARGUMENTAMA - jinak je to křivý obvinění jako podle § a podle toho se na to bude i pohlížet!
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ico33 8. 4. 2016 10:32

To, že si někdo může dovolit nakupovat aparáty za desetitisíce není žádná záviděníhodná skutečnost, pokud ten člověk naprosto zřetelně postrádá znalosti a invenci, potřebný k odprezentování takovýho vlastnictví. Doslova - MÁ NA TO, ALE ABSOLUTNĚ NEVÍ K ČEMU TO MÁ. A to je přesně tvůj problém, Ico. Bohužel.


tymto si jasne naznacil snobstvo. Moj problem neni ziadny. Mam rad hudbu ako kazdy iny, a radim rad. Ci uz to stoji tolko ,ci tolko

kludne ma ,,znic´´´ ,ale tych par ludi co ma normalne zmyslanie a poprosilo ma o radu (sz) sa presunu inde. Jasne .-je ti to jedno,Aj tak je tu mentalita uplne odlisna od high-end fora.

inak sa snazim diskutovat slusne. A keby si vobec bol FEROVY, tak keby si si precital vsetky moje prispevky napriec casovym pasmom a aj druhych, tak by si take veci nepisal . Je tu xxx ludi, ktori su jasne horsie argumentaciou ,napadanim druheho ,osocovanie. nadavky, uz mali byt xxxx krat vymazany ,ale nie su ,otazka ,preco ?! preco ja ktory sa snazim slusne diskutovat musi byt na ,,obtiaz´´ niekomu ,trn v oku ? Je to smutne. Spravodlivost - 10 bodov
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 8. 4. 2016 10:43

Asi bych to ukoncil .... neverending story ..... jak rika Forestova mama, pro hloupeho kazdy hloupy :D
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ico33 8. 4. 2016 11:12

-presne o tom pisem(hovorim) Trafena hus zagagala. :-[
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 8. 4. 2016 12:00

Tveeee dny jsou secteny Rimmere ..... 8-)
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků