Problém s notebookovým (z nouze)kacířstvím

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kalužník 10. 4. 2017 18:23

Dobrý den,

pobyt na koleji mě nutí užívat k poslechu notebook. Něco málo jsem tedy investoval do dlouho vybíraných sluchátek Beyerdynamic DT 860, jako externí zvukovku používám Creative X-Fi. Bohužel, sluchátka nyní v plastovém kloubu odešla a řešení se zdá být velmi komplikované (oprava v servisu moc nedopadla). Proto – ač jsem se byl se sluchátky spokojen - zřejmě budu muset shánět nové. Pokukuji po AKG K 701. Jaký na ně máte názor? Nepotřebuji to tahat ven, ostatně to bych s DT 860 nevyžil. A co ta zvukovka? Jinak bez notebooku to v tomhle azylu bohužel nepůjde, jakkoli je to zlé; domácí poslech teď nechávám stranou.

Za návrhy řešící situaci a jakoukoli inspiraci moc děkuji.
Tomáš
Kalužník
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 10. 4. 2017 23:12

AKG K701 jsou dost citlivá na zdroj signálu a potřebují solidní sluchátkový zesilovač. S tou zvukovkou to sice nějak hrát bude, ale asi dost mizerně a rozhodně nevyužiješ sluchátka na 100%, spíš to podle mě bude hodně bídné.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kalužník 11. 4. 2017 08:46

Jaké řešení byste tedy konkrétně navrhli? Už dlouho nad tím dumám a na nic solidního (a finančně mě nezabíjejícího) nemůžu přijít. Sluch. zes. by tedy měl být lepším řešením než ta zvukovka? Týká se to všech sluchátek v obdobné cenové relaci jako jsou K 701?
Kalužník
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bacil2 11. 4. 2017 10:36

... nechápem prečo si sa zasekol akurát na tak debilne elektricky aj zvukovo náročných sluchátkach, ako dokážu byť pre bežného užívateľa sedemstovkové ákágéčka ... nestačilo by k tej tvojej jestvujúcej zostave niečo normálnejšie s dostatočnou citlivosťou ako sú napr. AKG K550Mk2, ATH M50x, Sony MDR7510, Focal Spirit One S a pod. ?
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 11. 4. 2017 10:54

Hele, bando - přestaňte tady někoho školit za to, že si koupil náročný laple - ON JE CHTĚL, TAK SI JE KOUPIL. To, že je chce pohánět zvukovicó z nótebůka, taky není až tak jeho plná vina.
Myslím že by všem daleko víc prospělo soustředit se na otázku kudy 100h0ven = jakej pořídit případně ubastlit co nejvhodnější sluchátkovej zešilovač.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hifionania 11. 4. 2017 12:57

Ale on len pokukuje po nich, on si ich este nekupil.
Takze o skoleni nemoze byt ani reci.
ERGO odporucania iných nie su mimo temu.
Alebo som daco prehliadol?
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hynex 11. 4. 2017 17:17

Jelikož mi to nedalo a taky jsem nad tou kombinací docela kroutil hlavou ... tak jsem to vyzkoušel na vlastní uši.
Zvukovku od Creativu mám teda HD verzi (2 kanály). Nutno dodat, že na Akgčkách mám udělaný bass mod. Porovnání proběhlo s Casea Lyra Digital MKII. Přehrávač Foobar2000, žánry různé.
No a byl jsem docela překvapen :-) ... zas tak blbě to na té zvukovce od Creativu nehraje ;-) ... musel jsem teda přidat na EQ trochu nejnižší frekvence. Největší rozdíl oproti Lyře byl v čistotě a dynamice, ale jako celek to fakt hrálo docela pěkně. Tímto samozřejmě nechci autorovi tématu tuto kombinaci vnucovat, z K701 lze dostat opravdu více .... spíše to píšu jako zajímavý poznatek :-)
Doma : Lyra Digital MK2, AU/RA Z1, AQ Kentaur 653, Fluid F5, AKG K701, Riva S, Riva Arena
Přehrávače : OPUS #1, X5 1st + 2nd, Xduoo X10, Sansa Clip, Fiio E12, Fiio E12a
Sluchátka : Noble Kaiser Massdrop, Noble Savant Wizard, Flc8s, Meze 99 Classics
Hynex
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kalužník 11. 4. 2017 18:11

Děkuji za všechny odpovědi, pokusím se jednotlivě reagovat.

bacil2: "pre bežného užívateľa" - Běžná věc mi nestačí, tohle je jen nouze, z níž nemohu ven, neustále se snažím o zlepšení situace. Ta sluchátka mám v plánu také užívat jinde, proto mi nedělá problém, když v tomto zapojení nebudou stoprocentně využita, cenově jsme navíc v přibližně stejné relaci jako u Tebou zmiňovaných modelů. Nebo to vidíš (či kdokoli ostatní) jinak?

EKKAR: K 701 jsem si ještě nekoupil, jen o nich uvažuji pro dobré ohlasy, zavedenost, rozhodně se nebráním jiným řešením. Spíš mi jde ale o kompletnost řetězce, neuvažovat jen separátně o modelu sluchátek, aniž bych přemýšlel o zbytku.

hifionania: Jojo, jen o nich uvažuji a snažím se vyzjistit, co k nich bych musel obstarat.

Hynex: Díky za prakticky provedený test, ani jsem v něco takového nedoufal. O tom, že z toho jde vytřískat víc, žádná, to je samozřejmé. Myslíš tedy, že s Creativem by to mohlo jít? Na cesty je brát samozřejmě nepotřebuji, je zřejmé, že v kombinaci s mobilem by byly k ničemu, od toho mám osvědčené Porty Pro.
Kalužník
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hynex 11. 4. 2017 19:41

Nejlepší by bylo, kdyby jsi si to vyzkoušel na vlastní uši. Já mám třeba dobrou zkušenost z Muzikeru - objednali sluchátka (dokonce iem) a nebyl problém vyzkoušet. Zvukový charakter K701 je dost světlý a ne všechny žánry "zvládají", za mě třeba rock. Normálně EQ nepoužívám, ale tady jsem musel.
Nevím odkud jsi, ale pokud máš možnost navštívit třeba Audigo nebo ten Muziker, tak to udělej.
Hynex
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod AK-47 12. 4. 2017 17:11

Za me doporucim ath-m50x na rock,metal, nenarocne na vykon sluch.zesilovace,). V krajni nouzi se s nima da chodit i venku (lidi se vam nesmejou,izoluji dobre)
AK-47
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod The Wolverine 12. 4. 2017 19:45

Nebylo by od věci, kdyby zakladatel tématu specifikoval svoje požadavky na izolaci, zvukové preference a hlavně kolik do toho je ochotný investovat. Pak se můžeme bavit konkrétně.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kalužník 13. 4. 2017 17:20

Pokusím se. Co se týče izolace, tak jsem pro otevřená sluchátka, s DT 860 mám výbornou zkušenost, s hlukem není veskrze problém, jde o poslech pod střechou. Finančně to vidím na sluchátka v cenové relaci tři až pět tisíc, do dalšího příslušenství taky mohu investovat, pakliže to bude záhodno, hlavně i kvůli němu jsem vznášel dotaz. A hudební preference? Zvukově velmi odlišné záležitosti. Ambient, různé zvukové experimenty, black metal, ale taky jazz. Jsem pro maximální věrohodnost nahrávky.
Kalužník
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 4. 2017 06:10

Hynex píše:
Zvukovku od Creativu mám teda HD verzi (2 kanály). Nutno dodat, že na Akgčkách mám udělaný bass mod. Porovnání proběhlo s Casea Lyra Digital MKII. Přehrávač Foobar2000, žánry různé.
No a byl jsem docela překvapen :-) ... zas tak blbě to na té zvukovce od Creativu nehraje ;-) ...
Akurat ze Xfi a ta HD je obrovsky rozdiel. Ak je to ta 5.1, tak to je fakt mizeria. HD je uplne niekde inde. Aj kvalitativne aj vykonovo. Na tuto kategoriu sluchadiel je dobre pouvazovat aj do investicie do zdroja.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hynex 14. 4. 2017 06:49

Prodejní označení je :

Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro
Creative Sound Blaster X-Fi HD

X-fi jsou obě, proto jsem raději napsal jakou mám, a do teď ani nevíme jakou má Kalužník :-)
Měl jsem před HD i tu 5ti kanálovou a ta je opravdu slabá, s tím rozhodně souhlasím. Pro K701 a spousty dalších modelů zcela jistě nevyhovující.
Hynex
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kalužník 14. 4. 2017 13:35

Ryan Giggs píše:Akurat ze Xfi a ta HD je obrovsky rozdiel. Ak je to ta 5.1, tak to je fakt mizeria. HD je uplne niekde inde. Aj kvalitativne aj vykonovo. Na tuto kategoriu sluchadiel je dobre pouvazovat aj do investicie do zdroja.


Ano, je to ta 5.1, bohužel. I proto sem píšu, rozhodně mi nejde jen o sluchátka. Čím byste ji nahradili, pokud bych se chtěl držet možnosti externí zvukovka (/ DAC?). Mohl by být řešením ten Creative Sound Blaster X-Fi HD? Využiji i to RCA.
Kalužník
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků