Jakou TV do 15.000 kč ???

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod karf 12. 1. 2017 08:15

Oživuju trochu starší vlákno, ale chci se zeptat na výhody webos 3.0. Koupil jsem totiž tu LG 32LH6047 a asi jsem byl trochu zbrklej, protože je to tragédie. Třeba tady v tomhle videu v čase 0:40 otevře menu nastavení. Je to HNED. Záměrně píšu HNED jako HNED, protože na té mojí s webos 3.0 to trvá tak půl minuty :-O
https://www.youtube.com/watch?v=f1D-6TaDIvA
Je to vlastnost nebo chyba? Běhá někomu webos3 "normálně"?
karf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 13. 1. 2017 17:51

MgX píše:
karf píše:Tak první zkušenost se smart tv se čtyřjádrovým procesorem a přehledným webos 3.0 (LG 32LH6047) připojené přes kabel od upc...funkce asi dobrý, obraz slušný, ale pocitově a uživatelsky tragédie. Televize si najde asi 180 programů a rádií z nichž je dostupných jen cca 20 nebo 30 (měl jsem jí zapojenou přímo do zásuvky bo nemám zaplacený žádný balík programů). Otevřít menu trvá 10-20 vteřin, seznam programů řádově vteřiny až desítky vteřin, guide je na čuracípauzu a pohyb v menu a rozhraní hbbtv (mimochodem příjemná věc hlavně u čt archivů) připomíná pokus zprovoznit windows vista na starém pentiu. Televizi jsem vrátil, tak váhám nad dalším pokusem se samsungem ue40k5602 + bych musel dokoupit nějaký dac převodník, protože mám sloupové repro a sony ta-av590 s analog vstupama a nebo jít do nějaké hloupé televize, která nebude mít tak složitý a náročný systém = bude reagovat tak nějak svižně.

Možná jsem někde něco nedočetl, přehlédl, opomenul... ale...

Nechápu, proč hledíš na marketingové žvásty o počtu jader, milionech Hz, megakontrastech atp. Kdybys zajel do kšeftu a telku si osobně odzkoušel, musíš na takovou věc, že prostředí laguje tam moc, až Ti to vadí, zjistit hned, okamžitě a svůj výběr zavrhneš.

-počet hrajících programů asi není vinou TV, ale zaplacených balíků...
-guide se občasně po spuštění TV (spuštění po totálním vypnutí) načítá pomaleji, následně je tato činnost rychlejší. Někdy rychlost může ovlivňovat počet naladěných programů, využitý modul u satelitního příjmu atp.


Předpokládám, že po vybalení jsi TV aktualizoval s následných ověřením, že uvnitř je skutečně nejnovější verze dostupného softwaru, přičemž jsi po té ještě tento obnovil do přepravních hodnot, znovu nainstaloval a nastavil.
Vzhledem k tomu, že opravdu neznám veškeré televizory na trhu, nemohu jednoznačně říct, že konkrétně tento televizor na tom je tak/naopak. Pro mě jsou výhodnější telky s „více“ Hz technologií panelu. Všechny jsou SMART, stejně jako mnoho dalších se základními Hz.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stan.mclaren 13. 1. 2017 18:02

Ja som tiez skusal tie Lg tv pred vianocami a rychlostou to bola katastrofa. Ja mam LG model 2013 a ten je super rychly oproti tomuto. Tiez som cakal ze web os bude rychly.
stan.mclaren
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 13. 1. 2017 18:03

WebOS 3.0 znám, ale pravdou je, že z hodně pokročilejších a dražších modelů.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod karf 17. 1. 2017 08:20

Mam asi blbou otázku - jak se dnes u televize řeší ozvučení resp. je u televizí (obecně) normální, že když připojím do sluchátkového výstupu přes jack-cinch zesilovač, vypnu v menu reproduktory televize a zvuk má řešený přes externí reproduktory? Je normální, že na dálkovém ovládání tlačítky pro nastavení hlasitosti ovládám hlasitost, která jde do sluchátkového výstupu?
Ptam se, protože philips 32PFS4131/12 to má jinak 8-S Zvuk posílám standardně do repro v televizi i do sluchátkového výstupu. Repro v televizi je možné vypnout a pak jde zvuk jen do sluchátkového výstupu. Ale hlasitost výstupu se nastavuje pod několika položkama v menu 8-D 8-D 8-D a nikoliv na dálkovém ovladači.
Jak toto funguje třeba u optického výstupu? Pokud bych koupil nějaký jednoduchý převodník třeba FiiO D03K TAISHAN a za něj připojil můj zes, bude možné regulovat hlasitost dálkovým ovladačem televize?
karf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod airslava 17. 1. 2017 08:55

Ja to doposud mel zatim pokazde tak, ze pokud jsem pripojil externi zdroj zvuku - repraky, hifi vez nebo domaci kino, tak jsem to pak ovladal ovladacem od techto komponentu. Cili mel jsem dva ovladace, jeden na ovladani externiho zvukoveho zdroje a jeden klasicky na TV, kterej opravdu ovlivnoval pouze interni hlasitost TV.
airslava
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 17. 1. 2017 10:29

karf píše:Mam asi blbou otázku - jak se dnes u televize řeší ozvučení resp. je u televizí (obecně) normální, že když připojím do sluchátkového výstupu přes jack-cinch zesilovač, vypnu v menu reproduktory televize a zvuk má řešený přes externí reproduktory? Je normální, že na dálkovém ovládání tlačítky pro nastavení hlasitosti ovládám hlasitost, která jde do sluchátkového výstupu?
Ptam se, protože philips 32PFS4131/12 to má jinak 8-S Zvuk posílám standardně do repro v televizi i do sluchátkového výstupu. Repro v televizi je možné vypnout a pak jde zvuk jen do sluchátkového výstupu. Ale hlasitost výstupu se nastavuje pod několika položkama v menu 8-D 8-D 8-D a nikoliv na dálkovém ovladači.
Je to normalne. Niektore TV (napr. Philpsy, Panaky) maju nezavislu regulaciu sluchadloveho vystupu, ine nie, u tych sa po pripojeni do sluchadloveho vystupu interne repro vypne.
Kedze to hra nezavisle, je logicke ze tam potrebujes ovladanie hlasitosti pre sluchadla zvlast.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků