Tesla ARS 820 vs Magnat supreme 202

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Hothenthoth 8. 5. 2018 16:56

Dobrý odpoledne všem,
chci poprosit o radu. Chci si pořídit reproduktory 5.0 pro nenáročný poslech filmů a hudbu ve stereu. Teď mám receiver sony DB-840 a k němu reproduktory Tesla ARS 820. Jako zdroj zvuku mám televizi (Samsung ue55mu6172), která zvukový signál přenáší optikou do receiveru. Na internetu mě padl do oka set monitoru magnat supreme 202 nebo o tisícovku dražší set supreme 802 případně Jamo s 426. Ale jak jsem zde pročítal fórum tak jsem zjistil, že tyto reproduktory jsou totální low end a moc dobře nehrají. Naopak u recenze reproduktorů Tesla ARS 820 jsem se dočetl, že jsou nesmírně vydařené a s přehledem přehrají vše z novodobých audiošmejdů, které se prodávají za desetinásobné částky. Je to pravda? Nechci zbytečně vyhodit peníze.

Místnost má 18m^2, poslouchám převážně rock (Red Hot Chili Peppers...) a starší kousky přes gramofon (Deep Purple, Pink Floyd... ale zde spíše záleží na kvalitě desky, než na tom na čem se to přehrává).

Já osobně teda považuji reprobedny ARS 820 za totální low end a podle mě teda nehrají vůbec dobře a dost se divím, že dneska by se dalo koupit něco, co bude hrát hůř.

Existuje v Brně obchod kde se dají reproduktory i tyhle levnější poslechnout?

Děkuji za veškeré postřehy.
Hothenthoth
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petison 10. 5. 2018 21:03

Ano ty Magnáty jsou hodně zvukově slabý.Bez poslechu nic nekupuj.Pokud pokukuješ v této cenové kategorii ,tak to zvukově bude nic moc.Doporučil bych spíše bazar.
Jinak v Brně můžeš poslechnout např. http://www.hifisound.cz/
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Leony5 10. 5. 2018 22:44

Magnat v základu nebrat,vyhozené peníze oknem,za slušné peníze se dá na bazaru pořídit slušný a lépe znějící set 5.0. třeba od AQ nebo Jamo. Jen né základní sety to je vždy prúser. Hodně lidí jde výše a zbavují se celkem dobrých sestav pro DK s cílem dosáhnout lepšího zvuku a pořizují si dražší sety kolikrát ale s nulovým výsledkem jelikož brzdou je AVR který lepší bedny nedokáže zužitkovat. Jmenovamé Magnaty jsou totální šit a uváděné parametry jsou vycucané z prstu,hrají děsně slyšel jsem je na vlastní uši ty teslácký bedny určitě nenahradí směrem nahoru.
Pioneer SA 9500 MKII/ Cocktail Audio x40 / Repro Diy M. speaker
Leony5
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hothenthoth 11. 5. 2018 16:43

Děkuji moc! Tak já vyrazím do bazarů. Docela dost mě udivuje, že se dneska dá koupit něco, co hraje hůř jak ty Tesly. Když ta bedna vypadá celkem fortelně a reproduktory normálně, tak nechápu, kde se stala chyba, že alespoň nějak nehrají :-D Já jsem měl totiž obavu, že u nás vznikl nějaký kult těch Tesla reproduktorů, kde se jen vychvalují.

Možná si seženu ještě 3krát tu Teslu a jen to rozšířím na 5.0. Je to nejlevnější varianta.
Hothenthoth
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Leony5 11. 5. 2018 17:02

Problém těchto starých tesláckých beden je že mají malý příkon,tak že jim nemůžeš moc naložit aby si je nevodělal.Pokud se ti zdá že hrají špatně asi bude někde nějaká chyba ve výhybce.Pokud bych ti mohl poradit nové a levné regálovky tak Dynavoice Dm6.

-- 11. 5. 2018 18:03 --

https://www.zbozi.cz/hledani/?q=dynavoi ... ion%20dm-6
Pioneer SA 9500 MKII/ Cocktail Audio x40 / Repro Diy M. speaker
Leony5
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hothenthoth 11. 5. 2018 17:42

Díky za tip. Jen mě to nepřijde zrovna levné. 10 tisíc za regálovky je pro mě celkem dost, to si u ženy neobhájím :-D Když ještě přičtu, že bych to musel koupit dvakrát a ještě jeden centrál k tomu. To pak bude obrovská suma.
Největší problém těch Tesel je, že nehrají hloubky. Šlapák prostě zanikne a když jakkoliv přidám hloubky tak začne jen dunět baskytara a je hotovo. A neslyšel jsem jen tyhle moje, prostě pod 100hz to nehraje. S příkonem jsem neměl nikdy problém, naložit se jím dá. Měl sem je připojené už k hodně zesákům různého výkonu. Hlasitost můžu zvýšit tak, že to řve a nedá se to poslouchat a repráky žijou.
Hothenthoth
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petison 11. 5. 2018 19:02

Zelený skřet má ted velmi dobrou akční slevu 50 %.Koupil bych,případně můžeš vrátit.
https://www.alza.cz/tannoy-mercury-7-2- ... 088953.htm
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod starší 11. 5. 2018 22:31

Leony5 píše:Problém těchto starých tesláckých beden je že mají malý příkon,tak že jim nemůžeš moc naložit aby si je nevodělal.Pokud se ti zdá že hrají špatně asi bude někde nějaká chyba ve výhybce.

:oboze :pozor :pozor :pozor

- majú malý uvádzaný príkon, Tesla vtedy brala to meranie hodne poctivo, dovozové bedne napr. v Tuzexe mali uvádzané 3-4 násobne vyššie príkony a pritom to boli poväčšinou iba nablískané prdy ...

Hothenthoth píše:Největší problém těch Tesel je, že nehrají hloubky. Šlapák prostě zanikne a když jakkoliv přidám hloubky tak začne jen dunět baskytara a je hotovo. A neslyšel jsem jen tyhle moje, prostě pod 100hz to nehraje. S příkonem jsem neměl nikdy problém, naložit se jím dá. Měl sem je připojené už k hodně zesákům různého výkonu. Hlasitost můžu zvýšit tak, že to řve a nedá se to poslouchat a repráky žijou.


- :tleskani :tleskani :tleskani , presne tak, sám by som to lepšie nenapísal :-) , ešte by som snáď doplnil, že stredy hrajú hodne tenko, štíhlo a výšky hlavne u modelov osadených kalotami /žlté, čierne/ sú extrémne výrazné, cinkavé, počul som už aj upravené Tesly, teda s prepracovanou výhybkou a tuším aj s basreflexom, ktoré hrajú trochu alebo trochu viac lepšie, ale to dunenie, zlievanie alebo lepšie povedané malé rozlíšenie na basoch, slabšia lokalizácia, priestor atď. to sa odstrániť nedá, z houna bič neupletieš.
Čo som mal možnosť počuť TESLY /asi 8-10 modelov/ pred XXX rokmi, tak ma najviac zvukovo zaujali tieto:
https://elektro.bazos.cz/inzerat/890104 ... 067-08.php , ktoré sa v dobrom stave predávajú drahšie ako keď sa vyrábali :D , malá poznámka, vtedy stáli celú priemernú výplatu /cca.2500 Kčs/ teraz stoja cca. 1/10 priemernej výplaty /cca. do 3000 Kč/

Keby si mal kde skús si vypočuť HECA, napr. https://elektro.bazos.cz/?hledat=heco+v ... t&kitx=ano
alebo väčšie https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... -prime-302
alebo celý set 5.0 https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... 0/?s=6#o=2
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 12. 5. 2018 05:37

Ty Heco 302 s basem na tom nebudou taky nejlépe.Viz komentář pod testem

Dobrý den. Na zvuk těchto beden jsem si nikdy nezvykl. Rád bych informoval slovy běžného posluchače, který pozná pád kladiva od pádu zednické lžíce.Měl jsem tu čest je srovnat s cca dvakrát dražšími reproduktory, kde 1/3 navýšení ceny byla pouze o dizajnu. Heca velmi dobře zněly ve středech a na výškách. Ty basy fakt ale nee. To není zvuk. Basák je velmi svižný a možná právě na tomhle pohořel zvukově. Snad by ho probudil obyčejnější digitální zesilovač, ale to už hádám.


I když co člověk ,to individuální názor,ale na ten bas už kritizovalo více majitelů.

Ty Tannoy ve slevě za stejnou cenu zahrají rozhodně lépe než ty Heca

https://www.hfc.com.pl/test/2282,tannoy ... y-7.2.html

https://www.stereolife.pl/archiwum/test ... ercury-7-2
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 12. 5. 2018 11:55

Ty 820 vzhledem k velikosti budky a použitému repro hluboké basy zkrátka zahrát nemohou. Leda že by jsi je postavil na prázdný peřiňák, tak by se trochu zlepšilo. Jsou určené od středního basového pásma up, ale k tv na řeč jsou značně lepší než uvedené Magnat low end. Pokud se chceš posunout up, opatři si Totem 100, vejdeš se do 10-12 tKč (levně DIY v dvojnásobné prodejní ceně), podle toho jak seženeš skelety. A 820 bych dal na zadní efekty.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod starší 12. 5. 2018 14:14

Tak tak, čo človek to iný názor, aj recenzenti sú len ludia, Březina napr. bas nekritizuje, a napr. anglické WHAT HI-FI nebolo velmi nadšené z tej sedmičkovej série od Tannoy.

https://www.whathifi.com/tannoy/mercury-72/review
https://www.whathifi.com/tannoy/mercury-74/review

Problém je ako vždy si to všetko môcť vypočuť, najlepšie spolu, naraz, porovnať to vlastnými ušami.

P.S. ten TOM, čo kritizuje basy u 302-jek, nechápem čo mele do toho nejaký digitálny zosilňovač ...
P.S.2 no neviem či rečové pásmo u Tesiel bolo nejaké dobré, skôr bolo štíhle, tenké
P.S.3 kto máte skúsenosti so submi, nebolo by pre tazatela lepšie pořídit si nejaký lacný sub ?, či to by dunelo asi ešte viac jak Tesla s basmi v pluse ... :hm
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hothenthoth 12. 5. 2018 17:54

Děkuji všem, sešlo se toho zde celkem hodně.
Ty tannoy regálovky vypadají lákavě za tu cenu. Škoda, že zrovna jsou jen v této barvě, světlejší by se mě hodily do obýváku víc. Když to sečtu, tak za ty regálky a centr to vychází na 10 tisíc. Jako zadní bych mohl použít ty tesly. Vypadalo by to ale asi divně. Mít zadní repráky větší, navíc rozdílná impedance 4 vs 8 ohmů.
Btw, jak to může hrát líp hloubky, když jsou menší :-D
Přečetl jsem si k těm tannoy více recenzí a dokonce na av manii změřili frekvenční charakteristiku a jde tam vidět, že krásně drží vyrovnanou charakteristiku, ale u 100hz to začne padat.
Myslím si, že v recenzi záleží na to, jak k reproduktorům recenzent přistupoval. Jestli jako k malým regálovkám a byl překvapen nebo jako prostě k libovolnému reproduktoru. Taky by mě zajímalo na jakou hlasitost si to pouští.
Jen abych uvedl na pravou míru, nejsem žádný basofil, takže subwoofer si myslím nepotřebuji. Když si přidám plus 2-3db u těh tesel, tak to basuje až až. Ale bohužel ne moc čistě, buben a baskytara se slije. Mám rád rock a někdy si to pouštím i potichu a s tím mám zkušenost, že čím větší repráky, tím lépe. Ty malé se musí víc vybudit, aby pěkně hrály.
Jinak co se týče mluveného slova, tak ty tesly jsou hodně ploché, někdy mě přijde, že na řeč je snad lepší reproduktor v televizi.

Co jsem prošel bazoš, tak mě zaujalo jen tohle:
https://elektro.bazos.cz/inzerat/876111 ... ustava.php
ale zase, kdybych z toho pak skládal někdy sestavu 5.0 tak by to asi nebylo dobré, míchat různé reproduktory.

Děkuji všem za rady. Teď si to musím projít a něco vybrat.
Hothenthoth
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petison 12. 5. 2018 19:47

Když už pokukuješ po sloupech,tak mám zkušenost,že když jsem měl AV receiver Onkyo v podstatě na stejné cenové hladině jak ten Sony co máš,tak basová složka na sloupech byla nekvalitní ,,blátivý bas". Po zapojení stereo zesilovače nastal velký rozdíl k lepšímu.Basy se změnili na pevné , prokreslené a kvalitní.Ten Sony tak max na regálovky.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Leony5 12. 5. 2018 23:18

Ze starší produkce v regálech stojí za zvážení Canton řady Ergo
Pioneer SA 9500 MKII/ Cocktail Audio x40 / Repro Diy M. speaker
Leony5
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod starší 13. 5. 2018 01:39

Authentic voice som počul s VINCENTOM SV 233 pred cca.7-8 rokmi, akurát už neviem či to bol ten model z inzerátu, ale basy to moc nehralo, dosť nevýrazne, skôr to cinkalo ...
Tak som pozeral obrázky z gůglu a ja som neni schopný si už ani spomenúť či to malo žlté basáky alebo klasické ... :-[ , hmmm asi žlté ... :oboze
starší
Mírně pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků