Subwoofer a AV receiver Sony

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod KájaLacinda 22. 11. 2018 15:13

Jakým způsobem připojit 2ks aktivních subwooferů na cinch výstup AV receivru pro subwoofer, když je zde jenom jeden výstup, stačí cinch rozdvojka? Docílím lepšího basového ozvučení ze 2ks subwooferů na dvou místech v místnosti, nyní 5.1 zapojení se satelitními RP a 1ks SW. Nezničím výstup na AV? Jak na to?
KájaLacinda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KájaLacinda 6. 12. 2018 15:58

Nikdo neporadí jak řešit, nebo zda lze řešit uvedeným způsobem?
KájaLacinda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Luda9sl 6. 12. 2018 16:41

Asi bych tam nezkoušel bastlit něco jako dva do jedné zdířky.Z nějakého duvodu jsou receivery s dvěma výstupy.
Pokud ti pojedou dva subwoofery samozřejmě bas umocníš,ale otázka je jestli je to nutné a nebyl by lepší jeden silnější?

při případném zapojení dvou subwooferu do jedné zdířky by se nic stát nemělo.Cinchem prochází jen signál ne proud nebo napětí.
Denon AVR-X1700H
Magnat Signature 507 - Magnat supreme 5.1.2
Chord Mojo - Sennheiser HD 560S
HTPC - madVR - LG Oled B7
Luda9sl
Junior

Odeslat příspěvekod sozi 7. 12. 2018 16:24

Ono ani tak efekt nebude "zdvojenim" sily, ale v roznom mieste. Skus si zapnut staly ton na SW napr. 30-40 Hz a prejdi sa po miestnosti... Bas bude rozdielny akokeby vo vlnach, kvoli dlzke vlny nizkych frekvencii. Takze 2 SW na roznych miestach spravne zvolenych (ako nastavit SW sme tu uz kedysi riesili) moze pomoct vyriesit, ze v posluchovom mieste bude kompletnejsie cele pasmo menej ovplyvnene akustikou miestnosti. Modernejsie AVR maju prave preto 2 vystupy na SW, ze ich dokaze kazdy nastavit inac pomocou Audyssey a pod. systemov upravy zvuku. Jednym vystupom si to budes musiet nastavit manualne a bude to zlozitejsie, mozno prinos nebude vobobec pozitivny...
sozi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KájaLacinda 8. 12. 2018 10:41

Děkuji za reakci, mě šlo především, zda to ten cinch výstup nějak nepoškodí, navíc dva SW mám, neboť přes léto používám další stejnou hifi sestavu venku pod přístřeškem a na zimu ji ukládám domů, kde leží ladem 1/2 roku.

-- 8. 12. 2018 11:58 --

Děkuji za reakci, nyní je jeden SW na levé straně místnosti v polici s L předním satelitním RP, zkusím stejné umístění SW i na P straně, jak jsem psal výše, mám shodné 2 aktivní SW a pro jeden nemám cca 1/2 roku využití, nastavit lze samozřejmě každý SW samostatně, zda dojde ke zlepšení nevím, spíš jsem chtěl poradit, zda je to technicky realizovatelné pro cinch výstup AVR bez nějaké devastace a pokud ano, tak by zkouška ukázala zda je to hudebně k něčemu, nebo naprostá blbost. Ale samozřejmě děkuji i za hudební názory tohoto pokusu, které jsou zajímavé a cením si každého podnětu a názoru.
KájaLacinda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sozi 8. 12. 2018 11:47

Ako pisal Luda9sl vyssie, je to len cinch so signalom, takze ked to rozdvojis nic sa nestane. Samozrejme ono to bude take "ne-hi-fi" riesenie, kedze kazdym takymto prvkom v ceste sa kvalita signalu moze zhorsit. Ci to bude pocutelne, skor si myslim, ze nie, uvidis...
sozi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 8. 12. 2018 13:02

Čistě z elektricého hlediska není žádný problém připojit 2 SW k jednomu výstupu pomocí rozdvojky. Problém ale bude se signálem a jejich nastavením.
Pokud budeš využívat automatickou kalibraci, pak musíš zajistit, aby byly oba SW ve výchozím stavu nastaveny shodně, tj. na stejnou výchozí úroveň/hlasitost, fázování a pochopitelně s interním crossoverem nastaveným na max. frekvenci.
Pokud se jedná o shodné SW, toto nastavení bude jednodušší a naopak.
Nebo by se dal vyzkoušet postup, že automaticky necháš nastavit nejprve jeden SW a potom připojíš druhý, který už ale budeš nastavovat ručně.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KájaLacinda 10. 12. 2018 09:41

Jakmile budu mít nějakou volnou chvíli, tak vyzkouším. Děkuji za pomoc všem, kteří mi odpověděli na dotaz..
KájaLacinda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KájaLacinda 24. 12. 2018 15:46

Tak zapojeno a vyzkoušeno, elektricky opravdu funkční, hudebně - poslechově je basový signál v prostoru mohutnější a "plnější" a tudíž výsledek vcelku pozitivní. Nyní rozdíl 1 nebo 2 SBW je opravdu slyšet- spokojenost.
Děkuji ještě jednou všem za názory a technická řešení. :tleskani
KájaLacinda
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků