Philips 50PUS7303 první dojmy

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kvok 25. 11. 2018 13:10

100 Hz je technologicky v pohodě, však se dělá v 43" Sony XF85. Jde o rentabilitu, high endů by se dnes v menších úhlopříčkách tolik neprodalo.
U OLED podobně, továrna na menší displeje se staví, ale nejdřív se samozřejmě začaly vyrábět větší panely, na kterých se dá získat větší zisk.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlkoslav 25. 11. 2018 13:24

Z vlastní zkušenosti i od známých tvrdím, že životnost plazmy je relativně nízká. Vypalování obrazovky atp. Konkrétně u našeho Panasonicu po letech bezproblémového provozu se poslední rok z jednoho rohu postupně šíří šedá oblast ve které jsou barvy zastřené jakoby byla zaprášená. Nebýt toho, nic by mě k inovaci nenutilo. I to dvbt2 bych řešil settopboxem. Netvrdím, že LCD jsou na tom v tomhle ohledu líp. Myslel jsem si to, ale zatím jsem se této sortě úspěšně vyhýbal.
Na 4k i HDR prdím a tvrdím, že i drtivá většina konzumentů, kteří to potřebují na koukání na FTA TV. Netuším, v čem bych neměl "pochodit z hlediska jasu".
To spíš dává smysl, že s plazmou jsou obtížně realizovatelné větší obrazovky, což je zjevný trend. Pak ale si kdejaké ucho, zblblé marketingovými tlachy, pořídí cenově dostupnou obrovskou placku a pak, když vidí, jak je na tom SD obsah hnusný, musí tvrdě platit za HD signál i když na tom čumí na odpad typu OVRZ či Prostřeno.
Vůbec netuším, proč aspoň do těch 50" nedodávají ty osvědčené a zaběhnuté plazmy.

-- 25. 11. 2018 13:50 --

A že to takhle vidí spousta lidí, o tom svědčí, že zatímco tady mudruju, tak 43WE755, mého dosavadního favorita, všude vyprodali, dodací lhůta nejméně 14 dní, a jestli to tak půjde dál, tak nebude ani 43WF665 a pak už vůbec nevím, co koupím. "Čtyřkilových zgarbů" je všude plno :roll:
vlkoslav
Junior

Odeslat příspěvekod Kutil71 25. 11. 2018 14:27

Dobrý den, ona ta kvalita SD není tak strašná, záleží na datovém toku, sledovací vzdálenosti a také na obrazovém profilu. Já mám nastavený obrazový profil optimálně pro fotky, pro kameru, pro UHD, pro HD, pro SD a pro VHS a v případě potřeby přepínám. To skoro nikdo nedělá. Špatné je SD v T2 díky velmi nízkému datovému toku, ale je to dočasné vysílání, snad se to po vypnutí DVB-T zlepší. Jinak můžu srovnávat: LG (42", 2014,FHD,7. řada, 100 Hz, 20000Kč), Philips (43",2017,4K, 50Hz, 10000 Kč) - obraz v SD je u obou TV zcela srovnatelný, v žádném případě nelze říci, že by obraz na LG byl nějak lepší. Používám testovací videa i přímého sledování DVB-T. Sledovací vzdálenost 2,5m. A ještě dodatek: pokud se dívám na zprávy na ČT1 a podle nich optimálně nastavím HD profil a přepnu na zprávy na Nově v SD, tak obraz vypadá skutečně špatně, je přeostřený, artefakty... Proto musím přepnou profil na SD, obraz se o třídu zlepší. Využívání optimálně nastavených obrazových profilů je pro mě nutnost.
Naposledy upravil Kutil71 dne 25. 11. 2018 14:45, celkově upraveno 1
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 11. 2018 14:38

vlkoslav píše:Z vlastní zkušenosti i od známých tvrdím, že životnost plazmy je relativně nízká.

To je nezmysel, to nedokazuje ze to ma nizsiu zivotnost. To co ta postretlo je proste vada, a to je nieco uplne ine. Niektori tu na fore (a samozrejme nie len tu) maju plazmy 6, 8, 10 rokov a ziadnu zasadnu degradaciu nepozoruju. Tak ak by to malo mat nizku zivotnost, tak su zakonite vsetky take stare plazmy v haji.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kvok 25. 11. 2018 15:13

To, že je WE75 vyprodaná, svědčí hlavně o tom, že je to loňský model. A to, jaký je o ni zájem, ukazuje především skutečnost, že nedostala žádného nástupce.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlkoslav 25. 11. 2018 15:16

Píšu o své zkušenosti, jiný může mít jinou. Taky někteří můžou mít dražší modely, které mohou více vydržet. V zásadě je to složitější technologie, která je logicky k poruchách náchylnější. Což se statistický projevuje sníženou životností. Ale třeba o vypalování plazmových obrazovek statickým obrázkem je toho plný internet. Nemálo takových jsem sám viděl. A ono to s tou mojí vadou nejspíš velice souvisí.
Ale k věci - je nějaká solidnější náhrada těch výše uvedených SONY FHD? S co nejvyšší kvalitou obrazu v SD (říká se tomu upscaling?), svižné ovládání, WiFi, HDMI+USB. Panasonic? Fajn by bylo, kdyby to mělo SCART.

-- 25. 11. 2018 15:43 --

kvok píše:To, že je WE75 vyprodaná, svědčí hlavně o tom, že je to loňský model. A to, jaký je o ni zájem, ukazuje především skutečnost, že nedostala žádného nástupce.

To je jistě relevantní fakt, ale hlavně se na tom podepisuje vliv marketingových tlachů, zejména ve "vyspělém světě", kde už jsou tím lidé dostatečně zblblí, snah výrobců o maximální zisky (proč dodávat něco, na čem se málo vydělá, byť je to dostatečně kvalitní) a taky to, že náš trh jaksi není z globálního hlediska určující. U nás přece jenom někteří ještě přemýšlejí a hodnotí přínos vztažený k ceně. Podle mě je situace na trhu technologický tragická. Nesmyslně drahé OLED, IPS s mizernými barvami, VA s mizernými pozorovacími úhly, mizerná historicky podmíněná úroveň FTA TV, ale hlavně tlačit na trh obrovské placky. Ale co, když to ovce zaplatí...
vlkoslav
Junior

Odeslat příspěvekod DRSG 25. 11. 2018 16:04

Prosím, držte se tématu, tj. PHILIPS PUS7303. Díky
DRSG
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 25. 11. 2018 17:29

vlkoslav píše:V zásadě je to složitější technologie, která je logicky k poruchách náchylnější. Což se statistický projevuje sníženou životností. Ale třeba o vypalování plazmových obrazovek statickým obrázkem je toho plný internet.
A ta štatistika je kde? :-)
To že sa niečo vypali, neznižuje životnosť. Miešaš jablka s hruškami.


vlkoslav píše:Ale k věci - je nějaká solidnější náhrada těch výše uvedených SONY FHD? S co nejvyšší kvalitou obrazu v SD (říká se tomu upscaling?), svižné ovládání, WiFi, HDMI+USB. Panasonic?
Najlepši FHD na trhu.
https://www.dno.cz/led-televize-uhlopri ... heureka.cz
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod s-l 25. 11. 2018 17:39

Zdravím , měl bych pro majitele PHILIPS PUS7303 dotaz .
Musím kvůli T2 kupovat pro ženu novou TV - kvůli umístění můžu max . 50" . Myslím,že by se jí ten "wowefekt ambilightu" líbil (plus dojem že tím je TV větší :-) ) . Takže mi jde jen o to jaký je obraz při klasickém vysílání (žádný sport) a hlavně co jsem zaregistroval , je prý velká prodleva při přepínání programů??? . Jde o to jestli nekoupit starší typ - 6703 se Saphi ? Nebo je to stejný ?
s-l
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stormborec 25. 11. 2018 19:12

Stejně tam nakliká Ulici a tím to končí...
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kvok 25. 11. 2018 19:44

6703 není starší, jen nižší třída. Mně tedy ale přijde, že alespoň v rámci Black Friday stojí 7303 (s lepším obrazovým procesorem) stejně jako 6703.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod s-l 25. 11. 2018 20:34

stormborec píše:Stejně tam nakliká Ulici a tím to končí...

Ta "ulice" ale asi není 24/7 .
s-l
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kurcatovium 26. 11. 2018 16:28

vlkoslav píše:
kurcatovium píše:SD vysílání je stejná ošklivá bída, ale co taky čekat jiného - z ho*na bič neupleteš.
Dalo by se to ještě nějak rozvést? Porovnat s nějakou jinou TV, ideálně s plazmou.
Uvažuju tenhle model jako případnou alternativu k FHD Sony KDL-43WF665, především pro dvb-t, dneska pořád ještě hlavně SD. Když předpokládám, že FHD a menší úhlopříčka je pro daný účel lepší. Jak je na tom tenhle model s černou barvou? Mohl byste ověřit, zda máte VA panel nebo IPS a jak moc se zhorší obraz z úhlu 60° od osy? Případně do jakého úhlu je obraz bez většího zhoršení. Údajně tento model může mít jak VA, tak IPS (zatímco 43" jen IPS).

Co k tomu SD dodat? Je to prostě signál v opravdu mizerném rozlišení, takže to na TV větší než 30" bude vypadat vždycky hnusně, pokud na to člověk nekouká přes půl tělocvičny. A to asi málokdo dělá, takže to je prostě mizerné. A je to stejně mizerné (možná nepatrně lepší), jaké to bylo na FHD plazmě LG50PN6500. Proto píšu, že z "z hov*na bič neupleteš", protože tak to prostě je a sebelepší upscaling to nezachrání.

(Minimálně ta moje) 50" je VA. Pozorovací úhly nejsou nic moc. Pokud plánujete sledovat TV 60° od osy, tak tahle (či obecně VA) určitě není dobrá volba. Od nějakých baj vočko 40°je obraz sice ostrý, ale barvy jsou víc a víc vyšisované. Dívat se na to (v nouzi) nechá, ale kdovíjaký zážitek to není.


s-l píše:Zdravím , měl bych pro majitele PHILIPS PUS7303 dotaz .
Musím kvůli T2 kupovat pro ženu novou TV - kvůli umístění můžu max . 50" . Myslím,že by se jí ten "wowefekt ambilightu" líbil (plus dojem že tím je TV větší :-) ) . Takže mi jde jen o to jaký je obraz při klasickém vysílání (žádný sport) a hlavně co jsem zaregistroval , je prý velká prodleva při přepínání programů??? . Jde o to jestli nekoupit starší typ - 6703 se Saphi ? Nebo je to stejný ?

Ambilight je super. Co se týká obrazu běžných programů, tak já jedu přes kabelovku a pokud je kanál HD (a i zdroj, který tím posílají, tomu odpovídá), tak je to super. Pokud je to SD, tak viz výše - moc parády to nenadělá.

Co se týká rychlosti odezvy, bleskové to není. Zapnutí TV trvá cca 10 sekund, přepínání kanálů cca 5 sekund. Celkově je rozhraní o něco méně svižné, než výše zmíněná plazma (a ani ta nepřepínala zrovna instantně). Beru to jako daň za to, že se do toho nechá nainstalovat kdeco - od VLC, přes Netflix, Spotify až po terminál nebo další "blbiny".
kurcatovium
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlkoslav 26. 11. 2018 16:57

Díky za zprávu. To je teda horší, než jsem si myslel. Ne s těmi úhly, to jsem předpokládal, ale obecně s kvalitou SD obrazu. Nejste třeba nějak nadprůměrně náročný? :-) My koukáme na klasickou TV na plazmě 37" HD ready Panasonic ze tří metrů a určitě bych nenazval obraz mizerným. Subjektivně necítím žádný podstatný rozdíl, když na tom pustím nějaký HD film např. se 720 řádky (1080 samozřejmě přepočítá na druhou stranu). Jako poznat to samozřejmě je, ale "nebolí to". Subjektivně je obraz o dost lepší, než na staré nativní CRT TV. Od toho v tý TV je snad ten upscaling, či co. I když samozřejmě má tím těžší úlohu, čím je větší rozdíl mezi výchozím a cílovým rozlišením a čím je větší placka (a menší vzdálenost diváka od TV). Nemá třeba LG ten upscaling blbej?

A to jako vážně trvá přepnutí kanálu 5 vteřin?
vlkoslav
Junior

Odeslat příspěvekod kurcatovium 26. 11. 2018 17:49

No a to je právě to. 37" a 3 metry vzdálenost... u mě je to 50" a cca 2 - 2,5 metru a tam už ten rozdíl SD/HD je setsakra vidět. Rozhodně je to podstatně znatelnější rozdíl než mezi kvalitním FHD a 4K.

Upscaling a následná kvalita obrazu IMHO není ani tak o rozlišení TV, jako spíš o velikosti úhlopříčky a vzdálenosti, ze které se na TV dívá. Když budu na 65" 4K televizi sledovat SD z 10 metrů, tak to bude taky v pohodě i když to bude nejlevnější drek-TV z Tesca. A naopak 75" HD ready televize ze dvou metrů bude hnusná vždycky, i když do toho člověk pustí "nativní HD obraz" (720p).

EDIT: Ano, přepnutí kanálu trvá cca tak dlouho. U té plazmy to byly tak 2-3 vteřiny.

EDIT2: Teď jsem zkoušel cvakat programy, když televize nějakou chvíli běží, a je to podstatně rychlejší. Přepnutí je tak za 2 sekundy.
kurcatovium
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků