Bluetooth reprosoustava 5.1 přímo do tv Sony bravia

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tomasr2 16. 12. 2017 14:41

Zdravím,
Lze zapojit 5.1 repro přímo do tv (Sony bravia kdl-55w756) a jak? Lze zvuk přenášet bezdrátové? Nechci tahat zvukové kabely kolem mistnosti (ani to nejde - dveře a bezlistova podlaha).

Rad bych zvuk ovládal ovladačem na tv. Libi se mi tohle repro https://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/jamo-s-426/specifikace/#section ... nechci plastove, ikdyž zřejmě nesplňuje moje požadavky, které zde uvádím (žádný parametry jsem k němu nenašel, dokonce ani rozměry.

Co by jste mi připadne doporučili v téhle cenové a kvalitní kategorii. Pokud je třeba aby receiver, tak v jaký cenový kategorii má smysl? Chci to hlavně na filmy, ale i hudbu. Nejsem žádnej muzikant.
tomasr2
Junior

Odeslat příspěvekod Tapir1 16. 12. 2017 16:55

Zdravím,
pokusím se odpovědět na výše uvedené dotazy. Takže repro 5.1 nejde k TV zapojit přímo. Ani repro 5.1 nejde přímo zapojit přes BT, bohužel. V postatě je možné následující - koupit all in one system 5.1 s BT surround repro ( někdy i centr ). To však neřeší dráty k předním repro. Další možnost je pak koupit soundbar s BT subwooferem. Jiné, zaplatitelné, možnosti v podstatě nejsou, nebo o nich nevím. Bezdrátové sety sice existují, ale pohybujeme v řádu vyšších desítek tisíc, až sto tisíc.... ,-)
Tak hodne štěstí při výběru !
Audio - CA AZUR 851A, Pioneer N-50AE Casea Upgrade, Denon DVD 3910, Quadral Signum 90; Portable - Shanling M1, Beyerdynamic DTX 100 & Byron, Sony WH-1000XM2, Xiaomi Mi9 + Hiby FC3 MQA, Blon-BL03, TWS - Panasonic RZ-S500W, TV - Philips 65OLED 873
Tapir1
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomasr2 16. 12. 2017 19:51

Hm, to jste mě moc nepotěšil:). a Již sem se smířil, že samotné bedny nepůjdou. Ikdyž nechápu k čemu existují aktivní (tedy s vlastním zesilovačem) repro a k čemu jsou v televizi komponentní výstupy.

Nepotřebuju mít bluetooth celou soustavu. Věci co budou u televize (přední, centr, případně subwoofer) v pohodě schova tv panel. Jde mi jen o zadní bedny, který by měli samostatně napajeni, ale zvuk by do nich šel bezdrátové. Tohle musí být poměrně častý požadavek, málo kdo má zasekaný zvukový kabely ve zdi a tahat to v liště přes strop ... takovej masochista je taky málokdo:).

Zeptám se blbě, co znamená tedy tohle https://domaci-kina.heureka.cz/panasonic-sc-btt465eg/specifikace/#section? Takovejch je víc.
tomasr2
Junior

Odeslat příspěvekod Jihomoravák 16. 12. 2017 22:18

Já jsem to pochopil tak,že můžeš přes Bluetooth přehrávat hudbu třeba z mobilu. Nepišou tam,že jsou bezdrátové..
Jihomoravák
Junior

Odeslat příspěvekod tomasr2 17. 12. 2017 07:08

Pravda asi to tak bude. Nicméně nevim, zda je v tom nějaký technicky problém, ale BT 4 má dostatečný datový tok na přenos srovnatelného audia jako na kabelu. A že by po tomhle nebyla poptávka se mi nechce věřit.
tomasr2
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 17. 12. 2017 10:44

Jihomoravák píše:Já jsem to pochopil tak,že můžeš přes Bluetooth přehrávat hudbu třeba z mobilu. Nepišou tam,že jsou bezdrátové..
Doslova se tam píše tohle:
Heuréka píše:...
Bezdrátová technologie Bluetooth® - užijte si doma pohodlí bezdrátové hudby
Zvuková data z kompatibilního zařízení lze odesílat do hlavní jednotky bezdrátovým přenosem.
...
O přenosu k jednotlivým reprosoustavám ani slovo - samozřejmě, protože k tomu BT sloužit nemá ...

Lidi, to si jako vážně myslíte, že budete mít doma repráky úplně bez kabeláže? I kdybyste sehnali soupravu pro bezdrátovej přenos 5.1 nízkofrekvenčního signálu, STEJNĚ NĚKUDY BUDETE DO TĚCH BEDNÍ DOTÁHNOUT NAPÁJENÍ = bez kabelů se stejně neobejdete ... A když si představím tu obrovskou dávku rušení, který jsou bezdrátový přenosy vystavený už teď (spínaný zdroje, všecky už fungující BT a Wi-Fi, LTE interfernet, DVB-T ...), tak to vidím, že by ses musel s takovým přenosem odstěhovat někam na Mars nebo na měsíce Jupitera, abys neměl problémy s rušením přenosů ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tomasr2 17. 12. 2017 11:49

Ale napájení přece není problem. Pokud jde o aktivní reproduktory, tak má každá bedna své napájení a asi není problem mít na stěně zásuvku. Problém je, jak dostat kabel se zvukem do zadních repro. Ve dveřích nemáme přechodové lišty, podlaha vinyl. Takže jediná možnost je vést kolem mistnosti v podlahových lištách (to není zas takový problem), ale kolem obložek na zdi, což bych si přišel jak nekde ve sklepě. Nemůžu se smířit s tím, že v dnešní době je problém bezdrátový přenos do zadních repro. Bohužel při stavbe mě to nenapadlo, ale určitě bych doporučil zasekávání husí krk do zdi a kabel natáhnout a ukončit zásuvkami, ale koho to napadne při všem tom shonu.
Jinak i BT to technicky zvládne, ikdyž je vhodnější spis jiná bezdrátová technologie.
tomasr2
Junior

Odeslat příspěvekod f1sker.com 17. 12. 2017 12:17

f1sker.com
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 17. 12. 2017 13:43

tomasr2 píše:Ale napájení přece není problem. Pokud jde o aktivní reproduktory, tak má každá bedna své napájení a asi není problem mít na stěně zásuvku. Problém je, jak dostat kabel se zvukem do zadních repro.
...
Nemůžu se smířit s tím, že v dnešní době je problém bezdrátový přenos do zadních repro. Bohužel při stavbe mě to nenapadlo, ale určitě bych doporučil zasekávání husí krk do zdi a kabel natáhnout a ukončit zásuvkami, ale koho to napadne při všem tom shonu.
....
No vidíš - nadávat si můžeš jen sám na sebe, protože to je jedna ze základních věcí přemejšlet i nad instalacema pro pomocný rozvody - a pokud ti je tam nenavrhnul ten, kdo ti projektoval byt a uspořádání rozvodů elektriky, tak se můžeš s důvěrou obrátit se stížnostma i na něj. Jinak mocí mermo usilovat o veškerý řešení bezdrátovou technologií je snaha jen a jen o větší zaprasení prostředí elektromagnetickým smogem ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tomasr2 17. 12. 2017 14:18

Já nechci nadávat, ale najít řešení. Nadáváním nic nevyřeším a to, že jsem lecos opomenul (vše jsem si dělal sám) je pravda, ale to je prostě normální, je to opravdu hodně na co člověk musí myslet a jak se říká: "po bitvě je každej generál".
To s tím smogem je spíš úsměvný, tenhle argument použij v souvislosti se sebou až budeš zapínat telefon nebo používat wifinu, ostatním do toho nemluv. Když to s drátama nejde, tak ano, budu se snažit najít bezdrátový řešení a rádiový smog si obhajim při rozhodování jestli nějaký 5.1 systém nebo žádný.

-- 17. 12. 2017 14:33 --

f1sker.com píše:https://usa.denon.com/us/heos/heos-avr


Díky za tip, to je něco jako Bose, jak píše na začátku Tapir1, je to trochu jiná cenovka a za bednicky, který bych si dal max k PC. U nás ani koupit nelze.
tomasr2
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 17. 12. 2017 16:13

tomasr2 píše:Já nechci nadávat, ale najít řešení.
...
To s tím smogem je spíš úsměvný, tenhle argument použij v souvislosti se sebou až budeš zapínat telefon nebo používat wifinu, ostatním do toho nemluv. Když to s drátama nejde, tak ano, budu se snažit najít bezdrátový řešení a rádiový smog si obhajim při rozhodování jestli nějaký 5.1 systém nebo žádný....
No, myslím že bys měl hlavně přibrzdit tu svoji (n)asertivitu vůči těm, kteří se tady snaží podotýkám BEZPLATNĚ pomáhat a radit všem co přijdou - včetně tebe. A obávám se, žes asi ještě nezažil, co to znamená potřebovat "čistej éter bez rušení" - a zjistit, že díky všem ostatním se stejnou mentalitou jako ty se prostě budeš muset vrátit do dob pro tebe prehistorickejch a budeš muset znovu po bytě natahovat dráty, abys zajistil nerušený spojení - třeba kvůli tomu, že budeš potřebovat nezarušený spojení pro nějakou práci, bez který se neobejdeš ... A víš co? Já to všem takovejm jako jseš ty přeju - protože bez toho si nedokážou vážit toho, čemu se říká "nerušenej přenos" ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tomasr2 17. 12. 2017 19:19

Já si velmi vážím konstruktivních rad, sám je casto poskytuju. Co ovšem nechápu je, když někdo odpovídá na něco na co se nikdo neptá, na takovou radu většinou odpovím bez skrupulí:).

Jak říkám, nepoužívej mobilní telefon, nepoužívej WiFi (nikdo tě k tomu nenutí) a ostatním nech svobodnou volbu. Sociálně-inzenyrsky rady si nech od cesty;)
tomasr2
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 18. 12. 2017 07:23

Budeš se divit - ale mě se právě jedná o to, abych mohl já stejně jako kupa dalších používat právě třeba ty wifiny - tak, aby moje data nekolidovaly s datama souseda přes dva baráky daleko, protože on potřebuje mít "silnou wifinu", tak si tam naroubuje zešilovač - a dalších X uživatelů spektra doslova smete, protože jeho pakety kolidujou s jinýma i tam, kde on bejt nepotřebuje a fyzicky tam ani nikdy není - ale jeho za*raná naposilovaná wifina tam prostě září ... To samý je v pásmu BT. Všeho moc prostě škodí.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tomasr2 18. 12. 2017 07:40

A soused třeba nepoužívá žádnou wifinu a bude-li mu vadit ta tvá (kvůli radiovými smogu), tak budeš tak laskavéj a vypnes ji? Předpokládám, že ne, ale snažíš se tu diktovat svou představu o světě a ještě to vydávat za zdarma podávané rady.

Pokud chceš nezarusenou wifinu, poříd si 5 GHz AP, tam je dostatek prostoru, jak pro tebe, tak pro ostatní. Ale remcat je snazší, co? A zarušení pomocí BT, který má dosah 5 metrů a přes 20 cm zeď ani to ne? To už je vyloženě nutnost kverulovat za každou cenu. Nevím proč bych si nemohl zárusit svůj vlastní prostor.

Pro tvůj klid, nepoužívám temer žádný BT, skoro všechno mám kabelama, ale v tomto případě to prostě jinak nejde. Na druhou stranu kdybych se rozhodl mít veškerý periferní zarizeni pomocí BT, tak je to moje věc a kdyz to budu mít natolik zarušený, že to nepůjde, tak si hold zařídím kabely.
tomasr2
Junior

Odeslat příspěvekod jito 19. 12. 2017 09:22

tomasr2-nevím,jaké máš praktické zkušenosti s problémem rušení wi-fi okolím.
Já u svého notebooku vidím 22 sítí,z toho 10 je v pásmu 5Ghz.
Bluetooth zařízení vidím 7,z toho ani jedno není moje.
A věř,že ideální nastavení wi-fi v pásmu 2,4 je někdy velký problém.....
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků