Streamování TV v bytě

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Extremez 25. 11. 2016 10:48

Ahoj, chci se zeptat, existuje nějakej set top box, kterej by šel připojit přes síťový kabel/USB k NASu a díky tomu streamovat televizi? Mě jde o to, aby když někdo z rodiny kouká na TV a já bych chtěl koukat na něco jinýho, abych si jednoduše mohl pustit telku na tabletu/telefonu/noťasu. Nevíte o nějakém řešení?
Extremez
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 27. 11. 2016 11:22

Streamování vysílání umožňují i přímo některé televizory. Dělal to Panasonic a Philips. Ne vždy lze ale streamovat živé vysílání, anebo sledovat živé vysílání a streamovat opět živé vysílání.

Někteří poskytovatelé internetu mají v nabídce IP TV, kterou lze jednoduše sledovat přes net na NTB, tabletu atp. Pak se rodina kouká třeba na Skylink - živé vysílání a další člen na IP TV od poskytovatele netu. Samozřejmě - nově podobnou službu má i Skylink. Stačí se podívat na jejich web.

Jestliže odpovídám jinak - špatně jsem pochopil dotaz - omlouvám se.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Travis666 27. 11. 2016 11:54

Pokud máš možnost UPC tak to umí Horizon Go http://www.upc.cz/televize/horizon-go/
Travis666
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 27. 11. 2016 12:02

Přesně tak, podobné služby nabízí vícero operátorů - poskytovatelů televize, internetu atp.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dagy2 28. 11. 2016 09:17

No základ je vedieť, čo vlastne by si rád streamoval, pretože nepíšeš ani slovo o tom, odkiaľ berieš TV signál - káblovka, tvoj satelit, spoločný satleit, terestriál atď atď.
Zrejme kolegovia tu v odpovediach majú na mysli niečo iné ako sa dotazuješ - hovoria o streamovaní priamo z TV, ja mám skôr pocit že hovoria o zrkadlení. Pochybujem že Panasonic a Philips vedia na obrazovke zobraziť ČT1 a streamovať do tvojho NTB/PC/Fonu napr. Novu

A/ pre streamovanie v domácej sieti potrebuješ domácu sieť a nie NAS.
tzn. router a k nemu pripojené "spotrebiče"- zdroj streamovaného signálu (napr. set-top-box), to kam chceš streamovať

B/ zdrojom streamovania môžu byť dnes rôzne malé krabičky, otázkou je ako do nich dostať TV vysielanie. Závisí podľa ich výbavy. Toto nie je moja parketa

C/ čo funguje určite na 100% sú klasické settopboxy - vie to každý lepší linux prijímač s dostatočným výkonom (takže asi nie niečo za 30EUR) a vie to napr. viactunerový Technisat radu ISIO (ISIO S/S1.ISIO STC)
V prípade linuxových prijímačov je na tebe aké tunery si necháš osadiť do prijímača a podľa toho vedia streamovať TV signál.
U Technisat ISIO STC máš všetky tunery v štandarde - DVB-S2/T(T2)/C.
Potom takéto prijímače dokážu cez HDMI posielať signál do pripojeného TV a zároveň cez LAN vedia streamovať niekoľko streamov do iných zariadení ktoré sú zapojené v sieti - môže to byť iný TV, PC, tablet, telefon atď. U TV LG (rv.2011) sa mi zobrazí TechniSat ako médium na prehrávanie spolu napr. s externými diskami. Po jeho výbere sa mi namiesto nahrávok objaví výber FAV listov a po vybraní FAV listu sú tam TV stanice ktoré sa nachádzajú v danom FAV liste prijímača, ktorý streamuje. Kliknutím na stanicu sa rozbehne on-line streaming.
Treba si u streamingu uvedomiť čo streamujem - ak to má byť napr. Skylink tak platia všetky obmedzenie pre dekodovanie programov ako keby som jeden program sledoval a jeden nahrával (t.j. karta v čítačke má iné možnosti ako karta v CI module a pod.)
ďalej tiež platia obmedzenia pri natáčaní paraboly, obsadenosti tunerov od ostatných užívateľov a pod.

D/ pre streamovanie existujú dnes aj iné technologie ako napr. LNB->IP

ďalším obmedzením je tiež dosah WiFi v tvojich podmienkach - treba si vyskúšať, či mi ide dnes napr. video 1080i z youtube dobre a bez zasekávania po dome/byte. Mne nie, takže u mňa by streaming cez WiFi bol len na zlosť...
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod powlcz 28. 11. 2016 09:25

Myslím že rozhodně nechce platit za pod*laný Skylink nebo UPC televizi IPTV navíc.

Chce, aby na televizi běželo video z NASu, ale zároveň aby televize umožnila stream svého DVB-T do tabletu, a ještě k tomu přes WiFi...

Snad tu někdo má nejnovější televize od LG nebo Samsungu, třeba to umožňují. Minimálně existuje screen mirroring z telefonu do televize přes WiFi.

Jinak samozřejmě chytřejším dvb-t boxem umožňující stream po LAN, pak ale nechápu na co se ptáš, nebo čemu nerozumíš?
Chronický Ujížděč na nevhodnostech
powlcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 28. 11. 2016 09:58

Pokiaľ by chcel streamovať nahrávku z NAS-u tak predsa nepotrebuje na to vôbec nič okrem samotného NAS a wifi routera domácej siete. Každý tablet alebo telefon to vie streamovať sám.
Mirroring vie dnes tiež každá smart TV ale už slovíčko mirroring zrejme hovorí o tom čo miroruje.
Dotaz znel jasne: "Mě jde o to, aby když někdo z rodiny kouká na TV a já bych chtěl koukat na něco jinýho, abych si jednoduše mohl pustit TELKU na tabletu/telefonu/noťasu"
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod powlcz 28. 11. 2016 10:06

na obsah NASu chce koukat na televizi. A zároveň DVB-T na dalších přenosných zařízeních.

Ta otázka spíš stojí tak, jak pozemní televizi do těch přenosných zařízení dostat. Televizi do toho zapletl - tu umí přepnout NAS/DVB-T to je jasné.
Chronický Ujížděč na nevhodnostech
powlcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 28. 11. 2016 11:06

Dotaz znel jasne: "Mě jde o to, aby když někdo z rodiny kouká na TV a já bych chtěl koukat na něco jinýho, abych si jednoduše mohl pustit TELKU na tabletu/telefonu/noťasu"

o NAS-u ani slovo. Ale to nic.
Jak dostat DVB-T/S/C do sítě jsem napsal, možností je vícero.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 28. 11. 2016 11:47

Dagy2 než budeš příště znovu, jako již v minulosti mnohokrát, pochybovat o mnou napsaném, alespoň si věci nastuduj. Mě Tvé chování neuráží, jen zbytečně vytváříš nepřesnosti ve vláknech.

Část televizorů Philips a Panasonic umí streamovat obsah HDD, resp. flešky připojené k USB TV. Další dokonce zvládnou stream živého televizního vysílání. Záleží na pokročilosti modelu, jaké kombinace sledování na TV a současného streamovaní, lze dosáhnout. U televizorů se dvěma tunery a dvěma CI sloty více, než u jednotunerových.

Vím to velmi dobře, protože nejsem teoretik, mám to vyzkoušeno. Já, osobně a na několika televizorech. A ne, nepíšu o zrcadlení, které je o něčem úplně jiném.

Upřímně nechápu, proč máš neustálou potřebu zpochybnit věci, které lidem radím. A ano, jestliže někdo nevěnuje dotazu patřičnou pozornost, v lepším případě obdrží více-méně obecnou odpověď, která může obsahovat i věci, které ho nezajímají.
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dagy2 28. 11. 2016 12:33

MgX, ospravedlňujem sa ti, ak sa ťa to dotklo, ale
90% mojich reakcií je tu odskúšaných a z vlastnej skúsenosti. Pokiaľ je niečo čo mi neprešlo rukami - píšem ako v tomto prípade B/ a D/
10% je z počutia, z reakcií na iných forach

V tomto prípade som pred odpoveďou naštudoval Panasonic, stránka
http://slk.faq.panasonic.com/app/answer ... /related/1
máš pravdu, že je možné streamovať voľné programy DVB-T v odpovedi mi ale akosi DVB-T ušlo, pretože streamovať DVB-T do LAN mi prišlo dosť komplikované. Na DVB-T je množstvo lacnejších riešení s menej obmedzujúcimi podmienkami.
A pre ostatné zdroje zrejme podľa popisu vo FAQ je tento spôsob dosť obmedzujúci.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 28. 11. 2016 19:11

Dagy2 něco napíšu a za pár dnů to od Tebe přijde odjinud, znovu a stejně. Ano, jsem člověk, takže se mohu mýlit, pak je oprava na místě, ale neustálé přetřásání toho co napíšu, je „zvláštní“. Mě se to nedotýká, neuráží mě to, ale jsem z Tvých reakcí trochu zmatený. Omlouvat se není třeba - jen jsem opravdu překvapen. Několikrát jsem Ti v příspěvcích psal, že mnoho věcí vím, protože jsem si je sám někde odzkoušel. Takže se nejedná o slepě vyslovené rady, které jsem si přečetl někde na jiném fóru.

K tématu...

Stremovat lze u části televizorů taktéž živé vysílání kupříkladu z DVB-S/S2 tuneru, byť se jedná o stanice, které jsou kódované a pro něž musí být v TV vložen modul s kartou placené televize. Nutno dodat - netuším, jak to mají aktuálně v aktuálních firmwarech, ale není to tak dávno, co podobná věc fungovala (a u řady starších typů funguje dodnes). Jasně - je možné, že se stav váže také k použitému modulu/kartě atp. Já jen tvrdím, že to v některých případech jde a je to příjemná vlastnost, kterou kupříkladu Philips poměrně dlouho nabízel ve svých vyšších řadách televizorů, bez povšimnutí jejich majitelů a pokročilých uživatelů na diskuzních fórech. Vlastnost, která je velmi dobře využitelná.

Stream šlo zachytit na NTB, PC, chytrém mobilu (a nejen přes aplikace výrobců televizorů), tabletu (a nejen přes aplikace výrobců televizorů), ale třeba i na dalším televizoru. Dalo se tak dostat na panel televizoru, který nemá DVB-S/S2 tuner, vysílání stanice z jiného TV, která satelitní tuner má. Jasně - kvalita ne vždy musí být „1A“. Záleží opět na více faktorech.

To, že existuje dalších XY možností je samozřejmě jasné, sám minimálně část z nich uvádíš. Já čekal, že se tazatel ozve, doplní požadavky a dostane bližší a adekvátnější informace - informace více šité na míru přímo jeho potřebám.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Extremez 2. 12. 2016 10:54

Právě Horizon Go mám, ale běží přes MS Silverlight, což je nepoužitelný, už několik let slibujou přechod na HTML5 a nic. Jinak asi kouknu po nějakym tom "vymakanějším" set-top boxu, kterej bude umět aspoň trošku spolupracovat se sítí. Mě šlo třeba o to, abych si ve VLC otevřel síťovej proud, zadal IP a prostě fungovala by normál telka. Poprípadě v XBMC s nějakym plug-inem
Extremez
Junior

Odeslat příspěvekod powlcz 2. 12. 2016 11:51

Obávám se, že vymakanější set-top box jsem ještě neviděl. Hrozon Go je stavěný právě na důchodce a podobný mamlasy, který se na to chytnou a zkouší, co zákazník ještě vydrží. Stejně jako O2 TV apodobný sra*ky s cílem za co nejmenší náklady prodat sračkoidní produkt.

Takže do něj budete muset narvat minimálně několik tisícovek
Chronický Ujížděč na nevhodnostech
powlcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Quido56 4. 2. 2017 20:01

MgX píše:Dagy2 n
K tématu...

Stremovat lze u části televizorů taktéž živé vysílání kupříkladu z DVB-S/S2 tuneru, byť se jedná o stanice, které jsou kódované a pro něž musí být v TV vložen modul s kartou placené televize. Nutno dodat - netuším, jak to mají aktuálně v aktuálních firmwarech, ale není to tak dávno, co podobná věc fungovala (a u řady starších typů funguje dodnes). Jasně - je možné, že se stav váže také k použitému modulu/kartě atp. Já jen tvrdím, že to v některých případech jde a je to příjemná vlastnost, kterou kupříkladu Philips poměrně dlouho nabízel ve svých vyšších řadách televizorů, bez povšimnutí jejich majitelů a pokročilých uživatelů na diskuzních fórech. Vlastnost, která je velmi dobře využitelná.

Stream šlo zachytit na NTB, PC, chytrém mobilu (a nejen přes aplikace výrobců televizorů), tabletu (a nejen přes aplikace výrobců televizorů), ale třeba i na dalším televizoru. Dalo se tak dostat na panel televizoru, který nemá DVB-S/S2 tuner, vysílání stanice z jiného TV, která satelitní tuner má. Jasně - kvalita ne vždy musí být „1A“. Záleží opět na více faktorech.

To, že existuje dalších XY možností je samozřejmě jasné, sám minimálně část z nich uvádíš. Já čekal, že se tazatel ozve, doplní požadavky a dostane bližší a adekvátnější informace - informace více šité na míru přímo jeho potřebám.


no řekl bych, že takto to u DVB-S/S2 kodovaneho nefungovalo nikdy , naopak ano spuštění klienta cccam nebo newcamdu v tv nebo oscamu v samsungu ale jinak urcite ne. zadna kvalita 1A tomu nepomuze, technicky to neni mozne. :-))
Quido56
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků