Sloupovy repro do 35tis

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod goelr 24. 5. 2017 10:51

Ahoj,

přestěhoval jsem se do většího bytu a chtěl bych upgrade repro - hlavně teď se mi hodí sloupy. Současná sestava viz můj podpis. Zkoušel jsem tady najít něco kloudného na doporučení...ale zkusím to i takto.
Prozatím nechci měnit můj současný denon. Je tedy možný, že mi napíšete, že k tomu denonu ani nemá cenu dělat upgrade...
Obývák je 5 x 4 m, poslechová vzdálenost bude cca 2,7 - 3 m.
Poslouchám skoro všechny žánry (vyjma dechovky a tekna), potřeboval bych něco univerzálnějšího.
Případná cena je +/- 35 tis.

Díky.
Ven: Fiio M11 Plus ESS -> Limeears Pneuma
PC: Burson Playmate 2 -> Audioengine A5+
goelr
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petulda 24. 5. 2017 12:05

Ahoj,
pro sloupy za 35 bude tvůj Denon opravdu underkill a to i v případě, že bys sloupy kupoval jako nové. U bazarovek ani nemluvím. Tzn. pokud v budoucnu uvažuješ o změně zesilovače, mají takové bedny smysl. Dost univerzální jsou třeba Aurum Cantus nebo Dynavoice. Za vyzkoušení stojí i VM Audio a určitě i mnohé další...
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod axton 24. 5. 2017 12:39

Zdravím tě goelr. Mohl jsi třeba uvést důvod,co ti v nové a větší místnosti ve zvuku schází.Jak se zde na fóru spousta členů zmiňuje a mají samozřejmě pravdu​, akustika místnosti je to, co by člověk neměl opomíjet. Tvá sestava v rámci cenové kategorie si myslím není špatná a pokud ti zvuk stále vyhovuje,tak nic neměň. Dvacet metrů musí ozvučit přece s přehledem. Zkus si pohrát s umístěním a akustikou a třeba se dostaneš zvukově tam,kde jsi byl spokojen v menší místnosti. Měl jsem možnost ve stejně velké místnosti slyšet stejné repro i se sestavou Denon. Byly to pouze novější modely 720ae a k nim měl dotyčný ještě na víc připojený subwoofer Proson Rumble R10. Pustil mi na tom album od REM a mě se to opravdu velice líbilo.(berme taky v potaz, že co člověk, to jiný sluch,vkus, názor a taky nároky) Pokud ti v nové místnosti schází spodní objem pásma a v menší ti nechyběl, možná by to mohlo být pro tebe levnější řešení, než prodávat repro a kupovat sloupy,ze kterých by tvůj Denon nemusel dostat to, co by si zasloužily. Jen jsem si na to vzpomněl a třeba by to mohlo být pro tebe k zamyšlení, jak si ponechat svůj stávající aparát a nemuset prodávat repro se ztrátou a potom třeba zjistit, že ti sloupky nepřinesly očekáváne zlepšení. Být tebou,pohraju si s umístěním a akustikou,co ti možnosti dovolí a zkusil bych si třeba někde od známého,nebo ze studia za úplatu vypůjčit na zkoušku subwoofer aby sis udělal obrázek.Mohla by to pro tebe byt třeba přínosná a levnější varianta.
Přeji ti hezký den.
Magnat MR 780,HECO Aurora-700,Loxjie D30,Hama dit2010
axton
Junior

Odeslat příspěvekod starší 24. 5. 2017 14:35

On ten Denon 700 bude asi + - zvukovo podobný tomu novšiemu PMA 720, ten som počul a ako sa ludovo hovorí nehrá moc basov, bas je slabý, nevýrazný, štíhly, takže ak už k nemu nejaké nové stĺpy tak nejaké basovo silné, kludne až prebasované /tento výraz treba brat s rezervou,platí pri určitej kombinácii a akustike/, napadá ma HECO, MAGNAT, SONUS FABER seria VENERE, možno DYNAUDIO napr. DM 2/7 /regalovky/, DM 3/7, FOCUS 220, 220 II, TANNOY Revolution XT6F, počul som aj kombináciu PMA 720 s B&W 683 S2, mne sa ten zvuk páčil, ale tých basov tam bolo tak na hrane v porovnaní s ROTELOM a 683 S2, ako už bolo spomenuté tých bední je vela, určite si vezmi svoj DENON a skúšaj, návrhov dostaneš až až ...
V suboch sa nevyznám, ale i tak še dá, neviem kolko stojí sub, ktorý už neduní :-) , ale určite ti poradí kolega "subista" Peter.
Keby si predal ten silič /PMA 700/ za 3-4 k, mal by si 38-39 k rozpočet na silič + bedne, aj takto by sa dalo.
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Leony5 24. 5. 2017 18:22

:-D Známej zvažuje prodej Dynavoice df8 má je cca 2 roky a nabasovaný teda jsou hodně.
Pioneer SA 9500 MKII/ Cocktail Audio x40 / Repro Diy M. speaker
Leony5
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod starší 24. 5. 2017 19:16

Teraz som objavil jedny "prebasované" bedne :-) , cena by šla možno ešte trochu stlačiť
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... rk-walnut/
ale byť tebou išiel by som si vypočuť aj niečo z cenového druhého konca, napr. tie Dynavoice, Heco atď.
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod goelr 24. 5. 2017 19:43

Díky moc za postřehy a rady. Dost jsem i přemejšlel, že celou stávající sadu úplně pustím...
Je to trochu mimo to takto přirovnávat, ale pracuju na PC denně 10 hodin a mám tam Xonar Essence II + DT 880 a to je někde úplně jinde..
Subwoofer určitě nechci, to není řešení. Je ale pravda, že akustiku místnosti stále řeším.
Nicméně jsem uvažoval nad Marantz PM6006 + např. Monitor Audio Bronze 5 nebo NADem a k tomu něco...
Ven: Fiio M11 Plus ESS -> Limeears Pneuma
PC: Burson Playmate 2 -> Audioengine A5+
goelr
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod macek1168 24. 5. 2017 21:40

Zkus si poslechnout Tannoy xt6f. Zahrají ti klidně i s tím denonem, jen basy budou štíhlejší. Pokud se rozhodneš pro upgrade doladíš zesilovač k nim. Teď jsou někde na hifionline za 26k. Měl jsem k nim Onkyo A-9050 a jak to popsal můj bratr hlas úplně super a ty basy slabší. Basy se sice daly přidat, ale zase to nepůsobilo moc věrně. Dal jsem k nim A-9000r a basy někde jinde. Docela dobře se umistňují, mají basreflex vespod, nic nebučí. Pěkně podávají prostor, nejsou velké. V této sestavě se dají poslouchat nahlas i potichu.
macek1168
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 25. 5. 2017 06:14

Co tim chces rict, ze sestavu pustis? Ze budes hledat radeji neco pro blizsi poslech k PC? Zminene regalovky Tannoy jsou jiste kvalitni, jen tu moc nechapu to vase parovani. Obe Onkya 9xxx jsou orezavatka a nechapu takove parovani. Radeji lepsi zelezo, ktere rozehraje adekvatne reprosoustavy a je kvalitativne min.na stejne urovni (nemyslim jen cenu), ale ze by uz samotna znacka Onkyo delala zazracne zesilovace, nevim, nevim. Radeji bych v teto cene sahl po integraci BVA, ktery je o parnik dal. Clovek pak hleda co mu chybi pri poslechu a problem neni casto ani v akustice nebo repro, ale prave v zesilovaci. Preji stastnou ruku.
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod goelr 25. 5. 2017 08:15

K PC nic nehledám, tam je to pro mne momentálně ideální.
Prodám moji dosavadní sestavu - tím jsem myslel, že to pustím ven.

A budu kupovat vše nové do 60 tis. Sloupy + zesík (musí mít už i digitální vstup) + cd.
Ven: Fiio M11 Plus ESS -> Limeears Pneuma
PC: Burson Playmate 2 -> Audioengine A5+
goelr
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 25. 5. 2017 09:13

Aspon repro bych se nebal vzit bazarove a dostat se tak vys. Proc pozadavek u zesilovace na digivstup? Dalsi vyrazne omezeni vyberu, stejne te casem zacne integoravany DAC stvat s pujdes do externiho, ktery bude vyrazne kvalitnejsi. Zkus se podivat po znackach alespon jako Vincent nebo Xindak a ne Onkyo, Pioneer ap soucasne konzumky.
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod macek1168 25. 5. 2017 18:30

☺ tu reakci jsem čekal. Já Onkyo nikomu nenutím. Tannoy xt6f jsou sloupky bazarové ☺ a hrají i s osmnáctikilovými ořezávátky.
macek1168
Junior

Odeslat příspěvekod MacPhenom 25. 5. 2017 19:01

Marantz PM6006 bych rozhodně nedoporučoval protože mu výrazně šumí DAC.
MacPhenom
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kuko61 25. 5. 2017 21:02

Ak by si predsa len kupoval bazarové bedne, skús si niekde vypočuť Infinity Kappa 8.2 ser. II. Mám ich už 20 rokov, ale pokiaľ by sa mi s nimi niečo stalo, skusil by som ich kúpiť znovu, ak by ich niekto predával. Síce je ich lepšie spárovať s výkonnejším zosilovačom, ale dobre zahrajú aj s menej výkonným.
Zahrajú dobre pop, rock, metal, folk. Väčšinou sa predávajú za 20-25 tis. korún. Chodím často po výstavách, nemyslím, že v takejto cene by sa im niečo zvukom blížilo. Ale to bude asi platiť aj o iných reprosústavách z pred 15-20 rokov. Zvuk, aký mali vtedy reprosústavy za 4-6000 mariek (čo bolo okolo 100 000 Kč a za túto cenu sa predávali už naozaj dobré bedne), je teraz k dostaniu za násobne vyššie sumy :/ A tie staršie reprosústavy sa dajú kúpiť za zlomok vtedajšej ceny (staršie Infinity, Tannoy, Mission, JBL, Dynaudio, Canton, Elac, Audio Physic a pod.).
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 25. 5. 2017 22:49

Pozor Kappa 8.2 je úplně jiná liga, která zastíní repro min do 50k Kč, otázka čím to nakrmí, ať to není jako dokola se opakující nešvar párování s nějakým zeso-chrchlátkem co má sotva 80W/ch. To bude chtít min. Vincent SV234 ap. drobky! Lidi nebuďte hulváti a dopřejte bednám krmeníčko ;).

to Macek: zpletl jsem si tyto Tannoy s regálovkami podobného značení ;).
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků