[Představení] Advanced AcousticWerkes - hybridní customy

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 10. 7. 2016 19:36

Advanced AcousticWerkes (AAW) je malý výrobce custom in-earů ze Singapuru a jeho hlavní devizou jsou hybridní modely a stále „rozumné“ ceny v porovnání s konkurencí.

Oficiální stránky s e-shopem: https://www.aaw.me/

Obrázek


V nabídce najdeme 10 custom in-earů - 3 využívají čistě tlakové měniče, 2 mají pouze jeden dynamický měnič a 5 hybridních modelů.

Cenově se pohybují od 250 po 1500 Singapurských dolarů, cca 185 až 1100 USD. Když si člověk počká, tak občas se objevuje model W300AR za 500 USD na Mass Dropu. A to může být zajímavá možnost.

Já tu mám model W500, který je částečně nejvyšším modelem. Stojí 1300 SGD (cca 950 USD). Jedná se o pětiměničový hybrid a méně obvyklým pětipásmovým osazením. Rozdělení čtyř tlakových měničů na nejvyšší výšky-výšky-středy-bas. K tomu je přidán 9mm dynamický měnič pro sub-bas. Výrobce se chlubí nějakým speciálním systémem výhybky, viz citace:

Instead of creating high order RC crossover network, which usually causes chaotic phase shift and scrambled arrival timing, AAW uses a complete new approach called TrueXrossTM to solve the classic coherence issue in hybrid earphones. The dynamic driver is individually tuned diaphragm wise and by further utilizing a physical low pass filter, it is to only function in minimal overlapping frequency range as opposed to the balanced armature driver. Coupled with delicate positional arrangement and front acoustic bore design, AAW is able to achieve improved coherence, minimized phase shift and optimized arrival timing of music signal.


A proč je W500 částečně nejvyšším modelem? O 200 SGD dráž se totiž prodává verze W500 Morph, která je osazením identická, ale přidává kolečko, kterým lze měnit ovlivňovat zvuk podle toho, jak moc se zapojí dynamický měnič.

Obrázek

Vždy je zajímavé se podívat na možnosti úpravy vzhledu, zde AAW také vychází velmi dobře. Klasické dřevo a carbon doplňují i zlaté a stříbrné šupinky, různé perleťové faceplate a také třpytky. Já zvolil zlato-stříbrné šupinky a jsou to moje nejextravagantnější customy. :)

Obrázek

AAW blízce spolupracuje s výrobcem/obchodem Null Audio, do nedávna hlavním obchodem pro nákup AW customů. Od Null Audia se nechává vyrábět kabely pro některé své vyšší modely. Jedná se o měděný kabel Vitesse, ale v odlehčené variantě s pouze čtveřicí vodičů. Prémiový kabel od výrobce potěší, protože aspoň z počátku potlačí nutkání ke drahým sluchátkům pořizovat i drahý kabel.

Když jsme u kabelu, AAW používá netradiční způsob zapuštění 2 pinového kabelu. Na rozdíl od Unique Melody sem ale pasuje naprostá většina 2 pinových konektorů, jediným problematickým je můj oblíbený Linum. Ten má konektor oblejší a sem nepasuje. Výrobce ale nabízí i možnost mít konektory klasicky v rovině vnější stěny.


Výrobce se pustil i do výroby univerzálních in-earů. Ale namísto v poslední době oblíbeného předělávání svých customů do univerzální podoby, AAW raději udělalo poměrně obyčejné univerzály s cenou lehce přes 100 USD.

Obrázek

Sluchátka nesou jméno Nebula, využívají 10 mm dynamický měnič, prodávají se pouze ve verzi s ovládáním pro telefony a mám je tu také na test. K tomu se dostanu hned, co se mi podaří nějak zkrotit otravné paměťové části kabelu. >:-(
Naposledy upravil Bína dne 11. 7. 2016 17:47, celkově upraveno 1
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Figut 11. 7. 2016 17:45

Jak je to s těmi hybridními cenami? :-D
Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bína 11. 7. 2016 17:48

Jj, vždycky potěší, když někdo na chybu upozorní místo v sz příspěvkem.
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jazz albert 12. 11. 2016 22:45

Jakýkoli subjekt mít představu o ceně?
InfantigoPiercingRx
jazz albert
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod XYZMartinXYZ 30. 11. 2016 16:41

měl si, nebo máš sluchátka od AAW? Vypadaj zajímavě a docela rád bych slyšel nějaký porovnání těch jejich hybridů s nějakejma sluchátkama čistě jen s tlakovejma měničema.

Původní plán sice byl koupit k Plenue D jen jedny sluchátka kolem 1500, ale nějak si mi to vymklo, už mám troje a furt přemejšlím, že bych si časem ještě nějaký pěkný sluchátka koupil :-)
XYZMartinXYZ
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 30. 11. 2016 17:54

Porovnání s jakými sluchátky tě zajímá nejvíce?
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod XYZMartinXYZ 30. 11. 2016 19:44

Problém našich končin je v tom, že většinu lepších sluchátek tu vůbec neseženu, natož třeba abych si je před koupí zkusil. Přemejšlel sem o tom, zkusit časem třeba Andromedy od CA. Nebo něco od 64audio s tou jejich ADEL nebo APEX technologií.
Jenže koupit takhle drahý sluchátka jen na zkoušku se mi moc nechce. Ale pomalu začínám chápat Mrazíka, že si toho chce zkusit co nejvíc, i když to něco stojí :-)
Šlo mi o to, jestli je obecně zvuk hybridů nějak výrazně odlišnej od sluchátek jen s tlakovejma měničema. A jestli sou vůbec jen tlakový měniče sami o sobě vhodný i na metal a rockovou muziku. S Trinity Delta a Master sem zvukově zatím spokojenej, ale sem prostě zvědavej, jak by hrály dražší sluchátka :-)
XYZMartinXYZ
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 30. 11. 2016 21:05

Ano, zvukově hybridy znějí jinak než sluchátka s čistě tlakovými měniči.

Ve většině případů se dynamický měnič využívá pouze pro basové pásmo. Takový bas má mohutnější dopad(ovšem množstvím může být klidně vyrovnaný), zní mi přirozeněji a s lepším podáním textury.

Hybridní sluchátka ale kombinují dvě odlišné technologie, z nichž zvuk prostě zní jinak. A záleží na citlivosti daného posluchače, jak moc tento problém vnímám. Samozřejmě záleží i na kvalitě daných sluchátek. Třeba starší T-Peos tím hodně trpěli. Zde diskutované AAW W500 ale měniče kombinují tak dobře, že tento problém u nich třeba vůbec nevnímám.

Já osobně třeba nesnáším hybridní reproduktory Martin Logan, přitom hybridní in-eary mám v poslední době opravdu hodně v oblibě.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod XYZMartinXYZ 3. 12. 2016 22:11

Podle toho, co píšeš mi to přijde, že ty sluchátka W500 máš. Osobně bych kvalitu jakýhokoli produkdu (ať už jde o sluchátka nebo cokoliv jinýho) hodnotil jednoduše podle toho, jestli je uživatel spokojenej a jestli by si s odstupem času danou věc koupil znova.
Proto se tě teda zeptám přesně tak: kdybys už sluchátka AAW neměl teď znova si se měl rozhodovat, jestli si sluchátka od AAW znova koupíš, udělal bys to znova? Dal bys jim třeba i přednost před například mnou zmniňovanejma Andromedama od Campfire Audio?

Určitě teď v nejbližší době nový sluchátka kupovat nebudu. Navíc si chci napřed nějaký kvalitní sluchátka s čistě tlakovejma měničema napřed poslechnout a porovnat s hybridama od Trinity. Ale třeba za rok bych si třeba nějaký dražší sluchátka ještě koupil, tak se ptám, jakým směrem se koukat a co bych si moh třeba během toho roka zkusit někde poslechnout, kdyby byla příležitost :-)
XYZMartinXYZ
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 4. 12. 2016 14:03

Ano, W500 mám, mám je napsané v podpisu i jsem je recenzoval: http://avmania.e15.cz/advanced-acoustic ... kazku-test

Mám je hodně rád a poslouchám je poměrně často. Za mě velká spokojenost.

Andromedy jsem neslyšel, ale pokud budu brát jak hrají moje Jupitery a jak jsou popisovány Andromedy, tak AAW W500 prostě mají jiný zvuk. V podobné třídě, ale s odlišným podáním.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků