REY89: Spokojen v zásadě jsem.
Musím zaťukat na dřevo, ale zdá se, že jsem vyřešil to nesprávně se chovající HDMI-CEC - vypnul jsem HbbTV a od té chvíle mi zatím televize vždy správně receiver zapnula a přepnula na odpovídající vstup, signál se už neztrácí. Další pokus bude zapnutí HbbTV třeba pro těch pár stanic, kde bych i zvažoval jeho použití (třeba proto, že kabelovka mi u dvou stanic neposílá EPG - to řeším s poskytovatelem, ale je to na dlouhé lokte), ale s tím se mi zatím nechtělo vrtat.
Rychlost odezvy na některé příkazy (např. EPG, program info) či přepínání kanálů není nejrychlejší, ale s tím jsem u androidu počítal. Naopak třeba takový prehistorický teletext vidím poprvé u TV konečně jet prakticky instantně (nesmějte se mi, občas tam kouknu na výsledky sportu).
Pořád nevím, jestli jde nějak u EPG vypnout to automatické rozbalení informací o vybraném pořadu, protože to je věc, která ho jen znepřehledňuje (tím jak se díky tomu následující řádky odsunují a zase vrací).
Mouchy tam pořád jsou, všechno vychytané určitě nemám, ale... ale hlavně to pořád beru tak, že jsem koupil prakticky low-end. Nebo jsem ses minimálně v cenové hladině low-endu ocitnul díky oné slevě. A touhle optikou je to fakt bomba.
MgX píše:kurcatovium nemám tolik času podrobně to zde číst, nicméně několik drobností, které teoretickou mohou napovědět.
U některých TV - Philips to tak měl taky, se jednotlivé profily obrazu, mohou nastavit vždy odlišně pro jednotlivé typy vstupů/tunerů/aplikací. Proto je nutné vždy si po spuštění jiného vstupu/tuneru/aplikace, překontrolovat obrazový setting. Hlavně tam, kde Tě to zajímá.
A druhá věc. Konkrétně Philips měl u některých modelů dříve bug, kdy se nastavení obrazu, či jejich část, kupříkladu po přepnutí kanálu, vypnutí TV atp. vynulovala zpět do továrního nastavení.
Jestliže televizor po instalaci nahrál po sobě několik jdoucích aktualizací, doporučuji provést obnovu do přepravních hodnot s následným novým nastavením a naladěním. Tudíž udělat tzv. kompletní reset (u Androidu včetně vymazání interního úložiště).
Jo, nejdřív mi přišlo, že se nastavení neukládá a nějak mi to nedrží to, co jsem nastavil, ale pak mě to s tím odděleným nastavením při přepínání mezi youtube, chromecastem, xboxem a tv tak nějak napadlo. Snad jsem to už všude sjednotil, teď když to zběžně prokliknu, tak se mi zdá, že už to snad mám všude stejně.
Co se týká toho bugu, tak se mi buď vyhnul nebo zatím jen zákeřně číhá za rohem na svou chvíli.
S resetem vyčkávám na chvíli, kdy přijde Oreo. Pak to vezmu z jedný vody načisto.