Výběr repro a soundbaru k TV Philips

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod petrajss 1. 8. 2018 12:39

Zdravím,

předesílám, že jsou po stránce ozvučení absolutní laik, takže se předem omlouvám, pokud plácnu nějakou blbost nebo nereálný požadavek.

Mám TV Philips 55PUS8602 a chtlě bych k ní pořídit nějaké lepší ozvučení, než jsou vestavěné reproduktory a soundbar. TV se nachazí v průchozím pokoji cca 6x3,5m, z důvodu, že je pokoj průchozí, TV není uprostřed, ale na straně a prostor k ozvučení je tak cca 3x3,5m. TV cca 2m od pohovky. Vše se přehrává buď přímo z TV (převážně netflix), nebo přes DLNA z PC.
Nevím, jaké jsou v mém případě vlastně možnosti, původně jsem uvažoval o nějakém 5.1, rád bych prostorový zvuk, jenže s umístěním zadních repro by byl možná trošku problém, kromě toho by byl problém k nim tahat kabely, takže by bylo možná třeba bezdrátové řešení, což jsem tu z několika vláken pochopil, že není ideální řešení. Bylo by v mém případě tedy lepší řešení nějaký soundbar + sub, nebo jen 2.0 / 2.1 repro, co postavím vedle TV? Je v mém případně nutný AVR, nebo stačí něco, co se připojí přímo do TV?
Plusem by bylo, kdyby se dala streamovat hudba z telefonu přes BT.

Jak už jsem řekl na začátku, v dané oblastni se moc neorirentuju a budu rád za všechny postřehy, případně se rád nechám vyvést z omylu.
Naposledy upravil Nick Cave dne 1. 8. 2018 12:44, celkově upraveno 1
Důvod: upraven název tématu
petrajss
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 1. 8. 2018 13:44

Jedním z možných řešení je připojení aktivních reprosoustav buď v kombinaci 2.0 nebo 2.1. Např.: https://www.alza.cz/aktivni-reproduktor ... -v3900.htm
Soundbar bych asi vynechal, i když vylepšení zvuku TV to určitě je a pokud ano, nemá smysl dávat do toho velké peníze, ten efekt tomu není adekvátní.
AVR + 5.1 (7.1) je finančně podstatně náročnější (neuvádíš limit), ale slušná sestava cca 30-40k.

Mým řešením by bylo Klipsch Reference R-15PM + Klipsch R-10SW.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petrajss 1. 8. 2018 14:04

cenový limit zatím neřeším, rád bych se totiž prvně poradil, jaké jsou vůbec možnosti, a až podle toho řešit rozpočet
petrajss
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 1. 8. 2018 14:09

Možnosti jsou v podstatě ty, cos sám vyjmenoval.
1) Soundbar
2) Aktivní repro 2.0/2.1
3) Stereo receiver + repro
4) AVR + repro 5.1/7.1

Ostatní už závisí jen na tom, co od toho očekáváš, jaká je představa, že budeš poslouchat zdroje - TV/filmy/hudba a v jakém asi poměru. Pokud primárně filmy a hudbu jen občas, pak investuj do AVR, pokud hlavně hudbu, bude lepší stereo zesilovač.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petrajss 1. 8. 2018 14:20

jen se zeptam, existuje neco, kde by se dalo nejak zjednodusene docist, jak to cele funguje, abych se v tom snaze zorientoval? Abych vedel, co k cemu vlastne slouzi, co je k cemu potreba....

-- 1. 8. 2018 15:43 --

tombas píše:Možnosti jsou v podstatě ty, cos sám vyjmenoval.
1) Soundbar
2) Aktivní repro 2.0/2.1
3) Stereo receiver + repro
4) AVR + repro 5.1/7.1

Ostatní už závisí jen na tom, co od toho očekáváš, jaká je představa, že budeš poslouchat zdroje - TV/filmy/hudba a v jakém asi poměru. Pokud primárně filmy a hudbu jen občas, pak investuj do AVR, pokud hlavně hudbu, bude lepší stereo zesilovač.


jaky je rozdil mezi variantami 2 a 3?
petrajss
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 1. 8. 2018 15:13

Mezi 2 a 3 je rozdil v tom, ze 2 jsou aktivni repro (maji zabudovany zesilovac), kdezto 3 je samostatny zesilovac + repro...
Abox
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petrajss 1. 8. 2018 15:20

To jsem tak nejak pochopil, spis se ptam, jaky je v tom rozdil po strance vyuzitelnosti, nebo zda je to jen limitujici z hlediska vyberu repro
petrajss
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 1. 8. 2018 18:28

Stereo zesilovač/přijímač nabídne nesrovnatelně více vstupů pro připojení ostatních zařízení, dnes už běžně síťovou konektivitu pro streamování (přijímač), možnost připojení jakýchkoliv pasivních reprosoustav, jak regálů, tak sloupů, větší možnosti nastavení, volitelný výkon a kvalitativní třídu...
Aktivních reprosoustav v hifi kvalitě je velmi omezený výběr, nepočítám bedničky k PC, mají omezené možnosti připojení, výrobcem dané nastavení a výkon. Prakticky nejsou ve vyšších kategoriích.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petrajss 1. 8. 2018 22:41

Pokud to tedy chapu správně, aktivni repro nejsou ve vyšších kategoriích až tak obvyklé, a když už, tak například zmíněné Klipsch, mnohem větší výběr je z pasivních, ke kterým budu potřebovat i zesilovač nebo AVR, což mi ale zase umožní budoucí modulárnost, možnosti upgrade a taky více nastavení. Řekněme ale, že si vystačím se stereo repro, které bude jen přehrávat zvuk z TV a občas z telefonu. V tom případě je pro mě asi řešení s výše uvedenýma aktivníma repro dostačující, nebo ne? Měla by pro mě jakožto laika nějakou významnou výhodu sestava s AVR?
petrajss
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 2. 8. 2018 07:56

Pokud si vystačíš se stereo, je sestava s uvedenými aktivními repro je dostačující.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petrajss 2. 8. 2018 08:26

Dekuji mnohokrat za uvedeni do problematiky :) Vcera jsem zaroven venoval nejaky cas studiu na netu, a snad uz se v tom trosku orientuju. Momentalne tedy premyslim, jestli jit do zminene varianty.

Jeste bych se rad poradil s jednou variantou. Rekneme, ze bych to cele chtel pojmout jako ozvuceni celeho byto, tedy, aby bylo mozne hrat hudbu zaroven do vsech pokoju, kde by byly umistene bluetooth repro. Je moznost toto zrealizovat pres receiver s BT?
petrajss
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 2. 8. 2018 10:51

To už je poněkud jiný level. Receiver by musel zvládat funkci multiroom a přes mobilní aplikaci být schopen zdroj zvuku předat do reproduktorů umístěných v jiných místnostech. Jde to zpravidla po wifi nebo kabelem ethernet (jedna domácí síť, do které jsou všechna zařízení připojena), nikoli přes BT. Nejsem si jistý, jestli to jde, aby hudba hrála ve stejném okamžiku ve všech místnostech najednou, myslím, že ne, že musíš zvolit jednu konkrétní místnost - jedno zařízení.
Příkladem může být systém HEOS od Denonu, který podporují jak receivery, tak samotné aktivní reporduktory, které lze umístit libovolně o celém domě a pak ovládat přes mobilní aplikaci.
Starší, ale pro představu dostačující článek:
https://www.hifi-voice.com/chytre-bydle ... o-a-rychle
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petrajss 2. 8. 2018 11:33

Myslel jsme si, ze to nebude tak jednoduche, bude tedy nejspis nejlepsi zamerit se na kvalitni sestavu vyhradne u TV, ke ktere se da pripadne pripojit telefon a hrat v te mistnosti, a v ostatnich mistnostech to resit individualnimi BT repro
petrajss
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 2. 8. 2018 14:17

Ono to v podstatě je velmi jednoduché. Do obýváku k TV koupíš AVR s podporou HEOS a podle aktuální potřeby repro v konfiguraci 2.0, 2.1, 5.0, 5.1 nebo 7.1.
S tím můžeš fungovat jak dlouho chceš a postupně, dle potřeby, dokupovat HEOS repro do dalších místností v domě. Propojení je snadné a ovládání přes aplikaci také.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jardadts 2. 8. 2018 15:05

U reciveru Yamaha hledej funkci Musiccast
http://www.yamaha-hifi.cz/produkty/av-r ... -485d.aspx
jardadts
Mírně pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků