jakou TV? DVBT2, RJ45, filmy z disku

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod FranTv 1. 5. 2017 12:13

audis píše:min 100 MB


A pokud je minimum pro funkci 100 MB a při poklesu pod 50 MB se nahrávání zastaví, tak si spočítej kolik se ti na 50 MB vejde nahrávky, když
Ryan Giggs píše: TV nahravku nekomprimuje, nahrava 1:1.

;-)


Maximální délka vysílání, s kterou dokáže funkce Timeshift pracovat, je 90 minut.

Funkce Timeshift vyžaduje alespoň 1,5 GB volného místa na paměťovém zařízení USB.

...no a pokud je max. 90 min.,resp. 1,5 hod a min. 1,5 GB, tak počty jsou jednoduché...
;-)
samozřejmě to nemusí platit doslova, ale film může těch 2 až 5, nebo 6 GB spotřebovat...
FranTv
Junior

Odeslat příspěvekod audis 5. 5. 2017 20:53

koupil jsem ten Samsung UE32K5672.

Zkušenosti:
- obraz je docela fajn, tv vysílání subjektivně bez kostiček, lepší než jiné značky v obchodě, co měl vystaveno. Díky za doporučení!! :-) prima to se povedlo:-))
- nahrává na flasdisk Kingstone Datatraveler SE9 G2 USB3.0, kod výrobce model "dtse9g2/32gb". V obchodě dva prodavači tvrdili, že bude nahrávat nejméně na přenosné externí disky o nějaké vysoké kapacitě, dále jeden tvrdil "dřív to na flasky šlo, ted už to nejde" (jmenoval i důvod ale to je jedno). Tato flaska má (zkoušel jsem) reálný zápis velkého souboru v pc v USB3.0 asi 13 MB/s, v usb2.0 asi 10 MB/s. Po tom, co si tv flashdisk na výzvu prověřila, něco jsem na něj nahrál, jsem flashdisk připojil opět do pc: původně nakopírované soubory z pc zůstaly zachovány a televize si přidala složku Contens (v podložce několik souborů) a nějaký systémový soubor do kořenového adresáře. Flashdisk od začátku nafomátován na NTFS.
- nahrává na flasdisk Sandisk Cruiser 8 GB USB 2.0 (stáří odhadem 5 - 8 let nevím), píše dostupno 13 hodin záznamu (změnu kvality na úkor délky jsem neprověřoval). Reálný zápis tohoto flasdisku jsem zapomněl, ale myslím, že u velkého souboru zapisuje 10 MB/s. Flasdisk opět v NTFS, nikoliv fat32.


Problémy:
1. u staženého filmu z netu, (zdroj jsem zapomněl ale primárně stahuji BD ripy, 1080p, přípona mkv, s vnořenými titulky v menu (nevím jak se tomu říká)), televize ty titulky nezobrazí. Vůbec o nich neví. To je normální? vyzkoušeno na dvou filmech (z roku a staženo 2008 kodek h264 a z roku 2015 kodek x265).

2. kabelem jsem tv připopil do domácí sítě, síť to našlo, píše připojeno. Našlo mi to název meho stolního pc. Ale když v tv v SOURCE počítač zvolím, píše NENALEZEN ŽÁDNÝ OBSAH. Přitom notas, tablet a mobil si normálně z pc filmy přes sít (tentokrát přes wifi) přehrávají. Věřím, že wifi místo lan nebude rozdíl. Žádné nastavování jsem teď v tv, ani tehdy v notasu a tabletu a mobilu jsem nedělal. Prostě jen plug and play přes DHCP a maká to. Co s tím? Je to pro mě hodně důležité.
Specifikace sítě: wifi router Tenda w311r, stolní počítač (kde jsou v různých složkách filmy) Win7. Okamžitě můžu vyzkoušet wifirouter Well, ale věřím že rozdíl nebude. Též můžu vyzkoušet, zda tv dokáže prohlížet notas (našla ho, ale nezkoušel jsem z něj přehrávat).

děkuji za pomoc.

jak z popisu vidíte, počítačům trochu rozumím, ale do televizí nevidím. Preferuji user friendly plug + play bezúdržbové řešení. Už nemám čas jako kdysi dávno za mlada, na nějaký samostatný laborování. :-(
-----
edit: tento příspěvek jsem od doby odeslání do 5-5-2017 23:00 hodin asi 10x opravil a doplnil.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 5. 2017 04:44

1. Ano je. Titulky vies pouzit externe.
2. Na prehravanie obsahu po sieti pouzi nejaky dlna server. Serviio, Samsung Smart view....
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod audis 6. 5. 2017 10:36

Aha. Překvapivé. Nainstaluju.

Samsung vydal novější firmware. Je někde changelog?
audis
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod audis 8. 5. 2017 09:22

funguje vám ted Servilio? TV nenachází vůbec profil Servilio, na počítači při spuštění Console píše Cannot connect to the server, it doesn't seem to be running....

Takže je problém na vzdáleném serveru Sevilio?
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ...drát 8. 5. 2017 10:59

tie titulky prehrá ale musia mať rovnaké pomenovanie ako film,dá sa to prepísať
...drát
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audis 9. 5. 2017 20:09

Problém:
v Guide jsem zvolil nahrávání pořadu (délka asi 60 minut). Infopanel nahrávání zobrazoval nahrávání xxx minuta / z 0:30:00. Po 30 minutách nahrávání skutečně skončilo. Co to je za srandu? Já chci nahrát pořad a nestarat se o to.

Infopanel https://ctrlv.cz/Lc5U : tam, kde nyní vidíte 0:28:30, bylo předtím těch 0:30:00. To to jako nahrává po půlhodině nebo co? Volnou kapacitu úložiště píše 6 hodin záznamu. Co mám dělat, aby to nahrálo normálně celé, jak bych očekával, žádné speciality? nebo toho chci moc?

-- 09 kvě 2017 21:24 --

4x zkusil jsem dát nahrávat jiný pořady, čas za lomítkem to ukazovalo korektně. tak snad to předtím byla ojediněla vada v matrixu a samsungu (bojím se samsungu dle zkušensotí s mobily). Ach ty problémy manželek jsou nevyzpytelné. :roll:
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 10. 5. 2017 04:54

To ze sa vyskytol problem pri nahravani, nemusi byt hned problem televizora. Tam je X dalsich veci ktore mozu hrat rolu. Problem na strane vysielatela, problem na strane vysielatela EPG, vadny sektor na kluci/hdd atd.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod audis 17. 6. 2017 12:52

často mi Serviio píše "Cannot connect to the server, it doesn't seem to be running...". A server není načten v televizi. To je chyba na mé straně, nebo na straně Serviia? dělá vám to taky?

-- 17 čer 2017 14:20 --

o windowsmeapalyer na Windows10 jsem se dočetl, že podporuje mvk soubory. Můj WMP12 na W7 nepodporuje. Chci to z důvodu, že WMP také tvoří DLNA server.

Kde stáhnu a jak se má jmenovat WMP z W10? Který si chci nainstalovat na W7. těch verzí je hodně, já na W7 mám WMP12 defaultně, nedohledal jsem verzi, kterou mám hledat.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Paullik74 17. 6. 2017 13:49

Používám Serviio několik let (momentálně mi běží bez problémů asi na třech počítačích) a tohle mi nikdy samovolně neudělal. Udělá to v případě, kdy ručně vypnu Serviio přes "appku" Stop Serviio service (když dáš start a napíšeš Serviio, mělo by ti to najít vedle Serviio Console) a poté se snažím pustit Serviio Consoli, potom vyskočí zmiňovaná hláška. Nepoužíváš náhodou nějaký rádoby čistič (např. něco od populárních IObit, Advenced SystemCare a podobné sračkoidní softwary), který zabíjí procesy? Je možný, že se ti prostě vypíná Serviio server po nějaké době. Jinak stačí dát Star Serviio service (jak jsem výše zmiňoval ten Start kde napíšeš Serviio, tak vyjedou asi 3 appky, kdyby né tak hledej dál - https://1drv.ms/i/s!Ajnzyt_6iyFlg8hpzjq5f03NfleVIw), a měl by Serviio server naskočit a ukázat se i na TV. Taky je dobré zkontrolovat, že máš aktualizovanou Javu (v případě 64bit systému je dobré mít nainstalované obě verze, 32 i 64 - http://javadl.oracle.com/webapps/downlo ... 096fa80163 a http://javadl.oracle.com/webapps/downlo ... 096fa80163).
Pokud je všechno v pořádku a nevidíš důvod, proč by Serviio nemělo běžet, odinstaloval bych ho, přeinstaloval Javy, a Serviio znovu nainstaloval. Případně ještě předtím můžeš komp projet CCleanerem (nezapomenout na vyčištění registrů).

WMP z desítek na sedmičky těžko dostaneš (ověřený to nemám ale vážně pochybuju), a i kdyby, vykašlal bych se na to. Jejich media server je naprosto otřesnej. Se Serviiem se nedá srovnávat. Vlastně podle mě nemá momentálně konkurenci.

WMP z desítek je taky verze 12 (https://1drv.ms/i/s!Ajnzyt_6iyFlg8ho4MubGV7vrNU3PA).

Kdyby něco, klidně můžeš PM.
Paullik74
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 17. 6. 2017 16:48

audis zkontroluj aktivity firewallu, pokud něco takového používáš. Ten dosti často může mít vliv na podobné záležitosti.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod audis 17. 4. 2018 21:38

report Servilio: až po reinstalaci windows problémy se Servilio zmizely.
------------------

Dotaz k tv Samsung UE5672: při dvb-t2 vysílání, stisknu INFO a v řádku Kvalita obrazu dle stanice zobrazuje značky A nebo AD. Dříve bez t2 zobrazoval SD nebo 1080i apod. Jakou kvalitu obrazu u t2 znamenají značky A a AD?
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků