Velký výběr spolehlivé SMART tv 48-50“ do 15 000 Kč

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 23. 5. 2018 07:49

Len maly dovetok:
Philips a jemu podobne rady... by som nebral.
(vadi mi rozpad hran a stvorcekovanie pri rychlych pohyboch kamery. Konkurencia je na tom ovela lepsie, ked kukas na rovnaky obsah napr. na predajni)
Sony Android mam doma...cca raz za mesiac treba restart systemu,lebo zacne vypisovat kadejake hlasky "ze nejaka aplikacia prestala pracovat". (Tv staci RS = nechat bez prudu na okamih,potom OK). Obecne u sony mi vadi pletova farba tvare...a celkovo podanie farieb od vyroby. (ale to asi ide nakalibrovat,ale ruku na srdce, kto si to dal urobit..)
LG: mam bracho (43IPS), ja jednu Tv v spalni (32VA)...pred tym plazmy. Ak zozenies LG s VA panelom, tak si myslim budes pochvalovat. (ci obraz, ci ovladanie...btw: Webos 2 bol (aspon pre mna) docela spomaleny system)
Samsungy: obecne OK, vsade skoro Va, ovladanie mi pride v pohode, obrazove tiez.
ostatne nepoznam..
bylinnycaj
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gustoh 23. 5. 2018 09:02

Mam doma Philips Android TV.Od februara som ho ani raz nevytiahol z elektriky.Ani jedna chybova hlaska co sa tyka Androidu.Mam v nom verziu Androidu 7.Maximalna spokojnost.Je to model z roku 2015.
A uz vobec nie nejake stvorcekovanie pri rychlych pohyboch kamery.
Ak by som si kupoval dalsi TV tak asi zase len Android a Philips.
gustoh
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ferza 23. 5. 2018 11:49

Jak je to vůbec s délkou podpory updatů a rozdílnosti verzí softwaru pro TV u různých výrobců? Budou vydávat updaty i třeba po 3-5 letech od uvedení modelu, nebo se pak žádného updatu nedočkáte?

Co vím z doslechu (nemusí být pravda), tak třeba Samsung nerozlišuje moc modely a dává "stejný" software ať je to jakákoliv modelová (cenová) řada, což u LG je údajně nějak odstupňované; u Panasonicu po zrušení spolupráce s Firefox je budoucnost nejasná, Android se bude dál vyvíjet, otázka, jestli si novější verze uživatelé budou moci doinstalovat.. co se týká Hisense tak nikde jsem nenašel porovnání pro VIDDA U, ale spíš to vypadá, že ho nahradí Roku TV, jenž je momentálně globálně vnímám jako jeden z nejnadějnějších OS pro TV.
Ferza
Junior

Odeslat příspěvekod kvok 23. 5. 2018 13:31

Televize s Android TV samozřejmě zrcadlení obrazovky mohou podporovat.
Ferza píše:Jak je to vůbec s délkou podpory updatů a rozdílnosti verzí softwaru pro TV u různých výrobců? Budou vydávat updaty i třeba po 3-5 letech od uvedení modelu, nebo se pak žádného updatu nedočkáte?

:mrgreen: Průběžné drobné opravy chyb dělají všichni, případně přidání funkce přislíbené při uvedení, ale co se týče verze systému, tak obvykle na čems začal, tím končíš. Výjimka jsou androidy od Sony a Philips, Sony má ještě zatím aktuální software i pro androidí TV 2015, Philips s aktualizacemi modelů 2015 skončil loni.
Ferza píše:Co vím z doslechu (nemusí být pravda), tak třeba Samsung nerozlišuje moc modely a dává "stejný" software ať je to jakákoliv modelová (cenová) řada

Co se týče Smart TV, ano.
Ferza píše:což u LG je údajně nějak odstupňované

Pokud vím, od loňska už do všech chytrých TV dává WebOS, starší platformu měl u levnějších TV v modelech 2016. Plus teda ještě loňská nejlevnější OLED (A7) dostala systém ve verzi 2.0, kdy všechny ostatní TV už měly 3.5, ale to byla jediná anomálie.
Ferza píše:u Panasonicu po zrušení spolupráce s Firefox je budoucnost nejasná

Letos dává Panasonic myHomeScreen 3.0 (bývalý Firefox OS) už do všech modelů, loni byl jen u 4K. Nejasná budoucnost jsou jenom spekulace, systém si teď prostě vyvíjejí in-house.
Ferza píše:Android se bude dál vyvíjet, otázka, jestli si novější verze uživatelé budou moci doinstalovat

Záleží na výrobci, viz výše. Sony a Philips docela aktualizují, rozhodně víc než konkurence své systémy.
Ferza píše:ale spíš to vypadá, že ho nahradí Roku TV

Roku používá Hisense v USA, pro český trh není připraven.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 23. 5. 2018 14:42

Ferza píše:
A s tím vytahováním ze zásuvky máte pravdu - zde jsem se upsal - to mělo platit k Philipsu, nikoliv k Panasonicu (opraveno).

To sa môže stať (a aj stava) u ľubovoľneho systemu.

Čo sa tyka aktualizacii, tak sa to liši vyrobca od vyrobcu, model od modelu. Netreba sa ale spoliehať, že sa o to bude vyrobca starať dlhšie ako je zaručna doba.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jardadts 23. 5. 2018 15:34

Ferza :
zrcadlení na Philips Android funguje,přes aplikaci funguje i zrcadlení iphonu.Chromecast funguje taktéž dobře a je přímo přístupné třeba z aplikací HBO GO nebo Skylink.
Aktualizace u Philipsu pravidelně každé 3 měsíce.
Vytahování ze zásuvky minimálně ,rozhodně nic otravujícího a za většinu jsem si mohl sám.

-- 23. 5. 2018 16:36 --

[quote="bylinnycaj"]Len maly dovetok:
Philips a jemu podobne rady... by som nebral.
(vadi mi rozpad hran a stvorcekovanie pri rychlych pohyboch kamery.

Kostičkování obrazu je způsobeno špatným signálem.
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ferza 24. 5. 2018 15:31

Včera jsem se dostal do Electro World a měli tam konečně i nějaký Hisense; konkrétně H45N5750 a H55N6800 a musím uznat, že obraz vypadal vážně hezky (bylo puštěno obchodní 4k video). Předpokládám, že kvalita by měla být stejná i na zvažované H50N6800 (škoda že je teď za 16k). Co jsem pochopil tak na Hisense není podporováno zrcadlení s PC pro Win 10, ale DLNA (včetně titulků) funguje ne? Pokud ano, tak to by neměla být pro mne překážka (chci to hlavně kvůli filmům, nepotřebuji mít "vzdálený monitor". Taky jsem četl v recenzích, že tlačítka ovladače jsou příliš hlasitá - je to tak hrozné, nebo to nijak nevnímáte? Nemáte nějakou recenzi/porovnání na VIDDA U? Nějak nic nemůžu najít. Jen teda nemá BT, což bych využíval na BT sluchátka, když děti spí.. ale ony si zvyknou..

Taky jsem byl v obchodě LG a Sony a tam mi pro změnu řekli, že LG Magic ovladač se nedává ke všem tv, ale jen k vybraným modelům (pro 2017 7. řada a výše), přičemž pro 6. řadu se dá dokoupit, pro nižší řady nemusí ani fungovat, což mne trochu sklamalo.. 1500Kč navíc se mi dávat nechce, i když je to pěkná vychytávka.

Tak nějak začínám upouštět od Panasonic a Philips, se svým slabým zrakem mi přišlo vždy hezčí podání obrazu od Sony, ale zase na druhou stranu Sony bylo často až nerealisticky barevně a jasově přepálené.

Ještě bych chtěl někde mrknout na TCL U49C7006, to se mi úspěšně ukrývá, jen se bojím, kdybych měl TV reklamovat do Polska, jak se to vůbec řeší?.. když zašlu tv poštou (pojištěný balík) a oni ji cestou zničí (třeba praskne displej, což nemusí být vidět na vypnuté tv), tak stejně budu těžko dokazovat, že tv byla původně bez takové vady, když třeba nešla zapnout kvůli vadné elektronice.. (sorry trochu OT,a le zajímalo by mne to, ať se na to duševně připravím).

Nějaké typy na LG a Sony? Díval jsem se na LG 49UJ670V a Sony KD-49XE8096, obraz u obou ucházející, ale cena 17-18k, takže už víc než bych chtěl..
Ferza
Junior

Odeslat příspěvekod kremilek10 25. 5. 2018 07:39

Tak to jsi mel stesti, kam vlezu do elektra tak maji pustena promo videa jen na samsung, pripadne lg. Nehorazne me to vytaci. Ba co vic, jen pusti telku a tim to hasne. Kdyby to vyladili at ten obraz vypada k svetu... Takhle bych si tu telku nikdy nekoupil, je to hnus velebnosti :)
Cili jak pises o prepaleni barev apod. nemusi to byt v realu pravda po "tvem nastaveni".

Hisense jak jsem psal 6800 a U7A neumi pres WIN 10 (potvrzeno z Hisense). Nechapu, nerozumim proc tomu tak je. Samotneho by me zajimalo jak je to s nizsi verzi byť mam win10, pripadne jak zvladaji android tv zrcadlit z win. Na stare sony jsem zrcadlil, ale ne zcela prekvapive to vecne nefunguje. Obecny problem softwaru u SONY :)

K LG a Sony ti rady nedam, tyhle televize nesleduji. Zatim muj favorit je U7A v 55 = 120 hz, USB 3... za tu cenu nesezenu za me lepsi telku. Sice ma vetsi input lag, ale udajne v hernim rezimu je to ok.
Ohledne TCL. TCL nema servis v CR. Nejake servisy na netu najdes (do Polska nic nemusis), ale jestli to opravuji oni, netusim. V zarucni lhute, ti to muze byt celkem sumak kam to poslou. Sam jsem hodne uvazoval o 7006, navnadila me cena, recenze a delka zarucni doby. Nicmene po zaruce v pripade problemu, nastane za me velky problem :)
Hisense 55U7A, Denon AVR-X1400H, XBOX ONE X
kremilek10
Junior

Odeslat příspěvekod kvok 30. 5. 2018 00:31

Na CZC je teď v akci Philips 50PUS7303. Android TV (klávesnice na druhé straně ovladače), VA panel, taky už to má ten nejlepší obrazový procesor od Philips.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ferza 30. 5. 2018 05:51

Díky za tip! Zkusím ji někde omkrnout jak je na tom.

Jinak TCL bohužel vypadává z výběru na základě této recenze. Trochu mě to mrzí, protože byla v top 3 kandidátech (spolu s H50N6800, kterou pořád nechtějí zlevnit a UE50MU6172, která mi přijde jako spolehlivá jistota, i když po stránce obrazu a zvuku se najdou lepší)
Ferza
Junior

Odeslat příspěvekod Ferza 6. 6. 2018 11:37

Tak po řadě testování tv na prodejnách a pravidelnou nespokojeností s kvalitou obrazu jsem se nakonec dopídil do finále a vybral tv, která plně vyhovuje mým požadavkům (viz první příspěvek tématu; teda většině požadavků, viz dále).

Jelikož jsem předtím vlastnil pouze stařičké CRT, tak jsem úplně moc netušil do čeho jdu a co od toho čekat a popravdě to dopadlo nakonec úplně jinak, než to tu směřovalo a v zásadě je výsledek mimo finanční limit i limit rozměru tv, ale nějak jsem nemohl jinak. Hlavními favority byly Hisense H50N6800, TCL U49C7006 a Samsung UE50MU6172. Nicméně čím víc jsem navštěvoval obchody, hrál si s nastavením tv a pouštěl si tam svá videa a fotky, tím víc jsem přicházel na to, že to prostě s žádnou z těchto ani ostatních tv není ono a pochopil jsem, že pokud budu chtít něco lepšího, tak si prostě musím nejen připlatit, ale taktéž přeskočit jednu velkou kapitolu technologie obrazovek, čili LCD. Tímto nechci nijak shazovat Vaše rady a postřehy, za něž jsem opravdu vděčný, protože mi pomohli si uvědomit jaké jsou vlastně limity této technologie. Abych to dlouho neokecával, nakonec jsem dospěl k OLED LG 55EG9A7V za 24k (takže hodně přes limit), která má vše co jsem primárně chtěl (nádherný obraz, pozorovací úhly) s tím, že až přijde čas, a pomalejší systém mě bude štvát, tak si k ní pořídím nějaký tv box. 4k jsem tak nějak s radostí oželel, protože (1) i 1080p video vypadá na OELD lépe, než 4k na LCD v podobné cenové relaci a (2) bez opravdu schopného HDR nemá pro mne 4k žádný význam (kvalitu obrazu mi to nezlepší, spíš naopak při přepočtu z běžného vysílání na 4k, je to mnohem horší než upsampling na full HD). Ještě jedna drobnost k velikosti tv, jelikož jsem chtěl původně 50" a víc ani ťuk, tak tento 55" výsledek je dán chybným údajem šířky obrazovky uváděnou u czc (za což děkuji), kdy jsem si říkal, že to musí mít strašně tenký rámeček, když je šířka jen 1129 mm.. no skutečná šířka je 1229 mm.. ale nakonec se vlezla, i když je víc natěsno než se sluší a za každé strany od tv mi zbylo 6cm.. ale musím uznat, že je to dobře využitý prostor. Pevně věřím, že do 14 dnů ji vracet nebudu, jelikož na prodejně mne uhranula, ale nečekal jsem, že ještě lepší wow-effekt bude mít tv i doma, když večer sledujete tu neuvěřitelnou hru barev a kontrastu s absolutní černou.

Ještě jednou, díky všem za pomoc :)
Ferza
Junior

Odeslat příspěvekod kremilek10 6. 6. 2018 12:58

Prosimte jak jsi to zkousel, ktera z tech LCD byla dle tebe nejlepsi? Muzes napsat ktera to je, verim ze to nebude zajimat jen me :)

AŤ ti LG slouzi :)
Hisense 55U7A, Denon AVR-X1400H, XBOX ONE X
kremilek10
Junior

Odeslat příspěvekod Ferza 7. 6. 2018 08:55

Zkoušel jsem si pouštět různá videa a měnit nastavení tv (kde mi to dovolily) s tím, že videa byly od obyčejného vysílání (568p), přes bitrate test (pro 55, 100 a 140 bmps), po promo videa od Sony, Samsung a LG (některá 4k).

Konkrétně, která LCD byla nejlepší ti nepovím, protože jsem to nedokázal určit a upustil jsem od toho, jakmile jsem narazil na OLED. Ale mám aspoň pár postřehů, co jak se mi to zdálo k obrazové kvalitě:

Samsung UE50MU6172 - i přes četné pozitivní recenze, mi z mého výběru přišla tato tv jako nejslabší (ale zase nejlevnější, takže to nebrat jako že je nutně špatná), celkově všechny barvy byly hodně do šeda (nejen černá) a nijak se mi to přes nastavení moc nedařilo vyladit, mnohem hezčí mi přišla dražší UE49MU6452;
TCL U49C7006 - nemůžu hodnotit, nakonec jsem na ni nikde nenarazil;
Sony Bravia KDL-49WE755 nebyla špatná, ale u Sony jsem potkal hodně dobrý obraz až někde u cenovky 25k;
LG 49SK7900 - tato se mi celkem zdála dobrá, moc jsem toho ale na ní nevyzkoušel;
Hisense N6800, N5750 a N5300 - obecně pěkný obraz, černá trochu do šeda, ale to je LCD, pěkný barevný rozsah, kdybych nešel do OLED, tak bych nejspíše volil Hisense. Paradoxně mi přišla trochu lepší N5300 než N6800, ale zde mi nebylo dovoleno si hrát s nastavením, takže ve výsledku by to mohlo být opačně;
Taky některé Philips mi přišli obrazově pěkné, ale nijak jsem je nezkoušel, protože Philips a Panasonic jsem už předtím vyřadil z výběru.

Být tebou, tak bych zkusil počkat na Hisense U7A a pak se rozhodnout, ale každému bude vyhovovat něco jiného, takže si hlavně ujasnit co od tv chceš, k čemu ji budeš používat a podle toho se rozhodnout.
Ferza
Junior

Odeslat příspěvekod montana_cz 7. 6. 2018 19:15

Nechci zbytečně otevírat nové vlákno, tak bych se přicpal tady.

Řeším podobnou věc jako tady Ferza. TV max 50¨, rozpočet 15-20k (víc už ne, takže OLED nepřípadá v úvahu)
Použití primárně na PS4 a pak bych rád neustále aktuální aplikace Netflix a HBO Go. TV (přes UPC) jen občas.
Omezující je, že telka musí být na CZC.

Jako hlavní favorit mi po letmém prolouskání diskuzí vyběhl Philips 50PUS7303 https://www.czc.cz/philips-50pus7303-12 ... 02/produkt
Lehce Philipsům nadržuji, protože se mi hodně líbí Ambilight, i když nevím na kolik je to gimmick, který člověk po pár týdnech vypne.
Má cenu nad ním uvažovat i za plnou cenu? Zatím nejsou pořádné recenze.

Nebo loňský model za stejnou cenu? https://www.czc.cz/philips-49pus7502-12 ... 69/produkt

Pak se mi líbí Panasonic TX-50EX703E taky s VA panelem https://www.czc.cz/panasonic-tx-50ex703 ... 99/produkt
Zřejmě bude mít lepší obraz, ale po zkušenostech z Panasonic TV z roku cca 2015 moc nevěřím trvanlivosti OS. Po třech letech je celý systém TV brutálně zastaralý a nepoužitelný. U Androidu ve Philipsu doufám, že to bude jinak.
montana_cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kremilek10 7. 6. 2018 19:37

Jen mala poznamka, Panasonic je bran jako nejlepsi televize ve spolehlivosti softwaru = zadny restart. Philips vuci tomu, pripadne SONY ... no sranda.
Panasonic tvrdosijne nepodporuje napriklad DTS, nerozumim, nechapu ... Setri na licencich a pokud by tomu tak nebylo, tak jsou absolutne skvele...
Hisense 55U7A, Denon AVR-X1400H, XBOX ONE X
kremilek10
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků