Chord Mojo

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod leroy26 14. 12. 2017 11:55

Ahojte, tak niektorí tu máte Mojo uz dlhšie, ako vypada postupom casu kvalita baterky?
Diky.
leroy26
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lithrai 14. 12. 2017 12:48

Podľa spoločnosti Chord, má baterka v Mojo vydržať 10 rokov. Ja mám dvojročné Mojo a baterka drží ako u nového.
lithrai
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod razerfan 19. 12. 2017 08:22

Já používám Mojo jako zvukovku k počítači přes usb, a koaxiálem tam mám veden stereo PCM signál z televize. Možná se časem vrátím i k přenosnému použití, věc se má tak, že na poslouchání venku a v práci jsem neměl moc čas a buňky. Mojo může obě role - stolní i přenosnou - plnit zároveň, stačí označit a zafixovat na stole kabely pro rychlé zapojení/odpojení. U počítače nemám k Moju výhrad, jeden výstup je použit pro sluchátka a druhý spojojuje Mojo s integrovaným zesilovačem a s regálovkami přes minijack-cinch. V počítači s Windows10 lze zapnutím Dolby Atmos for Headphones ( viewtopic.php?f=1712&t=1277102&p=11777301#p11777301 ) umocnit stereo zážitek při sledování filmů s vícekanálovou zvukovou stopou a u hraní her. Co mi malinko chybí je, že u TV spojené s Mojo přes koaxiál jsem odkázán na stereo zvukovou stopu (např. při sledování Netflixu přes televizi, nebo při přhrávání přes USB port na televizi). Dumám, jestli by k tomu nešel využít nějaký converter, do kterého bych přivedl surround ( Dolby Digital Pro, prostorové DTS ) zvukový signál přes HDMI(ARC) a který by uměl tento signál překódovat do sterea a poslat výsledek přes koaxiál do Mojo. Na trhu jsou výrobky, které umí dekódovat surround z HDMi(ARC) do sterea(koax), ale nemají podporu Dolby Atmos nebo Dolby Digital Pro. Nezbývá tedy než ponechat dekódování audio signálu čistě na televizi. Když dám v Netflixu 5.1 stopu a v televizi nastavím pro stereo optický výstup formát signálu PCM, tak mám subjektivně pocit, že dochází k dekódování všech kanálů do sterea a nikoli jen k přenosu předních dvou. (pozn.: v manuálu píšou, že moje televize umí přes optický výstup přenášet jen stereo signál, jiné televize mou umět přenášet přes optický výstup i 5.1, ale to by zas Mojo nezvládlo dekódovat, takže díky Bohu za to stereo). Downmixovaný stereo zvuk ovšem postrádá ten vymazlený Dolby Atmos for Headphones effect. Podání surroundu lze přinejlepším označit za decentní. I pokud bych se pokusil toto řešit nějakým receiverem s podporou Dolby Atmos, tak jsem si přečetl na netu že receivery nepodporují Dolby Atmos na sluchátkovém výstupu. Je velký otazník, zda by jej podporovaly na koaxiálním výstupu. Považuji tedy problematiku krmení Mojo z televize přes optiku za současného použití Dolby Atmos za neřešitelnou. Buď by to musela umět sama televize, nebo by bylo třeba mezi Mojo a televizi postavit prvek, který se nevyrábí. Není třeba si s tím ale dělat hlavu, je zázrak už jen to, že s Mojo takto pěkně vše funguje. Díky za pozornost a fajn den.
razerfan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lithrai 17. 1. 2018 19:23

Používa tu niekto Mojo s Windows 10 Fall Creators Update? Funguje vám?
DAP: iBasso DX240+Amp8MKII, Dethonray DTR1 Prelude, Audio-Opus Opus#1
IEM: Hidition New Tears 6, ThieAudio Monarch MKII, Alclair RSM Quad
Desktop: RME ADI-2 DAC FS, HP: Mr.Speakers Aeon Flow Closed, F-CANS AURA
lithrai
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tajnik 12. 2. 2018 09:42

lithrai píše:Podľa spoločnosti Chord, má baterka v Mojo vydržať 10 rokov. Ja mám dvojročné Mojo a baterka drží ako u nového.

Dotaz na malou vydrz Moja - mam ho nove od od 11.2017, moc ho nenosim, nevydrzi. Zatim jsem ho nabijel asi desetkrat. Vydrz je tak kolem hodiny hrani pres xDuoo10 a HE-400i, pak chcipne. Cetl jsem, ze ma po nabiti svitit kontrolka nabijeni od modre pres zelenou k oranzove a cervene. Me jeste pokud vim nabita modre nesvitila, at nabijim treba cele odpoledne nebo pres noc, jenom zelene. Koupil jsem k tomu adapter 1A, porad je to stejne. Neresil jste nekdo ohledne baterie nejakou reklamaci?
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 12. 2. 2018 10:17

Tak to más neco hodne spatne.Já nabíjím 2A a pri plném nabití ti kontrolka musí zhasnout.Kontrolky jsi ppsal presne a také to presne tak funguje.
Zkus jeste tu 2A nabíjecku a pokud budou problémy pretrvávat,tak servis.Jses stále v záruce,tak není co resit.Mojo mám více nez dva roky a stále erzí cca 8 hodin.Pri prehrávání vyssího bitrate Flac a DSD,Pokud bych jel pouze MP3,byla by prý výdrz jeste vyssí.To jsem ale netestoval.
P.S.nabití by ti melo trvat cca 4 hodiny a nikdy by jsi nemel jít az do konce kapacity.Já dávám na nabíjecku,jakmile se mi rozsvítí cervená.
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tajnik 12. 2. 2018 10:36

No, dalsi rozdil. Pri pripojeni USB kontrolka nabijeni bile prerusovane blika porad, jenom uz pak neprechazi do cervene. Bral jsem to tak, ze je v nejakym udrzovacim modu. Dam 2A a pockam tak dlouho, dokud nezhasne. Diky za podporu.
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod T101 12. 2. 2018 10:38

Moje zkušenost s Mojo je taková že při prvním nabíjení při cca 60% začalo vydávat pískavé poměrně hlasité pazvuky. Ve strachu ze zničení jsem je odpojil z nabíječky a i tak vydrželo cca 6h přehrávat.
Nicméně tato situace se stále opakovala a tak jsem je vrátil.
Kino : Onkyo tx-nr1007 - Focal Electra 1027 Be, CC700 S, 706S, SW 700 S
Stereo: Oppo 105D (Casea mod.) Audionet SAM G2 - Focal Electra 1027 Be
Head: Modi Multibit + Asgard 2- Mr Speakers Ether C Flow, OPPO PM-3
T101
Junior

Odeslat příspěvekod akburt 12. 2. 2018 12:01

Pri nabíjení MOJO svítí pouze bíle.Po dosazení plné kapacity se odpojí a bílé svetlo zhasne.Tím je ukoncený proces nabíjení.Ale nikdy mi bílé svetlo neblikalo.
Ty barvy platí jen pro provoz,aby mel clovek kontrolu,kolik kapacity mu jeste zbývá.
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bacil2 12. 2. 2018 12:21

... a bol pri popisovaných problémoch použitý ten správny usb konektor? ... Mojo má dva usb konektory, ale iba jeden je určený na nabíjanie!
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 12. 2. 2018 14:14

Ahoj. Pokud při nabíjení kontrolka bíle bliká, je slabá nabíječka, případně jiný problém při nabíjení. Mně na jednu 1A nabíječku Mojo bliká a nenabíjí se a na druhou se nabije dobře (předpokládám, že je to tím, že ten 1A si výrobce napsal na nabíječku, ale přístroj takový proud nedá). Chce to solidní nabíječku - z Aliexpress například od firmy Anker, za pár šupů dělají i 2A nabíječky (výkon 10W) a ten proud skutečně dají. Dál se doporučují nabíječky Apple. Pazvuky jsou normální. Když připojím nabíječku tak to Mojo vyluzuje asi 5 sekund a ke konci nabití pak posledních 5 minut. To je taky dáno nabíječkou,při nabíjení přes power banku to nedělá.
Čili jak bylo popsáno výše, Mojo při nabíjení bíle svítí, po nabití zhasne. Pokud bíle bliká, použít jinou nabíječku. Při přehrávání je nejdříve modrá pak zelená, pak žlutá, červená a nakonec červená bliká.
Pokud problény s kapacitou baterie trvají, doporučuje se nechat Mojo plně vybít, až se vypne samo a pak bez přehrávání plně nabít. Nabíjení by mělo trvat 4 hodiny.
Mně Mojo při přehrávání Flac 16/44 vydrží něco přes 6 hodin. Na mp3 i k těm osmi hodinám.
Jinak se hodně o Mojo včetně tvých problémů dozvíš zde:
https://www.head-fi.org/threads/chord-m ... 86.784602/
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 12. 2. 2018 15:13

martas38 píše:Pokud problény s kapacitou baterie trvají, doporučuje se nechat Mojo plně vybít, až se vypne samo a pak bez přehrávání plně nabít.

Hmmm - to sa mi teda moc nezdá ... áno, je to klasická metóda vhodná pre NiMh alebo NiCd akumulátory, ale normálny lítiový článok predsa nemá žiadny pamäťový efekt a každé takéto zbytočne hlboké vybitie mu môže iba uškodiť
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lithrai 12. 2. 2018 17:00

Na tvojom mieste, ak sa dá, by som to Mojo reklamoval. Lebo to vypadá, že ti za chvíľu umrie batéria.
lithrai
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 12. 2. 2018 17:02

bacil: V tomto případě se nejedná o potlačení paměťového efektu, ale o nakalibrování přístroje na kapacitu baterie. Ve vlákně na head-fi které uvádím to psal přímo někdo z Chordu.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tajnik 12. 2. 2018 17:26

bacil2 píše:... a bol pri popisovaných problémoch použitý ten správny usb konektor? ... Mojo má dva usb konektory, ale iba jeden je určený na nabíjanie!

USB byl ten spravny, ale nabijecka byla evidentne slaba. Po pouziti nove na 2A to vypada dobre, nic neblikalo, ale souvisle svitila bila kontrolka. Pred chvili zhasla. Po zapnuti Moja sviti modre, takze to vypada, ze je konecne nabito na plno. Vydrz otestuju vecer. Jeste jednou dik vsem.
tajnik
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků