Jaka konkurence k VM Audio II-S?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod platprd 29. 12. 2016 15:31

Však tam nepíšou nic o tom, že by u DM2000 byly 3 měniče. Píšou jeden středový/basový měnič a jedna výška. A i kdyby to v nějaká brožuře psali, tak to snad neznamená, že to je pravda, když mi chceš tvrdit že pasivní radiátor je elektroakustický měnič, tak mi laskavě vysvětli, kudy tam jde ta elektřina. Když tam nejsou žádné přívody.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
platprd
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dkdkdk 29. 12. 2016 16:00

platprd píše:mi chceš tvrdit že pasivní radiátor je elektroakustický měnič

Kde? 8-D

Sami B&W si napíšou do Data Sheetu Three Drive Units, Verticaly in-line , ale ty to víš samozřejmě líp :tleskani

Omlouvám se tímto všem přihlížejícím. Zapomněl jsem, s kým se tu dohaduju.
dkdkdk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod platprd 29. 12. 2016 16:28

A ty seš takový expert na angličtinu, že jsi seš jistý, že drive units = drivers? A i kdyby to tak bylo, tak si akorát objevil chybu v produktovém listu. Jsou tam tři měniče? nejsou, tak se tu neoháněj nějakým papírkem, jako důkazem, že ano.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
platprd
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kychtax 29. 12. 2016 17:31

Nordland. Prostor se nezlepsil/nepostrehl jsem. Pangeu jsem tu nemel, jen nejake Van der Huly - Mainsstream, Mainsserver, lappkabel, supracables.. ty vsechny ten Zephyr prehrava.
kychtax
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nordland 29. 12. 2016 17:47

Díky za info.
Nordland
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nordland 16. 1. 2017 15:44

Re: Výměna reprobeden za VMA II
Odeslatod DenyKr v 23 srp 2016 07:34

No, co mi chybí a co hledám.
Mi se na VMA II líbí analytické podání, ale nelíbí se mi jasná převaha vysokých kmitočtů nad těmi nízkými. Obecně postrádám dynamiku a zvuk mi přijde u některých skladeb až příliš nemastný neslaný. Je sice cítit prostor, ale necítím se součástí scény, přijde mi to takové sterilní, možná by se mi líbilo mít zvuk trošku tepleji zabarvený a ačkoli nehledám žádné nesmyslné "tuc, tuc", basy u VMA II nikdy nebyly silnou stránkou, jsou slabé a když je člověk přes EQ vyžene, jsou zase otravné a to i v dobře akusticky zařízeném pokoji (staré bydlení). Třeba kmitočty kolem 120 Hz musím mít uměle potlačeny na minimum, jinak bedny vyloženě hučí. Tedy aspoň takový je můj dojem.

http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =6&t=16165
Nordland
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod check 8. 5. 2017 10:32

Koukám, že jsem se sem dlouho nedíval a Nordland tu ztropil poprask. Je pravda, že mě kontaktoval mailem, že mu na bedně něco rezonuje. Poradil jsem, co se tak poradit na dálku dá, když jsem se s tím nesetkal - dotáhnout šroubky, pokud je nějaký volný - nebyly. Pak už se neozval.
Kontaktoval jsem nového majitele beden, se kterým byla komunikace v pohodě. Ten rezonanci snadno našel, vevnitř rezonoval nějaký drátek, který zakápnul lepidlem a hotovo. Žádný koš nikdy nerezonoval, všechny mají samozřejmě těsnění už od výrobce.

Co se týče výšek, Nordland má místnost vycpanou tenkým molitanem, což znamená, že ji má přetlumenou na vyšších středech a výškách, kterých pak musí mít nedostatek. Basy nemá zatlumené nijak, takže má pravděpodobně bouli/dunění na frekvencích odpovídajících rozměrům jeho místnosti. Pokud poslouchá u zdi, tak duní, pokud poslouchá uprostřed, tak ty basy neslyší. Tohle všechno je zcela nezávislé na tom, jaké jsou připojené bedny, to je akustika dané místnosti.

Poslechově bedny, které mají osolené výšky v takové místnosti budou lepší. Podobně basy.

U mě jsem neměl do nedávna akustiku nijak upravenou, aby si pak někdo nestěžoval, že to v neupravených prostorách nehraje. Přesto byla akustika i tak docela slušná. Slabě mi to dunělo na basech kolem 42Hz, čehož si většina lidí ani nevšimla.
Basy jsou asi to, co na mých bednách lidi nejvíce vyzdvihují, dále čistota středů. Výšky jsou dost subjektivní záležitost, můžete si vybrat mezi VMA-I SL a VMA-I EVO, tam je rozdíl v množstvý výšek slyšet. Někomu vyhovuje to, někomu ono.

Já dělám bedny tak, jak uznám za vhodné, že je to nejlepší udělat. V drahých měničích se neskrývá mnohdy nic lepšího, často jsou dokonce horší. Vybral jsem si z mnoha značek a typů po testování ty opravdu nejlepší pro daný účel. Považoval jsem za lepší upravit si měniče dle vlastních požadavků. Důraz kladu zejména na výhybku, kterou když nový majitel beden viděl, tak mi pak psal, že se divil, co to tam je za elektrárnu. Tak se pak bohužel jednou stane, že nějaký drátek rezonuje na jedné frekvenci. No budu dále nové kusy propískávat sinusem pro kontrolu, kromě toho že každý kus měřím šumem.

Zdražení VMA-I EVO z 55000 na 59900 Kč souviselo s použitím lepší kabeláže uvnitř a lepších cívek v serii s basákem, které jsou o nějaký ten kilogram těžší a mají asi poloviční odpor.
check
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fisalis 8. 5. 2017 12:29

Zajímala by mne jedna věc, proč v té vaší kalkulaci máte například
VMA-I µ cena stavebnice bez ozvučnic 11 900 kč a když vyhledám samotné repráky tak si je jako koncák můžu koupit za
250 kč výšku
https://www.parts-express.com/peerless- ... --264-1028
1 500 kč středobas
https://audiotransducers.com/cs/18cm/31 ... c35-8.html

to vychází 3500 kč repráky, to je 8500 kč za součástky na výhybku a návod trochu palba ne?
fisalis
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 8. 5. 2017 12:52

Jestli nechápeš, co v daným případě znamená platit za práci nejen fyzickou, ale i čas a duševní námahu strávenou při návrhu/odlaďování, tak tady skutečně nemáš co pohledávat. Velkovýrobce má na "rozpuštění nákladů" sérii X desítek tisíc beden - malovýrobce soukromník třeba jen stovku nebo dvě, nebo kolik jich vůbec za dobu morální životnosti návrhu stihne vyrobit a prodat. On třeba soft potřebnej na měření a ladění není zadarmo - a jak jinak se má ten používanej soft návrháři/výrobci zaplatit, než že se promítne i do ceny výrobku?
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hifionania 8. 5. 2017 13:14

fisalis píše:Zajímala by mne jedna věc, proč v té vaší kalkulaci máte například
VMA-I µ cena stavebnice bez ozvučnic 11 900 kč a když vyhledám samotné repráky tak si je jako koncák můžu koupit za
250 kč výšku
https://www.parts-express.com/peerless- ... --264-1028
1 500 kč středobas
https://audiotransducers.com/cs/18cm/31 ... c35-8.html

to vychází 3500 kč repráky, to je 8500 kč za součástky na výhybku a návod trochu palba ne?

Vymysli a vyrob dačo sám a potom mudruj.
Som zvedavý čo z teba "vylezie".
Potom sem prid a ponukni to za cenu vstupov.
Určite Ti budú mnohí povďační a ty budeš mať zaručene dobrý pocit "filantropa"
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod check 16. 5. 2017 20:00

fisalis:
Z parts-express musíte započítat dopravu, která dělá cca to samé jako cena měničů, k tomu navrch DPH 21% a k tomu navrch clo 4% a cca 220 Kč celní poplatek + poštovné v čechách. Zapoměl jste také připočítat poštovné z audiotransducers. Já se na nějaké závratně lepší ceny ve větším množství nedostanu.
Ceny těchto eshopů jsou dobré i pro maloodběratele. Musel bych kupovat min 1000 ks od každého měniče přímo od výrobce, což je několika měsíční proces a stejně na tom nejste s cenou za kus o tolik lépe.

Výhybka je na dvoupásmo poměrně složitá a z drahých součástek. Ne vesmyslu nějaké předražené značky, ale Bennic jako používá Bowers Wilkins. Všechny kondenzátory jsou svitkové a všechny cívky jsou bez jádra na basech tlustým drátem. Zkrátka výhybka není za pár stovek.

Součástí stavebnice bez ozvučnic je tlumící materiál, hezké šroubky, terminály, bassreflexy, těsnění, nožičky, kabeláž, přesní a zadní štítky. Každá ta věc stojí nějaké peníze a ono to naskáče. A ano něco platíte i za knowhow navrhnutí, změření a odladění celé reprosoustavy, zejména výhybky, ale také bassreflexu, návrh ozvučnice a rozmístění měničů z hlediska difrakcí, výběr a testování měničů, párování měničů.

Ono je snadné vzít šest prkýnek, univerzální výhybku z Dexonu, na basy TVM ARN 180 a na výšky AVR 104 někde z bazoše. Pak to nastříkat na černo a hotovo. Jenže výsledek pak nestojí ani za cenu materiálu.

Z stejného materiálu se dá postavit blbá bedna, průměrná bedna a nebo skvělá bedna. Vážíte-li si vlastní práce, tak přece chcete postavit něco co bude hrát skvěle a vytře zrak a sluch jakékoliv bedně podobných často i větších rozměrů za daleko více peněz.
check
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 16. 5. 2017 20:54

Ono člověk nemůže čeka basy a dynamiku od VMA, když má doma pozlátko jako Norma :D.
Ohledně vyjadřování se k ceně produktu, nikdo tě nenutí kupovat u Checka. Nejsem konstruktér, ale stačí mi když mi nějací dobráci píší, jak chtějí slevu na věci za 400Kč, kterou prodávám. Je to ubohost! Nelíbí se ti cena za nabízený produkt, táhni jinam. CENSORED - politiku sem prosím netahej, na to jsou jiný weby. Ohledně vyjádření k požadavku slevy z ceny plnej souhlas.

Ekkar
.
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kocmeister 17. 5. 2017 09:24

VMA to popsal velice pěkně, možná ještě zapomněl zmínit, že i z toho mrzkého zisku se ještě platí daň z příjmu 15% a sociální a zdravotní pojištění. Vždycky mě proto dostane podobná reakce jako diskutéra "fisalis", který se pohoršuje nad směšnou marží domácího výrobce. Zajímavé, že podobným obvykle nevadí si pořídit nejnovější Iphone za 20 tis. Nechtěj vědět kolik na tom vydělají, to by tě asi klepla pepka :-)
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 17. 5. 2017 15:15

Fisalis už není zdejším diskutujícím - byl eliminován stejně jako jeho 23 předchozích identit.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jirpos 29. 3. 2020 11:22

Já vám zrecenzuji VMA II-S
Bude to jenom moje individuální recenze a poznatky za tu dobu.
Začátkem minulého roku jsem zakoupil u pana Vitvara tuhle profesionální (stavebnici).
Šel jsem do toho úplně naslepo-velká loterie !!!
Jenom ta vyhybka po složení už budí respekt-krásná!
Mám černé provedení a nemám výhradu s osazením měničů apd. ,prostě se mi to líbí,jak to je! Místnost mám velkou 25 m2
Měsíc sem je rozehrával, než jsem si dovolil otočit více volume .
Poslouchám na 15 let min. starém AVR YAMAHA RX-V657.Když porovnáte poměr/výkon , tak ten zvuk je luxusní. Na Pure Direct to má krásné výšky ,středy. Teď k té basové složce. Kdo říká, že jich je málo, tak má asi vymlácenou hlavu z nějaké diskotéky. Basuje to jak hrom. Bratranec byl zvědav, co jsem koupil (má taky nějaké sloupy) a po předvedení konstatoval, že je překvapen, jak to krásně basuje.
Pokud budete vlastnit velkou místnost spolu s moderním holobytem, tak jste skončily, hned, jak jste začali, hrát to nebude a budete brblat, že ty bedny stojí za hovínko (akustika).
Kdybych budky měl srovnat, tak byl zvukový projev velice podobný AURUM CANTUS MELODY M-103- vlastní můj druhý bratranec. Byla to opravdu z mého pohledu remíza. Vyhrály by bedny od VMA- cena/výkon.
Kamarád si koupil do jeho moderního holobytu (podlaha dlažba, holé stěny, veliká místnost...) Monitor Audio Silver 500 (60 000Kč) plus nějaké železo (40 000Kč) a katastrofa, sem se mu vysmál že do toho naházel tolik peněz a výsledek o ničem.Musel si koupit *****ítko (subwoofer), aby mu to trochu basovalo :)
Takže za mě VMA-II S dobrá investice na dlouhou dobu.
Přílohy
IMG_20200329_120650_resized_20200329_121916693.jpg
Moje radost
jirpos
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků