Výkon RMS na Watty

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod poprdaj 1. 3. 2017 14:27

Prečo som sa na to pýtal. V budúcnosti plánujem zriadiť "letné kino" na záhrade a tam sú potrebné výkony rádovo väčšie ako v priemernej obývačke a nechcem spraviť chybu pri výbere repro a AVR.
Tak ďakujem za vysvetlenie.
poprdaj
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 1. 3. 2017 14:37

Pokud počítáš s potřebou řádově vyšších výkonů než pro domácí poslech, tedy počítáš s výkonem v tisících wattů, rozhodně se poohlížej po PA systémech. Tzn. řídící AV předzesilovač a k němu připojené PA výkonové zesilovače a PA reprosoustavy.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod stump 1. 3. 2017 15:02

Letní kino je ale daleko náročnější extrémně záleží jak velkou plochu chceš ozvučit. Já zvolil pouze letní kino typu prezentace ozvučení 2.1, na víc prostě nemám. Počítej s tím že hifi repro venku nemá žádný výkon. A hifi receivery už vůbec žádný.
Audiovizual Dj a Fotograf
stump
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 1. 3. 2017 17:14

poprdaj píše:Prečo som sa na to pýtal. V budúcnosti plánujem zriadiť "letné kino" na záhrade a tam sú potrebné výkony rádovo väčšie ako v priemernej obývačke a nechcem spraviť chybu pri výbere repro a AVR.
Tak ďakujem za vysvetlenie.
Ber to asi takhle - repro ve volným prostoru (mimo místnost) se chovají jinak - znějí hluše, protože chybí dozvuk od odrazů uvnitř cimry. Všecky zvuky pak musíš "dodat s velmi vysokým výkonem", protože ti ho prostě spousta "uteče do okolí" (představitelný to je taky jako kdybys chtěl vytápět dvorek ústředním topením = taky budeš potřebovat proti uzavřený cimře až nepředstavitelně vysokej výkon, abys v tom požadovaným prostoru dosáhnul nějakou přijatelnou teplotu). Trochu by ti pomohly úzce směrovaný měniče (nejlíp tlakáče s úzkým vyzařovacím diagramem), ale u nich je zase problém v tom, že rozhodně nejsou Hi-Fi - a pokud by měly bejt, tak se za ně nedoplatíš ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod poprdaj 2. 3. 2017 07:24

Petulda: zle som to napísal, slovom "rádovo" som myslel asi 5 násobne väčší výkon ako v obývačke.

Stump: chcem ozvučiť kruh priemeru 10m. Po obvode bude repro a v strede budú poslucháči, alebo diváci.

EKKAR: Súhlasím s tebou, pretože to mám odskúšané. Njavýkonejší stroj čo mám momentálne doma je vežička s 2x50W RMS :) Viem ako zahrá vo vnútri a ako vonku. Vonku ju nemám problém dať na plné gule, narozdiel od interiéru :)

Boli sme na návšteve u známich a oni mali vytiahnuté DK na dvore, vonku pod holým nebom. Neviem čo to bolo zač, ale AVR a 5 repro stálo do 2000€ bez subwoofera.
Hralo to super ! Čistý, presný zvuk. Keď vo filme začali padať žaby, tak som počul každý šplech a aj som vedel kam presne tá žaba spadla. Nebol som ohučaný, posluchom unavený a pritom to malo štavu a neznelo to ako z notebooku. Pozeral som asi pol hodinu a bol som spokojný. Zvuku nič nechýbalo a to nemal ani sub.

Letné kino bude fungovať vonku iba v lete, resp keď bude teplo a ostatný čas bude v teple v obývačke.

Filmy pozeráme často a väčšinou v DVD kvalite. DVD sú relatívne lacné. Do 5€ za film nemám problém dať, novinky nekupujem. Takže zvuk je max v DTS. A max 5.2. 7.2 už nemám kam v obývačke uložiť.

Takže tak, ale ako som napísal zatiaľ len zhŕňam informácie aby som neurobil nejakú kravinu :) Do leta času dosť :)
poprdaj
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 2. 3. 2017 09:45

poprdaj:
Pokračování může být tady, v tomhle vlákně jsme hodně OT.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod stump 2. 3. 2017 09:45

Pokud plánujete kino po holým nebem. Myslete i na vliv počasí. Pokud totiž začne večer padat rosa lehce vám to aparát zničí. Nebo třeba vítr vám neumožní promítání. Rychlá změna počasí taky může vše zničit. Protože jenom poklidit kino může trvat půl hodiny. Nejlepší je promítat pod střechou. A k výkonu aparátu. 10m je dost, ten aparát měl jakou vzdálenost repro od sebe?
Audiovizual Dj a Fotograf
stump
Junior

Odeslat příspěvekod poprdaj 2. 3. 2017 10:29

petulda: ano,ale už končím, čo som chcel vedieť som sa dozvedel :)

stump: Vietor je najväčší problém. Ten mám v pláne vyriešiť drevenou kostrou, ktorá bude napnutá medzi dvoma stromami. Rosa je v pohode, stačí položiť na repro podsedák zo stoličky. Na vežičke som to tak riešil :) A v prípade náhlej zmeny počasia , to jednoducho zbalím a prenesiem 30m do domu :) S tým mám tirž skúsenosti.

Takže tu končím. V prípade intenzívnejšej potreby poradiť sa si založím vlastné vlákno.
Ďakujem všetkým za rady a pripomienky.
poprdaj
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků