Zkušenosti se SAT tunerem u TV LG

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Dagy2 1. 11. 2016 09:00

A/ modul a M7 karta
MgX pozor, písali ste, že dobré je použiť starý CI modul SMIT do TV LG.
Preto píšem že s CI modulom asi M7 nebude fungovať. S CI+ modulom samozrejme ano

B/ fakt dobrá situácia. kolega si zaplatil viazanosť s balíkom zo Skylinku na 24 mesiacov aby dostal parabolu a kartu. Lenivý technik (pritom v podmienkach skylinku sa píše že je v cene nastavenie prijímača alebo modulu!) sa rozhodol, že jeho TV za nemalé prachy stojí za prd a tak mu natlačil GoSat.
On teraz bude laborovať so SAT anténou do telky, ladiť a bádať pokiaľ je začiatočník a kúpi si za ďalšie peniaze modul aby mohol skúsiť HbbTV.
Alebo pokiaľ bude chcieť vidieť výsledky z nejakej olympiády či MS prepínať na DVB-T v telke aby pozrel HbbTV. Kúpil drahšiu telku aby mal jednu bedňu s jedným DO, tak bude mať teraz presný opak - preplatený TV a nepodarený prijímač, ktorý teda nakoniec možno ešte skončí v skrini.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod logging 1. 11. 2016 14:32

Takže konec mého story. Nakonec mám modul do televize, vše funguje skvěle a žádný problém nebyl. Lazení přepínání funguke dle mého bez problémů. Pouze si televize sama nenaladí - takže je to nutné pustit sám (ale to je asi jasné zde) - viděl jsem jak to dělal (úkon pro cvičenou opičku). HbbTV zatím nijak neřeším, takže za mě spokojenost. Nevím, proč bylo z technikovi strany takové halo z počátku. Nevím, zdali mám CI nebo CI+ modul, ale kartu mám jak píše Dagy2 m7. Moc děkuji za názory a pomoc.
logging
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 1. 11. 2016 18:30

Dagy2 - OK, nepochopili jsme se. Nicméně, já psal toto.
MgX píše:Ano, CI verze už není vždy úplně bezproblémová také a nelze ji cíleně doporučit koncovému uživateli. Takže bych možná odzkoušel nejdříve TechniSat TechniCrypt, nebo si zavolal na podporu, jaký modul ke konkrétně tomuto TV doporučují. Dříve s k LG doporučoval Neotion.

Tam by skutečně M7 byl problém.

Ad technik - ne vždy musí jít o lenivého technika. Uvědom si, že kdybys byl pracovník spojený se Skylinkem a řešil pořád dokola některé problémy s laděním televizorů, asi bys raději také nabídl začátečníkovi odzkoušené a odladěné řešení. Tím se nechci onoho pána zastávat - jen drobná úvaha.

Ad HbbTV - každý to má jinak. Já to nepsal jako návod, který má každý využít, ale že nějaká varianta pořád ještě existuje. Protože podobné řešení není ani z mého pohledu ideální - psal jsem...
MgX píše:Znám několik domácností kolem sebe, kde podobnou zhýralost využívají k jejich spokojenosti.


logging
Nějak nechápu Tvůj příběh. Takže teď to máš jak? Nechal sis vše namontovat, ale vrátil externí receiver, nebo si ho necháváš, ale navíc sis ještě koupil modul? Který modul máš - přesné označení.

Ladící proces bývá jednoduchý, nicméně složitější jsou případné úpravy pořadí kanálů atp.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dagy2 1. 11. 2016 19:42

MgX, tak se už na mne nezlob!

Lem pripomínám, že od dnes vysiela HbbTV aj skupina Nova, takže v ČR máte teraz v podstate všetky programy pokryté HbbTV. Myslím, že je veľká škoda to nevyužívať rozumne - precvakávanie medzi prijímačmi mi nepríde ako rozumné. Je trochu smutné že Skylink nemá ani jeden prijímač v tejto akcii ktorý by to bol schopný pobrať. Zrejme sa teraz zamerajú na Viaccess prijímače.

Chápem, že kolega nakoniec nevzal prijímač ale dohodol s technikom odskúšanie CI+ modulu v TV a keďže to chodilo nechal si modul a prijímač si technik zase vzal sebou domov.

Logging, tak ako píše MgX, mohol by si na oplátku zase dať presný typ modulu aby sme vedeli do budúcna keď sa niekto vyskytne kto bude potrebovať modul do LG.
Ladenie, mazanie, presun si odskúšať hneď na budúci týždeň keď bude treba preladiť všetky ČT programy :D
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 1. 11. 2016 19:56

Bohužel to HbbTV od TV Nova je ve zkušebním režimu (což nevadí a je běžné) a údajně jen pro některé uživatele. Nejpřínosnější na podobném počinu bývá - jak jinak - jednoduchý přístup do archivu příslušné stanice.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod logging 2. 11. 2016 23:49

MgX: já se rozhodoval před návštěvou technika. Takže jsem nic nevracel, ale při návštěvě j sem si vzal pouze kartu do televize.

Moje funkční sestava:

Televize: LG 50LF652V
CA modul: Smit Irdeto CI+ Skylink ready (https://www.czc.cz/dekodovaci-modul-smi ... 59/produkt)
logging
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dagy2 3. 11. 2016 08:13

logging, ďakujem(e) za info o module - cenná informácia pre ďalších užívateľov tu.

skúšal som 4 rôzne moduly v externej krabičke a tento modul z rôznych dôvodov vyšiel tiež 100% najlepšie, funguje dobre aj v starších CI (teda mám na mysli tie, ktoré nemali CI+) prístrojoch.

ešte by som doporučil (ako som predtým už písal že viem o čom hovorím :mrgreen: ) aby si si na mesiac zaplatil balík, ktorý prípadne prichádza u teba do úvahy v budúcnosti. T.j. napr. ak máš teraz kombi (niečo si sa musel zaviazať za tú inštaláciu) a prípadne niekedy v budúcnosti by si mohol mať záujem o HBO, predplať si ho na mesiac teraz a vyskúšaj či ide dobre s týmto modulom, aby si ho prípadne mohol vrátiť a vymeniť.
Viem, že sú to prachy navyše ale nebudeš musieť laborovať napr. pred vianoce keby si HBO chcel že to nebude fungovať a výmena nebude možná. Stretol som sa u kombinácie LG+modul cryptoworks+ICE s tým, že pri prepnutí na HBO a voľbe zvuku dolby digital modul zamrzol a už nedekodoval ani CT. Vypnúť TV, vytiahnuť modul, zapnúť TV, vypnúť TV, zasunúť modul, nový štart TV s modulom a zase to šlo pokiaľ sa nezapol zvuk DD u HBO HD. Inak všetko fungovalo 8-D
sú veci medzi zemou a družicou...
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod logging 4. 11. 2016 12:26

Mám dokonce program Smart (ten nejmenší), ale díky za info. Mám předplaceno do února (podmínky té akce), takže pak zkusím.

Dnes jsem porovnával přepínání programů s kabelovkou (také LG televize) a přijde mi to +- stejné. Možná je to opravdu na satelitu o sekundu pomalejší. Obraz mě ale příjde na satelitu mnohem lepší.
logging
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jito 4. 11. 2016 15:33

Kabelovka ke velký pojem.
Jaký poskytovatel,jaké programy.
Např.UPC má HD programy v DVB-C odbavené velmi slušně.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vavahome 29. 11. 2016 07:23

Zdravím

mám televizi LG47LM615S se satelitním tunerem a zažívám si všechny zde popsané potíže s řazením programů, atd. Teď dokonce mám dvakrát pod stejným číslem stejný program, nebo mi zmizela z ničeho nic ČT1 HD, apod.

Zkoušel jsem najít nový firmware, ale žádný novější než co mám není.

Zkoušel jsem se dostat do "hotelového" menu přes podržené tlačítko "Settings" nebo "Q Menu" ale bez výsledku.

Střídavě jsem zkoušel vypínat a zapínat "Automatickou aktualizaci programů" ale bez velkého efektu - někdy fungovala jedna volba jindy zas ne.

Nedokázal by někdo poradit?

Vím, že by to odstranil externí satelitní tuner, ale dvě DO se mi mít nechce a nejsem nijaký TV fanda takže mi fakt stačí stabilní, funkční seznam fungujících programů.

Díky
vavahome
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mpmivo 29. 11. 2016 09:52

Taky problem ma asi kazda TV, nie len LG.
Daj vyhladavat/skenovat cely satelit (blind scan), nie M7 Group/Skylink/freeSat/alebo neviem co mas.
Najde milion programov, aj radii, ktore si zoradis a premazes ako chces, bud v tv, alebo pc.
mpmivo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod standavfr 29. 11. 2016 11:26

Oblíbené na tv Samsung 48j6272 funguje naprosto spolehlivě a editace je na poměry tv víc než přívětivá.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ladisg 14. 8. 2020 20:05

Ahoj
Mám asi 14 dní LG OLEDB9 a dokoupil jsem do ní CL modul Smit. Tak nějak jsem to (dle rad na netu) naladil, mám Skylink. Vše normálně fungovalo až do dneška kdy mi v tv uplně zmizela Nova, Prima, Zoom....tzn, že programy byly 1,2,3...čtyřka zmizela(Nova)..5...šestka zmizela(Prima) atd.....Televizi jsem vypnul odpojil ze sítě a znovu zapl a už mi zmizely úplně všechny programy 1-13.....první program v nabídce je nyní 14 Nova Gold.....tzn, že mi zmizely nově i programy ČT a Nova1 a Prima 1. Čím to může být? Tv, modulem, nebo....?
edit - tak při přeladění to psalo nejdřív nějakou chybu, ale nakonec to naladilo a jede to, zatím.....otázka jak dlouho. Nechtělo by se mi vracet na externí satelitní přijímač, protože obraz na nové TV je o dost lepší z vestavěného tuneru (zmizelo ruzné zrnění a obraz je i ostřejší).
ladisg
Junior

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků