Gramofony - příslušenství a vylepšení

Kabely, převodníky, tunery, mikrofony, gramofony

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod misakq 24. 12. 2016 08:44

DinosaurJr:
Zatím jsem se k tomu vůbec nedostal, protože zatím nebyl čas vymyslet ty "kryty etiket" .
Vysušení je taky ještě nedořešený problém. Pokud je deska ovšem hodně špinavá, tak její oschnutí od roztoku ve kterém se špína rozpustila (koncentrace špíny dost malá) rozhodně povede k lepšímu výsledku než byl předtím. Jinak mě napadají 2 možnosti. Přes nějaký, například mikrovláknový hadřík odsát vysavačem, nebo naostro zbytky roztoku odfouknout kompresorem ze vzduchovým filtrem.

Předzes zatím používám integrovaný v HK 675, ale začínám stavět actidamp Mk II.

Ani nevím přesně co si tam psal... jsem to jen tak prolít a pak už to bylo fuč..
Repro: Focal Electra 926
Zes: BVAudio PA300SSE + P1SE
DAC: Gustard A20H
misakq
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 24. 12. 2016 12:23

2 L.U.K. - biblický starozákonní Desatero taky o sobě tvrdí, že platí tisíce let - a že by se někdo obtěžoval jeho 100%ním dodržováním po celý ty věky, to mohlo skutečně mít význam možná tak pro Matku Terezu a nebo Karola Wojtylu ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod anonymni 24. 12. 2016 13:43

EKKAR: Aha, takže teď už je každej praštěnej nápis na etiketě kdejakýho výrobku, nějaký biblický Desatero. No když to bereš takhle, nemá smysl se o tom s tebou dál bavit. Stejně už mě to nebaví.

misakq: ono by to taky chtělo nejen desku namočit a nechat špínu rozpustit, ale použít nějakej kartáč na čištení namokro. Třeba v tomhle videu jsou vidět dva kartáče uvnitř obyčejný pračky (v čase 6:10 je ukazuje) jenom bych teda desku neotíral hadrem jako to dělá on:
https://www.youtube.com/watch?v=WSCgV5eUGL4
nebo třeba tady používá na čištění taky kartáč:
https://www.youtube.com/watch?v=u2uX8Wmnc7s
anonymni

Odeslat příspěvekod EKKAR 24. 12. 2016 18:42

Proč překrucuješ co jsem napsal? Já jsem napsal, že Desatero O SOBĚ TVRDÍ, ŽE JE PLATNÝ - ale že s jeho dodržováním se celý ty tisíce let nikdo moc neobtěžoval, tak že stejně tak může leckdo pohlížet i na nějaký návody a receptury a JÁ S TÍM NIC NENADĚLÁM, protože to je každýho věc - a ty to postavíš jako že já po každým vyžaduju dodržování nějakýho návodu jako Evangelia. Nejdřív chceš doporučení konkrétní značky a používanejch poměrů a když ti něco popíšu, najednou je to špatně? OK, myslím si svoje ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod anonymni 25. 12. 2016 00:01

To já si myslím už nějakou dobu.
Ano chci dopuručení, ale už jsem ti několikrát psal, že bych rád doporučení konkrétního výrobku, ne jenom značky.

A co se týče poměrů píšu snad že je to špatně? Leda tak to, že vydolovat z tebe ten poměr je fuška alespoň na tři šichty. Nejdřív z tebe vypadne poměr "jako na nádobí", když chci vědět co to jako znamená, tak se dozvím že tím "jako na nádobí" je tedy myšlená nějaká "dávno platná koncentrace", což je prej 4-5ml na 10l. Pozdějc se dozvíme, že "dávo platná kocentrace" bejvala někdy kdysi dávno napsaná na JARu, ale že jí stejně nikdo nedodržoval, takže vlastně dávno platná koncentrace, dávno neplatí. Když tedy neplatí, tak kolik je tedy vlastně ten poměr "jako na nádobí"?

Já něco překrucuju? A co dělaš ty? Říkáš, že to co jsi napsal jsem postavil jako že po každým vyžaduješ dodržování nějakýho návodu jako Evangelia. Jak si můžeš snadno ověřit, nic takovýho jsem nenapsal. Divil jsem se tomu že přirovnáváš tu svou vymyšlenou "dávno platnou koncentraci" k desateru, který sice málokdo dodržuje, ale spousta lidí, ve spoustě zemí světa a už po hezkejch pár let alespoň ví, že něco takovýho existuje, což se o tej tvej dávno platnej koncentraci tvrdit rozhodně nedá. Tys to podal tak, že to vyznívá jako bys říkal, že stejně jako tvou "dávno platnou koncentraci" i desatero všichni znaj i když ho nedodržujou a jako bys přikládal oběma stejnou váhu. Tomu jsem se divil.
anonymni

Odeslat příspěvekod EKKAR 25. 12. 2016 01:52

Já jsem ti doporučil konkrétní výrobky - jsou napsaný o stránku nebo dvě blíž k začátku vlákna, v dalším příspěvku je na ně dopsaná připomínka, opakovat je tady nebudu, nemůžu za to, že čteš jen něco. Pod tím názvem nic jinýho nikdo neprodává - aby ses mi nepokoušel tvrdit, že to co jsem napsal je jen firma.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod misakq 25. 12. 2016 11:12

L.U.K. píše:misakq: ono by to taky chtělo nejen desku namočit a nechat špínu rozpustit, ale použít nějakej kartáč na čištení namokro.


Ale prosím Tě, na to je ten ultrazvuk ;-)
Repro: Focal Electra 926
Zes: BVAudio PA300SSE + P1SE
DAC: Gustard A20H
misakq
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 25. 12. 2016 11:51

EKKAR:
Já netvrdím žes nedoporučil STAR 50, reagoval jsem na tohle z tvého posledního příspěvku.
EKKAR píše:Nejdřív chceš doporučení konkrétní značky a používanejch poměrů...

To ty mi pořád tvrdíš, že chci doporučení "konkrétní značky", ale já jsem po tobě nikdy značku nechtěl, chtěl jsem konkrétní vyrobek. Proto tahle věta z mýho předchozího příspěvku:
L.U.K. píše:Ano chci dopuručení, ale už jsem ti několikrát psal, že bych rád doporučení konkrétního výrobku, ne jenom značky.

Tak tu zas nevyskakuj, že nečtu nebo překrucuju co napíšeš, když ty děláš to samý.

Mimochodem mimo STAR 50 jsi taky doporučoval sortiment firmy Amway (což není konkrétní vyrobek ale firma, pokud vím) a pod tímhle názvem se prodává přinejmenším několik výrobků. Ale ten STAR 50 ti NIKDE NIJAK NEBERU.

misakq:
všimni se že i v tej ultrazkukovej čističce za zhruba 100 000,- na kterou jsem už jednou dával odkaz na video:
https://www.youtube.com/watch?v=kn2huJNcaqY
jsou zhruba okolo času 1:00 vidět kartáčky a to co desku roztáčí jí taky trochu čistí.
Já to vidím tak, že když můžeš použít kartáč, tak proč to neudělat. Když už tu špínu na desce rozpustíš tak by jí to podle mě chtělo taky nějak setřít, ne?
Je mi jasný že zas někdo může říct, že zadíráš špínu do drážky, ale já bych desku bez kartáče nečistil i kdybych ji čistil ultrazvukem.
anonymni

Odeslat příspěvekod platprd 25. 12. 2016 12:35

Sem si taky chtěl pořídit gramofon, ael když tady čtu, jaká to je práce, to aby si člověk vyhradil půl času na poslech čištění vinylů, tak se na to asi vykašlu.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
platprd
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dkdkdk 25. 12. 2016 12:42

Nenech se odradit! V téhle problematice tu očividně chybí nějaký odborník.
dkdkdk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 25. 12. 2016 13:58

L.U.K. píše:EKKAR:
....
Tak tu zas nevyskakuj, že nečtu nebo překrucuju co napíšeš, když ty děláš to samý.

Mimochodem mimo STAR 50 jsi taky doporučoval sortiment firmy Amway (což není konkrétní vyrobek ale firma, pokud vím) a pod tímhle názvem se prodává přinejmenším několik výrobků. ...
No, sice to je firma, ale všecky svoje výrobky prodává pod jedním pojmenováním = pod jménem firmy, doplněným přívlastkem "na co to je". Přitom "na nádobí" prodává jen jeden přípravek ... Pak má ještě jeden přípravek, "čistič na silně znečištěný povrchy" (s mechanickou pumpičkou a s rozprašovačem), kterej podle jejich propagace rozpouští i šmír a průmyslový nečistoty, ten bych ale na gramodesky nepoužíval právě z důvodu možný chemický agresivity ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod anonymni 25. 12. 2016 16:55

EKKAR píše:Já jsem ti doporučil konkrétní výrobky - jsou napsaný o stránku nebo dvě blíž k začátku vlákna...
...blízkej průmyslovýmu provedení je sortiment firmy Amway...
...všecky svoje výrobky prodává pod jedním pojmenováním = pod jménem firmy, doplněným přívlastkem "na co to je". Přitom "na nádobí" prodává jen jeden přípravek...

Celý příspěvky citovat nebudu, to si můžeš dohledat, ale tys původně firmu Amway zmiňovla v souvislosti s průmyslovejma saponátama. O tom že máš na mysli jejich přípravek na mytí nádobí, nepadlo ani slovo, to až teď. Já nejsem vědma, nemůžu čuchat že píšeš "levá" ale myslíš tím "pravá".
A přípravek STAR 50, pokud dobře čtu, je určený na koberce, interiéry vozů, čalounění, textil a plasty, takže ten "na nádobí" taky asi nebude, co? Jak jsem se měl jako dobrat k tomu že mluvíš o přípravcích na nádobí?
platprd píše:Sem si taky chtěl pořídit gramofon, ael když tady čtu, jaká to je práce, to aby si člověk vyhradil půl času na poslech čištění vinylů, tak se na to asi vykašlu.

Práce je to jen pro toho, kdo v tom hledá něco, co v tom neni. I na tej obyčejnej, manuální pračce co mám doma, umeju dvacet desek za hodinku a to se vším všudy i s tím že musím čekat 10-15min. až úplně uschnou, a s úklidem a nandáním desek do čistejch obalů. Až budu mít automatickou pračku s odsáváním bude to ještě rychlejší. Ta už ale taky něco stojí. To že u poslechu vinylů si nehodíš nohy na stůl, nepřepínáš tracky na CD, nebo neklikáš myší a nepouštíš si co tě napadne, všichni víme. Některým z nás se dokonce ta péče kterou musíš gramofonu a vinylům dát líbí. 8-) Jestli ti to vadí, tak budeš muset buď poslouchat zaflákaný desky, nebo se na gramofon vyprdnout.
dkdkdk píše:Nenech se odradit! V téhle problematice tu očividně chybí nějaký odborník.

Tak nás pouč, ať víme co děláme špatně. Mě tohle skutečně zajímá, ale pokud vím, zatím tu nepadlo nic jinýho, než co dělám já a mluvilo se tu o ultrazvukovej pračce, ale to je dost nákladný řešení, ani žádnou podobnou ultrazvukovou čističku nemáme v práci nebo tak něco. A probíraj se čistící prostředky. Jestli máš nějakej způsob kterej tu nepadl, máš neco osobně vyzkoušeno a tak, tak se poděl o poznatky. Jak čistíš doma vinyly ty?

Jestli už je ale i prachobyčejný omytí vinylový desky věc tak složitá, že je k ní potřeba "odborník" tak já to vzdávám. To, že někteří tu z toho dělají problém na jehož řešení je potřeba přinejmenším střední chemická, neznamená že to s uspokojujícím výsledkem nezvládne každej kdo nemá obě ruce vysloveně levý.
Na omytí desek úplně stačí koupit obyčejnou pračku typu:
http://www.graled.cz/p/450/cisticka-kno ... o-antistat
http://www.hifi-audio.cz/rucni-pracka-l ... mkii-p349/
pokud si to chceš zjednodušit a chceš něco lepšího stačí pohledat:
http://www.audiofriend.cz/analog/pracky ... black.html
http://www.audiofriend.cz/analog/pracky ... eaner.html
Ano je to drahý s trochou šikovnosti se ale dá pračka jistě vyrobit i doma (na youtube jsem už viděl několik videí podomácku vyrobenejch praček). K čištění stačí podle toho co jsem se dočet i třeba jen samotná destilovaná voda (nezloušel jsem), nebo destilka s přidanou trochou čistícího prostředku na desky. Použít můžeš jeden z přípravků co se prodávaj na netu:
http://www.audiofriend.cz/analog/prislu ... i-rcf.html
http://www.audiofriend.cz/analog/prislu ... sh-it.html
http://www.audiofriend.cz/analog/prislu ... niger.html
Tahle kapalina se ani nemusí ředit destilkou jestli jsem to dobře pochopil.
http://www.audiofriend.cz/analog/prislu ... litru.html
Nebo můžeš experimentovat a zkoušet přípravky na nádobí a průmyslový saponáty.
anonymni

Odeslat příspěvekod misakq 19. 1. 2017 09:16

Ekkare, chemiku náš zdejší. Přímo vedle té naší pračky se válí kanystr s roztokem na praní PCB. Nevím, je to vhodné i na vinyl?
http://www.inventec.dehon.com/en/assemb ... f/446.html
Popřípadě můžu sehnat ten saponát, tohle jen že by bylo bez jakéhokoliv shánění :-)
A ty "pokličky" na etikety zatím taky nemám, takže jen tak do budoucna.
Repro: Focal Electra 926
Zes: BVAudio PA300SSE + P1SE
DAC: Gustard A20H
misakq
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 19. 1. 2017 13:04

Podle "pdf datasheetu" je ta kapalina skoro čistej butanol čili butyl-alkohol. Muselo by se to nejdřív vyzkoušet, ale agresivitou je ještě níž než propanol (nejagresívnější nasycenej alkohol je metylalkohol, po něm je etyl- , následuje propyl - a hned další je butylalkohol). Sám s touhle kapalinou přímou zkušenost nemám, takže jediná rada je zkusit to na nějaký obětovatelný desce.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod misakq 19. 1. 2017 13:26

Jo, jednu takovou bych asi měl :-)
Seroka... http://www.cdzababku.com/www-cdzababku- ... roka-88-LP
Jeden borec mi to poslal omylem s PinkFloydama .. nebo to možná mělo dělat ochranu floydům :-D Omlouvám se případným fanouškům, ale obal odpovídá i tom jak to zní :-)
Repro: Focal Electra 926
Zes: BVAudio PA300SSE + P1SE
DAC: Gustard A20H
misakq
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků