Sestava AVR + repro k TV a na hudbu 30-40k Kč

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod K3iVi 2. 11. 2016 15:27

Ahoj,
vybírám AVR + repro v cenové relaci 30 000 - 40 000 Kč. O penězích si ještě nejsem úplně jistej, nechci za to vyhazovat jmění, ale repro je už zase investice do budoucna. Využíti bude přibližně 40/60 hudba a film. A ze zkušenosti vím, že celé sestavy 5.1 se na hudbu moc nehodí - známý měl stereo od technicu a nedávno koupil 5.1 od sony za nějakých 20 a na hudbu jsou ty technicu o dost lepší. Připojená bude TV, PC, a pak bezdrátově telefon a Wifi spotify nebo internetová rádia.

AVR jsem vybral yamahu rx-v581 nebo 481. Jde mi hlavně o Wifi, napojení na spotify a když už to kupuju, tak s možností 7.1, ATMOS a DTS:X. Místnost je aktuálně nějakých 30m2, ale neberu to moc v úvahu, možná ji budu brzo měnit a podle repro a avr se pak může přizpůsobit rozložení atp.
http://av-prijimace.heureka.cz/yamaha-r ... e/#section

Hlavní dilema jsou repro. Máte prosím nějaké doporučení co k tomu AVR za repro? Nejsem žádný specialista a v té záplavě repro se ztrácím. Jako amatérovi se mi zamlouvají už nějaké postavené sety např. od Harman Kardon 30 a 65 nebo nějaké od JAMO. Nad tím nemusím moc přemýšlet, jak to vše bude ladit dohromady.
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... n-hkts-65/
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... 26-hcs-10/

Podle zahraničních recenzí cnetu např. pioneery - levné, ale nenašel jsem kde je v evropě koupit.
https://www.amazon.com/Pioneer-SP-PK52F ... B00IK8I9K2

nebo alespoň co můžu posoudit design, tak se mi hodně líbí Monitor audio MR1 a MR4
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... 4-set-5_1/
http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... 1-set-5_1/

Prosím o kritiku a případně doporučení. Repro nemusí být nové.
Díky.
K3iVi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 2. 11. 2016 17:46

Všechny zmíněné sety jsou na trochu serióznější poslech hudby dost mimo mísu, jde o repro pro filmy! Šěl bych alespoň v případě repro cestou bazaru. Set Harman Kardon HKTS 5 mám doma, čili vím jak hrají takové satelitky, na kino naprosto v pohodě, ale stereo bych si do nich v životě nepustil. ATMOS je neskutečná reklamní kravina a v tvém rozpočtu absolutně mimo mísu. To jen ohledně požadavků.
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K3iVi 2. 11. 2016 18:22

Ok díky za tip. Měl bych jít spíš do nižšího typu AVR a je zbytečné platit za 7.1 a to dts:x a atmos? yamahu rx-v481 je o 3,5k levnější.

Na bazarech jsem našel
https://elektro.bazos.cz/inzerat/659044 ... heater.php
za 34k - to už je dost peněz, ale pokud jsou dobre, jsem ochoten dát.

Pak ještě prodává někdo na bazoši toto bez předních sloupových to by nakonec vyšlo ještě dráž https://elektro.bazos.cz/inzerat/649263 ... SX-524.php

kdyby měl někdo nějaký tip, budu vděčný, díky
K3iVi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod leroj 2. 11. 2016 18:45

tak pokud to chceš i na hudbu, tak na AVR nemůžeš šetřit...
no a na bednách už vůbec ne :)

šel bych cestou bazarového AVR a k tomu pořádné sloupy - vrazit do toho co můžeš a až přišetříš, tak dokoupit zadní bedny a centr, no a časem třeba i sub.

pár AVR jsem už vystřídal a mohu doporučit tento: http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=3158
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod platprd 2. 11. 2016 19:02

No hlavní věc je Audyssey MultEQ XT Room Correction
Koukal jsem na to jak blázen, předek controler marantz výkoňák od rotelu a pomocí audissey kalibrace Aurum Cantus Leisure dokzaly zaplnit vytlumenou místnost 30m2 plnohodnotným zvukem včetně hlubokých basů.

Mám pocit, že Audissey pošle integrované zesilovače do kytek. Jako ani takový Audia Flight za 150 tisíc se nechytal. Prostě Ten audissey dokáže proměřit ty bedny každou zvlášť a aktivně ekvalizovat dle místnosti a výsledek je úchvatný. Jak říkám je to technologie budoucnosti a to i pro stereo. Ve stereu ten zvuk je neskutečný. žádný integráč na světě to nedáže přehrát, stačilo hnout pohovkou a už tam zase nastavoval jiné hodnoty.

Ideál je samožejmě právě kontroler plus konec. Ale myslím, že tenhle denon by mohl hrát s tím audissey už tak dost slušně sám od sebe.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
platprd
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K3iVi 2. 11. 2016 19:30

AVR z bazaru se trochu bojím a určitě nebude splňovat ty funkce, které jsem psal wifi atp.
A nějaké tipy na repro? Co říkáte na ty HiVi Swans T1000HT jako všestranné řešení, jak jsem dával odkaz nebo ten druhý inzerát na sony?
K3iVi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod platprd 2. 11. 2016 19:39

tenhle avr by byl dobrý
http://www.eurostar-ostrava.cz/cs/dopro ... r/?katID=1

swans tady asi nikdo nezná
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
platprd
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jardadts 2. 11. 2016 20:04

Moje rada ohledně AVR Yamaha .Měl jsem od roku 2003 Yamaha RX-V440 a pak jsem ji asi pred 4lety kvuli HDMI konektivite vymenil za nastupce tusim 473 a hrála výrazně hůře než 440.Prostě jsem to nemohl rozehrát .Raději jsem to prodal a koupil RX-A 730 .
Jesstli Yamahu RX-V tak 7xx nebo jít do RX-A . Těmhle entry řadám bych se už vyhnul.
Repro - koukni na bazary na značku Focal Jmlab
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 2. 11. 2016 20:21

Je to bohužel tak, AVR je kompromis, pokud si přičichneš ke stereozesilovači v podobné cenovce i nižší, tak ti bude bohužel blivno po poslechu té samé sestavy krmené AVR. Teď mě napadlo jen ze srandy vyzkoušet poslech sloupů na mém AVR (PC 33k Kč) a bylo to špatné, holt na lepší se rychleji zvyká. Yamaha AVR, která hrála byla Z1,2 ad. co jsem měl možnost slyšet poctivé stroje (přes 20kg), ale na HDMI můžeš zapomenout, čili nepoužitelné. Bohužel wifi ad. kraviny tvoří cenu zařízení a preference současných nakupujících. Přitom stačí koupit RapB. Pí nebo jiný pidi komp a všechny tyhle kraviny nepotřebuješ až na HDMI. Nákladnější cesta je koupit slušnější AVR, které bude mít určitě výstup PREOUT do kterého můžeš připojit koncový zesilovač pro přední repro a tím kvalitnější stereo zakomponované do domácího kina. Nevýhody jsou samozřejmě cena a více zařízení a propojovací kabely, ale výrazně omezují kompromis AVR a kvalitního poslechu.
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K3iVi 2. 11. 2016 20:37

Nechtěl jsem si to dělat moc složitý :( ještě jsem koukal na ty Swanse a jsou 4 ohm. To by pak bylo ještě na lepší AVR aspoň ta Yamaha RX-A750 nebo ONKYO TX-NR727, nebo jestli to funguje v pohodě s těma 6ohm AVR nevím. Sakra dostávám se do cen, ve kterejch jsem bejt moc nechtěl a furt nevím dohromady nic.
K3iVi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krmelec 2. 11. 2016 20:47

platprd píše:Mám pocit, že Audissey pošle integrované zesilovače do kytek. Jako ani takový Audia Flight za 150 tisíc se nechytal. Prostě Ten audissey dokáže proměřit ty bedny každou zvlášť a aktivně ekvalizovat dle místnosti a výsledek je úchvatný. Jak říkám je to technologie budoucnosti a to i pro stereo. Ve stereu ten zvuk je neskutečný. žádný integráč na světě to nedáže přehrát, stačilo hnout pohovkou a už tam zase nastavoval jiné hodnoty.


Kalibraci už nabízejí i stereo zesilovače, třeba takový LYNGDORF TDAI 2170, který tu funkci kalibrace nazývá RoomPerfect® http://www.hifionline.cz/zesilovace/int ... 170-basic/
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod platprd 2. 11. 2016 21:12

Pokud to mají tak vymakané jako ty poslední Audyssey, tak je to jednoznačně krok vpřed, už aby to měly běžné zesilovače v ceně kolem 20 tisíc. Nevidím důvod proč to nemají, když AVR za 30 to mají.

Třeba tenhle preamp
http://hifibazar.cz/detail.asp?id=3036
by po spárování s kvalitním koncem, mohl dát po pokojové kalibraci super zvuk.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
platprd
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petema 3. 11. 2016 09:35

Zajímavá informace ty Audyssey. Kalibraci AV receivrů nabízí více firem, jsou Audyssey z nich tak jednoznačně nejlepší? A dokonce tvrzení "žádný integráč na světě to nedáže přehrát" není trochu přitažený za vlasy?
Petema
Junior

Odeslat příspěvekod leroj 3. 11. 2016 12:04

K3iVi píše:AVR z bazaru se trochu bojím a určitě nebude splňovat ty funkce, které jsem psal wifi atp.

ten Denon má snad vše až na wifi a to se dá lehce (a spolehlivěji) vyřešit kabelem.
hifi bazar dává roční záruku

Audyssey se mi moc líbí, ale také bych řekl, že platprdovo tvrzení je trochu přehnané - je tak na úrovni jeho avataru :)
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod K3iVi 3. 11. 2016 15:30

Skoro 30 za avr je pro me uz hodne moc, zas takovy znalec abych to ocenil nejsem. Potrebuju taky za neco koupit repro.
K3iVi
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků