ORIVETI

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 12. 1. 2017 08:54

ORIVETI je společnost z Hong Kongu, která měla do nedávna ve své nabídce pouze jeden model univerzálních inearů. Což samo o sobě je poměrně ojedinělý jev a proto je i příjemným zjištěním, že si ORIVETI tímto svým modelem PRIMACY udělalo dobré jméno mezi sluchátkovou komunitou. PRIMACY ( 299USD ) je tříměničový hybridní model s odpojitelným osmi žilovým kabelem ( MMCX ), který je sám o sobě velmi dobře zpracován, stejně jako celá sluchátka a to včetně balení. Nedávno ORIVETI provedlo lehký update u svého modelu PRIMACY a ten je v současné době nabízen pod označením NEW PRIMACY. K němu však byl do nabídky přidán i jednomněničový model BASIC ( 99USD ). Nové Primacy jsem si pořídil a k nim, jakožto vracející se zákazník dostal jako dárek i model Basic. Pokusím se během několika příštích dní vstřebat své dojmy z obou modelů a ty Vám potom následně zprostředkovat. Aktuálně poslouchám model Basic a pokud kdokoliv z Vás uvažuje o nákupu sluchadel do 100USD/EUR, tak Vás ujišťuji, že Basic by měl být jedním z Vašich kandidátů. Sluchátka lze nakoupit přímo na stránkách ORIVETI, zasílají DHL a doprava je v ceně. Doba dodání je do týdne.
( foto ORIVETI )
Přílohy
13d164_5ee1d8cc9c6f4e3f85f62388ca625da2~mv2_d_5184_3456_s_4_2.jpg
13d164_ec9c3f326ff5403da81bf0ee26794f20~mv2_d_5184_3456_s_4_2.jpg
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jencekgs 12. 1. 2017 09:23

Ty woe Mraziku, vzdy kdyz si reknu, ze jsem s Atlasy spokojeny, udelas neco, co me nuti hledat na Atlasech chyby. Jsem zvedavej jestli to ustojim po Tour.
Toto taky nevypada spatne, tak jsem zvedavy na Tvoje dojmy.
Ty nas fakt nenechas se nudit.
jencekgs
Junior

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 12. 1. 2017 09:39

Zvukově si myslím, že Basic nejsou výrazně jiné, než Atlasy. Projevem malinko temnější s hodně hlubokým basem, ale ne na úkor středu. Malinko méně výrazné výšky, ale ne tak, aby se ztrácel detail. Rozlišení dobré, jen u některých náročnějších pasáží je znát, že ten jeden měnič nedokáže všemu dát stejně. Prostorem jsou taky nad průměrem. Velmi pohodlné, nic netlačí, ucho je jakoby spolkne a drží v něm. Kabel měkký, ale nemá tendenci se motat. Ideální skuchátka na každodenní nošení. Kvalita zpracování je špičková. Jak u sluchátek, tak i u kabelu. V balení je sada různých nástavců, poměrně velké textilní pouzdro, karabina a háčky na vedení kabelu za uchem. Za 99 ďolíků radosti dosti.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 12. 1. 2017 12:35

Wow ty vypadají moc pěkně. Opravdu moc pěkný a čistý design. Jsem zvědavý na Tvoje dojmy a pokud by to později šlo tak bych se vůbec nebránil případné zápůjčce.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod blackwhit 12. 1. 2017 13:44

jsem ve sluchátkách ne až tak zkušený, rukama mi z in-earu prosly pouze klipsch (rada R) a etymotic (rada mk) (obojí myslím nějaký základ). Jak se třeba značka ORIVETI, konkrétně model basic bude zvukově lisit od vyse zmínenych? bude tam nejaky slysitelny posun?

Etymotic byly presnejsi, bez pridaneho bsau, Klipsch zase trosku basovější a mě víc vyhovující... (kdyby mi je neukradli, poslouchaám je dodnes)
Marantz PM7000N -> Bowers & Wilkins 606 Anniversary Edition

iPhone -> Apple Airpods Pro 2022
blackwhit
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 12. 1. 2017 14:01

Basic jsou spíš dost basová sluchátka. Celkové podání je temnější, bas je rychlý a přesný. Basic má jeden dynamický měnič a zvukově jsou Basic vhodná na delší nesoustředěný poslech nebo na ven. Výškám nechybí určitá míra vzdušnosti, ale přirozeně se nemohou měřit v transparentnosti s víceměničovými modely. Primacy mají zvuk neutrální, kdy žádné z pásem nedominuje. Až by se mohlo zdát, že jim chybí bas a jou nudné. U Basicu je to právě hluboký a objemný bas, to co je jejich hlavní devizou. Díky němu je zvuk hodně šťavnatý a živý.
Včera jsem je poslouchal celý den Primacy s xDueem X10 a dnes jedu Basic z iPhonu 6s s nainstalovaným Hiby přehrávačem. Obě kombinace se mi líbí, leč o chlup více se mi zamlouvá právě Basic. Já už jedny neutrální špunty mám a ty mi přijdou lepší, než Primacy. Nechci říct, že by Primacy byly špatné, kdybych neměl Spartany, tak bych si je asi i nechal, ale v mém případě už teď vím, že Primacy budu časem pouštět. Basic si nechám. Ten jejich bas je návykový. Navíc jsou fakt hodně, ale hodně pohodlný.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 12. 1. 2017 22:02

Tak jsem neodolal a Basic jsem zakoupil. Za jak dlouho Ti Mrazíku přišli? Celníci v pohodě?
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hynex 12. 1. 2017 22:23

Model Primacy na srazu rozjasnil nejednu tvář, včetně mé. Roztomilí drobečci s velice pěkným zvukem.
Doma : Lyra Digital MK2, AU/RA Z1, AQ Kentaur 653, Fluid F5, AKG K701, Riva S, Riva Arena
Přehrávače : OPUS #1, X5 1st + 2nd, Xduoo X10, Sansa Clip, Fiio E12, Fiio E12a
Sluchátka : Noble Kaiser Massdrop, Noble Savant Wizard, Flc8s, Meze 99 Classics
Hynex
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 13. 1. 2017 06:44

martas38 píše:Tak jsem neodolal a Basic jsem zakoupil. Za jak dlouho Ti Mrazíku přišli? Celníci v pohodě?

Jestli si objednal včera, tak počítej někdy pondělí - úterý. V pohodě, bez připomínek.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 13. 1. 2017 08:12

mrazíkovo píše:Primacy mají zvuk neutrální, kdy žádné z pásem nedominuje. Až by se mohlo zdát, že jim chybí bas a jou nudné.



Zajímavé, protože původní Primacy měly do neutrálnosti přeci jen znatelný. Byla to sluchátka trochu zvýrazněného basu a utlumenějších výšek. Takovou velkou změnu výrobce udělal?
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 13. 1. 2017 08:26

První dojmy jsou popsány zde:

http://www.head-fi.org/t/795500/the-ori ... ons-thread

Popsat je jako neutrální bylo ode mne možná nepřesné, jsou vyrovnané. Nic neční, nic nechybí. Až jsou skoro nudné. Staré Primacy jsou poslouchal jen chvilku a vím, že se mi líbily. Nové Primacy se mi taky líbí. Pohodlí, zpracování, pěkný kabel i zvuk.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod blackwhit 13. 1. 2017 09:52

mrazíkovo píše:Basic jsou spíš dost basová sluchátka. Celkové podání je temnější, bas je rychlý a přesný. Basic má jeden dynamický měnič a zvukově jsou Basic vhodná na delší nesoustředěný poslech nebo na ven. Výškám nechybí určitá míra vzdušnosti, ale přirozeně se nemohou měřit v transparentnosti s víceměničovými modely. Primacy mají zvuk neutrální, kdy žádné z pásem nedominuje. Až by se mohlo zdát, že jim chybí bas a jou nudné. U Basicu je to právě hluboký a objemný bas, to co je jejich hlavní devizou. Díky němu je zvuk hodně šťavnatý a živý.
Včera jsem je poslouchal celý den Primacy s xDueem X10 a dnes jedu Basic z iPhonu 6s s nainstalovaným Hiby přehrávačem. Obě kombinace se mi líbí, leč o chlup více se mi zamlouvá právě Basic. Já už jedny neutrální špunty mám a ty mi přijdou lepší, než Primacy. Nechci říct, že by Primacy byly špatné, kdybych neměl Spartany, tak bych si je asi i nechal, ale v mém případě už teď vím, že Primacy budu časem pouštět. Basic si nechám. Ten jejich bas je návykový. Navíc jsou fakt hodně, ale hodně pohodlný.



můj dotaz smeroval spis tim smerem, jestli tato Basic jsou kvalitativne vys nez sluchatka mnou zminena? zaroven je potreba dodat, ze ac mám rád kvalitni poslech, tak moje lenost nedovoli nic nez spotify v nejvyssi kvalite... v pripade presunu jeste navic pres iphone 7
Marantz PM7000N -> Bowers & Wilkins 606 Anniversary Edition

iPhone -> Apple Airpods Pro 2022
blackwhit
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 13. 1. 2017 10:06

No já ETY and Klipsche nikdy neslyšel. Porovnám-li s tím co znám, tak ano Basic jsou hodně kvalitní sluchátka. Nicméně v ceně do 100USD jsou teď hodně chváleny 1MORE Triple Driver, ale ty jsem neslyšel.
Z poslechu z telefonu bych si nedělal starosti. Basic jde k iPhonu výborně.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 14. 1. 2017 07:48

Jak jsem slíbil, pokusím se shrnout své dojmy z Oriveti Basic. Basic jsou druhým modelem uvedeným na trh firmou Oriveti a doplňují tak již dříve uvedené Primacy ( nyní omlazené ). Už jsem psal, že se jedná se o model s jedním dynamickým měničem. Mušle má tvar lentilky, kdy kabelový terminál je k ní připlácnutý pod jakýmsi plastovým krytíkem. Připojení kabelu je realizováno MMCX konektory. Zatím jsem kabel nesundaval a mohu tedy konstatovat, že sluchátka na něm drží dobře a ani netrpí rotací na konektoru, která by mohla časem způsobit uvolnění a ztrátu kontaktu. Mušle je z hliníkové slitiny a díky sví pidivelikosti je lehoučká. Basic jsou baleny v dobře vypadající kartonové krabici, v které krom sluchátek najdete i celkem větší textilové pouzdro, sadu nástavců, karabinku a plastové háčky na vedení kabelu za uchem. Kabel samotný je spleten ze čtyř vodičů v černé pryžové bužírce. Je velmi flexibilní a vypadá kvalitně zpracovaný. Podobný kabel byl u Trinity Atlas.
Z jednoměničového uspořádání Basicu by se mohlo zdát, že zvukem budou zaostávat za vyšším modelem Primacy. No já toho názoru úplně nejsem. Basic jsou laděné jinak, než Primacy. Zvukem jsou malinko temnější. Bas je impozantní a mohutný, tak jak lze u dynamického měniče očekávat. Avšak ani v oblasti výšek není posluchač ošizen. Ty patřičně cinkají a hlavně postrádají jakoukoliv ostrost či tendenci k sykání. Skoro by se zdálo, že jsou malinko potlačené, ale to hodně záleží i na žánru, který budete poslouchat a kvalitě skladby. Ani střední pásmo není nikterak ošizené a vokály zní čistě a živě. Ačkoliv umí být bas u Basicu velmi autoritativní, tak nemá tendenci zasahovat do ostatních pásem a zaduní jen tam, kde se to očekává. Je to jako poslech 2.1 aparatury. Spodek pěkně podkresluje celou skladbu a dává jí tím objem. Jakkoliv jsou Basic čisté a zvládají s přehledem přednes takřka všeho tak u některých rychlejších metalových tracků je znát, že mají jen jeden měnič a začínají lehce kulhat v rozlišení. Ne že by byla hudba slitá, ale malinko se vytrácí jiskra a spodek se stává až nežádoucně výraznějším. Navzdory tomu považuji Basic za velmi zdařilé špuntofony.
Celkově musím říct, že se mi vyladění Basicu hodně líbí. Osobně si myslím, že v Basicu nabízí Oriveti ideální sluchátka pro ty, kteří chtějí upgradovat svůj poslech z telefonu na vyšší úroveň, pro ty co hledají kvalitní poslech na každodenní nošení v ještě rozumně zaplatitelné ceně nebo pro ty, kteří jsou zvyklí poslouchat delší dobu ve svých kancelářích. Svým neagresivním projevem ji bude Basic ideálním partnerem.
Sluchátka není problém pěkně rozehrát telefonem, nejsou tedy náročná na vybuzení, ačkoliv Mojo je koplo zase o stupínek výš i poslech přímo z iPhonu má šťávu. Zkoušel jsem Basic s iPhonem, s iPhonem napojeným na Mojo i s xDueem X10. Nejvíc se mi líbil zvuk s iPhonem, kdy byl poslech velmi muzikální, živý a energický, měl jiskru. S X10 jsou Basic uhlazenější, jakoby dospělejší a zvuk se dostává blíž k neutrálnímu přednesu. U xDuaa jsem musel více zesílit zvuk, než jsem zvyklý se Spartany, nicméně dobrá zpráva je, že ačkoliv Spartany si na xDuu zašumí, Basic tímto nešvarem netrpí.
Ačkoliv se mi jeví Basic poměrně univerzální, co se hudebních žánrů týče, tak musím říct, že vážná hudba podávaná velkými tělesy je skutečně požitek. Dozvuk smyčců je úchvatný. Obecně strunné nástroje zní velmi pěkně a živě. Stejně tak bicí. Poslouchal jsem unplugged od Kornu, kdy v jedné ze skladeb ( Throw Me Away ) jsou přizvaní nějací bubeníci z Japonska a ty bonga ( myslím ) jsou fakt maso.
Co se mne osobně týče, tak Oriveti Basic je 99 dobře investovaných ďolíků.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 14. 1. 2017 09:46

Oriveti Basic
Přílohy
13d164_170c55f023ae4a9994efc0e4eb0adb38~mv2.jpg
13d164_170c55f023ae4a9994efc0e4eb0adb38~mv2.jpg (22.2 ) Zobrazeno 7877 krát
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků