Má smysl kupovat *teď* novou TV?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod DRSG 18. 10. 2018 22:08

No a teď je pointa, zda risknout sony s androidem nebo za nějaký čas koupit ips edge v lepším případě se 100Hz... a teď babo raď! :-D
DRSG
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 10. 2018 04:30

Sony nie je risk.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neis 20. 10. 2018 07:40

Tv s Androidem je jedina opravdu chytra televize, ja jsem z nej naprosto nadšený, protože na něm šlape kodi jak z praku a bez kodi je telka jen hloupé heblo obohacené o par zbytečností. Všichni co u nas byli uz buď koupili telku s androidem nebo nakupují boxy.. Další tv bude jedině s androidem a doufám, že do budoucna na něj přejde více výrobců..
neis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 20. 10. 2018 10:35

Já doufám, že na něj další výrobci nepřejdou. A ti, kteří Android dávají, ho definitivně přepracují do „televizní“ podoby v opravdu stabilní verzi.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neis 20. 10. 2018 11:18

Ja nemám se stabilitou žádný problém, ale nepoužívám interní tunery. Lepší jeden pořádný opravdu smart systém, nez x nedotazenych polovicatych systému jako máme dnes. Jediný android ma nějakou budoucnost. Ale uznávám, ze pro casualy neni android úplně odladeny systém, ale porodní bolesti dávno nemá, to uz jsou jen pouhé předsudky.
neis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 20. 10. 2018 11:33

Výborně a už jsme u toho. Člověk jásající nad super Androidem v TV, ovšem člověk, který nevyužívá celou platformu, jako takovou. Ano, když uděláš z telky ořezávátko - čti - monitor, tak asi budeš mít telku stabilnější, než ten, který využije kde co.

Porodní bolesti dávno odezněly, ale jsou tu stále další - nějaké. A nejsou nečasté. Vzhledem k tomu, že ty televizory mám v rukách několikrát za týden, a kupříkladu Philips jsem vždycky uznával, tak se u mě o předsudky bude jednat těžko. Spíše Ty nejsi schopen dostatečně kriticky vyhodnotit celkový reálný stav, očima nezávislého pozorovatele. Nicméně ano, jsou lidé, kterým Android vyhovuje a já to respektuji. Určitě je dobře, že existuje vícero platforem a možností.

Mimochodem, ten anglický výrazový prostředek Tvoji reakci moc nevylepšil. A dovolím si ještě drobnost... nepatřím mezi CASUALY. Možná spíš Ty padáš do kategorie propagátor platformy.

Samsung, LG, ale hlavně Panasonic, mají daleko víc odladěné systémy, než je Android. A to prosím hovořím o zkouškách funkčnosti po všech směrech. Ne, že si pustím televizor, jako monitor.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 10. 2018 12:24

Ono je to ale trochu nefer porovnavať. Nejde porovnavať "primitivny" system typu Firefox, s komplexnym androidom. Je logicke že uzavrety system ktory "nič" nevie je menej nachylny na chyby, ako otvoreny system kde zasahuju tretie strany.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod _daRK 20. 10. 2018 12:34

neis: v jednom s tebou nesuhlasim (a to som velky fanusik androidu) : "Lepší jeden pořádný opravdu smart systém, nez x nedotazenych polovicatych systému jako máme dnes.". Pravda je taka, ze prave Android kvoli svojej sirke implementacii na rozne zariadenia nie je mozne odladit tak, aby bol "poradny smart system". Neda sa to porovnavat s Tizenom a WebOS, ktory vyrobcovia optimalizuju na svoje vyrobky, neposkytuju tolko moznosti, ale to, co poskytuju, je odladene lepsie. Nie je vsetko vina androidu, vyrobcovia maju tiez svoj podiel, je to pre nich prilis velke susto, na to, aby ho odladili k spokojnosti vsetkych.
Napriek tomu, ze som to vedel, siel som do Androidu aj napriek tym "porodnym bolestiam", ktore ma a spravil by som to znovu - musel som vsak android v TV nahradit xiaomi tv boxom.
Toto nie je hamletovska otazka pre akykolvek z tych systemov, je dobre, ze ponuka je sirsia, kazdy si vyberie, co jeho potrebam vyhovuje viac.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jardadts 20. 10. 2018 12:37

MgX: prosím poraď .Co mám dělat ,abych měl nestabilní android TV ?
Používám aplikace Youtube,Kodi občas Netflix.Běžně přes chromecast streamuju do TV Skylink nebo HBO GO .Zkoušel jsem i 4K filmy přes síť a taky to fungovalo a TV je stále stabilní.Zkusil jsem tam dát i nějaký hry,ano uznávám bylo to otřesný hraní,ale TV byla stabilní.Tv mi nerozhodily ani 2 herní konzole a apple TV .Spolupráce s receiverem a ovládání přes HDMI-CEC taky funguje a TV je stále stabilní. Používám sat tuner i DVB-T2 ,co bych měl ještě připojit ,abych konečně dostal nestabilní android v TV?
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod neis 20. 10. 2018 12:42

Přesně tak, stejně jako u telefonu android vs ios. Srovnávaš jabka s hruskama. Proto říkám pro obyčejného (kdyz ti teda vadi casual) uživatele, který vyuzije max youtube a přehrávání pres usb, je android opravdu nejhorší možná varianta. Pro mě však díky kombinaci kodi-yatse-stream cinema nema nic jiného vůbec žádný význam. Na co kupovat televizi, abych musel okamžitě dokupovat android box aby telka aspoň něco uměla...

-- 20. 10. 2018 13:50 --

Dark. Myslel jsem to tak, ze kdyby většina přešla na Android, tak by se vyvoj systému určitě posunul. Samozřejmě android ma více much, což je bohužel klasická vlastnost otevřeného systému, ale jako jediný ma budoucnost a nabízí ohromný potenciál pro vylepšení..
neis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 20. 10. 2018 13:01

neis a ja si zase myslim, ze keby vsetci presli na android, tak sa vyvoj skor zastavi. Ale to my dvaja asi nevyriesime :) Suhlasim, ze ma obrovsky potencial.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 20. 10. 2018 13:16

Ryan Giggs píše:Ono je to ale trochu nefer porovnavať. Nejde porovnavať "primitivny" system typu Firefox, s komplexnym androidom. Je logicke že uzavrety system ktory "nič" nevie je menej nachylny na chyby, ako otvoreny system kde zasahuju tretie strany.

Nefér to není. Nefér je, koupit televizor a akceptovat nahodilé restarty. Nefér je vytvářet v lidech pocit, že vše je OK. Ono není. Ono je jen méně problémů, než bylo na začátku, ale jsou pořád. Tím vůbec nechci říct, že ostatní OS neumí zařídit také restart atp. Ale ten rozdíl v množství anomálií je citelný. Když někdo napíše, Android toho umí hodně - má pravdu. Když napíše, že může umět ještě daleko víc, má pravdu. Ale taky by neměl vykládat o tom, jak vlastně žádné problémy již neexistují.

Takže pánové - konkrétní příklad. Televizor Sony s Androidem. Po automatické aktualizaci (která však proběhla před několika dny) - dochází ke zpomalení aplikace Kuki při přepínání a nahodilým problémům. Následuje nefunkční HbbTV na satelitním tuneru. Opakovaný pokus o HbbTV způsobí restart TV. Po restartu se HbbTV nahodí, ovšem přehrávaná videa se koušou. Je to informace, na kterou mám několik svědků. Jen abych jsem si rozuměli. Navíc se jedná o záležitost, která je stará jen pár dnů. Samozřejmě následně došlo na kompletní reset TV a nové nastavení a naladění. Kuki apka okamžitě běží lépe. Zbytek uvidíme.
To že mi nevěříte mě netrápí. Jen ušetřete lidi propagátorských vyjádření, která ještě podpoříte tím, jak je super mít Android, protože Kodi, protože Stream Cinema. Domnívám se, že toto téma dál nemusím zde na fóru rozebírat.

jardadts kolik máš doma televizorů s Androidem, které typy? Kolik jich máš možnost za rok vidět? A kolik těch dalších? S kolika si za rok máš možnost pohrát. Což pro mě neznamená hodinovou návštěvu, ale několik dnů zkoušení.

_daRK to je slovo chlapa. Bohužel se stále ukazuje, že ta široká platforma by chtěla, co se týká televizorů, zpřesnit. A přesně tak. Věděl jsi, do čeho jdeš, počítal jsi s tím. Nejsi zaskočený a vyhovuje Ti to. Ale dopředu by každý měl vědět, do čeho jde.

neis já jsem hlavně, vážený uživateli, reagoval na Tebou prezentovaný nekritický výrok. Mně nevadí platforma Android. Ani že je v televizorech. Mně vadí, že to nedokážou posunout ještě dál. Ale ještě víc mně vadí ta faleš, která se občasně hraje. Na to jsem opravdu hodně citlivý. Android má obrovský potenciál pro vylepšení. Nicméně doufám, že zůstane pouze v některých výrobcích. Jak zmizí konkurence, budou na tom tratit uživatelé ještě víc, než tratí dnes.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 10. 2018 13:22

MgX píše:Nefér to není. Nefér je, koupit televizor a akceptovat nahodilé restarty. Nefér je vytvářet v lidech pocit, že vše je OK. Ono není.

Toto uz je ale nieco celkom ine ako to o com pisem ja. Hovoris o inej veci.

_daRK píše:neis a ja si zase myslim, ze keby vsetci presli na android, tak sa vyvoj skor zastavi.

Nezastavi. Ani nemoze, pretoze vyrobcovia TV stale prichadzaju s novymi napadmi, ktore je treba nasledne do OS implementovat. Vyvoj softveru je zavisly na tom, kam speje hardver.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 20. 10. 2018 15:22

Výrobce si volí platformu. Několik se dalo cestou Androidu. OK. Jsem rád, že to zkouší. Nicméně je potřeba vše dotáhnout. Ne spoléhat na to, jak za rok přijdou další TV a v nich novější verze systému.

Nebudeme se bavit o běhu aplikací. Tam samozřejmě otevřenost systému může způsobovat nějakou tu komplikaci (a lze to předpokládat) a koneckonců za to nemusí moct jen OS, ale také chyba v aplikaci. Jenže - pokud se chyby vyskytují v základu... tudíž běhu a sledování TV programů, HbbTV, přehrávání v interním (základním) přehrávači, procházení menu, nahrávání, obrazu a zvuku, využití externích zařízení na vstupech atd. atd. to je problém. Zde je to naroveň uzavřenému systému, ač i běh interního tuneru (atp.) je vlastně apka. Ano, z určitého pohledu. Já chápu, jak to myslíš. Ale asi už jsem fakt starej na to, abych u televizoru za více než padesát tisíc Kč řešil podobná zvěrstva. Čas pokročil. Android tu není prvním, ani druhým rokem.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod _daRK 20. 10. 2018 16:39

Ryan Giggs píše:
_daRK píše:neis a ja si zase myslim, ze keby vsetci presli na android, tak sa vyvoj skor zastavi.

Nezastavi. Ani nemoze, pretoze vyrobcovia TV stale prichadzaju s novymi napadmi, ktore je treba nasledne do OS implementovat. Vyvoj softveru je zavisly na tom, kam speje hardver.

"Toto uz je ale nieco celkom ine ako to o com pisem ja. Hovoris o inej veci."
Sorry, pouzil som tvoje vlastne slova, lebo sa mi to tu hodilo :) Ale teraz vazne, napisal som to fakt blbo... myslel som tym to, ze sa zastavi to tempo, ktorym ide vyvoj dopredu. Vyvoj samozrejme bude vzdy, kedze vznika novy HW, nove naroky a standardy, ale keby tu bol len jeden operacny system, strati sa vyznam konkurencneho tlaku.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků