Hloupé dotazy ohledně Moderní TV pro "začátečníka"

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 15. 2. 2015 09:51

Není stále jasné od kdy se v ČR bude vysílat v DVB-T2. Navíc... část televizorů sice tento tuner má, ale stejně nepodporuje vše pro budoucí příjem, takže uživatel nakonec stejně bude muset dokoupit další krabičku.
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Leony5 15. 2. 2015 10:02

Je určen formát H 265 a některé TV tento formát podporují.H 264 je již překonán.

-- 15. 2. 2015 10:04 --

tak že DVBT-2 H 265
Pioneer SA 9500 MKII/ Cocktail Audio x40 / Repro Diy M. speaker
Leony5
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 15. 2. 2015 10:12

Leony5 píše:DVBT-2 NEPOTŘEBUJEŠ A to jako proč? Aby sledoval v budocnu pozemní TV vysílání v SD kvalitě?

1. Aj v dvbt je HD
2. Kym nastane ta buducnost a dvbt2 bude v oficialnom nasadeni a dvbt vypnute, bude mat davno iny televizor.
3. Este vobec nie je jasne s akymi parametrami sa bude vysielat a tak mu moze byt nakoniec dvbt2 s h.265 aj tak zbytocne.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 15. 2. 2015 11:29

Leony5 píše:Je určen formát H 265 a některé TV tento formát podporují.H 264 je již překonán.

-- 15. 2. 2015 10:04 --

tak že DVBT-2 H 265

Ano, ale tímto stylem si sníží teoretický výběr televizorů, přičemž stejně nemá jednoznačnou jistotu, že mu vše pojede. Bohužel se jedná o sladkou teorii. Ne, nebráním mu v podobně orientovaném výběru, nicméně priorita by měla být postavena na něčem jiném. Stačí si projít některé články o DVB-T2 a některá vyjádření... a jsi doma.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MarkFX 15. 2. 2015 21:49

ten DVBT je jenom SD kvalita? Kromě teda toho ČT HD ???

Takže když už samozřejmě budu mít HD televizu tak si tam kromě filmů na BRay nepustím žádnou kvalitu?

A malý hloupý dotaz: Když mám SD formát obrazu a pustím ho na velké HD telizi tak bude ten obraz "rozmazaný" protože se musí ten malý obraz roztáhnout na velkou plochu, (takže je lepší mít SD televizu) nebo se ten obraz nějak "dopočítává" a je to vpohodě koukatelné?

Jo a kdyžtak teda abych si užil HD tak řešení je Satelit.. Jsou tam nějaké kanály (klasika čt, prima atd..) v HD kvalitě zdarma, případně kolik kanálů je tam v HD i SD kvalitě? Nebo se bez balíčků těch satelitních operátorů neobejdu?
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 15. 2. 2015 22:03

DVB-T umí i HD, ne všechny stanice jsou v HD. Stačí se podívat na netu. Záleží taky kde jak a co chytáš.

DVB-T v HD není špatné, svého času dokonce měly kanály ČT na DVB-T vyšší datový tok, než na satelitu.

SD vysílání dá každá televize trochu jinak. Jedna hůř, druhá líp. Záleží ale na očích. Každý to má jinak, tudíž těžko se můžeš řídit očima druhého. Ale ano - HD a SD je viditelně rozdílné z příslušné pozorovací vzdálenosti. Tedy - pokud jedeš v SD, počítej s navýšenou pozorovací vzdáleností, abys neunavoval oči.

Zdarma u satelitu už nejsou žádné české HD programy. U SD je pár jako TV Óčko, ČT24... Základní balík programů např. u satelitního poskytovatele Skylink stojí poplatek, jenž se honosně nazývá servisní. Momentálně je 33,-Kč za měsíc, posléze se zvýší na asi 55,-Kč za měsíc. Více si najdi na www.skylink.cz v příslušné sekci.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod megdesign 16. 2. 2015 08:25

MarkFX píše:pokud nebudu muset táhnout SCART, tak myslím že s vnitřním průměrem ty 3-4 cm by mohlo stačit, ten půlmetr ve zdi by neměl být problém protáhnout i když tam už nějaky drát bude.. :)


Tak to si kamarat este asi nepretlacal kabel cez vrapovanu chranicku.... Mas problem tam pretlacit jeden HDMI kabel s konektorom /hlavne ked je chranicka "zapucovana" v stene a je nepoddajna/, nie tam tlacit dalsi, ked ich tam zopar uz je... Ale tak vela zdaru ;-)
Naposledy upravil megdesign dne 16. 2. 2015 11:48, celkově upraveno 4
Samsung UE50ES6300
Optoma HD39 Darbee
EliteScreen 110" (16:9)
Receiver Yamaha RX-V375
Yamaha BD-S673
Yamaha NS-555 + Yamaha NS-333 + Yamaha NS-C444
Tiviar Alpha +, Enigma 2
megdesign
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myšpulín 16. 2. 2015 09:50

Co do té zdi zazdít vkládací lištu řekněme 60x40 a u konců nechat kus bez víka?
myšpulín
Junior

Odeslat příspěvekod MarkFX 29. 7. 2016 11:17

Tak pánové, jsem tady zas po dlouhé době, obyvák už máme dlouho spravený a tak si říkám že bych už nějakou tu televizu pořídil, aspoň na koukání té olympiády jestli stihnu do té doby něco vybrat.. 8-)

Jako něco jsem tady na fóru pročítal, a podobných threadů je asi víc, ale dovolím si to řešit tady, jestli mě nezjebete že už se to řešilo stokrát.. :-P Kdyžtak prosím o toleranci, jsem v tom amatér, stačí krátké odpovědi, jenom mi to tady nezamykejte.. O:-)

K řešení nové TV mě vlastně přimělo to nedávné celorepublikové rušení SD satelitního vysílání či co, prostě že lidi museli kupovat nové satelitní přijímače. Ten samý problém byl u našich a řešili jsme že satelit zruší a pojedou jen přes DVB-T. Chtěl jsem tady zeptat na antény, ale nakonec jsem si to vyřešil sám, chvilu jsem pročítal forum a nakonec vzal starou anténu a prostě to píchl do TV a super, bez problémů i bez zesilovače a plno kanálů to naladilo. Pučil jsem si od nich televizu a skusil ladit přes anténu i u nás taky super.. ;-)

Hned první dotaz, na DVB-T nechytnu slovenské televize?

Jinak kokrétní požadavky:

:arrow: Příjem jak jsem psal budu mít přes DVB-T a koukat budu cca ze 3-4m uhlopříčku bych viděl asi tak kolem těch 50", takže asi nemá cenu řešit Ultra HD rozlišení že, lepší bude klasická FHD.

:arrow: Cenu bych viděl tak do 15tis, dá se něco vybrat? Typ panelu jestli IPS, nebo to VA, nevím co nejlepšího za tu cenu dostanu? A co Plazmy, ty už jsou v dnešní době pasé?

:arrow: Nejsem si jistý ohledně frekvence displeje, určitě aspoň těch 100hz, ale není to v dnešní době minimum když se některé TV chlubí 600, snad i 800Hz? Nebo to jsou zdánlivé hodnoty?

:arrow: Ze všech těch smart vymožeností bych určitě chtěl aby to mělo Wifi na připojení netu, HbbTV abysme si mohli pouštět iVysílání ČT. Asi se obejdu bez všelijakých těch 3D zobrazení, nevím jestli budu potřebovat Android, možná tomu přijdu na chuť, takže jestli to bude mít zlobit se nebudu.. Ale v tom případě by to chtělo asi co nejnovější model, ty starší pré mívaly problémy ne?

:arrow: Původně se ženě líbily Phillipsy s tím Ambilight, ale za tu cenu bývají jenom s bočním podsvícením, což je podle mě takové nedotažené když to nesvítí celé dokola. Tak si říkám že budu mít držák na zeď a nechám TV viset třeba 10 - 15cm od zdi a dozadu dám do oblouku normální led pásek s teplou bílou..

Víc mě ted nenapadá ale postupně to budem řešit.. :)
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 7. 2016 14:45

- slovenske stanice chytis len ak byvas blizko pri hranici a chytis presah signalu
- na 3-4 metre kludne aj 55", ale tam ti velmi nevyda rozpocet na tv so 100 hz
- 100 Hz je prave maximum co sa da v dnesnej dobe mat. 600, 800 Hz ma dnes kdejaky TV, to su ale marketingove hodnoty, ktore neudavaju obnovovaciu frekvenciu. Teda udavaju, ale tam su zaratane aj ostatne technologie (blikanie podsvietenia...).
- s trojstrannym Ambilightom je model PFT6550. V 55" zacina na 20 tisickach, a v 50" uz ho skoro nikde nevidno.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 29. 7. 2016 15:54

MarkFX Philips si neber. Ambilight je super, ale stabilita firmwaru už tolik ne.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MarkFX 29. 7. 2016 16:35

Dobrý, to jsem potřeboval vědět, dík.. :) Jak řikám, kdyby to mělo podsvícení dokola, tak bych to aj řešil, ale jen to boční je takové jakože polovičaté, to mi za ten nestabilní firmware nestojí..

A co ty Plazmy? už je uplně vytlačily LCDčka?
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 7. 2016 16:37

Podobnu stabilitu firmveru ako Philips ma aj Sony.
Plazmy sa už nevyrabaju a ani nepredavaju. Jedine bazar.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 29. 7. 2016 16:43

Polovičaté to není - je to jiné. Samozřejmě - když to máš i nahoře, pak se obraz prostorově ještě rozšíří. Ambilight je super věc, bohužel Philips má hodně zádrhelů s OS televizorů. A nejedná se novou věc. Až si to hoši odladí a prokáží, že vše funguje a chodí korektně... A podobnou NEstabilitu softwaru má Sony. Ač tam to je trochu jiné. Tím nechci říct, že výrazně lepší.

Zatím bych se podíval zde na fóru... Mrkl bych na doporučovaný 100Hz Samsung v 55". S ním pak porovnával zbytek Tebou nalezených televizorů. Ano, musíš zvažovat cenu. Obrazově jsou povedené třeba TV Panasonic. Jejich OS Firefox patří k velmi stabilním. Alespoň u TV, které jsem měl možnost vidět, tomu tak bylo. Ano, pro někoho Samsung může nabídnout trochu více funkcí atp. Znám ale hodně velmi spokojených majitelů Paňáků. Nepatřím k těm, kteří Tě budou nutit do jakékoliv značky. Prostě si to zde pročti, projdi, udělej závěr. Běž do kšeftu, koukej, porovnávej. Pak si vyber tři/čtyři telky, nahoď jejich označení a někdo se Ti vyjádří.

Plazmy se vlastně už na pultech obchodů neobjevují. Novým hitem je OLED.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MarkFX 29. 7. 2016 18:55

Jo, tohle jsou cenné rady.. :) Ta OLED technologie ale bude mimo mou cenovou hladinu že.. :-l

Měřil jsem vzdalenost k televizi a je to přesně 3 metry v nejvzdalenějším bodě, na jiném místě sedačky (mám rohovou) je to míň.. Nebude stačit ta 50tka? Radši o pár cáků mín a 100Hz než větší plochu která žere víc elektriky a nebude 100hz anebo tisíce navíc..

Ten Ambilight jasny že je super věc, se divím že to nepřevzaly i jiné značky, ale jak řikám, pokud by byl po celém obvodu a ne jen z boku, to mi připadá takové spíš rušivé, nododělané.. Ale asi teda vynechám ty Phillipsy, radši si to vyřeším ustřihnutím třeba 2cm delšího pásku hliníku který stočím do oblouku, nalepím na to LED pásek s teplou bílou a připevním zezadu TV na konzoli at to svítí dokola..

Jinak doufám že všechny televize mají oddělávací podstavec at ju můžu pověsit na zeď..
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků